Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-11-2009, 12:46 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Ramai penipu

Geram betul crool dgn org penipu dlm petfinder nie...hari nie semuanya terbongkar ...rahsia seorang perempuan yg menyamar menjd executive........cis........mmg betul byk penipu........................bukan dia jak byk lg....nak kol diorang xnak angkat....pastu berpura2 msg benda2 yg bodoh...... haiz ..........mungkin lebih byk lg penipu dlm nie kowt........
__________________
proud to be sabahan
  #2  
Old 12-11-2009, 12:49 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
Geram betul crool dgn org penipu dlm petfinder nie...hari nie semuanya terbongkar ...rahsia seorang perempuan yg menyamar menjd executive........cis........mmg betul byk penipu........................bukan dia jak byk lg....nak kol diorang xnak angkat....pastu berpura2 msg benda2 yg bodoh...... haiz ..........mungkin lebih byk lg penipu dlm nie kowt........
crool,sbr crool..ayu da bace kat home.. ade gak org mcm tu...
  #3  
Old 12-11-2009, 12:54 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
crool,sbr crool..ayu da bace kat home.. ade gak org mcm tu...
crool tak bley tahan la ayu....... sakit hati nie..... membara mcm mau meletup gunung berapi.....huhu...skrg nie dlm petfinder mcm2 manusia ada.......dah makin lebih2 sudah ... klu mau menipu disini bukan tempatnya......... pegi la tempat lain
__________________
proud to be sabahan
  #4  
Old 12-11-2009, 12:58 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

kenapa dgn executive Crool?? apa dia dah buat??

Quote:
Originally Posted by crool View Post
Geram betul crool dgn org penipu dlm petfinder nie...hari nie semuanya terbongkar ...rahsia seorang perempuan yg menyamar menjd executive........cis........mmg betul byk penipu........................bukan dia jak byk lg....nak kol diorang xnak angkat....pastu berpura2 msg benda2 yg bodoh...... haiz ..........mungkin lebih byk lg penipu dlm nie kowt........
  #5  
Old 12-11-2009, 01:08 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

zee pun bleh agak siapa..
dekat pet listings kan...
bersabar jela asal kita tak terkena dengan dia babitkan wang ringgit...
zee ni berforum tapi mata dekat listings jugak...
nak kata penipu pun ye tapi kelakar pun ada kan...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #6  
Old 12-11-2009, 01:10 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
kenapa dgn executive Crool?? apa dia dah buat??
mcm nie crita dia kak..... aku ni mau adopt satu kcg calico.... tiba2 owner dia ckp aku breeder ...terkejut la aku...aku bukan breeder sudah aku bg penjelasan...

pastu yg executive perasantut nie hantr msg p owner dia yg aku nie bukan breeder ...guna nama yg sama tp email yg berbeza....

pastue owner dia bg kuar statement dkt comment profile....
pastue c shiela (executive ) mengaku la dia yg buat ...dia ckp to make crool happy..... obviously dia ada other intention..... sbb semalam dia kol saya tp dia guna no hp private , withheld ka mcm tue yg kuar di kaca hp time dia kol.... so dia ckp dgn saya .....x payah pikir2 la lg pasal benda nie...skrg nie yg penting crool berserah jak tggu keputusan dr owner dia.... dia tenangkan la aku...manis jak dia ckp macam madu.....aku nie pun pecaya la...

pastue dia hantr msg pasal crool bukan breeder sama owner kcg tue..... nda taw brapa kali..
pastu owner tu nek marah la ...sbb semua under nama shiella ckp pasal aku...
pastue dia confess..lps aku maki2 dia...aku msg dia ..nda bule nombor yg dia bg tue nombor salah...aku cuba yg witheld tue pun nda bule....

dia mengaku sebenarnya dia mau kucing tue....kalau dia mau ambik jak la bah .... buat apa maukasi buruk2 aku.........dia mau buat owner tu confused konon.... jd nanti owner tue fikir aku yg hantar semua msg tue......tp dia lupa ...n bodoh msg yg dia hantr tu still under nama dia.....bodohnya c shiella...

jd gaduh besar la aku sama dia..... aku maki2 dia dkt petfinder...... dia ckp dia ada duit.... dia buli byr berapa jak..... uii pandainya dia...... aku maki lg balik....

aku nda tahan bah kakak..apa org lain mau ckp...ckp la...crool nda kisah sudah....
__________________
proud to be sabahan
  #7  
Old 12-11-2009, 01:12 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
crool tak bley tahan la ayu....... sakit hati nie..... membara mcm mau meletup gunung berapi.....huhu...skrg nie dlm petfinder mcm2 manusia ada.......dah makin lebih2 sudah ... klu mau menipu disini bukan tempatnya......... pegi la tempat lain
sbar je crool ngan org mcm tu.. kite bukan leh tutup mulut org.. yg penting crool tahu ape yg crool wat.. tak payah nak lwn2 ngan org mcm tu, wat kite sakit hati lagi ade... chill k..
  #8  
Old 12-11-2009, 01:13 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
zee pun bleh agak siapa..
dekat pet listings kan...
bersabar jela asal kita tak terkena dengan dia babitkan wang ringgit...
zee ni berforum tapi mata dekat listings jugak...
nak kata penipu pun ye tapi kelakar pun ada kan...
sowie la zee.... crool dah dpt tau beberapa penipu sama org yg suka tikam belakang dlm petfinder nie....nanti klu sebut nama crool kena attack ramai2....
org skrg bukan bodoh la....
__________________
proud to be sabahan
  #9  
Old 12-11-2009, 01:13 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Kalau aku ada magic, sure aku sumpah jadik Maine Coon yg bagak besar, boleh aku buat peluk-2 and wrestling.....
__________________
Be Yet Wiser
  #10  
Old 12-11-2009, 01:14 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
bar je crool ngan org mcm tu.. kite bukan leh tutup mulut org.. yg penting crool tahu ape yg crool wat.. tak payah nak lwn2 ngan org mcm tu, wat kite sakit hati lagi ade... chill k..
susah la mau ckp .....haiz..... betul tu kc sakit atia ku jer...
__________________
proud to be sabahan
  #11  
Old 12-11-2009, 01:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Ades!! susahnya penipu2 begini berleluasa kat PF.byk lg penipu kat sini yg bertopengkan cat lovers.hmm!! jual kucing sakit nak mati,jual kucing kurap pun ada.terkezut akak dpt sms from vet td pagi pasal hal ni.

Quote:
Originally Posted by crool View Post
mcm nie crita dia kak..... aku ni mau adopt satu kcg calico.... tiba2 owner dia ckp aku breeder ...terkejut la aku...aku bukan breeder sudah aku bg penjelasan...

pastu yg executive perasantut nie hantr msg p owner dia yg aku nie bukan breeder ...guna nama yg sama tp email yg berbeza....

pastue owner dia bg kuar statement dkt comment profile....
pastue c shiela (executive ) mengaku la dia yg buat ...dia ckp to make crool happy..... obviously dia ada other intention..... sbb semalam dia kol saya tp dia guna no hp private , withheld ka mcm tue yg kuar di kaca hp time dia kol.... so dia ckp dgn saya .....x payah pikir2 la lg pasal benda nie...skrg nie yg penting crool berserah jak tggu keputusan dr owner dia.... dia tenangkan la aku...manis jak dia ckp macam madu.....aku nie pun pecaya la...

pastue dia hantr msg pasal crool bukan breeder sama owner kcg tue..... nda taw brapa kali..
pastu owner tu nek marah la ...sbb semua under nama shiella ckp pasal aku...
pastue dia confess..lps aku maki2 dia...aku msg dia ..nda bule nombor yg dia bg tue nombor salah...aku cuba yg witheld tue pun nda bule....

dia mengaku sebenarnya dia mau kucing tue....kalau dia mau ambik jak la bah .... buat apa maukasi buruk2 aku.........dia mau buat owner tu confused konon.... jd nanti owner tue fikir aku yg hantar semua msg tue......tp dia lupa ...n bodoh msg yg dia hantr tu still under nama dia.....bodohnya c shiella...

jd gaduh besar la aku sama dia..... aku maki2 dia dkt petfinder...... dia ckp dia ada duit.... dia buli byr berapa jak..... uii pandainya dia...... aku maki lg balik....

aku nda tahan bah kakak..apa org lain mau ckp...ckp la...crool nda kisah sudah....
  #12  
Old 12-11-2009, 01:20 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Ades!! susahnya penipu2 begini berleluasa kat PF.byk lg penipu kat sini yg bertopengkan cat lovers.hmm!! jual kucing sakit nak mati,jual kucing kurap pun ada.terkezut akak dpt sms from vet td pagi pasal hal ni.

ni lg satu cerita......mmg kita ade letak no hp dlm petfinder nie kan..bila kita nak kol org tue ....dia xnak angkat tau..tp nak balas msg..kita sudah bgtau nama kita dah dlm msg....pastu alasan sakit la, bz la kerja la....xkan angkat kejap pun nda bule..... kita kenal dlm petfinder ....berkongsi ilmu pengetahuan lg...haiz... teruk...teruk bagus jgn taruh no hp dlm profile klu mcm tue.....
__________________
proud to be sabahan
  #13  
Old 12-11-2009, 01:40 PM
rozitahalim rozitahalim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Rep Power: 0
rozitahalim is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Sheila ni sheila yg sama kata nak buat breeding exotic n persian ngan bapak dia kat KK ke ???
  #14  
Old 12-11-2009, 01:44 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Sheila ni sheila yg sama kata nak buat breeding exotic n persian ngan bapak dia kat KK ke ???
mungkin la..... tp cara dia ckp semalam bila dia call crool...... mcm bukan org sabah... english jer 24 hour..... haiz..........byk2 tempat kk la juga dia pilih.....
__________________
proud to be sabahan
  #15  
Old 12-11-2009, 01:46 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Thumbs down Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

I feel sad la dgn benda macam ni. Buat kita susah nak trust each other. Since im a newbie, it really gives an impact. no point of staying kalau ade yang tak honest. To "shiela", its really bad of what you have done..
  #16  
Old 12-11-2009, 01:49 PM
rozitahalim rozitahalim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Rep Power: 0
rozitahalim is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
mungkin la..... tp cara dia ckp semalam bila dia call crool...... mcm bukan org sabah... english jer 24 hour..... haiz..........byk2 tempat kk la juga dia pilih.....
Sheila yg sama lah tuh coz byk post dia dlm english. malay dia kureng sikit pakai. hmm, marah boleh marah tp lantak lah dia. saya sendiri pun dah lali dgn perangai org dalam kampung kucing nih. disebalik kata2 manis tuh, ada tersimpan niat yg x baik.

bila u sebut pasal breeder nih dlm thread satu lg tuh, breeder yg bertauliah ialah warga yg breed kucing2 mahal yg ada certificate. kalau breed kucing DLH, kita dikira breeder yg x boleh digunapakai.

saya pun byk kali ditipu dgn breeder kucing2 mahal nih. alasan sbb rumah x cukup bagus utk tempatkan kucing2 mereka. padahal saya sanggup bayar nih. sudah 20 tahun saya menjaga kucing. kucing baka elok mahu pun kucing terbiar. jadi tentu saya sendiri tahu apa yg bagus dan buruk utk kebajikan kucing2 saya.

mmg manusia bermacam2 jenis. cukup benci pada mereka2 yg hipokrit serta mengiyakan yg tidak dan selalu perasan bagus2.
  #17  
Old 12-11-2009, 02:15 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Sheila yg sama lah tuh coz byk post dia dlm english. malay dia kureng sikit pakai. hmm, marah boleh marah tp lantak lah dia. saya sendiri pun dah lali dgn perangai org dalam kampung kucing nih. disebalik kata2 manis tuh, ada tersimpan niat yg x baik.

bila u sebut pasal breeder nih dlm thread satu lg tuh, breeder yg bertauliah ialah warga yg breed kucing2 mahal yg ada certificate. kalau breed kucing DLH, kita dikira breeder yg x boleh digunapakai.

saya pun byk kali ditipu dgn breeder kucing2 mahal nih. alasan sbb rumah x cukup bagus utk tempatkan kucing2 mereka. padahal saya sanggup bayar nih. sudah 20 tahun saya menjaga kucing. kucing baka elok mahu pun kucing terbiar. jadi tentu saya sendiri tahu apa yg bagus dan buruk utk kebajikan kucing2 saya.

mmg manusia bermacam2 jenis. cukup benci pada mereka2 yg hipokrit serta mengiyakan yg tidak dan selalu perasan bagus2.
haiz ...bgus lg kita ddk p makan aiskrim ker.....crita pasal org yg suke tikam belakang nie....
__________________
proud to be sabahan
  #18  
Old 12-11-2009, 02:17 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
I feel sad la dgn benda macam ni. Buat kita susah nak trust each other. Since im a newbie, it really gives an impact. no point of staying kalau ade yang tak honest. To "shiela", its really bad of what you have done..
Kak Rhea, bak kata pepatah..... klu kita main api nie kita x kan terbakar terus2.... lama kelamaan pasti akan terbakar juga...
__________________
proud to be sabahan
  #19  
Old 12-11-2009, 02:18 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Rilax Crool.

Nama pun Internet, tak Ada polisnya unfortunately.

Sbb muka bole disorok2 and identity bole ditukar2 byk psycho berleluasa.
Byk manusia berpenyakit mental dan hati kat Msia ni rupanya hehe.
Dari smlm I dah agak sheila tu fake tapi I perhatikan je. Dahlah English broken, habis dia darling darling, my dear my dear kan semua orang. yg hati lembut tu mesti mudah cair hehe.

btw, sheila ni Ada 3 nick, Boy razak, madam zora dan terbaru sheila nathali.
ini telah diexpise oleh pet rescuer yg rescue calico Persian yg semua org sekarang berebut. Dulu Puteh dpt respons yg menakjubkan itu. ingat tak kak June?

so...bak kata melodi, kurangkan kontroversi, tingkatkan productiviti, zaas! layaaaan! hehehe
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #20  
Old 12-11-2009, 02:22 PM
rozitahalim rozitahalim is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Rep Power: 0
rozitahalim is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

waaa...mak pun dah ditipu lah ye!! huhu ... mujurlah x pakat confirm nak beli exotic persian dari dia utk buat in house breeding
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.