Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #6861  
Old 01-05-2011, 07:09 AM
taka taka is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
taka is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak.....
adult BW cat food ade lebih tak?
nak 8kg...urgent ni.....hehehe....
tak malam ni..malam esok boleh ambil...
sbb gaji smlm bos baru sain ceknye...
Reply With Quote
  #6862  
Old 01-05-2011, 09:36 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by taka View Post
salam kak.....
adult BW cat food ade lebih tak?
nak 8kg...urgent ni.....hehehe....
tak malam ni..malam esok boleh ambil...
sbb gaji smlm bos baru sain ceknye...
Salam....

Mana ada lebey....
Semua dah orang punya
Sorry.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6863  
Old 01-05-2011, 09:40 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nicotyyne View Post
Selalunya kalo woody litter ni advisable guna littertray yang 2 layer tu ye? So woody litter kat atas.. Bila kencing, urine tu akan flow ke layer bawah n senang nak cuci tray yang bawah. And kalo pakai 2 layer littertray ni, woody litter tu tahan lama sikit kan?

Nak amek yang 25kg tu, aci tak kalo kak nurul tolong pos ke Penang?

Kalo amek yang 10L tu, bape kak nurul quote termasuk postage fee ke penang? Guna pos Malaysia pun ok.
Tak semestinya....
Kalo nak pakai pun boleh dan kalo tak nak pakai pun boleh
Up to you.
Selalunya yang double litter tray tu untuk Feline Fresh sebab bila kena kencing kayu tu akan jadi serbuk manakala flushable woody dia akan clump bila kena basah.
Tapi memang betul kalo pakai yang double tray memang akan tahan lama sikit

Mak Ai! Nak minta pos 25kg tu!
Terkejut beruk nanti orang pejabat pos
Macam nie la... akk akan tanya supplier kalo dia ada delivery ke Penang.
Kalo ada saya akan minta tolong dia bawakan dan apa apa pembayaran you bayar direct ngan supplier je.
Then you arrange untuk collect sendiri.
Ok tak?
Kalo nak pos 10 litter tu boleh.
10 litter = 4 kg's.
Tengok la berapa kos untuk hantar dalam 4 kg to Penang.
Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6864  
Old 01-05-2011, 11:57 AM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Nurul... if the supplier is willing to send to Penang, I pun nak jugak la... Let me know ya ..
Reply With Quote
  #6865  
Old 01-05-2011, 03:39 PM
nicotyyne's Avatar
nicotyyne nicotyyne is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Butterworth, Penang
Posts: 33
Rep Power: 0
nicotyyne is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Tak semestinya....
Kalo nak pakai pun boleh dan kalo tak nak pakai pun boleh
Up to you.
Selalunya yang double litter tray tu untuk Feline Fresh sebab bila kena kencing kayu tu akan jadi serbuk manakala flushable woody dia akan clump bila kena basah.
Tapi memang betul kalo pakai yang double tray memang akan tahan lama sikit

Mak Ai! Nak minta pos 25kg tu!
Terkejut beruk nanti orang pejabat pos
Macam nie la... akk akan tanya supplier kalo dia ada delivery ke Penang.
Kalo ada saya akan minta tolong dia bawakan dan apa apa pembayaran you bayar direct ngan supplier je.
Then you arrange untuk collect sendiri.
Ok tak?
Kalo nak pos 10 litter tu boleh.
10 litter = 4 kg's.
Tengok la berapa kos untuk hantar dalam 4 kg to Penang.
Thanks.
Kak nurul, cantekk jugak kalo supplier leh send supply ke penang. Nak nak nak!!! Kak nurul pls check kan k.

Thini, jom kumpul ramai2 owner kucing kat penang nih! The more the merrier
__________________
The Fluffies & The Purrrrs
Reply With Quote
  #6866  
Old 01-06-2011, 12:25 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nicotyyne View Post
Kak nurul, cantekk jugak kalo supplier leh send supply ke penang. Nak nak nak!!! Kak nurul pls check kan k.

Thini, jom kumpul ramai2 owner kucing kat penang nih! The more the merrier
Hi Nicotyyne,

Ok I have checked with the supplier and he says yes he can send you the cat litter (25kg) with an additional cost of RM10.00 being transportation fee. So price per bag would be RM85.00.

Do let me know if this is ok for you.

Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6867  
Old 01-06-2011, 02:11 PM
dare666's Avatar
dare666 dare666 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
dare666 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak thanks tuk last time ok...

mula2 kucing saya berselera ngan blackwood bau pun mcm koko crunch


tp lately dia mcm tak nak makan plak napa yer
Reply With Quote
  #6868  
Old 01-06-2011, 02:33 PM
nicotyyne's Avatar
nicotyyne nicotyyne is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: Butterworth, Penang
Posts: 33
Rep Power: 0
nicotyyne is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Kak Nurul.. THANKS!!! nak sangat!!!

Ok, let me know the detail about payment, collecting place etc pls :)
__________________
The Fluffies & The Purrrrs
Reply With Quote
  #6869  
Old 01-06-2011, 02:56 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by dare666 View Post
kak thanks tuk last time ok...

mula2 kucing saya berselera ngan blackwood bau pun mcm koko crunch


tp lately dia mcm tak nak makan plak napa yer
Most welcome....
Memang macam tu Dare666.
Mula mula kucing saya pun macam tu tapi lama lama mereka makan slow sikit.
Ni sebab kibbles BW cepat kenyang.
Kalo over eat tahi akan jadi soft.
Kucing akan makan sikit tapi ngan kerap kali.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6870  
Old 01-06-2011, 02:57 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by nicotyyne View Post
Kak Nurul.. THANKS!!! nak sangat!!!

Ok, let me know the detail about payment, collecting place etc pls :)
Rasanya boleh order anytime.
Just let me know bila you nak.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6871  
Old 01-06-2011, 02:59 PM
kamil2905 kamil2905 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
kamil2905 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

nurul...

my cats now dah 1 yr old... can they now take the adult BW?

please advise.. if can... i wanna order 3kgs.

will come pick up on any days.

tq
Reply With Quote
  #6872  
Old 01-06-2011, 03:14 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by kamil2905 View Post
nurul...

my cats now dah 1 yr old... can they now take the adult BW?

please advise.. if can... i wanna order 3kgs.

will come pick up on any days.

tq
Hi...

Yes, you can change to adult already since they are 1 year old.
Try to mix adult with kitten and slowly decrease the kitten and increase the kitten food so as not to upset their little tummies.
Next order will be on 15th Jan and pick up on 12th Feb.

Thanks.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6873  
Old 01-07-2011, 09:42 AM
dare666's Avatar
dare666 dare666 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
dare666 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Most welcome....
Memang macam tu Dare666.
Mula mula kucing saya pun macam tu tapi lama lama mereka makan slow sikit.
Ni sebab kibbles BW cepat kenyang.
Kalo over eat tahi akan jadi soft.
Kucing akan makan sikit tapi ngan kerap kali.
owh ptut la....skrg dia tak abeskan 1 short tp saya biar jer dlm kandang dia...

last2 abes gak
Reply With Quote
  #6874  
Old 01-07-2011, 09:43 AM
dare666's Avatar
dare666 dare666 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 13
Rep Power: 0
dare666 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

satu lg apa effect klu saya bg kitten makan adult food?
Reply With Quote
  #6875  
Old 01-07-2011, 09:50 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by dare666 View Post
satu lg apa effect klu saya bg kitten makan adult food?
Tak ada effect apa pun cuma dia kekurangan protein untuk tumbuh besar je.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6876  
Old 01-07-2011, 09:19 PM
keen keen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21
Rep Power: 0
keen is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak nurul...lama tak singgah sini...

kak nurul tak ambil post order ke?? mana la tau kalau dah ada badang2 yg boley tolong satu lagi tak ade ke agent BW ni kat area utara??kalau ada bagitau erk
Reply With Quote
  #6877  
Old 01-08-2011, 03:26 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by keen View Post
salam kak nurul...lama tak singgah sini...

kak nurul tak ambil post order ke?? mana la tau kalau dah ada badang2 yg boley tolong satu lagi tak ade ke agent BW ni kat area utara??kalau ada bagitau erk
Salam.....

Apa khabar?
Harap sihat selalu.
Kalo post order yang kecil kecil boleh la.
Kalo yang berpuluh kilo memang dah tak larat dah.
Nanti akk tolong check ya.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6878  
Old 01-08-2011, 08:54 PM
evalynnshafian evalynnshafian is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Rep Power: 0
evalynnshafian is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by imann View Post



Salam to all.


Mungkin ramai belum pernah dengar...atau jarang2 dengar pasal produk ini...
Ia merupakan Makanan premium for Adult & Kitten too.

I personally dah guna for about 2yrs. So far alhamdulillah...very good in reduce bulu gugur..poo poo ok...dan yang best....make all my babies gemuk....

Memandangkan produk makanan premium lain harga meningkat naik, maka di kesempatan ini, saya ingin menyarankan kawan2 untuk mencuba b'wood. Kerana harga nya mmg mampu milik.

Setiap bulan saya dan "geng2 b'wood" akan order direct frm distributor dan akan ditetapkan harinya bila stok sampai.

Demi kesinambungan dari 'kampung lama'...maka sy panjangkan topik ini di sini pula...

Disini saya senaraikan harga blackwood yang kami dapat dari distributor:-

Adult food:

* 3.63kgs - RM45.00

* 7.5kgs - RM90.00

* 24kgs - RM215.00



Kitten food:

* 3.63kgs - RM64.00

* 7.5kgs - RM128.00


Pada sesiapa yang berminat, kami akan buka order by end of mth...cara payment akan diberitahu kemudian....

harus diingatkan...tiada keuntungan dlm urusan disini...sy & felix the cat adalah pengguna blackwood dan sememangnya kami setiap bulan beli terus dari distributor. so apa salahnya jika ada kwn2 yang nak join sekali...kami akan order sekali....kalau di petshop luar....RM12.00 per 500gm......

Pengambilan stok hanya di DESA TASEK BANDAR TASEK SELATAN sahaja...tarikh order...tarikh pembayaran...dan tarikh collect stok will be infrm from time to time...

Terima Kasih.
nk r klu camtu... safe ckit utk kittens... tp lama lg ker???
Reply With Quote
  #6879  
Old 01-09-2011, 12:42 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by evalynnshafian View Post
nk r klu camtu... safe ckit utk kittens... tp lama lg ker???
Order akan di buka pada 15hb Januari ni.
Pengambilan on 12hb Februari sebab tuannya balik kampung tu yang lambat skit bulan Februari nie.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #6880  
Old 01-09-2011, 09:10 PM
keen keen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21
Rep Power: 0
keen is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam.....

Apa khabar?
Harap sihat selalu.
Kalo post order yang kecil kecil boleh la.
Kalo yang berpuluh kilo memang dah tak larat dah.
Nanti akk tolong check ya.
alhamdulillah sihat jer.....hehe cian kak nurul yerk kalo berpuluh kg....supplier x anto ker area utara..penang ke
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.