Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-03-2010, 10:10 AM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Nasib seekor anak kucing

Salam semua, Hi ni 1st thread saya di forum ini. Dah lama join tapi tak berkesempatan nak aktif di sini, ada kisah sedih saya nak cerita pada anda semua. Sabtu lepas saya pergi ke kedai makan dan ternampak seekor anak kucing baring sambil tangannya bermain dgn hujung kain alas meja. Orang ramai keluar masuk semua tidak endahkan dia malah macam tak kisah jika anak kucing ini tersepak atau terpijak. Saya terus dukung dan anak kucing itu menjerit kesakitan, apa lagi terus saya minta kotak dari tuan kedai dan membawa ke vet di Sri Kembangan. Doc kata perlu x-ray, saya kata buat apa yang perlu saya sanggup bayar. Setelah x ray dapati tulang kakinya patah dan mengesyaki kes di pukul kuat. Semalam dia menghebuskan nafas yang terakhir, doc tak sempat nak buat surgery, saya pun dah buat yang terbaik. Semoga orang yang menyiksa anak kucing ini akan di balas dengan setimpalnya.



Reply With Quote
  #2  
Old 03-03-2010, 10:41 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 11
luvnett is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Kesianya.. apa lah manusia ni kejam sangat ye.. Harap org yg mendera 2 akan dapat balasan yg setimpal..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-03-2010, 10:54 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Nasib seekor anak kucing

kesiannya anak kucing ni.dia mati pasal apa?? klu patah kaki tak mgkn mati.kenapalah ada manusia yg busuk ati begini.klu tak nak bela,tak nak feed dgn makanan sudahlah.tak payah nak tendang & pijak anak kucing ni


Quote:
Originally Posted by juannasue View Post
Salam semua, Hi ni 1st thread saya di forum ini. Dah lama join tapi tak berkesempatan nak aktif di sini, ada kisah sedih saya nak cerita pada anda semua. Sabtu lepas saya pergi ke kedai makan dan ternampak seekor anak kucing baring sambil tangannya bermain dgn hujung kain alas meja. Orang ramai keluar masuk semua tidak endahkan dia malah macam tak kisah jika anak kucing ini tersepak atau terpijak. Saya terus dukung dan anak kucing itu menjerit kesakitan, apa lagi terus saya minta kotak dari tuan kedai dan membawa ke vet di Sri Kembangan. Doc kata perlu x-ray, saya kata buat apa yang perlu saya sanggup bayar. Setelah x ray dapati tulang kakinya patah dan mengesyaki kes di pukul kuat. Semalam dia menghebuskan nafas yang terakhir, doc tak sempat nak buat surgery, saya pun dah buat yang terbaik. Semoga orang yang menyiksa anak kucing ini akan di balas dengan setimpalnya.



Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2010, 11:09 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

semoga org yang buat dan siksa anak kucing ni dapat balasan setimpal
Reply With Quote
  #5  
Old 03-03-2010, 11:17 AM
nastygurlz's Avatar
nastygurlz nastygurlz is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: damansara
Posts: 544
Rep Power: 12
nastygurlz is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Quote:
Originally Posted by juannasue View Post
Salam semua, Hi ni 1st thread saya di forum ini. Dah lama join tapi tak berkesempatan nak aktif di sini, ada kisah sedih saya nak cerita pada anda semua. Sabtu lepas saya pergi ke kedai makan dan ternampak seekor anak kucing baring sambil tangannya bermain dgn hujung kain alas meja. Orang ramai keluar masuk semua tidak endahkan dia malah macam tak kisah jika anak kucing ini tersepak atau terpijak. Saya terus dukung dan anak kucing itu menjerit kesakitan, apa lagi terus saya minta kotak dari tuan kedai dan membawa ke vet di Sri Kembangan. Doc kata perlu x-ray, saya kata buat apa yang perlu saya sanggup bayar. Setelah x ray dapati tulang kakinya patah dan mengesyaki kes di pukul kuat. Semalam dia menghebuskan nafas yang terakhir, doc tak sempat nak buat surgery, saya pun dah buat yang terbaik. Semoga orang yang menyiksa anak kucing ini akan di balas dengan setimpalnya.



i'm speechless
knp la manusia skang ni sume nyer tkde otak...
sampai nyer la ati sape2 yg wt mcm tu kt makhluk ALLAH yg kecik n lemah
kalo dpn mata sy ade org wt tendang2 kucing memang dh kena maki..
tk kisah la kalo dh tua pun...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2010, 12:25 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Duh! Another bad story . Kalau kat Singapore, mmg sesiapa boleh didakwa kalau buat camtu. Pernah terbaca dlm paper org sana kena dakwa sebab sepak stray cat . Malaysia oh Malaysia. Bila la gov nak gubal undang2 camtu ya?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-03-2010, 01:28 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Nasib seekor anak kucing

uish,msti anak kucing tu terseksa kan,sy dah pernah merasa peritnya patah kaki,mmg azab,inikan pula anak kucing yg baru bape bulan...
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2010, 03:13 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Nasib seekor anak kucing


nielah manusia takde otak.
otak pakai kat lutut.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-03-2010, 04:16 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Waktu hantar ke Vet memula diorang tak syak kaki tapi pinggang, esok tu Doc call saya bgtau suh dtg tgk results xray, mmg sedih saya dah sign untuk izinkan doc buat surgery nak masukkan pin dan nyaris dah nak beli new cage soft bed untuk dia, surgery patut buat semalam tapi dia pergi selepas bius. Doc minta izin nak bedah siasat tapi bila saya kata saya nak ambil dia nak tanam dia jadi Doc tak jadi bedah. Menyesal waktu tengok xray tak masuk dlm tengok dia, walaupun baru pegang dia tak sampai sejam dan terus bawa ke VET tapi hati ni dah rasa sayang pada dia. Air mata ni mengalir lepas dapat panggilan. Orang restaurant tu kata kucing tu baru aje ada situ tp saya yakin orang2 di kedai tu yang punya angkara.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-03-2010, 07:28 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Kesiannye.. Walaupun sakit, sempat juga dia main2 alas meja tu..

Dia mati masa kena bius? Vet bagi terlebih dosage kot? Ish...

Semoga org yang pukul kucing tu mendapat balasan!!!
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #11  
Old 03-04-2010, 07:32 AM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Ha ah... tu yang buat saya lagi sedih tu, dia masih nak main muka dia happy jer tgk kaki orang lalu di kedai makan tu, dia excited aje tapi jalan tak boleh sangat. Saya tak peduli org pandang ker apa, dukung terus bawak g vet..cuma terkilan aje la sebab tak puas tgk dia..

Kalau ikutkan bengkak di pingang dia tu mcm dah teruk, sebab tu doc minta izin nak bedah siasat dia tp saya yg nak tanam dia cepat.



__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #12  
Old 03-04-2010, 11:27 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Kucing u ke yang tengah jilat dia tu? Baik nye dia...

Sian la kucing kecik tak berdosa tu org sepak macam tu...

Itulah..tak sampai hati tengok dia macam tu...entah makan ke tidak..dah tak leh jalan sangat...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #13  
Old 07-31-2010, 02:05 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

sorry lambat reply ..

ha ah yg cium and jilat dia tu my cat. Dia dah biasa time I keja zoo dulu selalu bawak mcm2 binatang so semua dia nak cium gak
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #14  
Old 07-31-2010, 02:26 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Nasib seekor anak kucing

kejam sungguh manusia yang buat camtu pada kucing tu. Neraka lah tempatmu sebab buat kejam pada binatang yang tak berdosa...

p/s: nape tak nampak pon kucing tengah jilat kucing sakit tu?
Reply With Quote
  #15  
Old 07-31-2010, 06:54 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

oh sebab ambik pic dari view atas..



[/QUOTE]
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #16  
Old 07-31-2010, 08:39 PM
rawr2buny's Avatar
rawr2buny rawr2buny is offline
nyan nyan :3
 
Join Date: Jul 2010
Location: himitsu ;)
Posts: 114
Rep Power: 11
rawr2buny is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to rawr2buny
Default Re: Nasib seekor anak kucing

alahaii, hancur hati tengok. sedih nye dengar cite macam ni. entah berape lame la kan kucing ni tahan sakit. lagi hancur hati bila bace die masih main2 hujung alas meja walaupun sakit2. kenapa la ade manusia kejam tak de akal ke dorg tu? makhluk kecik macam ni nak lempang sepak terajang, sampai hati dorang. waaaa~ semoga orang yang buat si kecik ni dibalas 'cash' oleh Allah. isk isk.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-31-2010, 09:12 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Quote:
Originally Posted by rawr2buny View Post
alahaii, hancur hati tengok. sedih nye dengar cite macam ni. entah berape lame la kan kucing ni tahan sakit. lagi hancur hati bila bace die masih main2 hujung alas meja walaupun sakit2. kenapa la ade manusia kejam tak de akal ke dorg tu? makhluk kecik macam ni nak lempang sepak terajang, sampai hati dorang. waaaa~ semoga orang yang buat si kecik ni dibalas 'cash' oleh Allah. isk isk.
harap2 gitu lah... bayar cash terus, hilang kaki 2 2 belah ke...
Reply With Quote
  #18  
Old 08-02-2010, 04:15 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

cash?!?!?!? mak aii betul tu....
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #19  
Old 08-03-2010, 04:31 AM
nazlin6381's Avatar
nazlin6381 nazlin6381 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 19
Rep Power: 0
nazlin6381 is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

Susah nak cakap org2 mcmnie...agaknye klu anak diaorg camner le kot...yang pelik org lalu lalang tu cam takde perasaan ke???agaknye klu tu anak manusia diaorg buat camtu jgk ke???bodoh tul...anak kucing sakit bole perasan kot...gerak geri mesti lain sikit...
Sori to say la...malaysia nie nama je ramai kot org melayu beragama islam tp perangai tak bhati perut...bukan ke elok buat kebaikan dapat gak pahala n haiwan tu mendoakan kesejahteraan kita...tp biasala typical reason kubur masing2...bullshit...byk sgt ke pahala smpi tak bhati perut...
Reply With Quote
  #20  
Old 08-03-2010, 09:02 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Nasib seekor anak kucing

adat dunia.. saya tgk di kedai time tu ramai yang tgh makan, saya singgah pun sebab nak beli lauk. sebab risau takut orang terpijak dia la saya angkat baru dengar dia jerit sakit
ikut hati nak tolong semua binatang tapi tak mampu
tapi saya lega lepas tanam dia, saya tahu di alam sana dia dah sehat dan berlari2 dengan kucing2 lain ....
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anak kucing di rumah betta Cat TV and Photos 2 02-16-2010 07:36 AM
Anak Kucing Baru Jumpa...... BeaYongJune Health, Disease & Diet 21 06-17-2009 04:27 PM
anak kucing..... mira_idora18 Health, Disease & Diet 2 05-08-2009 02:56 PM
anak kucing putus susu daRLing Cats & Kittens 22 01-07-2009 11:01 AM
Anak Kucing Chitara Daniel Cat TV and Photos 53 09-09-2008 04:09 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.