Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-14-2008, 01:05 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
laaaaaaaaaaaaa.... pompuan ker??? ehehehhehe

Hensem kucing filin..hidung besar rasa nak picit jer..sama mcm sekor kucing jantan yg tak bertuan dah jadi penghuni tetap mkn depan rumah saya..every 5.30am & 6.30pm dia mesti duduk kat depan pintu rumah saya..bila kasi makan & minum..terus cabut..saya panggil dia..pitt tam
Reply With Quote
  #22  
Old 11-14-2008, 01:07 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
welkam,cik ketot..
cik ke?heheh
Eh! kita berjiran ek..saya kat pandan jaya
Reply With Quote
  #23  
Old 11-14-2008, 01:40 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 12
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
pompuan laa
Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
laaaaaaaaaaaaa.... pompuan ker??? ehehehhehe
femfuan?
Reply With Quote
  #24  
Old 11-14-2008, 01:42 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 12
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Eh! kita berjiran ek..saya kat pandan jaya
eii..dekat ni..leh la dating a.k.a jumpa.ahaks..
Reply With Quote
  #25  
Old 11-14-2008, 01:45 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
eii..dekat ni..leh la dating a.k.a jumpa.ahaks..
InsyaAllah..
Reply With Quote
  #26  
Old 11-14-2008, 02:31 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Hensem kucing filin..hidung besar rasa nak picit jer..sama mcm sekor kucing jantan yg tak bertuan dah jadi penghuni tetap mkn depan rumah saya..every 5.30am & 6.30pm dia mesti duduk kat depan pintu rumah saya..bila kasi makan & minum..terus cabut..saya panggil dia..pitt tam
yang mana satu KM??? kaler per?
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 11-14-2008, 02:36 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 12
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Hensem kucing filin..hidung besar rasa nak picit jer..sama mcm sekor kucing jantan yg tak bertuan dah jadi penghuni tetap mkn depan rumah saya..every 5.30am & 6.30pm dia mesti duduk kat depan pintu rumah saya..bila kasi makan & minum..terus cabut..saya panggil dia..pitt tam
fir pun ada sekor..bagi nama garfield..kaler macam garfield..saiz pun macam garfield..hehehe jantan perkasa..
Reply With Quote
  #28  
Old 11-14-2008, 02:45 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Selamat datang, KM ...

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
S


Brapa kucing baru jiran yg KM kerjakan (kembirikan) lagi?
Ckp pasal kucing ni, sedih nak ckp...last week ada ibu kucing yg selalu dtg mkn kat depan rumah ni kena pukul

Sebenarnya ada 2 ekor kucing yg hari2 bertandang kat depan rumah ni..sekor betina & sekor jantan(a.k.a pitt tam)..yg betina actually dah di'kasi'kan..tak tau sape yg 'kasi' kan dia..dia mmg tak de tuan..dah hampir setahun dia korek tong sampah besar..sampai 'belengas' badan..nak mkn mintak simpati pd org..lastly dia ikut sekor kucing jantan yg dah tua dtg umah saya..skrg kucing tua tu dah mati sebab kena sepak dgn org sampai patah pinggang..bila dah patah pinggang, urine dah bertabur..lumpuh separuh badan..saya ambil dia..bersihkan pg, ptg & mlm..suapkan mkn kat dia..bawa jumpa 3 vet..semua ckp tak boleh buat apa2 dah..yg kat UPM suruh put to sleep..hampir 2 minggu lepas tu dia mati..sian sgt..tapi tgk dia mati mcm tido jertapi saya puas hati sebab dia mati dlm keadaan yg baik BUKAN seperti vet cakap..

Berbalik pd kucing betina tu, lepas kucing tua tu mati..dia masih lagi dtg rumah saya..tapi sekarang dia bawak gang..kucing jantan yg muda skit

last week yg betina tu hilang 2 hari..dah cari tapi tak jumpa..2 hari lepas tu dia dtg dlm keadaan yg cukup menyedihkan..darah kering disekitar hidung, badan sakit2..bercomot2 badan dia..saya bawa masuk rumah..bersihkan dia..bg makan..lepas nampak sihat, apa lagi kena belek abis2(check gigi, kuku, etc) ..pas tu saya mandikan dia..perh! skrg dah putih balik

sekarang dah sihat..masih lagi berkawan kucing jantan yg sekor tu(pitt tam)
Reply With Quote
  #29  
Old 11-14-2008, 02:46 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
yang mana satu KM??? kaler per?
ni laa yg jadi avatar filin..hitam putih ni..
Reply With Quote
  #30  
Old 11-14-2008, 02:50 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Ckp pasal kucing ni, sedih nak ckp...last week ada ibu kucing yg selalu dtg mkn kat depan rumah ni kena pukul

Sebenarnya ada 2 ekor kucing yg hari2 bertandang kat depan rumah ni..sekor betina & sekor jantan(a.k.a pitt tam)..yg betina actually dah di'kasi'kan..tak tau sape yg 'kasi' kan dia..dia mmg tak de tuan..dah hampir setahun dia korek tong sampah besar..sampai 'belengas' badan..nak mkn mintak simpati pd org..lastly dia ikut sekor kucing jantan yg dah tua dtg umah saya..skrg kucing tua tu dah mati sebab kena sepak dgn org sampai patah pinggang..bila dah patah pinggang, urine dah bertabur..lumpuh separuh badan..saya ambil dia..bersihkan pg, ptg & mlm..suapkan mkn kat dia..bawa jumpa 3 vet..semua ckp tak boleh buat apa2 dah..yg kat UPM suruh put to sleep..hampir 2 minggu lepas tu dia mati..sian sgt..tapi tgk dia mati mcm tido jertapi saya puas hati sebab dia mati dlm keadaan yg baik BUKAN seperti vet cakap..

Berbalik pd kucing betina tu, lepas kucing tua tu mati..dia masih lagi dtg rumah saya..tapi sekarang dia bawak gang..kucing jantan yg muda skit

last week yg betina tu hilang 2 hari..dah cari tapi tak jumpa..2 hari lepas tu dia dtg dlm keadaan yg cukup menyedihkan..darah kering disekitar hidung, badan sakit2..bercomot2 badan dia..saya bawa masuk rumah..bersihkan dia..bg makan..lepas nampak sihat, apa lagi kena belek abis2(check gigi, kuku, etc) ..pas tu saya mandikan dia..perh! skrg dah putih balik

sekarang dah sihat..masih lagi berkawan kucing jantan yg sekor tu(pitt tam)

ishh.. sampai ati orang sepak pukul dia.. kurang ajar betol... kalo ko jumper orang tuh ko sound kan ajer... stok x der otak betol!~


Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
ni laa yg jadi avatar filin..hitam putih ni..
ermm..nama dia sylvester a.k.a debab.... dia da x der da KM... da meninggal.. 3 ari seblum raya...... ensem kan??? dia la kucing paling encem yang paling gagah yang kiter ada.... tapi sayang.. dah x der...
__________________
Reply With Quote
  #31  
Old 11-14-2008, 02:59 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
fir pun ada sekor..bagi nama garfield..kaler macam garfield..saiz pun macam garfield..hehehe jantan perkasa..
yg kaler mcm garfield pun saya ada sekor..tapi ekor kontot..
Reply With Quote
  #32  
Old 11-14-2008, 03:04 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
[COLOR="Purple"][B]


ermm..nama dia sylvester a.k.a debab.... dia da x der da KM... da meninggal.. 3 ari seblum raya...... ensem kan??? dia la kucing paling encem yang paling gagah yang kiter ada.... tapi sayang.. dah x der...
Siannyer..tak sempat nak beraya..tapi apa pun..geram tgk dia..telinga besar, hidung besar..
Reply With Quote
  #33  
Old 11-14-2008, 03:12 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Siannyer..tak sempat nak beraya..tapi apa pun..geram tgk dia..telinga besar, hidung besar..
ehehe... tuh la.. takper la.. nak cm ner.. dah ajal...

ermm..dia mmg sumer besar.. perot gedobos... misai n kening panjang.. ehehhe...kucing paling malas dia la.... tapi dia rajin ikot kiter gi ke memana...

june n kawan2 tau dia la kucing paling diam kalo bawa jalan dlm beg... ehehe... kiter ada beg sandang tepi.. sbb biasa cage letak kucen yang lain.. so dia nih jenis malas n pendiam.. letak dlm beg... so dia akan kuarkan pala dia jer kat ujung beg tuh... ehehe..comel... da la idung tapak kaki sumer pink... kalo kena cuaca panas.. lagi terserlah ke'pink'an nya... eheheh

sblm dia meninggal tuh dia asyik ikot jer kiter wat kueh raya.. teman sampai pagi....

nak baca pasal dia.. gi kat pet memorial.. citer dia n gambar yang besar ada kat sana....
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 11-14-2008, 03:29 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 12
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

ada beg sandang tepi?best tu..

kalau 'anak2' saya..rasanya tak sempat nak letak dlm beg kot..berdezuuuppp dia berlari

bg mandi tiap2 minggu pun masih lagi menjerit2..pd hal air panas suam tu..kalau dpt ber'racing'..pergh! tak ingat..bersepah rumah..tak boleh nak hias apa2 kat rumah..semua jadi bahan mainan..

bila ptg tunggu kita balik keje..tunggu beramai2..confirm dah nampak mak balik, siap nyorok lagi..ada hati nak sergah kita..ada yg tunggu kat pintu..tu yg terhibur sgt2..hilang rasa penat sekejap..

bukak pintu..bila pandang dlm rumah..rasa nak pengsan pun ada..mcm ada budak kecik..hari2 confirm bersepah2..apa nak buat..tu laa 4 ekor buah hati pengiran jantung
Reply With Quote
  #35  
Old 11-14-2008, 06:23 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
ada beg sandang tepi?best tu..

kalau 'anak2' saya..rasanya tak sempat nak letak dlm beg kot..berdezuuuppp dia berlari

bg mandi tiap2 minggu pun masih lagi menjerit2..pd hal air panas suam tu..kalau dpt ber'racing'..pergh! tak ingat..bersepah rumah..tak boleh nak hias apa2 kat rumah..semua jadi bahan mainan..

bila ptg tunggu kita balik keje..tunggu beramai2..confirm dah nampak mak balik, siap nyorok lagi..ada hati nak sergah kita..ada yg tunggu kat pintu..tu yg terhibur sgt2..hilang rasa penat sekejap..

bukak pintu..bila pandang dlm rumah..rasa nak pengsan pun ada..mcm ada budak kecik..hari2 confirm bersepah2..apa nak buat..tu laa 4 ekor buah hati pengiran jantung

ehehe.. dia mmg cengitu.. x leh wat per.. nih dah menurun kat anak dia lak... si mink ngan hugo... ehehe.. dedua betina... suka betol kalo bawak jalan..nnt dia tidor dlm beg... eheheh..

kiter skrg dok ground floor... jadik bilik letak netting n tingkap sentiasa buka... diornag da kenal da bunyik keta.. kadang tuh malas nak turun lagik... tapi dia tau kiter da sampai.. dia akan ngiow2 kuat2 n lama2.. selagi x masuk umah selagi tuh ngiow.... pastuh biler dah masuk bilik.. diorang diam la.. x der lak nak kuar2... ehehhe... si kecik2 sumer ikot perangai lepak kat tingkap.. kadang sampai tertidor kat situ.. suka sangat dok sun tan kat situ.....

bersepah x yah cakap la.. naik berdenyut pala otak kalo pikir kan sepah tu
__________________
Reply With Quote
  #36  
Old 11-14-2008, 07:18 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Hiiii..i'm new here

kat sini memang best KM...ape2, bleh tanye sipooo-sipoooo dalam nih...niwei, .selamat datang ke kpg pening kucing...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #37  
Old 11-14-2008, 07:33 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hiiii..i'm new here

lah!! pompuan ke?? aku ingat jantan.huhuhuhu!!! sorilh ketotmerah.jgn kecik ati.apa2 pun selamat dtg ke kampung yg aman damai ni.klu ada anasir2 jahat nak menular kita org akan cepat2 zasss!! mcm neuter kucing gak


Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
laaaaaaaaaaaaa.... pompuan ker??? ehehehhehe
Reply With Quote
  #38  
Old 11-14-2008, 07:34 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Hiiii..i'm new here

huh..KM nie pompuan?ermmmm..saya pun ingat lelaki td..
Reply With Quote
  #39  
Old 11-14-2008, 08:34 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 12
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: Hiiii..i'm new here

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
yg kaler mcm garfield pun saya ada sekor..tapi ekor kontot..
yang saiz macam garfield?hehehe
Reply With Quote
  #40  
Old 11-15-2008, 12:01 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 15
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Hiiii..i'm new here

Selamat datang ke Petfinder, ketotmerah. cool nick nie. tapi hampir2 taip salah tadi....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.