Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 10-13-2009, 12:07 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
oopps lagisatu pendapat kak June pasal adopt kucing kg tu I setuju. tapi fareen minat purebred juga:) mcm dexter my DSH tu, fareen selamatkan Dari petshop cos kena kurung 2tahun. lagi petshop tu nak 500 for a cat yg x laku and he didn't even bother to spay, bathe or deworm! terukkan..
mak aii mahal giler..rm500.
sib baek fareen selamatkan dia.
murah rezeki.hehhhe
Reply With Quote
  #62  
Old 10-13-2009, 12:35 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

harga tu hal, petshop tu x nak turun harga sbb dia kata nanti rugi sbb dia dah mkn 2 tahun! lepas tu fareen nak neuter lagi. kesian dexter dah 2 tahun tapi x pernah mate. kuar cage pun x pernah!! siksa dia. pastu tambah ngan eye infection, earmites + fungus lagi. tu x masuk psychological trauma lagi. dexter nak kuar carrier pun takut, x pandai main, tak tau mkn treats. x kenal toy. Sian sgt dia. now alhamdullilah getting better wpun dia nak ngan fareen je. orglain dia lari.

kalau tgk cage dia dulu, besar rabbit cage be tau padahal badan dia dah besar!! kalau awak gi kedai tu, cat dia sume nampak x sihat...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #63  
Old 10-13-2009, 12:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

ayoh!! kesiannya.mcm mana agaknya klu kita manusia dikurung begitu.smp takut nak kuar tgk dunia.haih!! sedih betul akak baca post ko ni.napelah ada manusia yg kejam camni.

semalam lg akak dah nangis tgk National Geography Apocalypse World War II. masa perang Nazi German di Russia durang guna anjing bawa bom di badan.anjing tu dibiarkan berlapar lama2,pastu bila nampak kereta kebal Russia bawa bekal anjing tu berlari ke kereta kebal dgn bom dan bila masuk "kabomm" dgn anjing,kereta kebal & org dlm kereta kebal tu meletup kejam betul.kenapa tak diri sendir yg jd pengebom.baru tau mcm mana rasanya.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
harga tu hal, petshop tu x nak turun harga sbb dia kata nanti rugi sbb dia dah mkn 2 tahun! lepas tu fareen nak neuter lagi. kesian dexter dah 2 tahun tapi x pernah mate. kuar cage pun x pernah!! siksa dia. pastu tambah ngan eye infection, earmites + fungus lagi. tu x masuk psychological trauma lagi. dexter nak kuar carrier pun takut, x pandai main, tak tau mkn treats. x kenal toy. Sian sgt dia. now alhamdullilah getting better wpun dia nak ngan fareen je. orglain dia lari.

kalau tgk cage dia dulu, besar rabbit cage be tau padahal badan dia dah besar!! kalau awak gi kedai tu, cat dia sume nampak x sihat...
Reply With Quote
  #64  
Old 10-13-2009, 01:09 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

mmg sedih kak. masa fareen jumpa dexter kat petshop tu, esoknya dah nak gi jkt so x dpt amik dia. nangis kita..lepas 4 hari terus amik. dexter x pernah vaccine tau. lepas amik, baru fareen antar dia for adult vaccination....terukla tht kedai. du fareen x tau, bila dah masuk forum baru fareen faham org semua x support petshop animal. tapi yg tau mcm fareen dulu still beli...

sedih cerita nat geographic tu...kat facebook Ada video pasal exotic animal like racoon dibunuh dgn kejam (kepala dihempuk kat
tanah) and skinned alive for the skin...diorang hidup lagi selepas kulit dicabut....nak muntah tgk...dan sedih sgt. kat China...

nak kata fareen ni animal saviour x lah kak. just buat apa yg bole je...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #65  
Old 10-13-2009, 01:15 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Fareen, wah wah wah....bwk adik sekali eh ?
bagus la tu...kasi meriah lagi ini forum
the more the merrier

nurkasih, adam kim salam muah muah kat nur
dia shakap nyangan puji adam camtu...adam malooo

Suliana, hye su....meow meow to you
welcome to the forum
jgn pelik tengok perangai mak mak budak kat sini
kami memang species mak mak yang 'unique'
we meow and purr to each other a lot..
glad you joined our club
*cup cakes??? jahanam aku punyer diet...adessss*


ehehehe... hello kak zai... wa... hari nih my kakak pagi2 sudah sms ajak masuk forum tau eheheheh... ha pelik jugak la masa baru masuk ini forum tgk sume mak2 banyak rugged sampai terkonpius anak2 dua kaki ka anak2 4 kaki ka??? ahahhahah... banyak terms baru mcm 'bulus'??? ehehehe... takpa2 kita fast learner n fultime mom ahahaha lagi boleh cerita panjang..

ps: dah naik semangat nih nak carik balik gamba2 kucing and also amik gamba2 kucing2 baru kat belakang tuh.. boleh share kat sini..

ha, skang dok rumah bikin kek saja ehehehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #66  
Old 10-13-2009, 01:19 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by June View Post
wuah!!!!!!!!!!! sue buat cupcakes ke?? blh geng dgn Shikin @ cookies4 bulat.akak lemah sungguh dgn cup cakes ni
eheheheh... tu la tokey kapkek skang ahaks... selalu join forum mak2 ni tak berapa best la join forum kapkek plak memasing soooo insecure mcm la kita nak baik sbb nak mintak recipe dia haihhhh... tu yg tgk my sis rancak jerk layan forum nih dia ajak sekali. siap kasi idea tuk buat cupcakes cats theme... ehehehe... myb2 boleh cuba ahahhaha... selamat berkenalan kak june.. skang ader kawan baru dah, kak zai, kak june, nurkasih, and cookiesbulat tu sue dah approach belom reply lagik.

best2... ini forum best!
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #67  
Old 10-13-2009, 01:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

hahahah!! ibu2 kat sini suma ada anak kaki 2 dan anak kaki 4.tak termasuk akak.akak ni je yg blm ada anak kaki 2.dah bertahun mencuba.huhuhu!! blm rezeki gamaknya. mak mak zaman moden ni kena bergaya,ranggi & biol sikit.klu tak tensyen gaban.mana koje lg yg sgt stress.so kena rilek & kepala sempoi.hehehehhe!!

akak dulu pun dok fikir apa ke benda anak bulus??rupanya direct translation dari furkids

ko dok mana sue?? klu kat area KL boleh join gader2 kami yg selalu dibuat kat kedai pakcu.pastu bawa cup cakes sekali.blh promo.heheheh!!


Quote:
Originally Posted by suliana View Post
ehehehe... hello kak zai... wa... hari nih my kakak pagi2 sudah sms ajak masuk forum tau eheheheh... ha pelik jugak la masa baru masuk ini forum tgk sume mak2 banyak rugged sampai terkonpius anak2 dua kaki ka anak2 4 kaki ka??? ahahhahah... banyak terms baru mcm 'bulus'??? ehehehe... takpa2 kita fast learner n fultime mom ahahaha lagi boleh cerita panjang..

ps: dah naik semangat nih nak carik balik gamba2 kucing and also amik gamba2 kucing2 baru kat belakang tuh.. boleh share kat sini..

ha, skang dok rumah bikin kek saja ehehehe...
Reply With Quote
  #68  
Old 10-13-2009, 01:47 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

kak june, sue dok dekat rumah my sis damansara jerk. ha kedai pakcu tu kat maner? boleh jugak la join gader2 nih bawak kapkek sekali ahaks! mcm dah lari tajuk jerk kucing=kapkek ahahhaha...

ooooowww, anak bulus tu furkids ke ahahahahha

betul tuh la, kalau serious jerk memanjang boleh tension woooo... ni sambil layan nasik daun pisang boleh layan forum sekali and also watch asian food channel ahahaha... terror tul tuh.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #69  
Old 10-13-2009, 01:54 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

kak June, apa kata kita tuka gathering venue Dari pakchu ke rumah cik sue hehehe.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #70  
Old 10-13-2009, 01:57 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

pasal cats kat petshop tu hmmm... ader jugak munasabah nyer la..

masa sue amik rikki dulu dia masih kecikthen dlm 5 tahun la sempat sama ngan sue masa dia dah start tunjuk simptom sakit tu only dlm 3 hari tau sbb sebelom tu mmg tak nampak langsung. rikki bukan caged cat la mmg biakan lepas dlm rumah masa bujang dulu sue dok apartment so cik abg kita belikan kucing kunun peneman sunyi la ahahahha... dah tu bila rikki yg sunyi dia pulak kitaorg carikkan peneman; audra..

neways bila 3 hari rikki dah melepek kita org ruh dia ke hospital, kena xray rupanyer ader stones(batu karang) dlm bladder dia.. masa tu nampak dlm 7 bijik so doc kata kena go through surgery la nak cuba selamat kan dia and so we agreed. doc explained satu bijik will take about 1 or 2 years to bentuk so rikki ader 7 masa tu just imagine dah berapa lama dia sakit but non of us knew.... she was a very happy cat cuma grumpy ngan strangers je la. at one time dia cakar judge masa dlm cats competition ahahahaha... terus disqualified ahaks!

neways rikki went through dua surgery sbb after da 1st one bladder dia koyak plak so kena jahit again. and surprisingly doc jumpa lagi dua stones dlm baldder system dia haihhhh... menaing all together ader 9 stones!!! makna nyer masa dia dr pet shop lagi dia mmg dah sakit masa tu. tapi tu la sbb rikki tak tahan da sedatif his organs went to failure satu2 sampai la dia mati. it was a terrible experience and untill now sue belom usik memaner kucing...

jadik kesimpulannyer susah jugak nak percaya petshop and bila ita dah sayang sgt kucing mcm anak kita hati kita really broken la bila anything happen to them... hopefully ngan forum nih hatiku boleh terubat kembali eheheheh...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #71  
Old 10-13-2009, 02:00 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
kak June, apa kata kita tuka gathering venue Dari pakchu ke rumah cik sue hehehe.

ahahahaha!!!!! ha adik kena masak la. pastu kita sume bawak kucing berkenalan. dlm cage tu ader 4 jantan and dua betina (satu anak dara tua) ahahahaa... boleh lepas kat garden belakang tuh
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #72  
Old 10-13-2009, 02:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

kedai Pakcu kat Bangi.klu nak buat kat damansara gader2 tu boleh tp korang kena bg direction kat kita org ni.sebab ramai yg dok belah selatan KL ni contohnya Ampang, Cheras, Bangi,Kajang,Serdang dsbnya

wah!! layan nasik daun pisang ni masyuk gak.heheheh!!

Fareen,akak ni klu ada cup cakes,kemana tempat gader akan ku tunggu

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
kak june, sue dok dekat rumah my sis damansara jerk. ha kedai pakcu tu kat maner? boleh jugak la join gader2 nih bawak kapkek sekali ahaks! mcm dah lari tajuk jerk kucing=kapkek ahahhaha...

ooooowww, anak bulus tu furkids ke ahahahahha

betul tuh la, kalau serious jerk memanjang boleh tension woooo... ni sambil layan nasik daun pisang boleh layan forum sekali and also watch asian food channel ahahaha... terror tul tuh.
Reply With Quote
  #73  
Old 10-13-2009, 02:21 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

sian nyer kat dexter
Reply With Quote
  #74  
Old 10-13-2009, 02:31 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

wa... bangi.. ramai dr belah saner rupanyer...

ceit, kapkek punyer pasal ahaks..
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #75  
Old 10-13-2009, 02:34 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hi I'm new here :)

salam semua..saya conpius sket nih...kak suliana nga fareen nih adik beradik ker?dah abes saya baca thread nih..tak dpt pickup lagik nih..mmg lampi sungguh saya nih ape2 pon...

WELCOME TO PETFINDER!!

kekekeke teruja gak nih jumpe org yg buat cuppies nih!!hohohoho!!pst..pst..kak sue...taknak share resepi ke??
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #76  
Old 10-13-2009, 02:36 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

duyung,
tulah pasal but now dexter makin lama makin ok dan makin notti. sejak Ada sophie dia dah jadi mcm kuchng betul hehe. I think sophie taught him how great it is to be a cat hehe. now, dlm kul 7.30-8am dia dah sibuk kejut I suruh manja2 dia and feed him. dua2 ekor dah jadi mcm kuchng polis pulak,ikuuuuut mana I pegi.

kak June,
kita x pernah pegi gathering yg Ada kucing hehe. sure meriah. bawaklah 20 kuchng kak June tu hehehe. sue bole bikin kapkek. pastu dia pandai masak, bukan cam fareen pandai mkn je hehehe
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #77  
Old 10-13-2009, 02:47 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
salam semua..saya conpius sket nih...kak suliana nga fareen nih adik beradik ker?dah abes saya baca thread nih..tak dpt pickup lagik nih..mmg lampi sungguh saya nih ape2 pon...

WELCOME TO PETFINDER!!

kekekeke teruja gak nih jumpe org yg buat cuppies nih!!hohohoho!!pst..pst..kak sue...taknak share resepi ke??
hehehehe fareen kakak pada sue :)
kita ajak dia masuk forum rugged ni smlm supaya naik semangat dia pada anak2 bulus ni.

sue dah dinasihatkan supaya x share resipe dia sbb tulaaaa periuk masuk dia hehe. kalau nak rasa..haa dia bole buatkan sample. design anak bulus lagi hahahaha
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #78  
Old 10-13-2009, 02:55 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

That makes 2 of us

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
duyung,
tulah pasal but now dexter makin lama makin ok dan makin notti. sejak Ada sophie dia dah jadi mcm kuchng betul hehe. I think sophie taught him how great it is to be a cat hehe. now, dlm kul 7.30-8am dia dah sibuk kejut I suruh manja2 dia and feed him. dua2 ekor dah jadi mcm kuchng polis pulak,ikuuuuut mana I pegi.

kak June,
kita x pernah pegi gathering yg Ada kucing hehe. sure meriah. bawaklah 20 kuchng kak June tu hehehe. sue bole bikin kapkek. pastu dia pandai masak, bukan cam fareen pandai mkn je hehehe
Reply With Quote
  #79  
Old 10-13-2009, 03:08 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
kak zai, maksud fareen kat petfinder mainpage. can Ada adoption section and sale section. yg sale section tulah fareen x berapa faham...pendapat fareen, kalau syg kucing, wpun cantik, bagi jelah for adoption including cost of vaccination, deworming etc, kenapa sampai ribu2. bukan Ada cert pun. mcm kak June ckp, adopt kucing kg...

fareen just nak minta pendapat so I sendiri faham keadaan ni...sbb eg byk Persian cats kat sale page tu or Mudah.com or adpost semua jual harga lain2. tu x neuter lagi...camane tu kak?
pasal kucing jual mahal gaban tueh... Berapa kali dah hamba gaduh. Dulu ajin gak menegur. Kucing dlh persian munjung idung bantai sampai rm600. Worst ada yang thousands. Tapi bila ditegur bahasa cantik semua masuk.. Even sampai ari nieh still ada. Siap ada yang objektif nak smash balik orang yang menegur pasal hrga termasuklah hamba. Profile i pun deactivate And buat bru. Berpage2 maki, yerlah tutup periuk orang. Masalahmya tak semua orang tahu pricing even petfinder moderator tak leh buat apa sbb the sale section is there. Dan a buyer.

Bila da murah banyak pulak kes dok membeli bagi adiah. Nobility nak syok ada kucong untuk budak sekejap je, last2 apa nasib kucing2 tue saya tak nak pikir. Even dulu masa diorang refer pasal pricing, hantar email kebanyakkanya nak memberi hadiah which i akan basuh betoi. Nak beli boley tapi dapat kat orang yang tak da keupayaan menjaga.. Sedih pikir.

Last2 sekarang, saya jarang belek listing. Selalu orang sama, even i leh list saper. I forum je sekarang.. Nak pikr hal sedunia payah.. Stress tak tentu ke hal nanti. Hehehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #80  
Old 10-13-2009, 03:29 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

betulla u ckp...sbb I Ada nampak comment yg hentam u bila u ckp 1k bole beli Bengal hehe. hmmm sampai profile kena activate?

tulah...I pun x nak masuk listing lagilah...sbb geram tgk coments sana. Ada yg dok nego harga cam beli handbag kat petaling street lak...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.