Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-29-2009, 05:10 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
baru jer balik dr Penang mlm td..
antar anak sedara daftar USM..
sempat makan laksa penang/asam sekali,
ngan char kuey teow sekali..

x puas..!!! x smpt mkn2 @ jenjalan pun..
sempat g bukit jambul carik mini notebook,
pastuh g queensbay mall jenjalan..
siap sempat tgk cite Terminator lg tuh

nnt nak g lagi
tak gi nite market ke zalia?

nur, kat prangin mall tu murah ke dvd movies tu?
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #22  
Old 06-30-2009, 11:33 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
tak gi nite market ke zalia?

nur, kat prangin mall tu murah ke dvd movies tu?
Zalia : Ucap tahniah kat anak sedara..heheh mana tau t berselisih bahu ker..Kiter pun selalu gak ujung minggu/ petang petang ada sana.. Napa g nak beli mini laptop kat BJ?..selalu g BJ nak beli CD/phone/Bj kkurung comel2 je ( tapi mahal mampus..).. Laptop sekarang orang Penang tunggu PC fair atau g PC depot jer...

Nur : Tahlah nak kata murah ke tak... sbb tak pernah beli pun... Banyak lah...Blu Ray discs pun banyak... Harga tak leh nak cakap sbb i pun kaki donload... even nak bayar RM5 untuk CD i rasa mahal sbb leh dapat free..kehkehkeh.... Penang punya shopping complex keistimewaan camnie..

1. Queensbay Mall
- kalau nak carik barang branded/lepak-ing/ nak get to a place yang tak de budak budak sekolah tak tentu hala melepak ( kalau ada pun sikit.. sbb tak mampu kot )... Macam i akan avoid KFC, MCd sbb tempat2 tue hub bebudak sekolah lepak and sembang cam tak ingat dunia.... I selalu g sana nak beli Dorayaki ( yum yum ..choc choc..) , Borders , Primavera , South China , and nak lepak2...aman jugak...and tetiap ujung minggu ada promotion keta... g test drive..

2. Gurney Plaza
- selalu orang yang ada tujuan je lepak situ..one of the place yang i suka sbb tak ramai bebudak tak tentu kehalu lepak... g makan SR sambil pandang laut... Gym dia pun best...leh cuci mata nengok laut masa atas trackmill...tapi jauh bangat... G sana pun sbb nak tengok movie sbb situ je Movie ada Premier class..hehehehe..seperti biasa..melawat MPH and both Switch outlets... and yeah... handbags kat sana memang menggiurkan..

3. Bukit Jambul
- kalau agak2 nak beli baju kurung / baju raya jerk...atau nak survey herga hp..yang paling murah situlah..baru ahad ari tue g survey iphone...dia letak RM2300 untuk 8gb..masih mahal kalau banding ngan Low yat... Lain dari tue... takder apa kot..and yeah..penuh ngan mamat2 and minah2 rempitz..kerimasan tul... and pusing2 situ kalau antar keta g servis...

4. Penang Times Square
- dari luar cam best ...ada Old Town besau..tapi tak pernah agi nak masuk tengok..macam kosong agik je...

5. Gama
- memang berbaloi bagi yang ada kad member dia...dari zaman azali umoq 5 tahun mak da shopping situ.... Kalau members day dia..memang jangan harap nak gerk tanpa gesel punggung orang..

6. Feringghi nite market
- best lah layan mata..tengok barang tiruan yang memang high quality..memang cantikkk...tapi kan kalau i pakai hand bag Jimmy Choo nampak sangat kata tipu..Prada ke..mana lah nak mampu..orang pun tau tipu..tapi cam Bonia semua memang nampak real..tapi beware...kalau travel g Brunei, kastam dia tak lepas..sbb dalam every tag yang ori ada chip dalam tue..so yang tipu tak dibenarkan masuk Brunei ( according to my bflah).. CD pun leh tahan jugak lah..banyak lagu baru...

7. KOMTAR
- sama gak..kalau ada interbiu ke ..baru g jejak..atau kena saman ngan MPPP.. tak der mender pun.... even supermarket dia tak leh lawan QB/ Gurney gik...

8. Midlands..
- kalau asa nak carik second hand book/novels...memang besh...

Yang lelain tueh besa2 jerk...hehehehe

Tempat makan lak...

1. kat roundabout queensbay sebelah Gold Coast Condo ...
-memang ramai gaban...tapi tak tahulah..macam tak sedap punnn... Sabah lagik sedap..view Jambatan Pulau Pinang..tepi laut jerk.

2. Laksa pokok asam
- w'pun hantu laksa tak pernah g pun lagik

3. Laksa tepi gama / Pulut
-memang sedap bangat..tapi not hygienic...sejak date ngan bf..dia tak suak makan tepi jalan..dulu ngan family adalah..

4. Laksa dalam Chowrasta Bazaaar / CEndol
- memang sedap tapi hangat gile..tak selesa.. cramp gitu

5. Nasi Kandar Line Clear
- asi kandarnyer tak lah seclear yang aku nampak..cik T banyak..tak pernah den makan situ...

6. Nasi Beriani Kambing etc etc Campbell street
- dekat2 ngan nasi kandar line clear gak... nama pa tah kedai tue..orang dair jauh selalu g makan situ... tapi very oily place... penuh asap...kalau u all tak kisah ok lah...bagi I tak der lah sedap tara mana pun...

7. Bazaar/ Chowrasta market
-kedai second hand novel besar gila atas tueh... pastue beg2 murah...kain2.. tudung...beware...haggle cuma kalau nak beli...kalau tak dia kejar satu market t... masuk memang berpeluh sakan lah... panas...

8. Padang Kota
- penuh ngan geng2 melepak yang tah hapa2..makan pun sengaja tukar angin tapi banyak bangat kak T..tak bersih sgt..

9. Lorog KUlit Jalan Stadium
- flea market even jual arnab cam jual selipar..interesting place to go..pagi ahad ngan sabtue ja..kalau singgah jangan lupa makan kat food court tepi dia ada Nasi Lemuni..sedap gak lah... besih jugak lah..betul2 tepi stadium..

apa lagi..t lah kalau teringat...kehkehkeh penjang dah nieh
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #23  
Old 06-30-2009, 01:05 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Zalia : Ucap tahniah kat anak sedara..heheh mana tau t berselisih bahu ker..Kiter pun selalu gak ujung minggu/ petang petang ada sana.. Napa g nak beli mini laptop kat BJ?..selalu g BJ nak beli CD/phone/Bj kkurung comel2 je ( tapi mahal mampus..).. Laptop sekarang orang Penang tunggu PC fair atau g PC depot jer...

Nur : Tahlah nak kata murah ke tak... sbb tak pernah beli pun... Banyak lah...Blu Ray discs pun banyak... Harga tak leh nak cakap sbb i pun kaki donload... even nak bayar RM5 untuk CD i rasa mahal sbb leh dapat free..kehkehkeh.... Penang punya shopping complex keistimewaan camnie..

1. Queensbay Mall
- kalau nak carik barang branded/lepak-ing/ nak get to a place yang tak de budak budak sekolah tak tentu hala melepak ( kalau ada pun sikit.. sbb tak mampu kot )... Macam i akan avoid KFC, MCd sbb tempat2 tue hub bebudak sekolah lepak and sembang cam tak ingat dunia.... I selalu g sana nak beli Dorayaki ( yum yum ..choc choc..) , Borders , Primavera , South China , and nak lepak2...aman jugak...and tetiap ujung minggu ada promotion keta... g test drive..

2. Gurney Plaza
- selalu orang yang ada tujuan je lepak situ..one of the place yang i suka sbb tak ramai bebudak tak tentu kehalu lepak... g makan SR sambil pandang laut... Gym dia pun best...leh cuci mata nengok laut masa atas trackmill...tapi jauh bangat... G sana pun sbb nak tengok movie sbb situ je Movie ada Premier class..hehehehe..seperti biasa..melawat MPH and both Switch outlets... and yeah... handbags kat sana memang menggiurkan..

3. Bukit Jambul
- kalau agak2 nak beli baju kurung / baju raya jerk...atau nak survey herga hp..yang paling murah situlah..baru ahad ari tue g survey iphone...dia letak RM2300 untuk 8gb..masih mahal kalau banding ngan Low yat... Lain dari tue... takder apa kot..and yeah..penuh ngan mamat2 and minah2 rempitz..kerimasan tul... and pusing2 situ kalau antar keta g servis...

4. Penang Times Square
- dari luar cam best ...ada Old Town besau..tapi tak pernah agi nak masuk tengok..macam kosong agik je...

5. Gama
- memang berbaloi bagi yang ada kad member dia...dari zaman azali umoq 5 tahun mak da shopping situ.... Kalau members day dia..memang jangan harap nak gerk tanpa gesel punggung orang..

6. Feringghi nite market
- best lah layan mata..tengok barang tiruan yang memang high quality..memang cantikkk...tapi kan kalau i pakai hand bag Jimmy Choo nampak sangat kata tipu..Prada ke..mana lah nak mampu..orang pun tau tipu..tapi cam Bonia semua memang nampak real..tapi beware...kalau travel g Brunei, kastam dia tak lepas..sbb dalam every tag yang ori ada chip dalam tue..so yang tipu tak dibenarkan masuk Brunei ( according to my bflah).. CD pun leh tahan jugak lah..banyak lagu baru...

7. KOMTAR
- sama gak..kalau ada interbiu ke ..baru g jejak..atau kena saman ngan MPPP.. tak der mender pun.... even supermarket dia tak leh lawan QB/ Gurney gik...

8. Midlands..
- kalau asa nak carik second hand book/novels...memang besh...

Yang lelain tueh besa2 jerk...hehehehe

Tempat makan lak...

1. kat roundabout queensbay sebelah Gold Coast Condo ...
-memang ramai gaban...tapi tak tahulah..macam tak sedap punnn... Sabah lagik sedap..view Jambatan Pulau Pinang..tepi laut jerk.

2. Laksa pokok asam
- w'pun hantu laksa tak pernah g pun lagik

3. Laksa tepi gama / Pulut
-memang sedap bangat..tapi not hygienic...sejak date ngan bf..dia tak suak makan tepi jalan..dulu ngan family adalah..

4. Laksa dalam Chowrasta Bazaaar / CEndol
- memang sedap tapi hangat gile..tak selesa.. cramp gitu

5. Nasi Kandar Line Clear
- asi kandarnyer tak lah seclear yang aku nampak..cik T banyak..tak pernah den makan situ...

6. Nasi Beriani Kambing etc etc Campbell street
- dekat2 ngan nasi kandar line clear gak... nama pa tah kedai tue..orang dair jauh selalu g makan situ... tapi very oily place... penuh asap...kalau u all tak kisah ok lah...bagi I tak der lah sedap tara mana pun...

7. Bazaar/ Chowrasta market
-kedai second hand novel besar gila atas tueh... pastue beg2 murah...kain2.. tudung...beware...haggle cuma kalau nak beli...kalau tak dia kejar satu market t... masuk memang berpeluh sakan lah... panas...

8. Padang Kota
- penuh ngan geng2 melepak yang tah hapa2..makan pun sengaja tukar angin tapi banyak bangat kak T..tak bersih sgt..

9. Lorog KUlit Jalan Stadium
- flea market even jual arnab cam jual selipar..interesting place to go..pagi ahad ngan sabtue ja..kalau singgah jangan lupa makan kat food court tepi dia ada Nasi Lemuni..sedap gak lah... besih jugak lah..betul2 tepi stadium..

apa lagi..t lah kalau teringat...kehkehkeh penjang dah nieh
Nur, pomote penang nampak...
mekaceh anyway, that is so informative...!!!
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #24  
Old 06-30-2009, 01:14 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
Nur, pomote penang nampak...
mekaceh anyway, that is so informative...!!!
Kehkeh...tue lah.... kalau tak tahu, rugilah kalau dah no IC 07 tak tahu pasal penang kan...anything, just ask... kalau i tak tahu pun leh tanya keliling... I am in the middle of Georgetown pun...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #25  
Old 06-30-2009, 04:41 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

baru ingat nak pau Nur kat Line Clear
banyak Kak T ek?
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #26  
Old 06-30-2009, 05:05 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
baru ingat nak pau Nur kat Line Clear
banyak Kak T ek?
it's just a small lane yang tak da proper seating pun...I pun tak lalu lah nak makan situ..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #27  
Old 06-30-2009, 05:13 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

dulu mon port kat Restoren Kapitan, dekat gak kan dgn Line Clear tuh? masa tu layan nan cheese dgn ayam tandoori..perghh..meleleh air liur neh..
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #28  
Old 06-30-2009, 05:13 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
tak gi nite market ke zalia?

nur, kat prangin mall tu murah ke dvd movies tu?

ala CM,
g sane pun x cukup masa rasanya..
ari pendaftaran tuh berkejar2....
sbb esoknyer (ahad) dah nk balik dah..
mmg x smpt nk g mane2...
nite maket pun x tau kat mane..
uhhuuh...

xpe la..len kali bleh g sane lg..
melawat anak sedara...
bleh amik cuti & jenjalan puas2 lepas nih
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #29  
Old 06-30-2009, 05:22 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

ala CM,
g sane pun x cukup masa rasanya..
ari pendaftaran tuh berkejar2....
sbb esoknyer (ahad) dah nk balik dah..
mmg x smpt nk g mane2...
nite maket pun x tau kat mane..
uhhuuh...

xpe la..len kali bleh g sane lg..
melawat anak sedara...
bleh amik cuti & jenjalan puas2 lepas nih
zalia..

pasni gi penang, melawat anak sedara tu reason nombor bape ek?

nite market yg mon tau kat penang tu kat batu finggi. kot2 ade lagi kat tempat laen tuh, zalia tanye nur dan kwn2 yg sewaktu dgnnye la...

kalau nak duk hotel, mon suke sangat dgn Lone Pine, kat batu finggi aar tuh. yg bestnye, tempat tu cantik, beach pun ok, banyak pokok rhu, pastu plak, dia kat tengah2 nite market tu; kalau tertinggal barang yg lupa nak beli or tengah2 sopping tu terasa nak poo or pee, boleh balik poo or pee kat hotel tu dan sambung jenjln kat pasar malam tuh balik..ha ha ha..
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #30  
Old 06-30-2009, 05:27 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Zalia : Ucap tahniah kat anak sedara..heheh mana tau t berselisih bahu ker..Kiter pun selalu gak ujung minggu/ petang petang ada sana.. Napa g nak beli mini laptop kat BJ?..selalu g BJ nak beli CD/phone/Bj kkurung comel2 je ( tapi mahal mampus..).. Laptop sekarang orang Penang tunggu PC fair atau g PC depot jer...

Nur : Tahlah nak kata murah ke tak... sbb tak pernah beli pun... Banyak lah...Blu Ray discs pun banyak... Harga tak leh nak cakap sbb i pun kaki donload... even nak bayar RM5 untuk CD i rasa mahal sbb leh dapat free..kehkehkeh.... Penang punya shopping complex keistimewaan camnie..

1. Queensbay Mall
- kalau nak carik barang branded/lepak-ing/ nak get to a place yang tak de budak budak sekolah tak tentu hala melepak ( kalau ada pun sikit.. sbb tak mampu kot )... Macam i akan avoid KFC, MCd sbb tempat2 tue hub bebudak sekolah lepak and sembang cam tak ingat dunia.... I selalu g sana nak beli Dorayaki ( yum yum ..choc choc..) , Borders , Primavera , South China , and nak lepak2...aman jugak...and tetiap ujung minggu ada promotion keta... g test drive..

2. Gurney Plaza
- selalu orang yang ada tujuan je lepak situ..one of the place yang i suka sbb tak ramai bebudak tak tentu kehalu lepak... g makan SR sambil pandang laut... Gym dia pun best...leh cuci mata nengok laut masa atas trackmill...tapi jauh bangat... G sana pun sbb nak tengok movie sbb situ je Movie ada Premier class..hehehehe..seperti biasa..melawat MPH and both Switch outlets... and yeah... handbags kat sana memang menggiurkan..

3. Bukit Jambul
- kalau agak2 nak beli baju kurung / baju raya jerk...atau nak survey herga hp..yang paling murah situlah..baru ahad ari tue g survey iphone...dia letak RM2300 untuk 8gb..masih mahal kalau banding ngan Low yat... Lain dari tue... takder apa kot..and yeah..penuh ngan mamat2 and minah2 rempitz..kerimasan tul... and pusing2 situ kalau antar keta g servis...

4. Penang Times Square
- dari luar cam best ...ada Old Town besau..tapi tak pernah agi nak masuk tengok..macam kosong agik je...

5. Gama
- memang berbaloi bagi yang ada kad member dia...dari zaman azali umoq 5 tahun mak da shopping situ.... Kalau members day dia..memang jangan harap nak gerk tanpa gesel punggung orang..

6. Feringghi nite market
- best lah layan mata..tengok barang tiruan yang memang high quality..memang cantikkk...tapi kan kalau i pakai hand bag Jimmy Choo nampak sangat kata tipu..Prada ke..mana lah nak mampu..orang pun tau tipu..tapi cam Bonia semua memang nampak real..tapi beware...kalau travel g Brunei, kastam dia tak lepas..sbb dalam every tag yang ori ada chip dalam tue..so yang tipu tak dibenarkan masuk Brunei ( according to my bflah).. CD pun leh tahan jugak lah..banyak lagu baru...

7. KOMTAR
- sama gak..kalau ada interbiu ke ..baru g jejak..atau kena saman ngan MPPP.. tak der mender pun.... even supermarket dia tak leh lawan QB/ Gurney gik...

8. Midlands..
- kalau asa nak carik second hand book/novels...memang besh...

Yang lelain tueh besa2 jerk...hehehehe

Tempat makan lak...

1. kat roundabout queensbay sebelah Gold Coast Condo ...
-memang ramai gaban...tapi tak tahulah..macam tak sedap punnn... Sabah lagik sedap..view Jambatan Pulau Pinang..tepi laut jerk.

2. Laksa pokok asam
- w'pun hantu laksa tak pernah g pun lagik

3. Laksa tepi gama / Pulut
-memang sedap bangat..tapi not hygienic...sejak date ngan bf..dia tak suak makan tepi jalan..dulu ngan family adalah..

4. Laksa dalam Chowrasta Bazaaar / CEndol
- memang sedap tapi hangat gile..tak selesa.. cramp gitu

5. Nasi Kandar Line Clear
- asi kandarnyer tak lah seclear yang aku nampak..cik T banyak..tak pernah den makan situ...

6. Nasi Beriani Kambing etc etc Campbell street
- dekat2 ngan nasi kandar line clear gak... nama pa tah kedai tue..orang dair jauh selalu g makan situ... tapi very oily place... penuh asap...kalau u all tak kisah ok lah...bagi I tak der lah sedap tara mana pun...

7. Bazaar/ Chowrasta market
-kedai second hand novel besar gila atas tueh... pastue beg2 murah...kain2.. tudung...beware...haggle cuma kalau nak beli...kalau tak dia kejar satu market t... masuk memang berpeluh sakan lah... panas...

8. Padang Kota
- penuh ngan geng2 melepak yang tah hapa2..makan pun sengaja tukar angin tapi banyak bangat kak T..tak bersih sgt..

9. Lorog KUlit Jalan Stadium
- flea market even jual arnab cam jual selipar..interesting place to go..pagi ahad ngan sabtue ja..kalau singgah jangan lupa makan kat food court tepi dia ada Nasi Lemuni..sedap gak lah... besih jugak lah..betul2 tepi stadium..

apa lagi..t lah kalau teringat...kehkehkeh penjang dah nieh

thanks NK...
insyaAllah nnt sampaikan kat dia..
bukan ape NK..
x penah g penang, so xtau sangat area2 mane nak carik mende2 tuh..
lgpun nak tggu pc fair ntah biler..
sedangkan anak sedara nak guna mini notebook ASAP
so berpandukan member2 org penang,
kat situ jer la yg dekat ngan USM nak pegi..
nak dapat murah2 sangat, rasa x kot sbb mini laptop nih
retail price,..sbb lia pun survey gak kt the mines masa tuh..
& tempat2 lain, rata2 harga lebih kurang...
cuma beza gift jer...

lgpun nak pusing2 carik kawasan lain,
kitorg naik teksi jer...
nak naik kete, sah2 x tau jalan..
mau sampai ke Siam nu haaaa

satu hari tuh dr pagi sampai petang ulang alik ke USM..
utk sehari tuh tambang teksi dah cecah RM100++..
last2 blk otel petang tuh, tapau ketiau kat tepi gerai mane ntah
pakcik diba teksi tuh yg bawak...
sampai umh, lepas mkn, terus pengsan..
mmg penat giler..

dr KL-Hentian Sg. Nibong 11.00 mlm..
b4 g tuh book Seri Malaysia tp seri malaysia
hanya bleh check kul 3.00 pm..
kitorg sampai pagi2 tuh, terpaksa carik hotel yg bleh check in pagi..
sbb nak mandi rehat ape sume...
last2 dpt duk Heritage Hotel..
tambah RM20 dr harga asal,kitorg blh check in kul 5.30 am
lega...sempat mandi2 & rehat sejam 2 sblm bertolak ke usm
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #31  
Old 06-30-2009, 05:35 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
zalia..

pasni gi penang, melawat anak sedara tu reason nombor bape ek?

nite market yg mon tau kat penang tu kat batu finggi. kot2 ade lagi kat tempat laen tuh, zalia tanye nur dan kwn2 yg sewaktu dgnnye la...

kalau nak duk hotel, mon suke sangat dgn Lone Pine, kat batu finggi aar tuh. yg bestnye, tempat tu cantik, beach pun ok, banyak pokok rhu, pastu plak, dia kat tengah2 nite market tu; kalau tertinggal barang yg lupa nak beli or tengah2 sopping tu terasa nak poo or pee, boleh balik poo or pee kat hotel tu dan sambung jenjln kat pasar malam tuh balik..ha ha ha..

heheheh CM..
lepas nih g penang utk melawat anak sedara tuh dah jadik 1st reason dah..
hubby x mo join, lia g sorang2 naik bas...
wakakakakakakka....
nnt lia nak g, bleh la tanye sape2 org penang kat sini..

tuh yg best nak dengar tuh..
sama ada barang tertinggal @ nak poo & pee..
ari tuh sblm g penang, perut mmg dah meragam..
seram jer rasa duk lame2 dalam bas,
nasib baik ok...
tp sampai kat sane, setat balik..
aduhaiiii... geram betul...
puncanyer, pagi jumaat sblm mlm bertolak tuh,
lia makan kueyteow soto kat opis...
lepas tuh buh cili byk2...

sudahnyer..perut jadik meragam..
lia pahsan, lepas operation thn lepas,
perut dh x bleh nak terima makan pedas2..
kalo dulu, sampai berair idung + berdesing tinge,
bleh belasah lg

errr...hotel tuh Lone Pine tuh bape bintang?
bape rate dia..??
lia mampu duk 3 bintang jer paling mahal..
kalo ade yg lagi mughah dr tuh, lg best..
bleh duk lame skit
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #32  
Old 06-30-2009, 05:56 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post

heheheh CM..
lepas nih g penang utk melawat anak sedara tuh dah jadik 1st reason dah..
hubby x mo join, lia g sorang2 naik bas...
wakakakakakakka....
nnt lia nak g, bleh la tanye sape2 org penang kat sini..

tuh yg best nak dengar tuh..
sama ada barang tertinggal @ nak poo & pee..
ari tuh sblm g penang, perut mmg dah meragam..
seram jer rasa duk lame2 dalam bas,
nasib baik ok...
tp sampai kat sane, setat balik..
aduhaiiii... geram betul...
puncanyer, pagi jumaat sblm mlm bertolak tuh,
lia makan kueyteow soto kat opis...
lepas tuh buh cili byk2...

sudahnyer..perut jadik meragam..
lia pahsan, lepas operation thn lepas,
perut dh x bleh nak terima makan pedas2..
kalo dulu, sampai berair idung + berdesing tinge,
bleh belasah lg

errr...hotel tuh Lone Pine tuh bape bintang?
bape rate dia..??
lia mampu duk 3 bintang jer paling mahal..
kalo ade yg lagi mughah dr tuh, lg best..
bleh duk lame skit
alamak lia, Lone Pine tu 4 bintang kot...sebab masa mon duk dulu pun dah RM210 ke RM240, tu bilik yg cun aa, tu yg mon pun duk semlm jerk. tapi hotel tu sungguh aa romantika, bekfes pun besh. mon cadangkan lia ajak le encik hubby ikut skali pasni kalau nak gi penang tuh.

lagi satu mon penah stay kat paradise sandy beach kat tanjung bungah, masa tu rate dia RM170 semlm. view pun cantik, tapi, yg paling mon suke, complimentary bekfesnye kat delifrance kat bawah hotel tu ooo..best best best... he he he..bab jalan2 carik makan neh mon suke aa sket..he he he
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #33  
Old 06-30-2009, 06:04 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
alamak lia, Lone Pine tu 4 bintang kot...sebab masa mon duk dulu pun dah RM210 ke RM240, tu bilik yg cun aa, tu yg mon pun duk semlm jerk. tapi hotel tu sungguh aa romantika, bekfes pun besh. mon cadangkan lia ajak le encik hubby ikut skali pasni kalau nak gi penang tuh.

lagi satu mon penah stay kat paradise sandy beach kat tanjung bungah, masa tu rate dia RM170 semlm. view pun cantik, tapi, yg paling mon suke, complimentary bekfesnye kat delifrance kat bawah hotel tu ooo..best best best... he he he..bab jalan2 carik makan neh mon suke aa sket..he he he
owhhhh..
kalo cam tuh..duk Lone Pine 1 mlm..
lepas tuh check out,
lepas tuh check in plak otel mughah2 bermlm2..
bleh duk lame skit...
ari tuh geram nak carik lagi char kuey teow & laksa penang..
tp sempat mkn sekali jer...
kalo g sane, x mkn nasik pun xpe...

same la..lia bab2 jenjalan mmg SUKE,
tp bab2 belanja biler jenjalan, PARAH sikit
tp nk g memane, kene wat saving awal2
xde ler terasa "KEkopakAN" lepas blk dr mkn angin
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #34  
Old 06-30-2009, 06:09 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
owhhhh..
kalo cam tuh..duk Lone Pine 1 mlm..
lepas tuh check out,
lepas tuh check in plak otel mughah2 bermlm2..
bleh duk lame skit...
ari tuh geram nak carik lagi char kuey teow & laksa penang..
tp sempat mkn sekali jer...
kalo g sane, x mkn nasik pun xpe...

same la..lia bab2 jenjalan mmg SUKE,
tp bab2 belanja biler jenjalan, PARAH sikit
tp nk g memane, kene wat saving awal2
xde ler terasa "KEkopakAN" lepas blk dr mkn angin
tunggu dapat bonus aa lia, baru best kan...jalan x hengat dunia punye...kopak lepas balik dari penang tu, aa, tu lain citer..yg penting kite ENJOY!!!!
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #35  
Old 06-30-2009, 06:15 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
tunggu dapat bonus aa lia, baru best kan...jalan x hengat dunia punye...kopak lepas balik dari penang tu, aa, tu lain citer..yg penting kite ENJOY!!!!

ha ahh...
tp bonus salu dapat agak2 sblm raya..
sah2 nk guna utk raya...
sudahnyer, simpan la sikit2 tiap2 bln..
mueheheheh
yg penting, ENJOYYYYYYY..!!!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #36  
Old 06-30-2009, 06:27 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

nak lagi jimat kan lia, kalau lia gi penang sorg la kan, lia tumpang aar umah nurkasih tu ke...he he he..mesti dia sudi menerima kenkwn mak bulu cam lia neh... bajet utk hotel tu leh buat gi soping sakan...

jgn mawah ek nur..mon pomote penang gak neh...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #37  
Old 06-30-2009, 06:43 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
nak lagi jimat kan lia, kalau lia gi penang sorg la kan, lia tumpang aar umah nurkasih tu ke...he he he..mesti dia sudi menerima kenkwn mak bulu cam lia neh... bajet utk hotel tu leh buat gi soping sakan...

jgn mawah ek nur..mon pomote penang gak neh...
amboii..amboi...."bernas" nyer idea CM nih...
mesti "pening" kepala NK memikirkannyer..
xde le sampai nak tumpang2 umh org...
g duk otel mughah2 pun xpe...
lia otel2 nih x milih sangat
asal kemudahan sume ade, selesa, selamat & bersih
dah kira ok dah...
heheheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #38  
Old 06-30-2009, 06:54 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
amboii..amboi...."bernas" nyer idea CM nih...
mesti "pening" kepala NK memikirkannyer..
xde le sampai nak tumpang2 umh org...
g duk otel mughah2 pun xpe...
lia otel2 nih x milih sangat
asal kemudahan sume ade, selesa, selamat & bersih
dah kira ok dah...
heheheheh
takpe lia, tgk apa respon NK nanti..
jangan marah ek nur...merapatkan tali silaturrahim antara mak2 kucen...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #39  
Old 06-30-2009, 08:45 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by CookieMonster View Post
takpe lia, tgk apa respon NK nanti..
jangan marah ek nur...merapatkan tali silaturrahim antara mak2 kucen...
heheh...adanya tempat murah...tergezut gak i tengok u all dok sembang pasal Lone Pine..tue hotel E&O punyer... kalau sini..E&O..tempat mewah lah sket... Kalau cam hotel2 Sandy Beach and etc etc semua tue standardlah..gov rate dalam RM180 ok jerk... Macam kat town tueh pun murah ..Cititel dalam RM150..kalau bayan lepas lagi banyak yang murah..

Pasal Bj tue bukan apa, kalau kita beli lappy gesa2 banyak kita tak tahu pasal lappy tue...G pun budak first year..after pendaftaran kursus baru guna..dalam minggu ke 3... tapi takper...excited punyer pasal..hehehehe

pasar malam kat Feringghi tue memang sepanjang2 jalan kan..dari Sandy Beach ke hotel ujung satu lagik..tah nama apa tah..lupa da... Penang nieh ok lah jugak..rasa tension , g pantai kat balik pulau ( Feringghi pun tak leh lawan pantai nieh...lagi cantik)...tapi pantai tueh remote sket...nak bukit...g Bukit Genting ( pun remote and jarang ada orang ) ..somewhere kat jalan g balik pulau... But the view...Very darn beautiful...nampak Laut Hindi gitueh..bukit bukit...selalu bawak Nutella ngan oti..naik atas..dia buat cam pondok2...makan sambil tgk view, tengok burung2... trylah google Bukit Genting , penang... view dari War Museum pun leh tahan... tapi tempat makan macam kat Seagate tueh banyak yang kotor...tak dinasihatkan g lah..

Nak datang sini kena decide nak tengok aper..kalau nak shopping, i pun tak tahu apa u all nak shopping kat sini sbb KL murah lagi..I pulak yang turun KL bila nak shopping..terbalik..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #40  
Old 07-01-2009, 09:22 AM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: ~catty mummy from Georgetown Penang

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
heheh...adanya tempat murah...tergezut gak i tengok u all dok sembang pasal Lone Pine..tue hotel E&O punyer... kalau sini..E&O..tempat mewah lah sket... Kalau cam hotel2 Sandy Beach and etc etc semua tue standardlah..gov rate dalam RM180 ok jerk... Macam kat town tueh pun murah ..Cititel dalam RM150..kalau bayan lepas lagi banyak yang murah..

Pasal Bj tue bukan apa, kalau kita beli lappy gesa2 banyak kita tak tahu pasal lappy tue...G pun budak first year..after pendaftaran kursus baru guna..dalam minggu ke 3... tapi takper...excited punyer pasal..hehehehe

pasar malam kat Feringghi tue memang sepanjang2 jalan kan..dari Sandy Beach ke hotel ujung satu lagik..tah nama apa tah..lupa da... Penang nieh ok lah jugak..rasa tension , g pantai kat balik pulau ( Feringghi pun tak leh lawan pantai nieh...lagi cantik)...tapi pantai tueh remote sket...nak bukit...g Bukit Genting ( pun remote and jarang ada orang ) ..somewhere kat jalan g balik pulau... But the view...Very darn beautiful...nampak Laut Hindi gitueh..bukit bukit...selalu bawak Nutella ngan oti..naik atas..dia buat cam pondok2...makan sambil tgk view, tengok burung2... trylah google Bukit Genting , penang... view dari War Museum pun leh tahan... tapi tempat makan macam kat Seagate tueh banyak yang kotor...tak dinasihatkan g lah..

Nak datang sini kena decide nak tengok aper..kalau nak shopping, i pun tak tahu apa u all nak shopping kat sini sbb KL murah lagi..I pulak yang turun KL bila nak shopping..terbalik..
nur. Lone Pine still under renovation ke? mon suke aar lone pine tuh...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
~***Anak anak MuMmy***~ zahraannur Cat TV and Photos 22 10-04-2010 04:31 PM
mummy n baby cat for adoption simba Rescuers & Fosterers 19 06-23-2009 04:41 PM
Interview SPCA Penang at Dog event at Penang dog is my buddy Animal Organizations & Societies 0 05-03-2009 07:47 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.