Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 01-18-2009, 12:50 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

wak semua masih kitten-kitten lagik pusak-pusak kitak Gee. Duak tiga bulan gik tambah besar lah sidak, makin demanding nak jaga sidak semua. Tapi kalau dok umah yang ada laman senang sikit, kawasan luas. Cam kamek dok apartment, susah nak inang banyak-banyak. 12 ekor tok pun dah sekian nak dilayan. Macam-macam jak olah sidak, terutama sekali yang SH siam iya, mancainya bukan main. Sik dapat nangga sidak buyah, sidak cicak masuk umah, bebelit-belit jak geruk sidak nangga. Mun sik dikepong sik sah. Malam marek pecah jug kaca dilanggar ngepong buyah, alu kenak ukum kandang semua sidak SH siam.

(baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....)
Reply With Quote
  #162  
Old 01-18-2009, 01:12 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Zai, ni gambar Cik Tom taken yesterday kat taman hehe Dia dah kurus & tinggi la Zai.
wahhhh...sudah tinggi lampai cayangku Cik Tom...nanti mommy Gee gi ambik order B/wood , makan banyak2 kay....bakal menjadi semakin gebus dan ayuuuu....pheeeeweeetttt



Quote:
Yg ni gambar TOMOT. Kucing i yg ke saploh. Zai kalau dia kebasahan, menjerit2 kat luar rumah, kita amek dan bela consider a rescued cat eh?..
ye ler....rescued cat le tu...maner der comot Gee...zai tengok comel jer muker dier



Quote:
Ini gambar mrk together-gether cuddling
pandai you ambik gambar Gee....tapi aper ker he nyer si Cik Tom tuh ?


Last edited by adamyala; 01-18-2009 at 01:23 PM.
Reply With Quote
  #163  
Old 01-18-2009, 01:15 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
wak semua masih kitten-kitten lagik pusak-pusak kitak Gee. Duak tiga bulan gik tambah besar lah sidak, makin demanding nak jaga sidak semua. Tapi kalau dok umah yang ada laman senang sikit, kawasan luas. Cam kamek dok apartment, susah nak inang banyak-banyak. 12 ekor tok pun dah sekian nak dilayan. Macam-macam jak olah sidak, terutama sekali yang SH siam iya, mancainya bukan main. Sik dapat nangga sidak buyah, sidak cicak masuk umah, bebelit-belit jak geruk sidak nangga. Mun sik dikepong sik sah. Malam marek pecah jug kaca dilanggar ngepong buyah, alu kenak ukum kandang semua sidak SH siam.

(baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....)
Ni dah masuk kali ke patploh lapan da baca. Tak jugek gheti gheti....
Reply With Quote
  #164  
Old 01-18-2009, 02:20 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

kak. gee dah besar ek anak2 kucing 2.....comel...
Reply With Quote
  #165  
Old 01-18-2009, 02:25 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Ni dah masuk kali ke patploh lapan da baca. Tak jugek gheti gheti....
sebab miss baca 2 kali lagik, kena denda baca duakloh kali lagik. Mana kata yang sik paham cuba ulang tanyak apa maksudnya.
Reply With Quote
  #166  
Old 01-18-2009, 03:18 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
oh hoiii ..penin dah baca benang ni
Mixa, benang kat sini basah tu sbb pening kalau sapa2 singgah sini baca Sbenarnya kamek blaja base swak & sabah mixa! Mari la membelajarkan diri. Kamek pun penin jugak ni smpi gurin-gurin baca mesej bareen, abzalia dgn june

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
wahhhh...sudah tinggi lampai cayangku Cik Tom...nanti mommy Gee gi ambik order B/wood , makan banyak2 kay....bakal menjadi semakin gebus dan ayuuuu....pheeeeweeetttt

Zai, dah order dah pagi tadi dgn Felix. Nk wat camner Zai, dah 10 ekor kan mmg kena beli byk. FIY, my NYET might be pregnant too. Lps dia deliver nanti SHOKOPPPPP la! tak larat dah. Yg kompem, mmg kena buat rumah dah utk family koocheng2 ni sumer.. Tak de niat pun nak chelen si June yg bela 15 hekor tu! Parah poket adehh

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye ler....rescued cat le tu...maner der comot Gee...zai tengok comel jer muker dier
Gee rasa dia ni photogenic ler Zai . realitinya mmg dia comot, tgk mrk yg dtg rmh x de pon nak timang dia ni. tp bila snap gambar semua kata comey
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #167  
Old 01-18-2009, 03:29 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
wak semua masih kitten-kitten lagik pusak-pusak kitak Gee. Duak tiga bulan gik tambah besar lah sidak, makin demanding nak jaga sidak semua. Tapi kalau dok umah yang ada laman senang sikit, kawasan luas. Cam kamek dok apartment, susah nak inang banyak-banyak. 12 ekor tok pun dah sekian nak dilayan. Macam-macam jak olah sidak, terutama sekali yang SH siam iya, mancainya bukan main. Sik dapat nangga sidak buyah, sidak cicak masuk umah, bebelit-belit jak geruk sidak nangga. Mun sik dikepong sik sah. Malam marek pecah jug kaca dilanggar ngepong buyah, alu kenak ukum kandang semua sidak SH siam.

(baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....)

Ni dah masuk kali ke patploh lapan da baca. Tak jugek gheti gheti....
Bareeeeeeeeenn weehh! ni hapa lak ada pusat2, cicak ni? Kalau lagu ni Zai, kena cari teranseliter lah. Takat sebaris dua ayat si Bareen ni paham la.. masuk baris ke tiga, harkat dia panjang2 laa

Ha yg dlm bracket ni Gee paham (baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....) Maksud dia Sadaqallahul Adzhim!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #168  
Old 01-18-2009, 03:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit...

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
sebab miss baca 2 kali lagik, kena denda baca duakloh kali lagik. Mana kata yang sik paham cuba ulang tanyak apa maksudnya.
Baeeekkkkk cikgu....
nanti saya balik umah... baca ..dan ulangkaji cikgu...*sambil capai beg sekolah...kemas barang nak balik..esok tak mau mai dah...*
Reply With Quote
  #169  
Old 01-18-2009, 03:52 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Bareeeeeeeeenn weehh! ni hapa lak ada pusat2, cicak ni? Kalau lagu ni Zai, kena cari teranseliter lah. Takat sebaris dua ayat si Bareen ni paham la.. masuk baris ke tiga, harkat dia panjang2 laa

Ha yg dlm bracket ni Gee paham (baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....) Maksud dia Sadaqallahul Adzhim!
wakaka...!!!!
Reply With Quote
  #170  
Old 01-18-2009, 09:44 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Nantik cikgu Lia terjemahkan nya ke bahsa baku.
Reply With Quote
  #171  
Old 01-19-2009, 09:48 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
wak semua masih kitten-kitten lagik pusak-pusak kitak Gee. Duak tiga bulan gik tambah besar lah sidak, makin demanding nak jaga sidak semua. Tapi kalau dok umah yang ada laman senang sikit, kawasan luas. Cam kamek dok apartment, susah nak inang banyak-banyak. 12 ekor tok pun dah sekian nak dilayan. Macam-macam jak olah sidak, terutama sekali yang SH siam iya, mancainya bukan main. Sik dapat nangga sidak buyah, sidak cicak masuk umah, bebelit-belit jak geruk sidak nangga. Mun sik dikepong sik sah. Malam marek pecah jug kaca dilanggar ngepong buyah, alu kenak ukum kandang semua sidak SH siam.

(baca ulang-ulang sampai limakloh kali ehhhh.....)
cam nih (cam tok) translesennya..

wahhh...semua masih kitten2 lagi kucen2 awa Gee..2-3 bulan lg tambah besar la dorang, makin demanding nak jaga dorang semua.. Tapi kalo dok umah yg ada laman, senang sikit, kawasan luas. CAm saya nih dok apartment, susah bak bela banyak2. 12 ekor nih pun dah payah nk dilayan. Macam2 je perangai dorang, terutama sekali SG siam tu, nakalnya bukan main. X bleh tgk serangga (serangga kot "buyah" nih klu xsilap). Cicak2 masok rumah, berbelit2 leher dorang tengok. Kalo x kejar, xsah..Malam semalam pecah jug kaca kene langgar dorang time kejar serangga, terus kene hukum kurung semua dorang SH siam..

(baca ulang2 sampai limaPULOH kali yerrrr...


cam tuh ler lebih kurangnyer terjemahan oleh saya..

sekian, terima kasih.
Berkhidmat Untuk Kucen
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #172  
Old 01-19-2009, 10:23 AM
sabrina.kss's Avatar
sabrina.kss sabrina.kss is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ampang
Posts: 180
Rep Power: 12
sabrina.kss is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to sabrina.kss
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
Ok. Sis dah dpt snap gambar all the kittens. Nama pun dah ada hehe.. Nk kena tempah disc tag huhu! Psl jantan tina tu.. x pasti tp based on google yg mana betina tu jantina dia berbentuk upside down exclamation mark (tanda seruan terbalik) dan yg mana jantan tu jantina dia berbentuk colon (titik bertindih) mcm ni :

Ini mama kittens - BETTY, taken pix yesterday


This is BOBO (thanks to Sabrina krna cadangkn nama!)- Male


This is OYEN - male


This is OMEY - female


And This is ABOO! - Male. The hardest one to snap his photo, sbb he is the most energetic one.. arrghh!
Ahaakkkss.. ambik juger Gee nama tu ek.. hehhee.. but he's cute.. jadi anak angkat kiter leh?? hehehe..
__________________
S-a-B-r-I-n-A
ayumi-kuriyu.blogspot.com
Reply With Quote
  #173  
Old 01-19-2009, 03:39 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

mcm2 kat benang ni...

ada yg ku paham..
ada yg aku tak paham..tp wat2 paham...

kire sama la kot

sadaqallah hul azimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
__________________
Reply With Quote
  #174  
Old 01-19-2009, 03:45 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by imann View Post
mcm2 kat benang ni...

ada yg ku paham..
ada yg aku tak paham..tp wat2 paham...

kire sama la kot

sadaqallah hul azimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
sume kene serang angin pening2 kucen kak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #175  
Old 01-19-2009, 04:09 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
kak. gee dah besar ek anak2 kucing 2.....comel...
Binbin, semalam all the kittens tu genap 1 bulan 2 hari 1st time sis dpt cucu ni . Rasanya x lama lg sis dpt cucu2 lg, giliran kucen siam sis lak ni.. Mcm dlm gambar ni dia pregnant kan? Tak kenai la dia preggo ke x sbb dia ni mmg jenis gumok. Lg pun puas letak tgn kat pewots dia tp tak de gerak2 pong.



Nak totop kilang dah ni!

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
cam nih (cam tok) translesennya..

wahhh...semua masih kitten2 lagi kucen2 awa Gee..2-3 bulan lg tambah besar la dorang, makin demanding nak jaga dorang semua.. Tapi kalo dok umah yg ada laman, senang sikit, kawasan luas. CAm saya nih dok apartment, susah bak bela banyak2. 12 ekor nih pun dah payah nk dilayan. Macam2 je perangai dorang, terutama sekali SG siam tu, nakalnya bukan main. X bleh tgk serangga (serangga kot "buyah" nih klu xsilap). Cicak2 masok rumah, berbelit2 leher dorang tengok. Kalo x kejar, xsah..Malam semalam pecah jug kaca kene langgar dorang time kejar serangga, terus kene hukum kurung semua dorang SH siam..

(baca ulang2 sampai limaPULOH kali yerrrr...


cam tuh ler lebih kurangnyer terjemahan oleh saya..

sekian, terima kasih.
Berkhidmat Untuk Kucen
FUHHHHHHHHHHHHH!! Terang! terang donia kooo! SEtinggi-tinggi pernghargaan buat Lia kerna menerangkan kegulapan kami!

Quote:
Originally Posted by sabrina.kss View Post
Ahaakkkss.. ambik juger Gee nama tu ek.. hehhee.. but he's cute.. jadi anak angkat kiter leh?? hehehe..
Sab, dah x tau nak letak apa! Nak yg simple je. Bagi nama yg canggih manggih kang, tergeliat lidah nak pangge. Ni pun manjang terSHASHUL pangge depa Anak angkat? Kuchen leh angkat2 eh? x tau pongg

Quote:
Originally Posted by imann View Post
mcm2 kat benang ni...

ada yg ku paham..
ada yg aku tak paham..tp wat2 paham...

kire sama la kot

sadaqallah hul azimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Iman, maklom ler.. benang basah ada, benang kering pon ada. Tp apa2 pong mekaseh la sbb COBA memahami wakakakaakakh!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #176  
Old 01-19-2009, 04:11 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Baeeekkkkk cikgu....
nanti saya balik umah... baca ..dan ulangkaji cikgu...*sambil capai beg sekolah...kemas barang nak balik..esok tak mau mai dah...*
UIKKKK betol2 tak mai sekolah dah si Zai ni! ooooo ponteng kelas yeerrkk!!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #177  
Old 01-19-2009, 04:25 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Nak ajar lagi ayat-ayat mudah.


Sik brapa kong ngang kamek ari tok.


Sik terkabir kamek nak ngemas nok mengaray tok semua


Pusaklah, asuklah, apa gik menatang diinang kawu tuk?


Udah aher tuk, cuba merancah gik sia
Reply With Quote
  #178  
Old 01-19-2009, 05:08 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Sik brapa kong ngang kamek ari tok.
tak berapa larat aku ari nih...

Sik terkabir kamek nak ngemas nok mengaray tok semua
tak larat aku nak kemas yg bersepah sume nih
(bareen, kongang sama ngan tekaber nak??)


Pusaklah, asuklah, apa gik menatang diinang kawu tuk?
kuceng lah, anjing lah...apa lg menatang yg ko bela nih..?


Udah aher tuk, cuba merancah gik sia
dah lewat dah nih...cuba...errrr...
pstttt.......word "merancah" tuh x reti la...

bareen...translet lokkk...!!!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #179  
Old 01-19-2009, 05:11 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

bahse swrk yg akak paham

pusak & kemeh....jek..
lain2...wassalam...walimatulurusssssssssssssssssss sss

gee.
akak mmg sgt memahami...sedaye upaye sederat ku cuba pahami situasi di sini...apakan daya...akak akan ikot jejak langkah zai.......poteng kelasssssssssssssssssssssssss
__________________
Reply With Quote
  #180  
Old 01-19-2009, 05:21 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Miauuuuuuuuu.. Tompang lalu sikit..

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
Sik brapa kong ngang kamek ari tok.
tak berapa larat aku ari nih...

Sik terkabir kamek nak ngemas nok mengaray tok semua
tak larat aku nak kemas yg bersepah sume nih
(bareen, kongang sama ngan tekaber nak??)

Pusaklah, asuklah, apa gik menatang diinang kawu tuk?
kuceng lah, anjing lah...apa lg menatang yg ko bela nih..?


Udah aher tuk, cuba merancah gik sia
dah lewat dah nih...cuba...errrr...
pstttt.......word "merancah" tuh x reti la...

bareen...translet lokkk...!!!!
merancah iya seerti ngan membuta, bahsa kasar untuk tido.

terkabir = terdaya
kongngang = sihat
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.