Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-13-2011, 04:08 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 9
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
wah..very good deal...sesaper yg byk kucing kg berkeliaran asik beranak jer tuh..leh la bwk..dah murah abis dah tuh..

Yup!
Kalau nak kembiri strays area rumah pun boleh.. =))
__________________
[
Reply With Quote
  #42  
Old 06-13-2011, 04:13 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 9
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
great! ada 1 jantan stray ni sibuk bertandang ke rumah...hihi....
insyallah saya hantarkn kalau ada budget lebih...

kalau datang je tengok boleh x?

mesti best kan...

by the way, normal charge tu berapa ya?
aku_ais,
kalau nak hantar sila booking tempat dan hantarkan butir seperti yang di nyatakan melalui emel di atas.

Kalau nak dtg tgk, tiada masalah.. kalau nak datang jadi sukarelawan pun di alu2kan. Ini pertama kali kami buat di luar KL. Jadi sambutannnya agak dingin, Tapi InsyaAllah.. kami akan all out hebahkan kepada mereka yang berminat.

kalau normal price kembiri mengikut rate di Melaka untuk jantan RM 80 dan Betina RM 120. =)) Tapi di KL melambunglah harga dia. =))

Terima kasih!
__________________
[
Reply With Quote
  #43  
Old 06-17-2011, 08:54 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 11
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
Tumpang pemberitahuan di sini ya warga Johor terutamanya JB.

CATS SPEUTERING DAY JB

Masa
18hb Jun 10.00 pagi - 6.00 ptg
Lokasi
Dr Rajeswary
University Veterinary Clinic, No 28 Jalan kebudayaan 18, Taman Universiti, 81300 Skudai JB
Dianjurkan Oleh:
Kucing Terbiar & Anjing Jalanan

Maklumat Lanjut

Male RM40
Female RM70 and above
Additional fee if on heat, pregnant etc

Terms and Condtion :
1) Kucing kampung only. No mix breed, long-haired or semi-long haired.
2) Limited to 12 cats only.
3) Max weight is 4.5kg only.

Other than stated above, you'll be charge as normal fee.

If u're interested, emel Cik TeDi at ktaj0311@gmail.com
1) Full name as stated in ic + ic number
2) Hp number
3) Cats' name, sex and age
4) Photo of the cats to spay/neuter

Penyertaan adalah terhad.Jika anda berminat untuk mengembiri kucing dengan caj yang murah sila daftar segera. DI nasihatkan agar membaca syarat berkenaan dengan teliti.

Terima kasih.
Thank you. Nanti saya sebarkan kepada kengkawan catlovers and catowners di sekitar Kulaijaya.
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #44  
Old 06-19-2011, 09:07 AM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 9
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Terima kasih kulaifornia!

Tarikh telah di tunda ke 02 Julai 2011.

Harap maklum!
__________________
[
Reply With Quote
  #45  
Old 06-19-2011, 03:55 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 9
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
Terima kasih kulaifornia!

Tarikh telah di tunda ke 02 Julai 2011.

Harap maklum!
2 julai? alhamdulillah... InsyaAllah sy dpt attend...
macam mana saya nak jadi volunteer?
Reply With Quote
  #46  
Old 06-21-2011, 07:51 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Wah..... mama2 dan papa2 miow kat Johor ni buzy belaka ek...... sunyi sepi forum nie...... Semalam dapat stok dati Fatehah.... percubaan 2kg BW adult telah berjaya kecuali bagi si Sasuke Jr. Pening2 Dia masih setia ngan BRIT .... tengok camane lah.... nie cube campur pun dia masih pilih brit. Kalau masih sama alamat kene beli 2 jenis nampak gayanyer tiap2 bulan
Reply With Quote
  #47  
Old 06-21-2011, 07:59 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Si Sasuke Jr. yang buat mama pening.... Makan memilih betul macam ayahnya. Mamat jiwang yang rutin hariannya adalah melihat burung berkicauan di pagi hari
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P2040249.jpg
Views:	136
Size:	31.7 KB
ID:	11050  
Reply With Quote
  #48  
Old 06-22-2011, 02:50 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 8
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Guys...2hb July ni ada cat show kat Perling Mall...jom pakat gi ramai2
Reply With Quote
  #49  
Old 06-23-2011, 02:29 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 9
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Wah..... mama2 dan papa2 miow kat Johor ni buzy belaka ek...... sunyi sepi forum nie...... Semalam dapat stok dati Fatehah.... percubaan 2kg BW adult telah berjaya kecuali bagi si Sasuke Jr. Pening2 Dia masih setia ngan BRIT .... tengok camane lah.... nie cube campur pun dia masih pilih brit. Kalau masih sama alamat kene beli 2 jenis nampak gayanyer tiap2 bulan
tu la...semuanya busy belaka...
Aiyo sasuke... pening la mama kamu nak cari Brit... makan la Blackwood... Tolong auntie Fatihah...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Guys...2hb July ni ada cat show kat Perling Mall...jom pakat gi ramai2
ye ke kak yan? 2nd July tu ada Speutering Day dekat Taman U... kita pergi, then ramai-ramai ke Perling Mall pula...

BTW thank you bagi cream puff dengan apam mini tu...
dalam kereta je makan... x sampai rumah lagi dah habis..
jangan jeles yang lain
Reply With Quote
  #50  
Old 06-23-2011, 07:45 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 9
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Aku_ais :
CSD dekat JB tu sambutan agak kurang.
Setakat ni baru 2 ekor yg daftar. CD di Bangi pula 23 ekor sudah.


InsyaALlah,
kami akan selalu war2kan di wall KTAJ.
Jenguk2lah selalu ye?
Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #51  
Old 06-29-2011, 02:44 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 11
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Guys...2hb July ni ada cat show kat Perling Mall...jom pakat gi ramai2
Okay Cik Yan. Jumpa di sana!
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #52  
Old 06-29-2011, 10:27 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 8
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Kulaifornia_Cattery View Post
Okay Cik Yan. Jumpa di sana!
Hehehe...I n gang mummy2 kucing I will be there...nt leh tgk ur cats n u sekali... ...Hope to c u there...
Reply With Quote
  #53  
Old 07-01-2011, 04:51 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 9
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

aku_ais,
nak jadi volunteer untuk adoption drive tak dekat Perling Mall nanti?
Under KTAJ.

Atau sesiapa yang berminat,
boleh emel saya di
ktaj0311@gmail.com

kami memerlukan volunteer untuk urusan adoption drive.
Seorang wakil kami akan berada di sini.
Tugasnya,
bergilir2 menjaga sangkar kucing untuk adoption dan
tarik pengunjung untuk mengadopt kucing.

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #54  
Old 07-02-2011, 07:27 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
aku_ais,
nak jadi volunteer untuk adoption drive tak dekat Perling Mall nanti?
Under KTAJ.

Atau sesiapa yang berminat,
boleh emel saya di
ktaj0311@gmail.com

kami memerlukan volunteer untuk urusan adoption drive.
Seorang wakil kami akan berada di sini.
Tugasnya,
bergilir2 menjaga sangkar kucing untuk adoption dan
tarik pengunjung untuk mengadopt kucing.

Terima kasih.
Bestnyer .... teringin sangat nak jd volunteer tapi lambat tau pasal event nie.... kene oncall weekends nie. Kalau kene panggil jenuh gak Esok akan cube gie curi2 masa nak g event nie. Mintak2 tak kene panggil. Tedibear, kalau ada ape2 event lain nak join eh.
Reply With Quote
  #55  
Old 07-04-2011, 08:36 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 9
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
aku_ais,
nak jadi volunteer untuk adoption drive tak dekat Perling Mall nanti?
Under KTAJ.

Atau sesiapa yang berminat,
boleh emel saya di
ktaj0311@gmail.com

kami memerlukan volunteer untuk urusan adoption drive.
Seorang wakil kami akan berada di sini.
Tugasnya,
bergilir2 menjaga sangkar kucing untuk adoption dan
tarik pengunjung untuk mengadopt kucing.

Terima kasih.

tediber, its my pleasure untuk jadi volunteer dekat johor but i am really sorry x sempat nak reply to this thread...
pindah rumah last weekend...

anyway, i will email you...thanks!
Reply With Quote
  #56  
Old 10-12-2011, 04:40 PM
lezajaz lezajaz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
lezajaz is on a distinguished road
Smile Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi.. sya leza dr batu pahat, bru join petfinders ni, nk cari info sal kucing Bengal, baru beli male bengal 2 bln... kecik la sgt saiz nya... sbb sblm ni bela maincoone, parsi... sapa2 ada kucing bengal sila share tip2 bela kucing bengal ni... tq
Reply With Quote
  #57  
Old 10-30-2011, 01:17 AM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 7
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi all...saya baru join hari ni. Thanks for sharing info tentang vet & klinik kat JB. Saya baru adopt seekor stray kitten bulan lepas so I'm still new to the cat world
Reply With Quote
  #58  
Old 10-31-2011, 01:37 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
Hi all...saya baru join hari ni. Thanks for sharing info tentang vet & klinik kat JB. Saya baru adopt seekor stray kitten bulan lepas so I'm still new to the cat world
i'm proud with u Meffy for adopting a stray kitten. Nanti uploadlah gambar dia ek. Nama dia ape awak bagi? Kucing yg comot kalau diberi penjagaan yang betul dan kasih sayang akan menjadi sekor kucing yang sangat comel.
Reply With Quote
  #59  
Old 11-01-2011, 02:35 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 9
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by lezajaz View Post
Hi.. sya leza dr batu pahat, bru join petfinders ni, nk cari info sal kucing Bengal, baru beli male bengal 2 bln... kecik la sgt saiz nya... sbb sblm ni bela maincoone, parsi... sapa2 ada kucing bengal sila share tip2 bela kucing bengal ni... tq

hi leza! same here BP gak tp dah kt sarawak..hiks
bengal x brape sure la tips...

btw tq memeriahkn thread ni... :)
Reply With Quote
  #60  
Old 11-01-2011, 05:45 PM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 7
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Ade masalah cikit...pernah tak sesiapa di sini kena flea infestation kat rumah? I think my house is infested due to the stray kitten that I adopted last month. Hari-hari kaki saya ade gigitan kutu.

I dah spray Frontline kat my kitten since last month and vet baru letak Spot On.

Saya dah baca thread about Cats & Fleas but anyone here have experience the same? How did you get rid of fleas in your hosue? What product did you use?

And berapa lama baru benda tu semua mati? Saya rasa runsing tiap2 hari klu nampak gigitan kat kaki. Dah over 30 bites on my legs and getting more everyday....

Please help....!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all pet rescuers and forumers Dongdong86 Member Introductions 8 12-26-2011 05:44 AM
Minta Tolong Sikit All Forumers June Coffee Room 46 07-20-2010 12:46 AM
Today is a day for Celebration PetFinder 1st Anniversary and DIMB PetFinder Awards. dog is my buddy Events 10 04-27-2009 12:10 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.