Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #41  
Old 12-11-2009, 03:47 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
wah...ko dah pernah kena lagi bogel kat federal highway ke?
wah....ini baru experience giler....hehehee
__________________
proud to be sabahan
  #42  
Old 12-11-2009, 03:47 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
hehehe mata kak fareen tajam ala ala mata kucing ku hehe
hahaha
ntah ape2 la si sheila ni..
wt malu diri sndiri jer la..
pastu skang ni trus ghaib...
aduiyai2...
__________________
  #43  
Old 12-11-2009, 03:48 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
hahaha
ntah ape2 la si sheila ni..
wt malu diri sndiri jer la..
pastu skang ni trus ghaib...
aduiyai2...
tulah org pandai mix bodoh.......namanya..hehe..geram betul aku dengar nama....pempuan nie.........
__________________
proud to be sabahan
  #44  
Old 12-11-2009, 03:50 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
well...she called me a snob at first because of my comment in one of the pet profile yg tulis breed cat to turkish anggora tapi kat bahagian about the pet dia kata mix with persian. so i kata la without a cert we call it domestic long hair.
and this shiela ,she was bragging about going to import 5 persian from her friend yg study kt rusia dgn kos aroung rm50k...siap buat loan 70k.emmmmm
then i explain to her that i dont like people lying. if u cant prove what is the breed of the cat it is a domestic.

pastu dia terima la my explanation.....and jadi friendly la pulak....

because she said earlier yg her father want to open a cattery so i suggest la beberapa website pasal kucing(malaysian cattery) so she can tengok2 kat mana nak dapat good bloodline, how to operate a cattery and so on...cari ilmu sebelum melakukan sesuatu perkarakan...

and than dia reply yg kucing2 kat cattery2 cantik2 tentu mahal....aik kata nak import 5 persian dgn harga rm50k?????pening2
tulah, smlm I notice u borak ngan dia and I perasan her English is so haprak pastu laling laling my dear my dear I dah rasa tak betul. tgk profile, aiks kucing pun x de. camane nak buka cattery? basic cattery 101, kena Ada pet kucing dulu, passionate abt breed etc. ini kucing pun xde hehe.

tulah, dia laling kat u, u dah cair he ABG Zarul? hehehe. joking joking!
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #45  
Old 12-11-2009, 03:50 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by shark View Post
rm50k tue bleh import 8 ekor persian la...tp semua GH bloodlines la..last year my fwen import ...tue pun beli kat cattery yg famous mcm jordanalisa,harwood,beuabell,single dan commodore..
tu la......pastu kata yg kucing2 kat cattery di malaysia ni sangat cantik dan tentu harganya lebih mahal????helloooo nampak sangat tak tau apa
  #46  
Old 12-11-2009, 03:53 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
tulah, smlm I notice u borak ngan dia and I perasan her English is so haprak pastu laling laling my dear my dear I dah rasa tak betul. tgk profile, aiks kucing pun x de. camane nak buka cattery? basic cattery 101, kena Ada pet kucing dulu, passionate abt breed etc. ini kucing pun xde hehe.

tulah, dia laling kat u, u dah cair he ABG Zarul? hehehe. joking joking!
cair???? hahahahaha bukan senang nak mencairkan hamba ini...tu sebab masih single
  #47  
Old 12-11-2009, 03:56 PM
shark shark is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 57
Rep Power: 12
shark is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
wah...ko dah pernah kena lagi bogel kat federal highway ke?
mana ada la zarul..
lawak bodo kat ofis ...
biasa la...
kat ofis tension skit....
  #48  
Old 12-11-2009, 03:58 PM
shark shark is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 57
Rep Power: 12
shark is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tu la......pastu kata yg kucing2 kat cattery di malaysia ni sangat cantik dan tentu harganya lebih mahal????helloooo nampak sangat tak tau apa
org buta mana kenal gajah...hahaha
  #49  
Old 12-11-2009, 04:01 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
haha.....jgn2 mix jugak..keke..sesuai la dgn pempuan penipu tu........
tak pun pet quality...entah entah buat2 cerita je
  #50  
Old 12-11-2009, 04:03 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
cair???? hahahahaha bukan senang nak mencairkan hamba ini...tu sebab masih single
haiii cuma wildfire dan kuncu2 nya yg dpt tambat hati u ye hehe. btw, I rasa dia bukan pompuan pun. kalau pompuan, bab menipu ni kita terrer tau hehe. mampus x dpt track. kalau ye pun dia nak daftar nama lain2, haiii belilah prepaid card baru, so no fone pun lain2. maxis prepaid baru 8.80 hehehe.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #51  
Old 12-11-2009, 04:07 PM
shark shark is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 57
Rep Power: 12
shark is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
tak pun pet quality...entah entah buat2 cerita je
dah ada cite mcm nie dah..taknak beli dr local breeder..import dari overseas..last2 dapat kucing yg ntah pape la
  #52  
Old 12-11-2009, 04:09 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

duh...lepas 1 1 terbongkar..mcm2 lah diaorg nih..nak menipu pon agak2 lah..org kat sini bukannye bodo tak tau bab2 kucing (excluding me,im new)anyway crool..bersabar lah ye..org cengini mmg bnyk..bnyk dah jumpa.. siap bermegah2 dlm blog..kita plak yg malu membacanya
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
  #53  
Old 12-11-2009, 04:11 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
haiii cuma wildfire dan kuncu2 nya yg dpt tambat hati u ye hehe. btw, I rasa dia bukan pompuan pun. kalau pompuan, bab menipu ni kita terrer tau hehe. mampus x dpt track. kalau ye pun dia nak daftar nama lain2, haiii belilah prepaid card baru, so no fone pun lain2. maxis prepaid baru 8.80 hehehe.
mlm td dia ade call crool pasal ade org tuduh crool jadik breeder, demi allah...hehehe...dia pempuan la...... tp no hp dia tue bukan yg sama tp witheld.....ntah ape benda tu?
__________________
proud to be sabahan
  #54  
Old 12-11-2009, 04:14 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
duh...lepas 1 1 terbongkar..mcm2 lah diaorg nih..nak menipu pon agak2 lah..org kat sini bukannye bodo tak tau bab2 kucing (excluding me,im new)anyway crool..bersabar lah ye..org cengini mmg bnyk..bnyk dah jumpa.. siap bermegah2 dlm blog..kita plak yg malu membacanya
trima kasih mon......mmg sbb tue crool ckp byk yg berlagak pandai tp dupang ( bodoh dlm bahasa sabah)
__________________
proud to be sabahan
  #55  
Old 12-11-2009, 04:17 PM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
mlm td dia ade call crool pasal ade org tuduh crool jadik breeder, demi allah...hehehe...dia pempuan la...... tp no hp dia tue bukan yg sama tp witheld.....ntah ape benda tu?
withheld tu private number..
__________________
  #56  
Old 12-11-2009, 04:19 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
haiii cuma wildfire dan kuncu2 nya yg dpt tambat hati u ye hehe. btw, I rasa dia bukan pompuan pun. kalau pompuan, bab menipu ni kita terrer tau hehe. mampus x dpt track. kalau ye pun dia nak daftar nama lain2, haiii belilah prepaid card baru, so no fone pun lain2. maxis prepaid baru 8.80 hehehe.
tu la. nak menipu pun tak reti....
  #57  
Old 12-11-2009, 04:19 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
trima kasih mon......mmg sbb tue crool ckp byk yg berlagak pandai tp dupang ( bodoh dlm bahasa sabah)
yes!!i learn a new word today! DUPANG. pasni nak marah org bleh guna nih
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
  #58  
Old 12-11-2009, 04:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

ada lg.palui.maksudnya sama gak.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
yes!!i learn a new word today! DUPANG. pasni nak marah org bleh guna nih
  #59  
Old 12-11-2009, 04:40 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

jawa lak,bodoh tu goblok...
rasanya ramai yang tau kan...
sebab zee bukannya reti cakap jawa pun..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #60  
Old 12-11-2009, 04:46 PM
AndyKoh's Avatar
AndyKoh AndyKoh is offline
Founder, PetFinder.my
 
Join Date: Apr 2008
Location: Petaling Jaya, Selangor
Posts: 1,347
Rep Power: 10
AndyKoh has disabled reputation
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Crool,

Please contact us and let us know should you come across any abuses or scams in PetFinder. We will investigate into each report and take necessary actions.

For your information, there is a Report Abuse link at every pet profile, right below the "About The Pet" area. You can click on that link to report the profile, and provide as much details as possible for our assessment.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.