Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-13-2009, 11:00 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default WHITE CAGE to let go

hi sumer...
sy nak let go salah satu cage yg ade kt umah saya...besar gak size ni...bleh tgk saiz Ray (my cat) yang gedabak tu jadik model dlm cage tu..
memandangkan kucing pon dah berkurangan, so cage ni dah x diguna lagi...
pada sapa2 yang berkenan dengan cage ni, bleh la PM saya erk..

- dibeli pada Oktober 2008..
- ada 2 pintu. di depan dan tepi.
- hanya diguna beberapa kali saja..dat's y cage ni nampak baru lagi dan terjaga
- saya lupa harga sebenar yang saya beli. tp smalam tgk kat petshop, dia letak rm200. tp, dengan saya, saya bagi rm130...if nak nego, PM saya k.
- area bandar baru sentul (SELF COLLECT please ;)
- sapa cepat dia dapat k.hehehe







* saya ade gak 1 lg cage standard size yg kecik tu...kebanyakan org jual 2nd hand rm40, saya jual rm30 dah ler..sape nak pon bleh PM..juga in a good condition.
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2009, 12:52 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

uih..ray nk ddk mne klu ko jual cage neh?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 07-13-2009, 02:09 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
uih..ray nk ddk mne klu ko jual cage neh?
nik,
tu bukan cage Ray...cage dia yang 3 tingkat..tu pon dia jarang masuk dalam dah skang...suka lepak kt luar..cage yg nak let go ni is cage yg kitten dia dulu...since dah x dipakai, so rasanya baik jualkan je..
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2009, 02:19 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

owh.....ok2..aku pun ade cage kat umah..da lipat2 n sumbat bwah meja..syg nak jual sbb ade sentimental value..masa ngan Bell dlu..hehehhehe
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2009, 02:22 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
owh.....ok2..aku pun ade cage kat umah..da lipat2 n sumbat bwah meja..syg nak jual sbb ade sentimental value..masa ngan Bell dlu..hehehhehe
owhh...tu laa..aku ni,sebab byk sgt kt umah...ade 4 cages x pakai..ruang plak terhad.so,terpaksa jual yg besar nie..yg lain tu standard size saja...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #6  
Old 07-13-2009, 02:26 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

ok2...xkan nak simpan klu ruang x ckup...iuhh..da teroff topik plak...

LELONG>>>LELONG...LELONG>>>
selai rm130..nak murah PM EJ....
LELONG<<<LELONG.....

~lalalala~~~
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 07-13-2009, 02:56 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ok2...xkan nak simpan klu ruang x ckup...iuhh..da teroff topik plak...

LELONG>>>LELONG...LELONG>>>
selai rm130..nak murah PM EJ....
LELONG<<<LELONG.....

~lalalala~~~
hahahah
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #8  
Old 07-13-2009, 04:16 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
... saya lupa harga sebenar yang saya beli. tp smalam tgk kat petshop, dia letak rm200. tp, dengan saya, saya bagi rm130...if nak nego, PM saya k ...
Wah dahsyat, cage ini yg tak ader roda pun sudah naik jadi RM200 sekarang yer? Ouch!!! Nasib baik last year saya dapat songlap 8 unit yg siap ada roda(brand Cagemaster, kalo tak silap) ngam-ngam sebelum harga mereka naik (dapat old stock dan saya beli semua unit yg kedai tu ada) dengan hanya harga RM150 each sahaja! Saya sudah kaya, pelaburan saham saya dah naik value! Heheheheee!!!! Yang tak ada roda tu murah sikit.

Kawan, what happened to the smaller side door of the cage? ... Tinggal the bigger one sahaja? You sudah tanggalkan ke? Apasal you tanggalkan, brother?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #9  
Old 07-13-2009, 04:39 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Wah dahsyat, cage ini yg tak ader roda pun sudah naik jadi RM200 sekarang yer? Ouch!!! Nasib baik last year saya dapat songlap 8 unit yg siap ada roda(brand Cagemaster, kalo tak silap) ngam-ngam sebelum harga mereka naik (dapat old stock dan saya beli semua unit yg kedai tu ada) dengan hanya harga RM150 each sahaja! Saya sudah kaya, pelaburan saham saya dah naik value! Heheheheee!!!! Yang tak ada roda tu murah sikit.

Kawan, what happened to the smaller side door of the cage? ... Tinggal the bigger one sahaja? You sudah tanggalkan ke? Apasal you tanggalkan, brother?
cage tu ade roda..cuma saya x pasang..if ade org nak, saya bagi la skali dgn roda tu...
pasal pintu cage plak, saya sengaja buka semalam utk ambik pic..xde apa2 msalah..dah pasang semula pon pintu cage tu...
as i mentioned, cage ni dalam keadaan baik2 saja..xde rosak or damaged here n there..
harga tu, mmg itu la yg sy tgk kt petshop smalam...3 petshop saya survey...sume harga sama..ade 1 kedai je letak rm220..cekik darah ke hapa ntah..
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #10  
Old 07-13-2009, 04:41 PM
reen's Avatar
reen reen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 36
Rep Power: 0
reen is on a distinguished road
Smile Re: WHITE CAGE to let go

hi...saya nak tgk yg kecil tu boleh tak...saiz brp kalau bole nak jugak...plz reply
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
hi sumer...
sy nak let go salah satu cage yg ade kt umah saya...besar gak size ni...bleh tgk saiz Ray (my cat) yang gedabak tu jadik model dlm cage tu..
memandangkan kucing pon dah berkurangan, so cage ni dah x diguna lagi...
pada sapa2 yang berkenan dengan cage ni, bleh la PM saya erk..

- dibeli pada Oktober 2008..
- ada 2 pintu. di depan dan tepi.
- hanya diguna beberapa kali saja..dat's y cage ni nampak baru lagi dan terjaga
- saya lupa harga sebenar yang saya beli. tp smalam tgk kat petshop, dia letak rm200. tp, dengan saya, saya bagi rm130...if nak nego, PM saya k.
- area bandar baru sentul (SELF COLLECT please ;)
- sapa cepat dia dapat k.hehehe







* saya ade gak 1 lg cage standard size yg kecik tu...kebanyakan org jual 2nd hand rm40, saya jual rm30 dah ler..sape nak pon bleh PM..juga in a good condition.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-13-2009, 04:48 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

reen,
yg mcm pic kt bawah nie...
saya ade dua color...black n white.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3404510753.jpg
Views:	79
Size:	27.3 KB
ID:	6551  
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #12  
Old 07-13-2009, 07:12 PM
reen's Avatar
reen reen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 36
Rep Power: 0
reen is on a distinguished road
Smile Re: WHITE CAGE to let go

mc ner nak contact...mybe jdi amik i nak color itam kot
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
reen,
yg mcm pic kt bawah nie...
saya ade dua color...black n white.
Reply With Quote
  #13  
Old 07-13-2009, 08:41 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

hi EJ...akak baru seminggu beli cage mcm yang ada wheels tu

kat pet safari, ikano. RM250. Yang takde wheels harga kat situ RM185

tapi akak dapat discount sket sbb member. Dalam 5% jer discount kot

Betul bro FK ckp skrg harga besi dah mahal

barang2 besi sumer naik harga..

kalau akak lom beli mmg akak ambik yg EJ punyer ni

*kwn2...baik grab cepat cage dari EJ ni. Murah tu RM130. Baru lagi ....cucu dia dulu guna kejap jer...*
Reply With Quote
  #14  
Old 07-14-2009, 12:27 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

thanx kak promote...hehehhe
insyaAllah...dah ade orang nak..hhehehee...cuma blom confirm...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #15  
Old 07-14-2009, 12:33 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

nape alu tgk ray neh makin montel ar..cam nak geget jer..ngeh3..
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 07-14-2009, 12:38 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
nape alu tgk ray neh makin montel ar..cam nak geget jer..ngeh3..
ehehe...
ntah laa...smpai housemate aku pggil dia si GEMOK je skang neh...
kalo nak tgk ray, dtg la CFA show sabtu n ahad nie yer...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #17  
Old 07-14-2009, 12:41 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

ko join eh?fuhhh...
insyaallah aku g...
bagi moral support...hehehehe...
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 07-14-2009, 12:42 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
ehehe...
ntah laa...smpai housemate aku pggil dia si GEMOK je skang neh...
kalo nak tgk ray, dtg la CFA show sabtu n ahad nie yer...
Ray ada kat situ hari sabtu ke ahad ?

ke dua2 hari sekali sabtu dan ahad ?

setelah pulang 'bertapa' ada perubahan tak EJ ?

dah mau kat orang ke ?
Reply With Quote
  #19  
Old 07-14-2009, 12:49 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
ko join eh?fuhhh...
insyaallah aku g...
bagi moral support...hehehehe...
alaa...join senyap2 je..xnak bising2..hehehe
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #20  
Old 07-14-2009, 12:52 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: WHITE CAGE to let go

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Ray ada kat situ hari sabtu ke ahad ?

ke dua2 hari sekali sabtu dan ahad ?

setelah pulang 'bertapa' ada perubahan tak EJ ?

dah mau kat orang ke ?
show ni berlangsung selama 2 hari kak...4 rings on saturday, and 2 rings on sunday...so, ray ade kedua2 hari...
lepas dr letak kedai pakcu dulu, x join mana2 show pon...tp, dia nmpak dh OK..kalo pegang lama2 pon, dah x menderam...so,saya berharap dia ok la utk show nie..
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my kitten don't want to stay in the cage azzudagreat Training & Behavioral Issues 16 10-22-2009 09:07 AM
Cat's Cage & Playpen casriex Pet Products 38 09-29-2009 09:13 AM
3 tier Cat Cage wafzgemini Pet Products 1 07-09-2009 09:05 PM
3 tier cage to be given away Kulaifornia_Cattery Cats & Kittens 0 02-23-2009 03:57 PM
Adult Male Iguana Up for Sale (Just RM300) with cage and accessories included. tadaffee Reptiles 1 08-20-2008 06:56 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.