Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-19-2009, 02:23 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Orang Macam Ini Pun Ada........

I am a big lover of Mudah.com and use to surf this daily to find good bargains .

I usually like to see what kind of animals is put up of sale as well. Sometimes, its funny because some people want to sell their cats they tend to say its pure persian and selling at ridiculously high prices like this one of instance.

http://www.mudah.my/Persian-Kitten-4477105.htm

Clearly you can see that is kitten looks like an ordinary DLH and the person is asking for RM2,300 I think this person is crazy Either she does not know how a pure persian looks like or thinks that the people out there does not know how a pure persian looks like

Another one says she has a Abyssinian Mix Siamese for sale ... but when you view the cat it just looks like an ordinary local cat.

http://www.mudah.my/Mixed-Abyssinian...at-4480734.htm

Sigh............ I geuss this people want to cheat people in believing that the cats sold are pure breeds

Moral of the story.... before buying a cat.... google and do a proper research on the breed first. Don't believe what you hear or see. People can easily trick you of your $$$$$$$$.

Just wanted to share this........
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2009, 02:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Orang Macam Ini Pun Ada........

Selagi ada manusia yg gullible,selagi tu org2 ini laughing all the way to the bank & empunya diri yg beli kucing ni nangis kena tipu

so hati2 dgn manusia yg berlagak baik dan alim yg konon2 nak jual kucing baka bagus tp menipu org rupanya.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2009, 02:34 PM
shell shell is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
shell is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

http://www.mudah.my/Pure-Face-Flat-P...ek-4312395.htm
iklan dia lagi..

http://www.petfinder.my/members/doden/
cat lover kunun..

http://doden.blogdrive.com/archive/c...-2009_o-0.html
mak kucing tuh ada muker parsi ker?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2009, 02:45 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Samala dengan kak nurul, zee pun fan of muday.my...
online window shopping la katakan...
and memang selalu meluat and tergelak besar la bila tengok animals section dia, penuh dengan penjualan ntah apa2..
and ada yang berani join pf jugak, cuma dekat pf dorg wat bisnes diam2 je la but still cari potential buyers...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #5  
Old 11-19-2009, 02:56 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Samala dengan kak nurul, zee pun fan of muday.my...
online window shopping la katakan...
and memang selalu meluat and tergelak besar la bila tengok animals section dia, penuh dengan penjualan ntah apa2..
and ada yang berani join pf jugak, cuma dekat pf dorg wat bisnes diam2 je la but still cari potential buyers...
A'ah.... akk memang fan mudah sebab ada masa boleh dapat real good bargains kat situ
Barang rumah seperti sofa, dining table semua dari mudah.com
Tapi kena betul betul pilih la sebab ada masa barang yang di jual tu dah teruk tapi di jual ngan harga tinggi. Tak berbaloi pula.
Tu lah.... macam macam ada.
Kalo BabyZee suka online window shopping boleh la BabyZee masuk website E-Commerce company akk nanti
Macam macam ada kat situ.
Yang best pasal website company akk nie masa launching nanti on 1st December 2009 barang barang electrical seperti plasma tv, dvd, cd player semua akan di lelong dengan harga RM10.00 je!
Akk serius tau! Tak main main nie.
Setiap hari cuma ada 5 barang yang akan di lelong.
Saper cepat dia dapat
Dah tu boleh dapat free night stay kat resort kami kat Melaka lagi.
Nanti akk war war kan lagi.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 11-19-2009, 03:18 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
A'ah.... akk memang fan mudah sebab ada masa boleh dapat real good bargains kat situ
Barang rumah seperti sofa, dining table semua dari mudah.com
Tapi kena betul betul pilih la sebab ada masa barang yang di jual tu dah teruk tapi di jual ngan harga tinggi. Tak berbaloi pula.
Tu lah.... macam macam ada.
Kalo BabyZee suka online window shopping boleh la BabyZee masuk website E-Commerce company akk nanti
Macam macam ada kat situ.
Yang best pasal website company akk nie masa launching nanti on 1st December 2009 barang barang electrical seperti plasma tv, dvd, cd player semua akan di lelong dengan harga RM10.00 je!
Akk serius tau! Tak main main nie.
Setiap hari cuma ada 5 barang yang akan di lelong.
Saper cepat dia dapat
Dah tu boleh dapat free night stay kat resort kami kat Melaka lagi.
Nanti akk war war kan lagi.
kak,menarik ni..jgn lupa bagitahu tau...
Reply With Quote
  #7  
Old 11-19-2009, 03:19 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

hari ni lin emo sikit...jadik sempena hari emo ni..memang lin comment sket pasal manusia yang jual pet kat mudah ni.dahler mahai bukan main..claim pure persian la maincoon la ...ang tak buleh bla nyer reason to sell..ade yang kata sebab kena oversea..ade yang kata bini pregnant, ade yang kata pindah condo sebab tu tak buleh bela.yang sebenarnya depa tak dak duit.maklumla road tax nak kena bayo,rumah lagi, kering agakyer hujung hujung bulan....so tengok dalam rumah ape yan buleh dijual....tup-tup kucing.silap-silap amik kucing kat luar umah dia tangkap gambo ...ha letak rega ribu riban..bengang sungguh den.kalu tak buleh jaga in da first place jangan bela terus dari awal.last last binatang yang tak bersalah jadik mangsa......


harapnya insan-insan diluar sana,sila boikot beli binatang ...better save homeless animal...stray kat luar yang dahagakan kasing sayang kita sebagai manusia.Kalu nak beli gak make sure beli dari breeder yang bertauliah..bukan yang carik keuntungan semata.sila neuter the pet.agar tak berdosa dikemudian hari.
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-19-2009, 03:22 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
A'ah.... akk memang fan mudah sebab ada masa boleh dapat real good bargains kat situ
Barang rumah seperti sofa, dining table semua dari mudah.com
Tapi kena betul betul pilih la sebab ada masa barang yang di jual tu dah teruk tapi di jual ngan harga tinggi. Tak berbaloi pula.
Tu lah.... macam macam ada.
Kalo BabyZee suka online window shopping boleh la BabyZee masuk website E-Commerce company akk nanti
Macam macam ada kat situ.
Yang best pasal website company akk nie masa launching nanti on 1st December 2009 barang barang electrical seperti plasma tv, dvd, cd player semua akan di lelong dengan harga RM10.00 je!
Akk serius tau! Tak main main nie.
Setiap hari cuma ada 5 barang yang akan di lelong.
Saper cepat dia dapat
Dah tu boleh dapat free night stay kat resort kami kat Melaka lagi.
Nanti akk war war kan lagi.
wahhhh..sangat2 berminat ni...
kalau takda syarat2 tersembunyi mau ja zee join kan diri...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #9  
Old 11-19-2009, 03:23 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Orang Macam Ini Pun Ada........

hahahahha!! emo nampak ko Lin.

dah berbuih2 mulut ckp kat sini tp tetap juga ada yg jd mangsa.pasal jual menjual ni,eloklah suruh durang jual anak dara yg ada kat rmh.ada nilai lebih dari jual kucing.

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
hari ni lin emo sikit...jadik sempena hari emo ni..memang lin comment sket pasal manusia yang jual pet kat mudah ni.dahler mahai bukan main..claim pure persian la maincoon la ...ang tak buleh bla nyer reason to sell..ade yang kata sebab kena oversea..ade yang kata bini pregnant, ade yang kata pindah condo sebab tu tak buleh bela.yang sebenarnya depa tak dak duit.maklumla road tax nak kena bayo,rumah lagi, kering agakyer hujung hujung bulan....so tengok dalam rumah ape yan buleh dijual....tup-tup kucing.silap-silap amik kucing kat luar umah dia tangkap gambo ...ha letak rega ribu riban..bengang sungguh den.kalu tak buleh jaga in da first place jangan bela terus dari awal.last last binatang yang tak bersalah jadik mangsa......


harapnya insan-insan diluar sana,sila boikot beli binatang ...better save homeless animal...stray kat luar yang dahagakan kasing sayang kita sebagai manusia.Kalu nak beli gak make sure beli dari breeder yang bertauliah..bukan yang carik keuntungan semata.sila neuter the pet.agar tak berdosa dikemudian hari.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-19-2009, 03:24 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
A'ah.... akk memang fan mudah sebab ada masa boleh dapat real good bargains kat situ
Barang rumah seperti sofa, dining table semua dari mudah.com
Tapi kena betul betul pilih la sebab ada masa barang yang di jual tu dah teruk tapi di jual ngan harga tinggi. Tak berbaloi pula.
Tu lah.... macam macam ada.
Kalo BabyZee suka online window shopping boleh la BabyZee masuk website E-Commerce company akk nanti
Macam macam ada kat situ.
Yang best pasal website company akk nie masa launching nanti on 1st December 2009 barang barang electrical seperti plasma tv, dvd, cd player semua akan di lelong dengan harga RM10.00 je!
Akk serius tau! Tak main main nie.
Setiap hari cuma ada 5 barang yang akan di lelong.
Saper cepat dia dapat
Dah tu boleh dapat free night stay kat resort kami kat Melaka lagi.
Nanti akk war war kan lagi.
wahh..bestnya..
ingat nak carik vakum.....
Reply With Quote
  #11  
Old 11-19-2009, 03:25 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
wahhhh..sangat2 berminat ni...
kalau takda syarat2 tersembunyi mau ja zee join kan diri...
Memang tak ada syarat syarat tersembunyi
Ni tactic supaya orang ramai akan masuk website e-commerce company akk nie.
Akk pun tunggu nie... nak dapat plasma tv... 32 inch tau!
Brand panasonic, high defination lagi tau!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #12  
Old 11-19-2009, 03:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
wahh..bestnya..
ingat nak carik vakum.....
Err...... vakum belum ada dalam listing lagi la lin
Nanti akk suggest
Barang barang computer pun ada
Off topic dah nie
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #13  
Old 11-19-2009, 03:28 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahha!! emo nampak ko Lin.

dah berbuih2 mulut ckp kat sini tp tetap juga ada yg jd mangsa.pasal jual menjual ni,eloklah suruh durang jual anak dara yg ada kat rmh.ada nilai lebih dari jual kucing.
Betul tu June, bila dah tak ada kucing nak jual.... silap hari bulan anak dara di lelongkan atau bini, suami mereka
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #14  
Old 11-19-2009, 03:33 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

hehehehe, memang emo sket hari ni kak june.lin tengok gampo yang ade kat mudah tu sayu bebeno ....kucing kampung pun nak jual sampai 350.cit.kalu betul tu kucing dia la...kenapala wat macam tuh..tak baik ...



tapi kite membebel kat sini bukan laku pun tul dak kak june.......sadis tul...mga-moga depa mendapat balasan setimpal atas perbuatan depa.
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #15  
Old 11-19-2009, 03:36 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Orang Macam Ini Pun Ada........

hah!! tulah pasal.yg si tukang beli dua dol gak.tgk kucing kampung jual RM350 seekor baik kutip kat tgh jln tu,kasih mandi dan mkn bagus,lawalah juga

Lin, Nurul,malanglah durang punya anak dara & bini kena lelong.hahahahahah!!!

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
hehehehe, memang emo sket hari ni kak june.lin tengok gampo yang ade kat mudah tu sayu bebeno ....kucing kampung pun nak jual sampai 350.cit.kalu betul tu kucing dia la...kenapala wat macam tuh..tak baik ...



tapi kite membebel kat sini bukan laku pun tul dak kak june.......sadis tul...mga-moga depa mendapat balasan setimpal atas perbuatan depa.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-19-2009, 03:40 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 12
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang tak ada syarat syarat tersembunyi
Ni tactic supaya orang ramai akan masuk website e-commerce company akk nie.
Akk pun tunggu nie... nak dapat plasma tv... 32 inch tau!
Brand panasonic, high defination lagi tau!
ye ke kak felix? sy pn tgh cri tv plasma @ LCD, nak pindh masuk umh bru, tgh cari2 tv ni. Sy nak jgk, leh ke kak? huhu, terujenye..
Reply With Quote
  #17  
Old 11-19-2009, 03:42 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
ye ke kak felix? sy pn tgh cri tv plasma @ LCD, nak pindh masuk umh bru, tgh cari2 tv ni. Sy nak jgk, leh ke kak? huhu, terujenye..
Memang boleh....
Tapi kena cepat....
Nanti sebelum website tu launch, akk akan tanya kawan yang handle benda benda tu..... suh letak nama kita sebagai first customer
Sogok sikit
Sebab benda nie first come first serve basis...
Tepat pukul 12.01 malam pada hari launching kita dah terjah website he..he....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 11-19-2009, 03:47 PM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 12
Lionking is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang boleh....
Tapi kena cepat....
Nanti sebelum website tu launch, akk akan tanya kawan yang handle benda benda tu..... suh letak nama kita sebagai first customer
Sogok sikit
Sebab benda nie first come first serve basis...
Tepat pukul 12.01 malam pada hari launching kita dah terjah website he..he....
huhu, xleh booking ke kak? t letak nama sy skali leh kak? huhu..xcited gler ni,hehe
Reply With Quote
  #19  
Old 11-19-2009, 04:02 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
huhu, xleh booking ke kak? t letak nama sy skali leh kak? huhu..xcited gler ni,hehe
Syarat dia kena masuk website dan order melalui website tu yang tepat kul 12.01 malam kita serbu he..he....
Tugas akk cuma hanya boleh bagitau barang apa yang akan di lelongkan.
So... kalo first day ada plasma tv akk terus akan roger kamu semua!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #20  
Old 11-19-2009, 04:11 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Orang Macam Ini Pun Ada........

Quote:
Originally Posted by June View Post
hah!! tulah pasal.yg si tukang beli dua dol gak.tgk kucing kampung jual RM350 seekor baik kutip kat tgh jln tu,kasih mandi dan mkn bagus,lawalah juga

Lin, Nurul,malanglah durang punya anak dara & bini kena lelong.hahahahahah!!!
hmmm bukan kat mudah je...sini pun byk....:(
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
macam mane nak train cat litter... finazfaiz Training & Behavioral Issues 89 11-03-2012 09:21 PM
macam mane nak kurangkan hyperactif kucing? Bond_mie Training & Behavioral Issues 97 05-14-2010 05:01 PM
Macam mana nak bg meow gemok?? booboo Cats & Kittens 84 03-08-2010 05:05 PM
mcm mna nk bg kucing ada surat beranak???saya orang bru di sni... cikentaru Cats & Kittens 17 10-14-2009 12:13 AM
kata orang tua-tua... spongegirl Coffee Room 3 02-19-2009 12:39 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.