Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #5121  
Old 04-11-2010, 05:58 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by bigben4949 View Post
Alhamdulillah dah jumpa. Please try not to be too noisy, especially children, takut dia panik and lari. Approach slowly and kalau gagal, observe from far kat mana dia menyorok. Kalau boleh, later, adult yang approach and pujuk. Dulu my ABOO pun takut ngan budak2. Semoga berjaya.
Thanks for the tip Bigben.....
Much appreciated.
Suhaimy is here right now helping me to catch Blackie tu...
Blackie is indeed very afraid and fierce.
She will let no one near her at all.
That is why I could not catch her in the first place.
She keeps hiding beneath the cars parked below
I am afraid for her safety
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5122  
Old 04-11-2010, 06:53 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam To All
As usual kedai BW is now opened for booking and payment from 11th April 2010 to 29th April 2010. Pick up will be on 1st May 2010 (Saturday)



Pick Up Venue : 26-9-1, Block 26, Jalan 2/146 Desa Tasik, 57000 Kuala Lumpur


Account Details : Public Bank Berhad 4869651605 Under The Name of Teng Hui Lee @ Phyllis
After bank in please sms payment date, Nick Name in Forum and Original Name and amount to 016 380 8664 for easy monitoring.


Guidelines For Ordering BW :-

1. Find your own partners for sharing basis.
2. Bring your own plastic or tupperware to keep your BW stock (For Sharing Basis)
3. After payment is made please sms to the above number for easy monitoring.
4. No FUSSY Buyers
5. Please bank in on or before 29th April 2010.
6. Anyone who does not make payment on time will be Blacklisted.
7. Pickup of food not later than 10.00 pm. (Unless special cases )
8. Cancellation of food must be made at least one week before payment DEADLINE.
9. Payment must be transferred ON OR BEFORE 29TH APRIL 2010


Adult 24 Kg
Price : RM 220.00 per bag (Sharing Basis RM9.20 per kg)
1. Euanna (5 kg) + Miss Yap (10 kg) + Casirex (5 kg)
2. June = 24 kg
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 24 kg
Price : RM300.00 per bag (Sharing Basis RM12.50 per kg)

1. Nurul (13 kg) + Casirex (7 kg) + AD (4 kg) = 24 kg
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 3kg
Price : RM60
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 7.5kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1001 SS
Price : RM50.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1108 SR
Price : RM60.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Strawberry smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Apple Smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.

Cat Litter Bamboo Sand (25 kg)
Price : RM75.00 per bag
1.

Fungal Cream
Price : RM15.00 per tube
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.



NOTE : RED MEANS PAID.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 04-12-2010 at 12:35 PM.
Reply With Quote
  #5123  
Old 04-11-2010, 08:12 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

oh!!! saya dah faham

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
ok contoh manusia.

jenis rambut dikawal oleh sepasang gen. 1 dapat dari sperm bapak satu dapat dari ovum mak.
gen rambut kerinting adalah dominan
gen rambut lurus adalah resesif.

2 gen rambut kerinting = rambut kerinting
1 gen rambut kerinting 1 gen rambut lurus = rambut kerinting
2 gen rambut lurus = rambut lurus

so sama jugak dengan gen munchkin(kaki pendek).
gen munchkin adalah dominan

2 gen munchkin = munchkin
1 gen munchkin 1 gen kaki normal = munchkin
2 gen kaki normal = non standard munchkin (kaki normal)
Reply With Quote
  #5124  
Old 04-12-2010, 12:44 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 13
euanna is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Kak Nurul, bulan utk bulan May saya nak order BW Adult 5kg

Tengkiu!
Reply With Quote
  #5125  
Old 04-12-2010, 02:00 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks for the tip Bigben.....
Much appreciated.
Suhaimy is here right now helping me to catch Blackie tu...
Blackie is indeed very afraid and fierce.
She will let no one near her at all.
That is why I could not catch her in the first place.
She keeps hiding beneath the cars parked below
I am afraid for her safety
dapat????
Reply With Quote
  #5126  
Old 04-12-2010, 07:23 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Blackwood

Mem,aku punya 24kg 1 karung + 10kg for Ms Yap.Tengkiu
Reply With Quote
  #5127  
Old 04-12-2010, 08:17 AM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 12
casriex is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Saya nak tempah 7 kg kitten dan 5 kg adult..
Reply With Quote
  #5128  
Old 04-12-2010, 10:41 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 13
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: Blackwood

salam..
hope k'nurul dapat blackie tu nnt..

bdw, for may, AD nak 4kg kitten ye..
bdk2 ni cm kurang mkn plk..
tiger pun mcm mkin slim..
tp tang main xkurang2... hmm..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #5129  
Old 04-12-2010, 12:37 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
dapat????
Belum dapat lagi Zarul
Semalam Suhaimy datang tolong mencari ngan anak anak tapi tak jumpa jumpa juga.
Lepas tu hujan lebat terus operasi mencari Blackie di hentikan.
Rasanya dia sorok sebab hujan.
Dah la itam ssh nak mencari dia.
Licik lagi tu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5130  
Old 04-12-2010, 03:05 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 12
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak..
im new here..

kak.. klu luar dr KL mang akak ta post ke??
sy kt Taiping..
susah nak cr pet shop y jual premium food..
kat vet pon ade iams jek..
kaw luar bandar cam tu la kan..

tu tnye akak kot2 akak bole anto kan..
sbb sy pon br2 je lg jinak2 bela kucing..
klu bole nak order la dulu y 3kg tu nak tgk kucing tu nak tak mkn..
Reply With Quote
  #5131  
Old 04-12-2010, 04:10 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Nurul, nak order walaupun yg bulan nih punya portion belum ambik lagik hehehheheh...

1. 3 kg BW Adult
2. 2 Kg BW kitten
3. Cat litter clumping: Code 1001 SS

** Nurul ada tak sabtu ni, morning? Ingat nak pi ambik
Reply With Quote
  #5132  
Old 04-12-2010, 04:59 PM
itssg itssg is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 29
Rep Power: 0
itssg is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Kak,

i nak 8kg kitten lagi... thx ya.
Reply With Quote
  #5133  
Old 04-12-2010, 06:36 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam To All
As usual kedai BW is now opened for booking and payment from 11th April 2010 to 29th April 2010. Pick up will be on 1st May 2010 (Saturday)



Pick Up Venue : 26-9-1, Block 26, Jalan 2/146 Desa Tasik, 57000 Kuala Lumpur


Account Details : Public Bank Berhad 4869651605 Under The Name of Teng Hui Lee @ Phyllis
After bank in please sms payment date, Nick Name in Forum and Original Name and amount to 016 380 8664 for easy monitoring.


Guidelines For Ordering BW :-

1. Find your own partners for sharing basis.
2. Bring your own plastic or tupperware to keep your BW stock (For Sharing Basis)
3. After payment is made please sms to the above number for easy monitoring.
4. No FUSSY Buyers
5. Please bank in on or before 29th April 2010.
6. Anyone who does not make payment on time will be Blacklisted.
7. Pickup of food not later than 10.00 pm. (Unless special cases )
8. Cancellation of food must be made at least one week before payment DEADLINE.
9. Payment must be transferred ON OR BEFORE 29TH APRIL 2010


Adult 24 Kg
Price : RM 220.00 per bag (Sharing Basis RM9.20 per kg)
1. Euanna (5 kg) + Miss Yap (10 kg) + Casirex (5 kg) + Thini (3kg) +
2. June = 24 kg
3. Jiha = 24 kg
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 24 kg
Price : RM300.00 per bag (Sharing Basis RM12.50 per kg)

1. Nurul (13 kg) + Casirex (7 kg) + AD (4 kg) = 24 kg
2. Itssg (8 kg) + Thini (2 kg) + Linda Gamble (10 kg) +
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Adult 7.5kg
Price : RM90.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 3kg
Price : RM60
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Kitten 7.5kg
Price : RM128.00
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1001 SS
Price : RM50.00 per bag
1. Thini
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping (25 kg) Code : 1108 SR
Price : RM60.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Strawberry smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.


Cat Litter Clumping - Apple Smell (10 Litter)
Price : RM27.00 per bag
1.
2.
3.
4.
5.

Cat Litter Bamboo Sand (25 kg)
Price : RM75.00 per bag
1.

Fungal Cream
Price : RM15.00 per tube
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.



NOTE : RED MEANS PAID.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 04-13-2010 at 12:03 PM.
Reply With Quote
  #5134  
Old 04-12-2010, 06:39 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Nurul, nak order walaupun yg bulan nih punya portion belum ambik lagik hehehheheh...

1. 3 kg BW Adult
2. 2 Kg BW kitten
3. Cat litter clumping: Code 1001 SS

** Nurul ada tak sabtu ni, morning? Ingat nak pi ambik
Hi Thini,

Rasanya ada....
Tapi sebelum datang sila kol dulu sebab mak ada jadi mungkin bawa dia merayau rayau.


Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
salam kak..
im new here..

kak.. klu luar dr KL mang akak ta post ke??
sy kt Taiping..
susah nak cr pet shop y jual premium food..
kat vet pon ade iams jek..
kaw luar bandar cam tu la kan..

tu tnye akak kot2 akak bole anto kan..
sbb sy pon br2 je lg jinak2 bela kucing..
klu bole nak order la dulu y 3kg tu nak tgk kucing tu nak tak mkn..
Salam......
Errr...... sebenarnya dulu memang pos tapi dah tak larat sebab order banyak sangat.
Akk nie wat seorang je.... tu yang tak larat
Kalo saya mulakan pos untuk Lily nanti forumer yang lain pun minta pos juga
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5135  
Old 04-12-2010, 06:50 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 12
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

alahai..
tak pe lah kalo mcm tu..
sbb sekarang ni pon tgh pening2 ni cr makanan kucing..
nasebla kucing smpai ujung bulan ni sempat la g mencari2..

neway thanx kak..
Reply With Quote
  #5136  
Old 04-13-2010, 09:03 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Belum dapat lagi Zarul
Semalam Suhaimy datang tolong mencari ngan anak anak tapi tak jumpa jumpa juga.
Lepas tu hujan lebat terus operasi mencari Blackie di hentikan.
Rasanya dia sorok sebab hujan.
Dah la itam ssh nak mencari dia.
Licik lagi tu
Tak apa kak. Kalau tau kat mana Blackie sembunyi, bgtau la sy. Nanti sy bawa kwn2 tlg tangkap. Tp kan, kawasan akak tu mmg org sygkan kucing la. Bila sy pusing2, byk sy jumpa tulang2 ikan atas bekas @ paper. Tingkat 2 hujung blok akak tu siap ada bowl (mangkuk kaca besar) lg utk bg mkn kucing2. Ada 2, 3 ekor gak sebelah tangga tu. Kalau boleh nak kena tangkap cpt2 sebab takut Blackie 'too comfortable' kat luar.

Utk order BW sy kena kira stok dulu berapa kilo yg tinggal. Nanti sy bgtau berapa sy nak lps kira stok. Rasanya kes sy sama ngan kes AD. Bulus kurang mkn pulak utk bulan 4 ni
Reply With Quote
  #5137  
Old 04-13-2010, 11:10 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Tak apa kak. Kalau tau kat mana Blackie sembunyi, bgtau la sy. Nanti sy bawa kwn2 tlg tangkap. Tp kan, kawasan akak tu mmg org sygkan kucing la. Bila sy pusing2, byk sy jumpa tulang2 ikan atas bekas @ paper. Tingkat 2 hujung blok akak tu siap ada bowl (mangkuk kaca besar) lg utk bg mkn kucing2. Ada 2, 3 ekor gak sebelah tangga tu. Kalau boleh nak kena tangkap cpt2 sebab takut Blackie 'too comfortable' kat luar.

Utk order BW sy kena kira stok dulu berapa kilo yg tinggal. Nanti sy bgtau berapa sy nak lps kira stok. Rasanya kes sy sama ngan kes AD. Bulus kurang mkn pulak utk bulan 4 ni
Susah nak agak Suhaimy....
Semalam dan tadi pagi.... letak makanan tapi yang datang kucing lain pula.
Betul apa kata Suhaimy tu...... memang kena tangkap sebab takut dia tak nak di pelihara lagi.
Satu lagi betul apa kata Zarul.... and la anak munchkin stray nanti
Aduh... macam mana ni ek?

Stock akk lagi banyak..... stock bulan lalu masih half lagi sebab lambat sampai...... then stock bulan nie satu kampit lum buka buka lagi... tu yang order 12 kg je..... tu pun rasa nak kurang sebab macam terlebih stock la...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5138  
Old 04-13-2010, 11:31 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Susah nak agak Suhaimy....
Semalam dan tadi pagi.... letak makanan tapi yang datang kucing lain pula.
Betul apa kata Suhaimy tu...... memang kena tangkap sebab takut dia tak nak di pelihara lagi.
Satu lagi betul apa kata Zarul.... and la anak munchkin stray nanti
Aduh... macam mana ni ek?

Stock akk lagi banyak..... stock bulan lalu masih half lagi sebab lambat sampai...... then stock bulan nie satu kampit lum buka buka lagi... tu yang order 12 kg je..... tu pun rasa nak kurang sebab macam terlebih stock la...
Asal tau kat mana dia biasa muncul ok la. Senang nak bajet kawasan dia cari mkn. Yg susah nak agak pasal ada org baik hati kasi mkn. Sblh dpn blok akak ada, blkg blok pun ada. Yg blok lain pun sy tgk ada je tulang2 ikan & ayam yg berlapik dgn bekas @ paper. Sy tunggu hari tu kot2 bila hujan dia keluar dr bawah kereta & ke building. Tp tak nampak2 pun. Kalau akak nampak je dia kat mana2, cuba ikut2 mana dia selalu lepak. Bila tau kat mana dia lepak, senang nak tangkap. Kalau susah sgt nak tangkap cara biasa ni, option ln ialah menjala. Guna jala tangkap kucing
Reply With Quote
  #5139  
Old 04-13-2010, 11:38 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Asal tau kat mana dia biasa muncul ok la. Senang nak bajet kawasan dia cari mkn. Yg susah nak agak pasal ada org baik hati kasi mkn. Sblh dpn blok akak ada, blkg blok pun ada. Yg blok lain pun sy tgk ada je tulang2 ikan & ayam yg berlapik dgn bekas @ paper. Sy tunggu hari tu kot2 bila hujan dia keluar dr bawah kereta & ke building. Tp tak nampak2 pun. Kalau akak nampak je dia kat mana2, cuba ikut2 mana dia selalu lepak. Bila tau kat mana dia lepak, senang nak tangkap. Kalau susah sgt nak tangkap cara biasa ni, option ln ialah menjala. Guna jala tangkap kucing
A'ah... penduduk kat situ memang sayang kan kucing.
Tak kira la chinese or malay.
Memang setiap pagi dan petang kucing kucing di bagi makan.
Tu la kucing stray kat situ semua gemuk gemuk belaka.
Memang ssh pun nak tangkap dia Suhaimy.
Ada jiran kata pernah nampak dia kat tingkat 4.
Dia kejar naik turun dari tingkat 4 ke tingkat 2, sampai tak larat
Si Blackie tu memang cepat lari.
Macam akk tu hari pun macam tu ....
Kejar sampai tonggeng tonggeng check bawa kereta orang.
Orang ingat akk dah gila kot
Yes... pakai jaring tu the best.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5140  
Old 04-13-2010, 11:56 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Blackwood

akak lin nak order blackwood kitten 10kg
thanks akak

alahai si blackie.
jgn bagi mama wisau yerk.
kitorang kat sinie pon turut sama risau.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.