Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-14-2009, 07:31 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
hisyamuddin,betul ke nash ni orang melayu dari utara?post pertama die bunyi mcm orang cina,yang kedua mmg bunyi melayu betul,tapi yang atas ni mcm SABAH!!!rasanya mcm ada pakatan menjatuhkan business pakcu...sy rasa kan,nash ni adalah satu nickname kepunyaan tokey bangsa lain(berdasarkan post pertama),tapi nickname tu dikawal oleh konco2 die yang telah sedia ada dalam petfinder ni....sape je ekk member petfinder yang berasal dari sabah,berkawan rapat dengan seorang yang menjalankan perniagaan berkaitan haiwan dan mendapat supplier dari tokey bangsa lain????sbb sy rasa mcm ada kaitan la...sape dalang semua ni???cik NASH oi,tak serik2 ke dengan peristiwa "PARANG TERBANG" ajaran kiyai salleh??sila google 'parang terbang 1969'....
Sya dgn bangga menjawab member petfinder berasal dr sbah...
naq saya rasa ....u perlu selidik dulu hal ni..jgn terus nak menuding jari yg semua ni perbuatan orang sabah yg berpakat dg tawkey len....haiz...kita nie kan hdup d dalam berbilang kaum dan bangsa & agama... ini isu sensitif ...
cuba la harmoni sikit..kita kan one malaysia..... ape2 hal pun kita settle dgn cara yg bek..saya pun perna buat silap juga...jd kita belajar la dr kesilapan yg tlah dibuat................yg ptg selidik dulu sebelum tuduh menuduh, pekara mcm ni la yg buli membuat kita gaduh2....
__________________
proud to be sabahan
  #22  
Old 12-14-2009, 07:36 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
wahai encik nash yg sungguh baik budibahasanya, persoalan saya bukanlah pasal pakcu. says x kenal dia, tak pernah jumpa dia, x pernah pergi petshop dia cuma ada tegur hai hai bai bai kalau thread bertembung.

saya dah baca dan dgr cerita pasal pakcu dgn cukup teliti sekali. dan tidak pernah sekali saya memperjuangkan sapa2. politik negara pun saya x campur inikan pula di forum ni.

apa yg saya persoalkan ialah identiti awak. tiba tiba awak bukak thread kontroversi. awak ckp dah lama x layan pf ni. bila panas thread tu awak menghilangkan diri. kemudian buka thread lain kata awak org baru dan org Dari kitten yg intro awak. eh? org lama ke org baru?

bila andy dah tutup thread tu sbb tidak mahu benda ni berlarutan dan andy jugak percaya dah cukup informasi tentang perkara ini diwar warkan supaya org boleh buat kepttusan dgn lebih bijak, awak masih nak mengapi apikan.

kawan2, Cuba perhatikan jejak Nash ini, saya percaya, walau apa pun isu nya, mungkin tujuannya adalah until mengapikan kita.

just becareful.

terimakasih.
betul jugak ckp kak fareen nie.....
mmg smell fishy la.........
__________________
proud to be sabahan
  #23  
Old 12-14-2009, 07:36 PM
sankyutech's Avatar
sankyutech sankyutech is offline
tuah,fifi and sandy
 
Join Date: Oct 2009
Location: klang valley
Posts: 135
Rep Power: 11
sankyutech is on a distinguished road
Default Re: Hello all

timbul balik hal ni...
kalo boleh jgn la ditimbulkan isu kaum..kita tak tau pun saper yg didepan skrin komp..aper identiti die..aper perangai,aper background die...dalam hal ni tak de kaitan pun dengan kaum..jgn plak hal kucing,kaum yang huru hara...berforum la dengan aman dengan niat nak bertukar ilmu,kongsi pengalaman,tlg kwn2 yang ssh,yang perlukan bantuan...jgn la jadikan forum ni medan nak api2kan org..majlis ilmu jadi majlis tuduh menuduh...
yang rase perlu perbaiki tu usahalah utk perbaiki...yang tak elok kita usaha utk jadikan dia elok..yang dah elok kita perelokkan lagi....
  #24  
Old 12-14-2009, 07:40 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
timbul balik hal ni...
kalo boleh jgn la ditimbulkan isu kaum..kita tak tau pun saper yg didepan skrin komp..aper identiti die..aper perangai,aper background die...dalam hal ni tak de kaitan pun dengan kaum..jgn plak hal kucing,kaum yang huru hara...berforum la dengan aman dengan niat nak bertukar ilmu,kongsi pengalaman,tlg kwn2 yang ssh,yang perlukan bantuan...jgn la jadikan forum ni medan nak api2kan org..majlis ilmu jadi majlis tuduh menuduh...
yang rase perlu perbaiki tu usahalah utk perbaiki...yang tak elok kita usaha utk jadikan dia elok..yang dah elok kita perelokkan lagi....
betul ckp sankyutech....
__________________
proud to be sabahan
  #25  
Old 12-14-2009, 07:43 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Hello all

erk!!rasa pelik la,kenapa nash asik backup felix the cat,kak june?n felix the cat n kak june plak backup nash....dalam thread ni,encik nash gne bahasa sabah,thread sebelumnya sleng cina....kebetulan pula ye kak june n kak felix the cat org sabah,nash pun 'terguna' bahasa sabah.rasanye jrg orang tulis gne sleng sabah mlainkan org tu 'terlepas'...kak nurul,supplier kak nurul tu,non malay kan?die tak join petfinder ke?knp sejak2 krisis pakcu,ramai betul yg join petfinder ni?majoritibackup si nash plak tu.pastu takde gambar,blog or sbgnya,just profile kosong...seolah2 ada pakatan....pas ni kita tengok la sape yg akan aktif berniaga dalam petfinder ni,tak mustahil orang tu juga dalang semua krisis ni..
  #26  
Old 12-14-2009, 07:43 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
Fareen, Zarul,
Nampak penyokong kuat Si Pakcu ni,,,,,,,,, Dia tanya soalan kepada aku, Apa salahnya jawab balik!
Soal isu kitten Backyard breeder do trade through forum ditiupkan oleh forum member sini untuk menyudutkan Pakcu yang berniaga secara tak jujur dan meabaikan tanggungjawab dia nie. Belakangan malah terbukti bahwa Pet Shop yang dimilikinya telah menyebabkan kematian, dan juga kecelakaan kepada pelanggannya. Kak June, Kak Felix The Cat, Kak BabyZee, Kak Sillylupie dan lain juga beritahu.. Sebenarnya, siapa ba yang salah dalam perkara ini? Fareen, Zarul dan lain ni nak memperjuangkan aspirasi untuk Pakcu tak salah? Kalau berani cakap, Aku berani cabar. Kalau ialah, memang malang sekali nasib kepada semua.
Yang mana yang paling benar tentu saja saya tidak tahu tapi saya lebih suka berpikiran baik saja terhadsap semua yang terjadi dan bisa jadi andalah yang lebih tahu. DIa tiada rasa bersalah lagi tu wat mcm tu...huhuhu...
apa lah dikatakan sebagai seorang kesayangan binatang.nie...
wallahu a'lam
Dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha mengasihani

assalammualaikum encik nasharuddinali....

pertama sekali , adakah saya mempersoalkan mengenai isu pakcu? tiada rasanya...ini kerana saya tidak pernah berjumpa, tidak pernah mengenali dan tidak pernah membeli sebarang apa pun daripada pakcu. dan semua kejadian yg dikatakan berlaku tidak dapat saya ulas kerana saya tidak tahu menahu pun ianya terjadi. cuma bila saya membaca apa yg di postkan oleh june baru lah saya tahu. Adakah saya mengatakan yg pakcu betul? tidak pernah kan.
Dan sepatutnya pakcu mengambil segala tindakan bagi menyelasaikan segala permasalahan yg dibangkitkan untuk kebaikan haiwan kesayangan kita ini...Mungkin pakcu telah membuat langkah2 tersebut tetapi tidak diberitahu...itu adalah urusan pakcu dan tiada kena mengena dengan saya yg tinggal di bukit kayu hitam, kedah ini( rumah saya 1km dari gate nak gi siam)

cuma saya agak pelik apa bila membaca post2 yang ditulis oleh kawan anda encik HishamuddinRaisKD (yg menjadi ahli forum ini pada 12/12/2009) turut sama lantang mengutuk pakcu sedang kan beliau baru sahaja join the forum...rasa pelik

Quote:
Originally Posted by HishamuddinRaisKD View Post
Assalamualaikum nasharuddin.
Dapat jumpa mu disini,Bagus
Quote:
Originally Posted by HishamuddinRaisKD View Post
Nasharuddin kawan saya dari utara.
Quote:
Originally Posted by HishamuddinRaisKD View Post
Assalamualaikum kepada semua forumer.
Lama dah tak layari petfinder. Salam Kenalan.
Quote:
Originally Posted by HishamuddinRaisKD View Post
Assalamualaikum,
I'm HishamuddinRaisKD, this is my first time to join any forum. I know this forum while searching info. I would love to get one as MEMBER.
semua post tersebut pada hari yg sama. kenyataan yg agak mengelirukan....sekiranya awak dari utara seperti saya . bagaimana pula awak tahu hal2 berkaitan dengan pakcu?
Apabila june menyuarakan segala apa yg dipendamkan selama ini terhadap pakcu, saya rasa tiada masalah kerana june, nurul antara ahli2 forum ini yg begitu memberi sokongan terhadap pakcu apa bila pakcu meyuarakan hasrat beliau untuk membuka petshop.Dan ramai forumer yg mengenai june mahu pun nurul...pernah berjumpa bertentang mata. dan june dan nurul merupakan ahli forum yg aktive..

yg menjadikan saya sangsi adalah awak encik nash yg saya pasti tiada ahli forum ini mengenai awak.
setelah thread awak ni (Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum) di lock oleh andy, awak bukak lagi satu thread mengenai benda yg sama. Sedangkan semua active forumer saya rasa telahpun membaca thread yag pertama.

Dan kawan awak En HisamuddinRais yg baru je join turut sama lantang mengutuk pakcu sedangkan pakcu telah pun meminta maaf dan menterminate akaun dia sebagai ahli forumer....menambahkan kesangsian saya, kerana dua org yg tidak dikenali di forum ini beria-ia memburukkan pakcu.....

begini saja la....saya tak kisah awak nak tulis apa pun di dalam forum ini, cuma awak perlu bertanggungjawab dengan setiap apa yang awak tulis.

Last edited by Zarul; 12-14-2009 at 08:15 PM.
  #27  
Old 12-14-2009, 07:53 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
erk!!rasa pelik la,kenapa nash asik backup felix the cat,kak june?n felix the cat n kak june plak backup nash....dalam thread ni,encik nash gne bahasa sabah,thread sebelumnya sleng cina....kebetulan pula ye kak june n kak felix the cat org sabah,nash pun 'terguna' bahasa sabah.rasanye jrg orang tulis gne sleng sabah mlainkan org tu 'terlepas'...kak nurul,supplier kak nurul tu,non malay kan?die tak join petfinder ke?knp sejak2 krisis pakcu,ramai betul yg join petfinder ni?majoritibackup si nash plak tu.pastu takde gambar,blog or sbgnya,just profile kosong...seolah2 ada pakatan....pas ni kita tengok la sape yg akan aktif berniaga dalam petfinder ni,tak mustahil orang tu juga dalang semua krisis ni..
Hai naq.... cuba naq..tgk ayat yg nash post ................nash cuma kluarkan perkataan 'Ba ' sahaja x semestinya dia tu org sabah...haiz.....saya x rasa la dia org sabah.........Naq... x bek kita tuduh menuduh... bek kita bincang hal nie elok2.... kan lg baik....
__________________
proud to be sabahan
  #28  
Old 12-14-2009, 07:59 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
erk!!rasa pelik la,kenapa nash asik backup felix the cat,kak june?n felix the cat n kak june plak backup nash....dalam thread ni,encik nash gne bahasa sabah,thread sebelumnya sleng cina....kebetulan pula ye kak june n kak felix the cat org sabah,nash pun 'terguna' bahasa sabah.rasanye jrg orang tulis gne sleng sabah mlainkan org tu 'terlepas'...kak nurul,supplier kak nurul tu,non malay kan?die tak join petfinder ke?knp sejak2 krisis pakcu,ramai betul yg join petfinder ni?majoritibackup si nash plak tu.pastu takde gambar,blog or sbgnya,just profile kosong...seolah2 ada pakatan....pas ni kita tengok la sape yg akan aktif berniaga dalam petfinder ni,tak mustahil orang tu juga dalang semua krisis ni..
Salam..
saudara... saya x kenal pun saudara..
but plezz jgn la nak laga2kan kami di sini..
bila kita hormat orang 4 sure org akan hormat kita..
jgn la tmbulkan sensitiviti perkauman..
petfinders is about care n loves...
either for pets n among us..
so renung2kan n selamat beramal....
  #29  
Old 12-14-2009, 08:04 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Hello all

bukan pe crool,sy rasa mcm ada org dalam or otai2 yang jatuhkan pakcu untuk kepentingan diorg,apalagi kalau bukan business.....mmg takde motif lain dah...kenapa baru skrg isu pakcu dibangkitkan???kenapa bukan dulu lg?sampai pakcu minta diterminate akaun...dlu kalau ada pape,order je kat pakcu,tapi sejak2 ada sorg pf forummer yang dah aktif berniaga,terus je isu pakcu dibangkitkan...takkan semuanya kebetulan crool?kena pandai bezakan rancangan dan kebetulan....kalau asik2 kebetulan je,nampak sgt mcm dah dirancang
  #30  
Old 12-14-2009, 08:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hello all

Adik Naq,cukup cukuplah tu dgn isu sentiment bangsa ni.kita ni duduk senegara,berbilang bangsa.bukan duduk bawah tempurung dlm cocoon mereka saja. sapa manusia bernama nash ni takde sorang pun dlm forum ni tau kecuali si Hishamuddin RD ke hapa nama dia.pastu si Nash ni mcm orang gila serang sana sini org takde kena mengena.

kenapa Naq suka sangat kata kami ni support non Malay business?? cuba Naq selidik betul2 brg2 pet dan kucing yg Naq beli tu sapa yg jual?? Makanan2 kat rmh,brg2 lain2 perabot,tv,radio,computer dll kat rmh,kereta,mo
tor kat rmh Naq sapa yg jual?? Non Malay atau Malay?? sedikit pun kami kat sini takde kata kami sokong non Malay & nak tumbangkan Malay.isu ni langsung takde kena mengena dgn Melayu atau tidak tetapi etika berniaga dan kebajikan binatang peliharaan kesayangan kita,kucing.

cuba Naq buka sikit minda yg sempit laluannya.tengok outside the box. jgnlah Naq buat malu dgn Angkatan Tentera Malaysia. Naq ni bakal jd tentera,sedikit sebanyak membawa nama Malaysia kemana mana.klu ditakdirkan Naq ditugaskan di Bosnia,Peranchis atau mana2,nak bersikap perkauman gak ke?? Naq tau tak adik akak yg belajar kat UK & kwn2 dia pernah kena baling telur coz durang tak suka orang Asia.Apa perasaan Naq klu ahli keluarga atau diri sendiri diperlakukan sebegitu diluar negara?? Marah kan?? sama lah juga dgn orang Non Malay kat sini.Mereka lahir & besar disini walaupun bukan Melayu.Sama2 angkat senjata waktu perang menentang Jepun,British dan Komunis. (buka buku sejarah)

Lagi satu,tolong jgn suka hina orang Sabah.Naq lupa ke yg duit hasil dari minyak,balak,copper,kelapa sawit,lada hitam Sabah & Sarawak yg telah membangunkan Semenanjung Malaysia yg Naq nikmati skrg sedangkan hanya 5% dikembalikan ke Sabah & Sarawak.Nak buat kemajuan kat Sabah pun tak blh.Tak cukup.

Terfikir tak kenapa Najib PM kita ulang alik dok ke Sabah & Sarawak dlm masa dia naik jd PM?? Sebab dia tau klu orang Sabah & Sarawak tak mau undi BN lagi,selamat jalan BN dan konco2 nya.Sabah & Sarawak memainkan peranan penting dlm kepentingan politik BN.

Kesimpulannya bukan suma non Malay tu non Muslim.Ada juga yg non Malay tu islam.begitukah cara Naq melayan orang yg seagama dgn Naq??

Hina sangatkah orang non Malay ni dibandingkan dgn orang Melayu?? Disisi Allah yg mulia itu bukan Melayu tp orang yg cantik akal,pekerti dan imannya. Esok klu mati waktu di kubur bukan malaikat tanya awak ni Melayu ke bukan?? Dia tanya siapa Tuhanmu,siapa Nabi mu dan seterusnya Naq pun tau.

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
erk!!rasa pelik la,kenapa nash asik backup felix the cat,kak june?n felix the cat n kak june plak backup nash....dalam thread ni,encik nash gne bahasa sabah,thread sebelumnya sleng cina....kebetulan pula ye kak june n kak felix the cat org sabah,nash pun 'terguna' bahasa sabah.rasanye jrg orang tulis gne sleng sabah mlainkan org tu 'terlepas'...kak nurul,supplier kak nurul tu,non malay kan?die tak join petfinder ke?knp sejak2 krisis pakcu,ramai betul yg join petfinder ni?majoritibackup si nash plak tu.pastu takde gambar,blog or sbgnya,just profile kosong...seolah2 ada pakatan....pas ni kita tengok la sape yg akan aktif berniaga dalam petfinder ni,tak mustahil orang tu juga dalang semua krisis ni..
  #31  
Old 12-14-2009, 08:15 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hello all

dear adik naq,

there is no conspiracy what so ever kat sini.benda dah lepas tak perlu lah nak dibangkitkan lagik.nanti mengeruhkan keadaan baru jer nak aman kat sini..nanti lepas nih ada jer lah yg naik minyakapa yg forumer2 lain bgtau tuh base on xprience diaorg je.takde niat pon nak menjatuhkan pakcu ke ape ke..so tutp jer lah kes nih.if bnyk masa free try selak balik thread2 yg dulu2..u will see bnyk incident yg berlaku. then nilai lah sendiri. n pls jgn lbtkan isu kaum,agama n sewaktu dgnnya.

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
bukan pe crool,sy rasa mcm ada org dalam or otai2 yang jatuhkan pakcu untuk kepentingan diorg,apalagi kalau bukan business.....mmg takde motif lain dah...kenapa baru skrg isu pakcu dibangkitkan???kenapa bukan dulu lg?sampai pakcu minta diterminate akaun...dlu kalau ada pape,order je kat pakcu,tapi sejak2 ada sorg pf forummer yang dah aktif berniaga,terus je isu pakcu dibangkitkan...takkan semuanya kebetulan crool?kena pandai bezakan rancangan dan kebetulan....kalau asik2 kebetulan je,nampak sgt mcm dah dirancang
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
  #32  
Old 12-14-2009, 08:25 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Hello all

bukan pe,dari selng tu la kita tau die dari mana,cbe kalau nash terlepas beberapa perkataan sleng perlis,so kita tau la dia tu org perlis....skrg ni die terckap sleng sabah,so kita tau la ada otai2 pf sabah yang terlibat buruk2kan pakcu.....cara die explore thread pakcu n kaitkan dengan thread lain,dah terang2 die tau selok belok pf ni....sy tak maksudkan non malay yang kak june sangka n org lain sangka,tp ape yg saya nak maksudkan,peribumi,ble sy cakap malay,so smua org dah set dalam otak malay=peribumi..kwn sy yang iban tu pun saya melayukan die,sbb die peribumi.sory sbb tersilap gne perkataan...
  #33  
Old 12-14-2009, 08:43 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
erk!!rasa pelik la,kenapa nash asik backup felix the cat,kak june?n felix the cat n kak june plak backup nash....dalam thread ni,encik nash gne bahasa sabah,thread sebelumnya sleng cina....kebetulan pula ye kak june n kak felix the cat org sabah,nash pun 'terguna' bahasa sabah.rasanye jrg orang tulis gne sleng sabah mlainkan org tu 'terlepas'...kak nurul,supplier kak nurul tu,non malay kan?die tak join petfinder ke?knp sejak2 krisis pakcu,ramai betul yg join petfinder ni?majoritibackup si nash plak tu.pastu takde gambar,blog or sbgnya,just profile kosong...seolah2 ada pakatan....pas ni kita tengok la sape yg akan aktif berniaga dalam petfinder ni,tak mustahil orang tu juga dalang semua krisis ni..
Wahai Encik Naq1989,

Tak semestinya saya back up Kak June atau Encik Nas bermaksud kita ada conspiracy nak jatuhkan Pak Cu. Rasanya Naq terlalu tengok wayang conspiracy tu la berfikiran macam tu.

Terus terang saya akan support mana mana individu atau party yang ill treat animals sebab forum ni khas untuk pet lovers and not racist . Kalo kita ada conspiracy nak jatuhkan Pak Cu dah lama kita jatuhkan dia. Dah lama kita boycott kedai Pak Cu! Tapi nie tak. Kita support Pak Cu all the way until dia wat salah tu yang timbul isu KESELAMATAN pets kita. Not about business ok? You ingat saya boleh kaya jual BW dengan harga borong? Saya hanya tolong kawan kawan untuk dapatkan makanan murah tu pun salah ke? Saya tolong kawan kawan dapatkan barang barang kucing dengan murah pun salah ke? Pernah ke Naq nampak saya burukkan Pak Cu padahal saya recommend lagi kawan kawan dan customer boarding saya ke tempat Pak Cu masa raya sebab quota saya dah penuh? Kalo tak percaya tanya Pak Cu! Ni pun sebelum tau perkara pasal boarding dia. Ada ka cara tu menjatuhkan bisness Pak Cu? Renung renung la kata Naq tu sebelum menuduh orang yang tak bersalah. Insaf la sebelum di insafkan.

P/S I am a CHINESE BUT I AM A MUSLIM AND I AM PROUD TO BE A MUSLIM AND A SABAHAN!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 12-14-2009 at 08:58 PM.
  #34  
Old 12-14-2009, 08:54 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 11
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: Hello all

alamak

niat dihati untuk menimba ilmu kehaiwanan, dan kekucingan secaram khusus dalam forum nih, tetiba bende ni plak jadi issue... takut la pulak...

anyway, selamat bergaduh yang tak mendatangkan ape2 faedah, mendatangkan dosa ade la, , adios....

Ku teguh berdiri
Tiada lagi ragu atau gentar
Ku terus berani
Melangkah maju terus ke hadapan
Satu impian nyawaku pertaruhkan

Genggaman tanganmu
Semangatku oh terus membara
Janjiku pada mu
Harapanmu ingin ku laksanakan

Kau adalah ilham
Pada mereka yang ingin berjaya
Kau terus berjuang
Demi membawa perubahan
Satu impian oh berjuta harapan

Genggaman tanganmu
Semangatku oh terus membara
Janji ku pada mu
Harapanmu ingin ku laksanakan

Satu Malaysia
Kita inspirasi pada dunia
Nama kan dijulang
Kita menjadi kebanggaan
Satu wawasan bersama bergandingan

Genggaman tanganmu
Semangatku oh terus membara
Janji ku pada mu
Harapanmu ingin ku laksanakan

Genggaman tanganmu
Semangatku oh terus membara
Janji ku pada mu
Harapanmu ingin ku laksanakan


lalalalalaa
  #35  
Old 12-14-2009, 09:04 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
Fareen, Zarul,
Nampak penyokong kuat Si Pakcu ni,,,,,,,,, Dia tanya soalan kepada aku, Apa salahnya jawab balik!
Soal isu kitten Backyard breeder do trade through forum ditiupkan oleh forum member sini untuk menyudutkan Pakcu yang berniaga secara tak jujur dan meabaikan tanggungjawab dia nie. Belakangan malah terbukti bahwa Pet Shop yang dimilikinya telah menyebabkan kematian, dan juga kecelakaan kepada pelanggannya. Kak June, Kak Felix The Cat, Kak BabyZee, Kak Sillylupie dan lain juga beritahu.. Sebenarnya, siapa ba yang salah dalam perkara ini? Fareen, Zarul dan lain ni nak memperjuangkan aspirasi untuk Pakcu tak salah? Kalau berani cakap, Aku berani cabar. Kalau ialah, memang malang sekali nasib kepada semua.
Yang mana yang paling benar tentu saja saya tidak tahu tapi saya lebih suka berpikiran baik saja terhadsap semua yang terjadi dan bisa jadi andalah yang lebih tahu. DIa tiada rasa bersalah lagi tu wat mcm tu...huhuhu...
apa lah dikatakan sebagai seorang kesayangan binatang.nie...
wallahu a'lam
la awat ni...si nasharuddiali tu tanya saya dengan fareen...org lain lak yag bergaduh????
  #36  
Old 12-14-2009, 09:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hello all

tulah cikgu.saya pun dok terfikir gak.heheheeh!! Elok kita suruh si Andy ban je mamat ni.dia yg bikin huru hara forum ni.dia ni yg sebenarnya nak menjatuhkan dan sabotaj Pakcu tp saya dgn Nurul pula yg jd mangsa

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
la awat ni...si nasharuddiali tu tanya saya dengan fareen...org lain lak yag bergaduh????
  #37  
Old 12-14-2009, 09:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
la awat ni...si nasharuddiali tu tanya saya dengan fareen...org lain lak yag bergaduh????
Tak ada orang nak gaduh sebenarnya Zarul, tapi bagi nurul dah keterlaluan kalo kaum Sabah di pertikaikan.

Nurul agak sedih sebab forum nie dah terpesong dari perbincangan tentang binatang perliharaan kita yang kita amat sayang Orang macam tu la nak porak peranda forum nie accusing macam macam dari nak jatuhkan bisness orang lain, etc. For me two words for those who raise this S***. GET LOST!

Pardon me for my language.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #38  
Old 12-14-2009, 09:12 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Hello all

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah cikgu.saya pun dok terfikir gak.heheheeh!! Elok kita suruh si Andy ban je mamat ni.dia yg bikin huru hara forum ni.dia ni yg sebenarnya nak menjatuhkan dan sabotaj Pakcu tp saya dgn Nurul pula yg jd mangsa
Tu la June
Bila lagi kita nak jatuhkan Pak Cu?
Padahal masa pembukaan kita yang support Pak Cu, ko sponsor makanan untuk jamuan dia dan aku pun begitu, dah tu tolong print flyers lagi dan tolong edarkan. Ko lagi beli berkarung karung pasir dan macam macam lagi dari kedai Pak Cu boleh di katakan ko nak jatuhkan Pak Cu.
Ko tengok la... saya support ko nie nanti kena cakap lagi
Masa raya bila boarding aku penuh, aku kol lagi Pak Cu bagitau boleh saya hantar customer saya sebab quota saya dah penuh. Begitu kah cara nak jatuhkan bisness orang!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #39  
Old 12-14-2009, 09:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hello all

Nurul,kita biarkan sajalah suara2 sumbang yg kata kita ni mau jatuhkan bisnes Pakcu. ko cakap apa pun durang tetap tuding jari.lantaklah pi lah. makin dilayan makin menjadi.biarkan saja

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Tu la June
Bila lagi kita nak jatuhkan Pak Cu?
Padahal masa pembukaan kita yang support Pak Cu, ko sponsor makanan untuk jamuan dia dan aku pun begitu, dah tu tolong print flyers lagi dan tolong edarkan. Ko lagi beli berkarung karung pasir dan macam macam lagi dari kedai Pak Cu boleh di katakan ko nak jatuhkan Pak Cu.
Ko tengok la... saya support ko nie nanti kena cakap lagi
Masa raya bila boarding aku penuh, aku kol lagi Pak Cu bagitau boleh saya hantar customer saya sebab quota saya dah penuh. Begitu kah cara nak jatuhkan bisness orang!
  #40  
Old 12-14-2009, 09:20 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Hello all

hal ni rasanya bukan disebabkan nash,tapi dua org forummer yang mengiyakan dan menyokong pernyataan cik nash sehingga menyebabkan pakcu minta diterminate...jgn gnekan alasan 'Keselamatan haiwan' untuk memburukkan pakcu...kalau ye pun,banyak lagi cara,bukannya dengan mengiyakan pendapat dalam hall of shame...skrg ni pun dah nampak sapa yang kawan makan kawan..even kawan kita buat salah pun,kita perlu betulkan die,bukannya malukan die...better bunuh je org mcm ni....owh,lpe plak,dalam business tak kira kawan atau lawan..yela,kan kak nurul baru nak start jual item selain blackwood,mcm litter sand,pet carrier,cage yang majoritinya ada kat kedai pakcu....rasanya tak sampai sebulan pun kan kak nurul start semua tu?tetiba plak muncul isu pakcu,yang kak nurul plak iyekan cakap kak june....boarding?time boarding mse raya tu kan kak nurul belum start jual barang2 pet,baru2 ni je kak nurul baru uar2kan....tak buruk2an pakcu?kalau setuju dengan org yang buruk2an pakcu,tak sama ke?....contohnya saya cakap kak nurul BYB,then kak june setuju,adakah kak june tu dikire tidak memburukkan kak nurul?
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.