Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #61  
Old 12-11-2009, 04:49 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

haiz ..bukan tu jak byk lg..

dungu = bodoh
palui = bodoh
dupang=bodoh
begok = bodoh
kili=gila
sot=gila
__________________
proud to be sabahan
  #62  
Old 12-11-2009, 04:59 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

gondo ot,gonsingot,bantaton

Quote:
Originally Posted by crool View Post
haiz ..bukan tu jak byk lg..

dungu = bodoh
palui = bodoh
dupang=bodoh
begok = bodoh
kili=gila
sot=gila
  #63  
Old 12-11-2009, 05:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by crool View Post
haiz ..bukan tu jak byk lg..

dungu = bodoh
palui = bodoh
dupang=bodoh
begok = bodoh
kili=gila
sot=gila
Mulau, Muhau
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #64  
Old 12-11-2009, 05:13 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Thumbs up Re: Ramai penipu dlm petfinder

huhu..
  #65  
Old 12-11-2009, 05:21 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

lama nya sia nda dengar all that words
  #66  
Old 12-11-2009, 05:21 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

well said Fareen..
zaas.. Layaannn.....
  #67  
Old 12-11-2009, 05:53 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Rilax Crool.

Nama pun Internet, tak Ada polisnya unfortunately.

Sbb muka bole disorok2 and identity bole ditukar2 byk psycho berleluasa.
Byk manusia berpenyakit mental dan hati kat Msia ni rupanya hehe.
Dari smlm I dah agak sheila tu fake tapi I perhatikan je. Dahlah English broken, habis dia darling darling, my dear my dear kan semua orang. yg hati lembut tu mesti mudah cair hehe.

btw, sheila ni Ada 3 nick, Boy razak, madam zora dan terbaru sheila nathali.
ini telah diexpise oleh pet rescuer yg rescue calico Persian yg semua org sekarang berebut. Dulu Puteh dpt respons yg menakjubkan itu. ingat tak kak June?

so...bak kata melodi, kurangkan kontroversi, tingkatkan productiviti, zaas!
layaaaan! hehehe
madam zora.. Dat name does rings the bell.

Nak tengok penipuan yang lebey banyak? Jadik silent reader for at least 2 weeks..supaya tak da prejudis ngan sapa2..then baca listings dan forum... Fuhh.. Really an eye opener... The dark alley of petfinder pun terbukak.

Anyway, memang makin ramai tapi kan perang teluk pun makin byk, tmbah2 nan batch2 members baru.. Dunno why tapi skrg da tak sampai hati nak tengok listings. Kesian ngan kucen2 tueh. Sib baik kaki 4 x leh cakap.. Kalau tak da lama pick up vocabulary makian dan cacian. Ishk...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #68  
Old 12-11-2009, 05:58 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
Mulau, Muhau
ada lg,

goromosom
budukang
peluki


tp yg plg penting aramaiii tiiiii......
__________________
proud to be sabahan
  #69  
Old 12-11-2009, 06:00 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
madam zora.. Dat name does rings the bell.

Nak tengok penipuan yang lebey banyak? Jadik silent reader for at least 2 weeks..supaya tak da prejudis ngan sapa2..then baca listings dan forum... Fuhh.. Really an eye opener... The dark alley of petfinder pun terbukak.

Anyway, memang makin ramai tapi kan perang teluk pun makin byk, tmbah2 nan batch2 members baru.. Dunno why tapi skrg da tak sampai hati nak tengok listings. Kesian ngan kucen2 tueh. Sib baik kaki 4 x leh cakap.. Kalau tak da lama pick up vocabulary makian dan cacian. Ishk...
Setuju dengan method nurkasih..
Memang kalau jadi silent reader tiba2 macam2 bleh timbul tapi kadang benda yang disentuh menyentuh kalbu jadi sampai bila nak silent kan...heh..

Just berhati2 la di pet listings section or mahupun forum..
Kalau ada apa2 yang mencurigakan just report to andy, memand andy akan attend to our report..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #70  
Old 12-11-2009, 06:00 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

ada lg...satu


OK BAH KALAU KAU...hehe
__________________
proud to be sabahan
  #71  
Old 12-11-2009, 06:01 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
Setuju dengan method nurkasih..
Memang kalau jadi silent reader tiba2 macam2 bleh timbul tapi kadang benda yang disentuh menyentuh kalbu jadi sampai bila nak silent kan...heh..

Just berhati2 la di pet listings section or mahupun forum..
Kalau ada apa2 yang mencurigakan just report to andy, memand andy akan attend to our report.
mcm mana nak report ?
__________________
proud to be sabahan
  #72  
Old 12-11-2009, 06:03 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

mampuslah....semua bhasa sabah ja yg kluar nie ...... marah org forumer nanti....
hehe ....sorry la.....rindu sama kampung paksa la melepas semua d sini.......aramai tii
__________________
proud to be sabahan
  #73  
Old 12-11-2009, 06:12 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
Originally Posted by crool View Post
mcm mana nak report ?
owh..pm saja la our admin...
andykoh id nya...
ni pun tengah online sekarang..
kalau yang orang buat masalah tu berterusan lagi bleh minta andy kaji and kalau patut akan ban kan la id tu...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #74  
Old 12-11-2009, 06:15 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
owh..pm saja la our admin...
andykoh id nya...
ni pun tengah online sekarang..
kalau yang orang buat masalah tu berterusan lagi bleh minta andy kaji and kalau patut akan ban kan la id tu...
oh tp dark witch itu sudah berdiam diri....... tp aku akan kc taw c andy nanti kalau2 dia cari hal lagi.....haiz...PM saja c andykan......kalau mcm tu nda da masalah....bereeeeeehhhh
__________________
proud to be sabahan
  #75  
Old 12-11-2009, 07:00 PM
EysElyas EysElyas is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
EysElyas is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

well crool, eys pun baru kat petfinder nih... dulu eys amik stockins from petfinder. tadi pagi eys ada baca massage pasal sheila tu n eys rasa sheila shud not wat cam tu.... x baikla buat busuk nama crool..... macam dia dah kenal crool lama pulak..... ke dia suka crool wink wink...... eys gurau je tau... tapi paling penting eys hope owner tu tau yang crool berniat baik n bukan breeder.... ahaks....
  #76  
Old 12-11-2009, 07:27 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
Originally Posted by crool View Post
ada lg...satu


OK BAH KALAU KAU...hehe
buli bah kalau kau
  #77  
Old 12-11-2009, 07:50 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
madam zora.. Dat name does rings the bell.

Nak tengok penipuan yang lebey banyak? Jadik silent reader for at least 2 weeks..supaya tak da prejudis ngan sapa2..then baca listings dan forum... Fuhh.. Really an eye opener... The dark alley of petfinder pun terbukak.

Anyway, memang makin ramai tapi kan perang teluk pun makin byk, tmbah2 nan batch2 members baru.. Dunno why tapi skrg
da tak sampai hati nak tengok listings. Kesian ngan kucen2 tueh. Sib baik kaki 4 x leh cakap.. Kalau tak da lama pick up vocabulary makian dan cacian. Ishk...
Fareen pulak rasa lebih baik jadi active forumer Dari silent reader because. either way we shudnt take sides or be prejudiced. Nama pun forum. Kalau nampak sapa2 buat salah tegur terus either diforum or PM. Sbb kadang2 kita senyap lama, tapi tiba2 bomb org pun x sesuai gak mcm Rambo atau Nash yang tah apa2 tu. maybe u dah lama kat sini so kdg2 tawar hati dgn perangai yg x senonoh setengah org. But I guess I take this forum and listing with a pinch of salt. Bila terlampau panas I avoid it unless mmg membabitkan saya.

But I agree with u, 2 3 minggu ni mcm perang teluk dan adik2 kat pet listing mencaci cerca masing2 dgn bahasa yg begitu indah bunyinya. Cikgu sastera pun bole surrender cam nih:)

To adik2 yg kak Fareen kenal dan rasa u all ni sebenarnya baik dan berpelajaran, seperti Aznor, Crool and Lola dan juga adik2 forumers lain bail Baru atau lama I just nak nasihat sikit. I notice some of ur postings kat pet listings kasar kasar belaka, perkataan mcm nak mampus? whore etc semua tu terkeluar. Maybe kita rasa org tu deserve tht, maybe they do tapi jgn kita ikut sgt hati dan caci cerca org dgn bahasa yg x elok. When we say this depan2 muka diorang, satu hal tapi bila kita tulis benda2 ni utk tatapan khalyak ramai, is mencerminkan personality kita dan perkataan itu Akan stay kat situ sampailah kalau andy delete kot.

forum and listing ni ibarat tempat belajar and tempat bermain kita. yg lain2 Dari tu kita ignore je. kalau kita rasa member buat salah, by all means tegurlah, tapi bagilah Salam dulu or cakap hello. Jgn kita sergah je. dan bila diorang degil dan kasar, lepas satu dua posting kita biarkan jelah. it's not
worth it.

muka u all semua hensen2, cantik2 dan cute2 so serlahkanlah personality yg sama :) I hope nama2 yg I sebut tak kecik hati sbb itu Dari perhatian saya. Harapkan u amik my teguran constructively dan jgn amik hati. yg lain I tak debut Nama cos diorang tak masuk forum and I tak kenal. u all ni hari2 kita borak dah mcm Adik Adik dah.

Peace. No war :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #78  
Old 12-11-2009, 08:14 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 14
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder !!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Fareen pulak rasa lebih baik jadi active forumer Dari silent reader because. either way we shudnt take sides or be prejudiced. Nama pun forum. Kalau nampak sapa2 buat salah tegur terus either diforum or PM. Sbb kadang2 kita senyap lama, tapi tiba2 bomb org pun x sesuai gak mcm Rambo atau Nash yang tah apa2 tu. maybe u dah lama kat sini so kdg2 tawar hati dgn perangai yg x senonoh setengah org. But I guess I take this forum and listing with a pinch of salt. Bila terlampau panas I avoid it unless mmg membabitkan saya.

But I agree with u, 2 3 minggu ni mcm perang teluk dan adik2 kat pet listing mencaci cerca masing2 dgn bahasa yg begitu indah bunyinya. Cikgu sastera pun bole surrender cam nih:)
nasib baik la saya ni cikgu bio....kalau tak kena letak jawatan hehehehee

To adik2 yg kak Fareen kenal dan rasa u all ni sebenarnya baik dan berpelajaran, seperti Aznor, Crool and Lola dan juga adik2 forumers lain bail Baru atau lama I just nak nasihat sikit. I notice some of ur postings kat pet listings kasar kasar belaka, perkataan mcm nak mampus? whore etc semua tu terkeluar. Maybe kita rasa org tu deserve tht, maybe they do tapi jgn kita ikut sgt hati dan caci cerca org dgn bahasa yg x elok. When we say this depan2 muka diorang, satu hal tapi bila kita tulis benda2 ni utk tatapan khalyak ramai, is mencerminkan personality kita dan perkataan itu Akan stay kat situ sampailah kalau andy delete kot.
kadang2 memang kita panas hati but kalau boleh(kalau boleh la) jangan la kita menjadi tak beradap seperti diaorg tu adik2 sekelian
forum and listing ni ibarat tempat belajar and tempat bermain kita. yg lain2 Dari tu kita ignore je. kalau kita rasa member buat salah, by all means tegurlah, tapi bagilah Salam dulu or cakap hello. Jgn kita sergah je. dan bila diorang degil dan kasar, lepas satu dua posting kita biarkan jelah. it's not
worth it.

muka u all semua hensen2, cantik2 dan cute2 so serlahkanlah personality yg sama :) I hope nama2 yg I sebut tak kecik hati sbb itu Dari perhatian saya. Harapkan u amik my teguran constructively dan jgn amik hati. yg lain I tak debut Nama cos diorang tak masuk forum and I tak kenal. u all ni hari2 kita borak dah mcm Adik Adik dah.

betul tu. sepatut nya ia menjadi tempat kita belajar,mendapat rakan2 baru yg sama meminati dan menyayangi kucing2. dan sebarang perkara sepatutnya dibincangkan dengan hati yang terbuka...untuk kebaikan...dan semua pihak patut bertanggungjawab dalam mengeluarkan pendapat masing-masing.dan jika benar kita salah seeloknya mengakulah kesalahan tersebut dan memperbaiki diri kita agar kita menjadi manusia yang lebih baik dari sebelumnya...
Peace. No war :)
Biar akhlak di puji biar akhlak disanjung
budi baik dihormati
harmoni ceria tiada hujungnya
  #79  
Old 12-11-2009, 08:14 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
Fareen pulak rasa lebih baik jadi active forumer Dari silent reader because. either way we shudnt take sides or be prejudiced. Nama pun forum. Kalau nampak sapa2 buat salah tegur terus either diforum or PM. Sbb kadang2 kita senyap lama, tapi tiba2 bomb org pun x sesuai gak mcm Rambo atau Nash yang tah apa2 tu. maybe u dah lama kat sini so kdg2 tawar hati dgn perangai yg x senonoh setengah org. But I guess I take this forum and listing with a pinch of salt. Bila terlampau panas I avoid it unless mmg membabitkan saya.

But I agree with u, 2 3 minggu ni mcm perang teluk dan adik2 kat pet listing mencaci cerca masing2 dgn bahasa yg begitu indah bunyinya. Cikgu sastera pun bole surrender cam nih:)

To adik2 yg kak Fareen kenal dan rasa u all ni sebenarnya baik dan berpelajaran, seperti Aznor, Crool and Lola dan juga adik2 forumers lain bail Baru atau lama I just nak nasihat sikit. I notice some of ur postings kat pet listings kasar kasar belaka, perkataan mcm nak mampus? whore etc semua tu terkeluar. Maybe kita rasa org tu deserve tht, maybe they do tapi jgn kita ikut sgt hati dan caci cerca org dgn bahasa yg x elok. When we say this depan2 muka diorang, satu hal tapi bila kita tulis benda2 ni utk tatapan khalyak ramai, is mencerminkan personality kita dan perkataan itu Akan stay kat situ sampailah kalau andy delete kot.

forum and listing ni ibarat tempat belajar and tempat bermain kita. yg lain2 Dari tu kita ignore je. kalau kita rasa member buat salah, by all means tegurlah, tapi bagilah Salam dulu or cakap hello. Jgn kita sergah je. dan bila diorang degil dan kasar, lepas satu dua posting kita biarkan jelah. it's not
worth it.

muka u all semua hensen2, cantik2 dan cute2 so serlahkanlah personality yg sama :) I hope nama2 yg I sebut tak kecik hati sbb itu Dari perhatian saya. Harapkan u amik my teguran constructively dan jgn amik hati. yg lain I tak debut Nama cos diorang tak masuk forum and I tak kenal. u all ni hari2 kita borak dah mcm Adik Adik dah.
kak fareen...

crool cuma tidak puas hati...sbb tue..........terkuar bahasa2 yg tak patut d kuarkan......... rasa geram...sgttt........crool punye sakit hati nie membara mcm api.... sbb tu terlepas perkataan yg x seharusnya dikatakan...huhu...........
__________________
proud to be sabahan
  #80  
Old 12-11-2009, 08:18 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: Ramai penipu dlm petfinder

Quote:
well crool, eys pun baru kat petfinder nih... dulu eys amik stockins from petfinder. tadi pagi eys ada baca massage pasal sheila tu n eys rasa sheila shud not wat cam tu.... x baikla buat busuk nama crool..... macam dia dah kenal crool lama pulak..... ke dia suka crool wink wink...... eys gurau je tau... tapi paling penting eys hope owner tu tau yang crool berniat baik n bukan breeder.... ahaks...
shiella tu pun baru jak kenal semalam....tiba2 dia pula over ........pasal crool sedey2 kena ckp breeder........ paling crool benci perkataan daling dr mulut dia...... panas btul oh.......cis
__________________
proud to be sabahan
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.