Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-28-2015, 12:09 PM
nanomeow's Avatar
nanomeow nanomeow is offline
Meow Lover
 
Join Date: Jun 2015
Location: Johor Bahru
Posts: 1
Rep Power: 0
nanomeow is on a distinguished road
Unhappy Hari Pertama

Hai semua.

Saya baru kat forum ni. Tahun lepas bela satu stray kitteh nama Oren. Tahun ni tambah satu lagi stray kitten nama Comot. Dua2 boboy.

Saya ada satu masalah.

Semalam saya neuter kan Oren (umur setahun lebih). First time gi neuterkan kucing. Everything was fine kat vet and after. Garang as usual, mungkin sebab dia still tak selesa. The problem is, dia tak buang air (besar or kecil) since yesterday walaupun dia nak.

Vet cadangkan saya untuk guna empty litter box with newspaper sebab pasir leh buat luka dia infected. Dia biasa guna pasir. Sekarang ni, dia asyik tengok litter box Comot yang saya letak dalam cage Comot sebab ada pasir.

Bila dia tak jadi membuang, dia minum air. Then few minutes/hour later, dia gi litter box dia ngiau tak moh litter box tu sebab takde pasir. Risau ni, takut kang kena batu karang lak Oyen ni....

Any tips tak dari warga PetFinders ni.

P/S: Saya tak kuarantin dia dlm cage sebab dia suka roaming around the house. Or else, nanti dia ngamuk lama dalam cage. Is it ok?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Selamat Hari Merdeka adamyala Coffee Room 2 09-01-2010 11:57 AM
Hadiah Hari Raya casriex Cat TV and Photos 25 11-18-2009 06:04 PM
Hari raya yg suram oni hatamah Cat TV and Photos 15 10-02-2009 06:35 PM
10 hari yang mencemaskan! abgraldo Health, Disease & Diet 34 11-26-2008 04:47 PM
Selamat hari raya abgraldo Coffee Room 6 09-28-2008 10:40 PM


All times are GMT +8. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.