Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-31-2010, 12:57 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default For Free OR For Sale!

Saw this add in PF giving away this little kitten for FREE however last minute the owner decided to make a quick buck by selling in Mudah.com.

http://www.petfinder.my/pets/11444/

Here is the add in mudah.com

http://www.mudah.my/Cat+maincoone+mi...ic-6231038.htm

This one saying that its a Bengal cat

http://www.petfinder.my/pets/12099/

In mudah....http://www.mudah.my/Bengal+mix+domestic+cat-6231077.htm



Its the same picture, same cat but different phone number.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 05-31-2010 at 01:43 PM.
  #2  
Old 05-31-2010, 02:01 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

kak..sy rase org yg letak kt mudah tu bkn owner rascal yg dkt petfinder..klu gmba mmg uploaded dr kite sndri..it shudn't be tht small..i think org nama kitty/kitten tu men amik je pic dlm PF ni n letak kt mudah..Scam kot..ni pendapat sy je..sbb sy ade jgk wt iklan kt mudah..tp xla sekecik tu gmba sy letak sndri..
  #3  
Old 05-31-2010, 02:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
kak..sy rase org yg letak kt mudah tu bkn owner rascal yg dkt petfinder..klu gmba mmg uploaded dr kite sndri..it shudn't be tht small..i think org nama kitty/kitten tu men amik je pic dlm PF ni n letak kt mudah..Scam kot..ni pendapat sy je..sbb sy ade jgk wt iklan kt mudah..tp xla sekecik tu gmba sy letak sndri..
Tak pasti la Nur Azua, tadi kol dia tanya naper gambar kucing pertama (tri colour) tu sama ngan gambar kat PF, orang tu jawab dia ada dua ekor kucing yang sama macam tu. Logic ke? Naper satu nak jual satu nak bagi FREE?

Pasal Rascal tu memang tak betul sebab owner Rascal tu Nitha. Tadi saya ada call tapi mak dia yang jawab so memang betul apa you kata pasal Rascal. Tapi pasal gambar number satu tu memang tak boleh lari la...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #4  
Old 05-31-2010, 02:18 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Yana pon perasan masa buka Mudah tadi..
Tp tak berani nk cakap apa2..

setuju dgn Nur Azua.. selalu kalau kita upload gambar sendiri kt Mudah, takkan jadi kecil macam tu..

macam2 la org sekarang nie..
  #5  
Old 05-31-2010, 02:23 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

salam....,

yang mana satu btol nie eks? nak jual ke nak bg adopy free......interested gak tgk but bila tgk semua page kak nurul bagi rasa cam ada yang tak kena je sapa yg advertise kat web PF n mudah.my coz Wan ada kol yang kat mudah.my n namanya berbeza dr yang kat dalam PF nie n location pun berbeza.....

Hope empunya profile tue dapat lah perjelas kan supaya tak mengelirukan PF member kita......n one more thing sorry coz Wan cuma bagi pendapat atas dasar kekeliruan pas Wan kol yang kat mudah.my tue n tgk pulak thread kat PF nie.........

Kyzoor
  #6  
Old 05-31-2010, 02:24 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

hm..tp kak felix,dua3 org yg post both kitten kt mudah.my tu adelah org yg sama..maybe org yg letak ads kt mudah tu curik pic kt PF ni..sbb..cube pk logically,xknla dia leh ade kucing yg sama mcm Nitha..pic sebijik Nitha pny kn..wawa view jgk td..n already msg her..dia ckp utk adoption pny dh xde..sbb i've asked her,is the kitten available for adoption..huhu..
  #7  
Old 05-31-2010, 02:28 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Azua, Kyzoor...

i think the one yg PF nie yg betul.. yg kt mudah tu yg tipu..
jom kita ramai2 g msg yg Mudah tu.. kita tanya nape sama macam dh PF?
kalau at last dia remove ads kt Mudah, maksudnye dia betul2 penipu..

jgn biar org lain kena tipu dgn dia
  #8  
Old 05-31-2010, 02:35 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Azua, Kyzoor...

i think the one yg PF nie yg betul.. yg kt mudah tu yg tipu..
jom kita ramai2 g msg yg Mudah tu.. kita tanya nape sama macam dh PF?
kalau at last dia remove ads kt Mudah, maksudnye dia betul2 penipu..

jgn biar org lain kena tipu dgn dia
Mmmm akk rasa orang yang sama la sebab ada member dari PF interested nak ambil kucing tu. Sampai masanya dia off handphone lak. Kalo tak nak bagi untuk adoption jangan la letak kat situ. Straight to the point la kata nak jual.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #9  
Old 05-31-2010, 02:36 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

I pun rasa yg kat PF tu genuine & yg kat mudah tu tipu. Yg tipu tu pulak mmg same person for both ads bc hp number sama.

Dah tu pandai2 je letak mix maince coon & mix bengal
  #10  
Old 05-31-2010, 02:37 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Azua, Kyzoor...

i think the one yg PF nie yg betul.. yg kt mudah tu yg tipu..
jom kita ramai2 g msg yg Mudah tu.. kita tanya nape sama macam dh PF?
kalau at last dia remove ads kt Mudah, maksudnye dia betul2 penipu..

jgn biar org lain kena tipu dgn dia
tula illiyana, sy pon dh sy start msg dia..dia ckp ade 4 ekor utk dijual..salunye kt PF ni mmgla yg betol..tp tula..i think PF management shud change the setting of the pic..xleh right click n save..
  #11  
Old 05-31-2010, 02:39 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
tula illiyana, sy pon dh sy start msg dia..dia ckp ade 4 ekor utk dijual..salunye kt PF ni mmgla yg betol..tp tula..i think PF management shud change the setting of the pic..xleh right click n save..
kalau tukar setting pun..still boleh print screen and edit guna photoshop
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
  #12  
Old 05-31-2010, 02:41 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

tp Kak Nurul dlm PF dua2 kucing tu dari org yg berbeza tp kt Mudah org yg sama..
  #13  
Old 05-31-2010, 02:41 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Hmmm....a few months hari tu pun ada kes macam ni. Owner tu ada 4 ekor kucing. 2 longhair, 2 shorthair. Dalam ad PF, dia kata semua for adoption FREE. Tapi tengok kat mudah, 2 cat yang longhair tu dijual pulak harga dalam 600 tak salah. Bila I tanya, dia kata..ohhh ad kat PF tu salah. Patutnya yang longhair memang for sale, yang shorthair for free. Macam tu kah??? Sian kucing2 shorthair nih.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #14  
Old 05-31-2010, 02:42 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
kalau tukar setting pun..still boleh print screen and edit guna photoshop
ala..lupe plak..sbb wawa xgune photoshop..xreti lnsung..tu psl xigt..hahah..abeh tu cmne eh?? klu xleh right click..xleh ke??
  #15  
Old 05-31-2010, 02:44 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm....a few months hari tu pun ada kes macam ni. Owner tu ada 4 ekor kucing. 2 longhair, 2 shorthair. Dalam ad PF, dia kata semua for adoption FREE. Tapi tengok kat mudah, 2 cat yang longhair tu dijual pulak harga dalam 600 tak salah. Bila I tanya, dia kata..ohhh ad kat PF tu salah. Patutnya yang longhair memang for sale, yang shorthair for free. Macam tu kah??? Sian kucing2 shorthair nih.
oh..yg ni jual 300-350 kak fareen..mmg kesian kucing shorthair..
npela ade manusia sggp tipu3 ni..
  #16  
Old 05-31-2010, 02:44 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 11
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

salam....,

maaf.....k.....bagi Wan yang tue suma utk pancing je......at my side....Wan ade kol both......yang kat mudah.my nie nak jual n negoetiate.....different name n different phone number......but the same voice coz last week wan nak adopt kat PF nie punya n tiba masa yang di janjikan off pulak phone last saturday n sunday.........n br je realise tadi yang kat mudah.my n PF nie kucing yang sama n maybe org yang sama......but different name n different phone number.......this is from my own opinion.......n one more yang kat PF nie langsung tak nak angkat kol coz Wan kol banyak kali.......hurm both is something wrong....sorry i bg comment coz Wan memang minat giler kat tri colour tue coz Wan nak wat breeding ngan my domestic long hair.....sedih.......uwwaaaaaaaa

Kyzoor
  #17  
Old 05-31-2010, 02:47 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
oh..yg ni jual 300-350 kak fareen..mmg kesian kucing shorthair..
npela ade manusia sggp tipu3 ni..
Benda ni memang normal. Maybe mula2 advertiser tak sangka yang kucing dia akan mendapat sambutan. Bila ramai minat, baru dia perasan, oh aku boleh buat duit. Lagi2 kalau ada member2 dia yang racun, cakap kalau bagi free rugi. Especially kalau kucing tu ada marking cantik sikit. Mulalah kata Bengal lah dan macam2 nama lagi
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
  #18  
Old 05-31-2010, 02:47 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm....a few months hari tu pun ada kes macam ni. Owner tu ada 4 ekor kucing. 2 longhair, 2 shorthair. Dalam ad PF, dia kata semua for adoption FREE. Tapi tengok kat mudah, 2 cat yang longhair tu dijual pulak harga dalam 600 tak salah. Bila I tanya, dia kata..ohhh ad kat PF tu salah. Patutnya yang longhair memang for sale, yang shorthair for free. Macam tu kah??? Sian kucing2 shorthair nih.
Fareen,

Macam macam ada sekarang
Kucing ada spotted dah jadi Bengal mix
Kucing je long hair jadi persian
All for $$$$$$ only.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #19  
Old 05-31-2010, 02:48 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
salam....,

maaf.....k.....bagi Wan yang tue suma utk pancing je......at my side....Wan ade kol both......yang kat mudah.my nie nak jual n negoetiate.....different name n different phone number......but the same voice coz last week wan nak adopt kat PF nie punya n tiba masa yang di janjikan off pulak phone last saturday n sunday.........n br je realise tadi yang kat mudah.my n PF nie kucing yang sama n maybe org yang sama......but different name n different phone number.......this is from my own opinion.......n one more yang kat PF nie langsung tak nak angkat kol coz Wan kol banyak kali.......hurm both is something wrong....sorry i bg comment coz Wan memang minat giler kat tri colour tue coz Wan nak wat breeding ngan my domestic long hair.....sedih.......uwwaaaaaaaa

Kyzoor
oh! awk ke yg nk beli tu..aiseh..suke betol breed3 ye..haha..is tht mean org yg dlm PF ni jgk letak kt mudah?? tp sje letak kt sni free tp kt mudah.my sje mark up spi 300..cmtu ye mksd awk?? sorry klu silap..
  #20  
Old 05-31-2010, 02:51 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: For Free OR For Sale!

Kak Fareen, Kak Felix the miow..hehe

setuju! mmg sbb duit kn..apedaa pny manusia..kesian kucing3 yg dorg bela selama ni...sbb duit manusia sggp wt ape saja..
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kitten for free adoption. Urgent!!! babycico Cats & Kittens 11 05-31-2010 03:33 PM
Free personalized key chain? markusenel General Discussion 0 11-02-2009 05:17 AM
Free Bandung Trip From 29/12/08-1/1/09 June Coffee Room 153 03-05-2009 11:52 PM
free pay magazine for read Whole Dog Journal dog is my buddy Dogs & Puppies 0 12-30-2008 06:06 PM
Free Legal Softwares Penghulu Software 28 09-08-2008 06:30 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.