Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-26-2008, 10:38 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Salam untuk Kak Gee (Nak panggil akak gak, bole? So, terasala muda Pakcu ni..wakaka).
Selamat Datang ke Petfinder dan semoga bergembira, dapat ramai kawan dan pengetahuan. Kalau ada apa2 kemushkilan tentang pets, jgn segan2 bertanya k. Pasti ramai yang akan menolong.
Kucing kampong ke kucing beli ke kucing mahal ker, asal nama nye kucing, sama jer. Pakcu sekarang ada lima kucing, semua tak bersijil dan kalau masuk show, masuk kategori kucing kampong. Alhamdulilah, ada gak la menang tu..hehe. So, mcm Abzalia cakap, kalau ada keinginan nak masuk cat show, memang Pakcu galakkan. Selain dari menambah kawan, dapat gak lebih pengetahuan tentang penjagaan kucing, breed2 kucing dan lain-lain lagi. Pakcu pun masukkan kucing2 kampong Pakcu sebab nak bagi dia orang tu extra edge and meningkatkan maruah diri dia orang. Kalau tak... sampai bila ler kucing kampong kiter ni tak der org nak appreciate and rasa rendah diri, asik2 kucing2 mahal jer...hehe Asal kucing kampong kita ni di jaga dgn baik, sihat, penuh kasih sayang, dapat makanan yang baik, InsyAllah, ramai yang akan appreciate and suker.
Happy New Year Kak Gee...hehe
Reply With Quote
  #22  
Old 12-26-2008, 11:58 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

salamm kembali dikcuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (((((( stereo))))))))))
mekaseh bebanyak nyambot akak yg baru nak merangkak ni.. Tq dengan penerangan panjang lebaq dikcu.. sesungguhnya akak rasa trharu sbb mmg tak tau apa2 pasai kucin2 di luaq nuun.. Betoi ka masuk catshow kategori kucing kampung tak yah sijil?.. Ka dikcu saja pekena akak ni? Tak baik wat lagu ni dikcu. Tpi kalau betoi, akak tompang suka la sbb dah tau. Mmg ada kawan2 akak suruh kucin akak sekoq tu masuk catshow.. tp akak ckp hishhhhh buat segan laaa.. Biaq la akak dok dendiam sini bermanja manjaan dgn gambaq2 kucin u all. InsyaAllah kalau ada apa2 masalah akak akan selalu refer kat sini. Actually tgh risau ni.. sambil dok layan forum ni, ada pulak kucing sesat kat luaq nun. Baru je bagi makan, mmg dia makan selahap-lahapnya. Tp err rasanya akak tak dpt la nak jaga dia.. sbb rumah ni masih buat renovation.. baru jap dok intai dia.. dia dok tidoq kat luaq pintu pulak dah. Nmpk gaya mcm tak mau pegi je tu.. adehhh dilema sungguh..

Ha selamat menyambut awal muharam 1430H buat dikcu dan semua di sini ye..

tata titi tutu!
Reply With Quote
  #23  
Old 12-27-2008, 07:41 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

kucing2 Pakcu byk kali menang HHP kategori.yg paling gempak kucing stray dia baru 1 bln amik dari jalan,blh menang overall.huhuhu!!! gempak siot!! kucing kampung rock!!!

heheheh!! kucing2 saya takde yg nama november,december & sewaktu dgnnya.tak blh glamer dari saya punya nama.wakkakakak!! Yg paling hot di pasaran skrg kucing saya si Peterpan.dia tu kucing paling friendly di neighbourhood kita org.suma org lalu lalang atau kucing dia tegur.tp bila org dtg dekat dia lari 10km sorok bawa kitchen kabinet. kucing sakai.yg lain2 si Pokemon,Putih,Kecik,Oni, Belang,Oren,Coklat, Tomtom aka Mokmok dan OnOn.suma strays saya kutip.kesian durang.durang ni satu ibu tp lain bapak.kecuali Belang dan Oren je yg tak related.yg lain adik beradik tiri

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Amboiii Zai (adamyala) merendah diri sokmo u ni! Thread cats tv and photo?.. aduihh byk toi step nak kena pi ke Zai? Nanti la dulu.. tak cukup napas berlari nak kenal suasana kat sini.. heheh.. Nak familiar dgn control panel tu pun berapa kali dah i kuar masuk Nak gak skodeng miau miau kat sini hehe.. Tadi ada nampak 1 thread mengenai SPCA buat err fair pd 28 Dec, teringin sgt nak pegi tp tak berani dek sebab i ni ratu air mata. Mau kaut semua bwk balik.. Nak kasi kuat semangat dulu baru berani pegi.

Oooo ada yg menang catshow?.. Tahniah buat mereka & keluarga mrk! Nanti i pi skodeng mereka

Juneeeeeeeeeeeeee!! *hugzzz!!* sis tabik spring sama lu! 10 ekor? parah nak jaga tu.. Mrk tu jenis outdoor ke? Mesti byk kena beli pasir ni. Tak boleh byg la. Sis yg 9 ekoq ni pun tak cukup masa nak bermanja dgn mrk ni. Sis tido pun bertemankan mrk hehe.. boleh bangun tengah malam cari mrk dr bilik ke bilik (kalau tengok sekor pun tak de kat atas katil) hehe.

Nk tgk kucing June sat lagi.. mesti ada oktober, nobember, dizember uhukkk!
*grrrr*
Reply With Quote
  #24  
Old 12-27-2008, 11:47 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

*tak aci nih.. org sume pangge pakcu.. aku sorang panggil dikcu iskk.*

Terer ah dikcu ni June?.. nak kena menuntut ilmu dia ni.. jgn kena pengeras udah le yek.. Psl Peterpan tu, i dah browse beberapa benang smlm. tu yg ternampak all yr cats plus their amazing stories.. U r very very patience and kind to cats.. May Allah bless ur kindness..

Ada benang cerita psl ppl's attitude towards org mcm kita yg bela kucing. Sama je cerita u all ni. I am not alone rupanya..

Anyway, ada tak u all come across link yg jual dry cat's food online? Jgn citer la link obersi. Mmg murah tp shipping perrghhh! bila sampai mesia lebih kurang je rega dengan rega beli local. Bukan apa, kalau pi pet shop, bukan takat cat food yg dibeli, berbagai sampah sarap bawak balik. hehe.. jahanam duit
Reply With Quote
  #25  
Old 12-28-2008, 02:08 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
*tak aci nih.. org sume pangge pakcu.. aku sorang panggil dikcu iskk.*

Terer ah dikcu ni June?.. nak kena menuntut ilmu dia ni.. jgn kena pengeras udah le yek.. Psl Peterpan tu, i dah browse beberapa benang smlm. tu yg ternampak all yr cats plus their amazing stories.. U r very very patience and kind to cats.. May Allah bless ur kindness..

Ada benang cerita psl ppl's attitude towards org mcm kita yg bela kucing. Sama je cerita u all ni. I am not alone rupanya..

Anyway, ada tak u all come across link yg jual dry cat's food online? Jgn citer la link obersi. Mmg murah tp shipping perrghhh! bila sampai mesia lebih kurang je rega dengan rega beli local. Bukan apa, kalau pi pet shop, bukan takat cat food yg dibeli, berbagai sampah sarap bawak balik. hehe.. jahanam duit
wakaka....hehehe
sama la kita Gee....saya pun camtu gak...
kata je nak beli catfood...sekali bawak balik toys dia sekali dgn treats,
dan mcm2. nampak mcm bende kecik2 jer diambik....balik rumah baru sedar...
aku membazir lagi....

emm..so far takde pulak jumpa 'dry catfood online'. Gee start la satu....nanti saya order kat Gee aje. Tak le 'jahanam duit'
Reply With Quote
  #26  
Old 12-28-2008, 02:43 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..




Welcome to petfinder!
Here's a pink carpet for you _______________________
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #27  
Old 12-28-2008, 12:18 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Adoi!.. terasa kena jilat abis 1 badan bila cross carpet merah jambu ni hehe Mekasehh BabyZeeeeeeeee!.. *lompat2*
Reply With Quote
  #28  
Old 12-28-2008, 12:25 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Zai, teringin gak jual online anything relevant to cats. Mmg at the moment i ada upah webdesigner buat my online biz but nothing relates with cats la.. Kalau ada lubang or contact person yg jual murah, then i sanggup buat. I mean it.
Reply With Quote
  #29  
Old 12-28-2008, 12:28 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
*tak aci nih.. org sume pangge pakcu.. aku sorang panggil dikcu iskk.*

Terer ah dikcu ni June?.. nak kena menuntut ilmu dia ni.. jgn kena pengeras udah le yek.. Psl Peterpan tu, i dah browse beberapa benang smlm. tu yg ternampak all yr cats plus their amazing stories.. U r very very patience and kind to cats.. May Allah bless ur kindness..
Alaa Gee.. panggil Pakcu jer laa...takut tak sedar diri lak nanti org tua ni hehe.. Nak menuntut ilmu? bole... kat sini banyak Petfinder Guru yang dengan murah hati menurunkan ilmu secara percuma and online lagi.. Asal jangan malu udah ler...hehe
Reply With Quote
  #30  
Old 12-28-2008, 12:34 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

eheh.. ada respond dr pakcu la eheh.. *antok pala kat dinding* nanti sis fikir soklan2 cepu emas hehe.. err dpt info pakcu ni nak bukak kedai petshop eh?.. kat mana tu? apa2 pun sis ucapkan selamat maju jaya yer!
Reply With Quote
  #31  
Old 12-28-2008, 12:41 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Zai, teringin gak jual online anything relevant to cats. Mmg at the moment i ada upah webdesigner buat my online biz but nothing relates with cats la.. Kalau ada lubang or contact person yg jual murah, then i sanggup buat. I mean it.
Gee dan Pakcu,
apa kata Gee dan Pakcu joint hands....for the love of our furrbabies...
maksud zai joint venture buat bisnes barang kucing dan catfood.
Gee jual online....pakcu supply barang2 tu kat Gee at special discount..
Gee dpt sikit, Pakcu pun dapat dua2 ....petshop dan online punya sale yang Gee buat.

Just my 2 cents
Reply With Quote
  #32  
Old 12-28-2008, 12:55 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
eheh.. ada respond dr pakcu la eheh.. *antok pala kat dinding* nanti sis fikir soklan2 cepu emas hehe.. err dpt info pakcu ni nak bukak kedai petshop eh?.. kat mana tu? apa2 pun sis ucapkan selamat maju jaya yer!
Thanks Gee.. Just wait for the official announcement and invitation k.
Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Gee dan Pakcu,
apa kata Gee dan Pakcu joint hands....for the love of our furrbabies...
maksud zai joint venture buat bisnes barang kucing dan catfood.
Gee jual online....pakcu supply barang2 tu kat Gee at special discount..
Gee dpt sikit, Pakcu pun dapat dua2 ....petshop dan online punya sale yang Gee buat.
Just my 2 cents
Thanks Zai for the suggestion. Pakcu rasa ler, online order skg ni dah jadi mcam satu trend and will probably getting more n more imminent in the near future. Therefore, it is in the pipeline, once everything is okay... then Pakcu will go online... Doakan jer la semua smooth running.
Reply With Quote
  #33  
Old 12-28-2008, 08:08 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Zai, da thought is there tp apakan daya pakcu nak pulun abis-abisan! owaaAAaa.. *sambil cakar dinding*

Hehe gee doakan yr business will be success pakcu! gee tak kisah, it's only an idea. Agreed, online biz is a trend nowadays. it's only a suggestion. i have my online biz for almost 2 years already. So actually, dis coming web is an expansion of my online biz. Cuma kalau dpt i want to have another (third one) online biz dat i could sell locally. haha! greedy eh? Bukan apa, i am working hard to quit from my 9-6 job. So boleh la lepak2 kat rumah mcm mak datin tu *jeling org tu* Dpt la ulit kucing & family kan? kan? kan?
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #34  
Old 12-28-2008, 08:18 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

kak gee....
lawa2 semua kucing kak gee......ada yang bulu panjang ek
Reply With Quote
  #35  
Old 12-28-2008, 09:06 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Hello bin-bin!.. lawa yer? tq tq hehe. Sis tak pandai nak kategorikan kucing. "Baby" mcm ni kira bulu panjang (DLH) ke? *doubtful* sbb ekor dia je bulu pjg.



Baby ikut ayah dia, Musyang. Ni masa Musyang umur 6 bulan

Sila jawap sesiapa yg tau hehe..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #36  
Old 12-28-2008, 09:39 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Zai, da thought is there tp apakan daya pakcu nak pulun abis-abisan! owaaAAaa.. *sambil cakar dinding*

Hehe gee doakan yr business will be success pakcu! gee tak kisah, it's only an idea. Agreed, online biz is a trend nowadays. it's only a suggestion. i have my online biz for almost 2 years already. So actually, dis coming web is an expansion of my online biz. Cuma kalau dpt i want to have another (third one) online biz dat i could sell locally. haha! greedy eh? Bukan apa, i am working hard to quit from my 9-6 job. So boleh la lepak2 kat rumah mcm mak datin tu *jeling org tu* Dpt la ulit kucing & family kan? kan? kan?
Haaa...?? Mane....mane....*pandang kiri kanan*
ade mak datin ke kat sini ?
Reply With Quote
  #37  
Old 12-29-2008, 12:27 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Hello bin-bin!.. lawa yer? tq tq hehe. Sis tak pandai nak kategorikan kucing. "Baby" mcm ni kira bulu panjang (DLH) ke? *doubtful* sbb ekor dia je bulu pjg.



Baby ikut ayah dia, Musyang. Ni masa Musyang umur 6 bulan

Sila jawap sesiapa yg tau hehe..
rasanye DSLH kot.....saya pun xberapa tahu sangat....
Reply With Quote
  #38  
Old 12-30-2008, 09:35 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

ini ialah nine sfox.... chihihi.... welcome~
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #39  
Old 12-30-2008, 02:30 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

salamm cemonk! *Gesel pipi dier! purrrr...*

nine sfox? apa tu?
DSLH? iskk byk narr short form nya ni.. *garu paler*
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #40  
Old 12-30-2008, 03:11 PM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 12
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
salamm cemonk! *Gesel pipi dier! purrrr...*

nine sfox? apa tu?
DSLH? iskk byk narr short form nya ni.. *garu paler*
Gee, nine sfox ka ten sfox ka, DLH ke.. DSLH ke... yg penting anak2 bulu ni sihat walafiat... betoi dak? tak yah pening2 pale yeee...
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.