Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 10-13-2009, 03:31 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
salam semua..saya conpius sket nih...kak suliana nga fareen nih adik beradik ker?dah abes saya baca thread nih..tak dpt pickup lagik nih..mmg lampi sungguh saya nih ape2 pon...

WELCOME TO PETFINDER!!

kekekeke teruja gak nih jumpe org yg buat cuppies nih!!hohohoho!!pst..pst..kak sue...taknak share resepi ke??


eeheheh... cookies for bulat: ha, fareen n sue is adik beradik! fareen is my kakak and saya adalah adik nyer ehehehe... kita org dua2 ader kucing tapi lain2 breed. dia minat ragdof(err... betul ke spelling nih???) and sue minat peke face persian. sue plak skang dok buat kapkek eheheh tu la mcm seronok jerk dapat kenal ngan syikin eheheh... ader kawan baru...

recipe??? eehehehe boley.. tapi kena kat profile la kan??? kat sini tak boleh buh recipe kot??/ ehehehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #82  
Old 10-13-2009, 03:34 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

RAGDOLL!! hahaha
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #83  
Old 10-13-2009, 03:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

situasi sebenar mcm ni Fareen.klu akak yg condemn org2 ni mgkn durang tak blh cakap byk sebab akak tak pernah beli kucing and never will coz I don't believe or support animal trade.tp klu org yg comment/condemn tu ialah org yg kucing mereka beli,itu yg kena hentam kaw kaw.hmm!! tak tau nak cakaplah.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
betulla u ckp...sbb I Ada nampak comment yg hentam u bila u ckp 1k bole beli Bengal hehe. hmmm sampai profile kena activate?

tulah...I pun x nak masuk listing lagilah...sbb geram tgk coments sana. Ada yg dok nego harga cam beli handbag kat petaling street lak...
Reply With Quote
  #84  
Old 10-13-2009, 03:35 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

errr... listing tu aper??? tempat jual kucing ker??? bukan forum nih tak boleh jual kucing ker??

ha patut la nurkasih hot semacam ader nampak visitor posting kat public profile tu.

kesian ek kucing2 kena jual mcm tu??? idung muncung pun sampai ribu2 ker??? ak ai mahalnyer..
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #85  
Old 10-13-2009, 03:54 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
betulla u ckp...sbb I Ada nampak comment yg hentam u bila u ckp 1k bole beli Bengal hehe. hmmm sampai profile kena activate?

tulah...I pun x nak masuk listing lagilah...sbb geram tgk coments sana. Ada yg dok nego harga cam beli handbag kat petaling street lak...
I yang deactivatekan.. susah... biarlah diorag ngan dunia diorang... yang pastie..i ngan my 3 cats and happy about it..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #86  
Old 10-13-2009, 03:56 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

tulah kak June. Fareen pun beli gak kucing. Ada alasannya tapi still beli gak. dah bunyi mcm hipokrit pulak ye..mcm Fareen I still believe rearing purebreeds tu Ada baiknya, dats why I balancekan beli purebreed dan menyelamat wpun takla sebanyak mana. tapi tulah sejak masuk forum ni, minda ni dah terbukak jugaklah dgn keadaan semasa berkenaan kucing ni....
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #87  
Old 10-13-2009, 04:02 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
errr... listing tu aper??? tempat jual kucing ker??? bukan forum nih tak boleh jual kucing ker??

ha patut la nurkasih hot semacam ader nampak visitor posting kat public profile tu.

kesian ek kucing2 kena jual mcm tu??? idung muncung pun sampai ribu2 ker??? ak ai mahalnyer..
Sabar je lah.. no problemo.. as long as I got my own stand.. i shud be okay about it..

tengoklah dalam page petfinder.my tueh.. sakit jiwa oooo tengok... kadang2 pulak yang excited beli kucing..tapi tak boleh nak maintain... itu yang paling sedih.. last2 kucing2 nie adakan dicompromisekan makan and vet fees.. sbb tue kalau ada yang baru berjinak.. kena bagi slow down dulu excitement tueh...

ornag tak paham...beli harga mahal maksud maintanence mahal.. bukan sekali letak jer..even worst ini livestock yang u kena commit the whole breathing years..macam keta gak..beli BMW semua ornag mampu..nak maintain..ada yang mampu ngan reoccurring money.. Ini kesnyer..ngan kucing mahal..kalau ngan kucing kampung... terbiar luka sana sini..gduh...pastue multiply tak tentu hala... si yang mahal pun ada problem and isu gak..Isu syok2 panas tahi ayam, isu nak bermegah , isu financial... apa2pun..the bottom of it... semua akan diabandon... pastue orang yang merebut nak ambik adopt pun satu..diornag tak paham.. dengar Persian seronok da.... the truth is very farlah...

Kalau semu aorag dalam dunia nieh cam kekita kat sini..siap berforum bercakap pasal kucen.. the world will be a better place for our furry cmpanions...

p.s I think I dah gila kot sbb sekarang dok terpikir apa jadi kat my fur babies kalau i tetiba kiok... Siap terpikir nak buat wasiat agi.. nak letak kat sapa...hahahahaha sbb tue i tak leh tambah ooooo....
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #88  
Old 10-13-2009, 04:14 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

ooowwww... kat situ ader jual beli kucing ek??? ha betul la beli kucing ni mmg mampu tak nak maintain susah. mcm my cats tu pun susah nak maintain lama sampai mcm ni belanja bulan2 dah mcm belanja brg dapur kita ehehehe... tapi tu la since diya ader tak boleh nak lepas sembarang dlm rumah cuma pagi2 my husband cuci cage dia akan bagi kucing2 tu main kat luar dlm satu jam kalau weekends dapat lama sikit la. nak maintain persian cats paling susah sbb bulu dia double coat, hidung kemek so dia selalu ber air kena cuci selalu mata dia pagi2. pendek kata kena bagi attention la, but nasib la my husband tu sabar sikit. tu belom kalau kucing sakit ader infection ker, krim kena beli, ubat kutu pun kena letak ikut masa just incase kan sbb they all kat cage luar tu kalau dlm rumah tak risau sgt.

betul2 dulu kan masa ader rikki mmg terpk nak buat wasiat tuk dia ehehehe... tapi dia yg pegi dulu...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #89  
Old 10-13-2009, 04:16 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

tulah byk yg hangar tahi ayam. contohnya Ada forumer kat kg sebelah tu mintak nasihat cos kucing lama x leh kawan ngan kitten baru yg dia amik. dahla amik 4 ekor! penatla kita Kasi nasihat. tup tup Ada thread baru dia nak giveaway kitten baru tu. I tanyalah berapa lama dia dah try? dia ckp 5 hari. haiii 5 hari dah give up?? bengang betul kita kat mamat tu. terus I x layan.

mcm fareen, asalnya bukan Dari dulu minat kuchng. mmg Ada a few cats masa muda dulu tapi x serious. tapi sejak bulan julai lepas kita tiba2 rasa nak kucing. Kuat sgt hati tu nak. mcm masa I rasa nak baby dulu (2 kaki) hehe. so I research punyala research pasal kucing, responsibilities etc...pastu terserempak ngan dexter tu. pastu bulan sept I amik sophie lak.

mmg I rasa jaga kuchng mcm jaga baby hehe...yelah, anak kita dah besar:)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #90  
Old 10-13-2009, 04:21 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

lar, baru lima hari dah giveup??? haihhh.... nak ader kucing kena banyak sabar... tgk la akak tu jaga sophie ngan dexter, even dexter pun dah banyak berubah kan? dah mcm happy cat sikit masa memula tgk dia kesian betul menyorok jer bawak tv consule tuh.. mmg jaga kucing sebenarnyer mcm jaga baby kita. kucing adik tu sampai skang mukri kena cuci mangkuk makan dia kalau tak audra tak nak makan. biskut kena bagi fresh yg dah masuk angin dia tak nak. (tapi audra ngan rikki je la mcm tu) kucing2 yg lain tu ok la tak banyak cerewet.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #91  
Old 10-13-2009, 04:28 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
eeheheh... cookies for bulat: ha, fareen n sue is adik beradik! fareen is my kakak and saya adalah adik nyer ehehehe... kita org dua2 ader kucing tapi lain2 breed. dia minat ragdof(err... betul ke spelling nih???) and sue minat peke face persian. sue plak skang dok buat kapkek eheheh tu la mcm seronok jerk dapat kenal ngan syikin eheheh... ader kawan baru...

recipe??? eehehehe boley.. tapi kena kat profile la kan??? kat sini tak boleh buh recipe kot??/ ehehehe...
WAH!!adik beradik minat kuceng!u r bless!!tak sume dlm 1 family suka kucengkekekek mmg seronok wat cupcakes nih..tapi bila order bnyk mula tido tepi oventapi bila org kata 'omg!!sedapnye!!' menjadik satu kepuasan!btol tak sue? yup2 resepi2 sila pm eh tapi rasenye ade lah thread resepi tau..not sure mane..tapi penah terbaca.

owh.. saya tak mampu lagik lah nak bela pure breed nih..takat nih saya amek strays je..got 3 furkid, oren the grumpy(female dslh),bobo(female,dslh) ngan velvet(male,dslh) and regular visitor mr.danny(male,dsh) mereka lah penceria hari2 ku dgn perangai yg merepek2,gaya tido yg ntah ape2,n mereka suka bersembang!
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #92  
Old 10-13-2009, 04:28 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
lar, baru lima hari dah giveup??? haihhh.... nak ader kucing kena banyak sabar... tgk la akak tu jaga sophie ngan dexter, even dexter pun dah banyak berubah kan? dah mcm happy cat sikit masa memula tgk dia kesian betul menyorok jer bawak tv consule tuh.. mmg jaga kucing sebenarnyer mcm jaga baby kita. kucing adik tu sampai skang mukri kena cuci mangkuk makan dia kalau tak audra tak nak makan. biskut kena bagi fresh yg dah masuk angin dia tak nak. (tapi audra ngan rikki je la mcm tu) kucing2 yg lain tu ok la tak banyak cerewet.
Itu lah kadang2 wondering...diorang buat ke tak apa yang kita nasihat.. g satu kalau bebudak nieh..takder parents concern... saya tak encourage bela kuceng... t naya jer kucing2 tueh...sayer memang giler kucing sue... sayer spend lebih 30 min sekali session... pagi2 buta nun..balik kerja..pastue petang sket lepas kat lawn..malam bagi makan lagi... dukung kucing p mai p mai.. kucing2 i pun bila diangkat mesti tuju bahu..seronok didukung agaknyer... muka lap tetiap kali...air tuka selalu.. kibbles hanya 15 min sahaja..bagi fresh.. sakit sket hantar vet... kalau kena dihantar ke outstation akan pikir kucing lah dulu.. sbb tue ( ulang sekali lagi) takut nak commit sekor lagi.. hati lembut sangat... tak leh tengok kucing2 merayap..kesian...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #93  
Old 10-13-2009, 04:41 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Itu lah kadang2 wondering...diorang buat ke tak apa yang kita nasihat.. g satu kalau bebudak nieh..takder parents concern... saya tak encourage bela kuceng... t naya jer kucing2 tueh...sayer memang giler kucing sue... sayer spend lebih 30 min sekali session... pagi2 buta nun..balik kerja..pastue petang sket lepas kat lawn..malam bagi makan lagi... dukung kucing p mai p mai.. kucing2 i pun bila diangkat mesti tuju bahu..seronok didukung agaknyer... muka lap tetiap kali...air tuka selalu.. kibbles hanya 15 min sahaja..bagi fresh.. sakit sket hantar vet... kalau kena dihantar ke outstation akan pikir kucing lah dulu.. sbb tue ( ulang sekali lagi) takut nak commit sekor lagi.. hati lembut sangat... tak leh tengok kucing2 merayap..kesian...

nurkasih, tu la kan??? my husband tu kan kalau nak kuar jer nanti dia susah hati kucing2 dia tak makan eheheh... so he will doa ll da worrying for me.. nak outstation??? mmg payah la, risua bebenor dia nanti. nak boarding kalau 6 ekor mahal la plak plus lain kucing lain kerenah kan??? jadik kita owner jerk yg paham perangai anak2 bulus kita tuh eheheh... wa.... sayang betul akak ngan ur furkids ek??? ehehehehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #94  
Old 10-13-2009, 04:46 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
WAH!!adik beradik minat kuceng!u r bless!!tak sume dlm 1 family suka kucengkekekek mmg seronok wat cupcakes nih..tapi bila order bnyk mula tido tepi oventapi bila org kata 'omg!!sedapnye!!' menjadik satu kepuasan!btol tak sue? yup2 resepi2 sila pm eh tapi rasenye ade lah thread resepi tau..not sure mane..tapi penah terbaca.

owh.. saya tak mampu lagik lah nak bela pure breed nih..takat nih saya amek strays je..got 3 furkid, oren the grumpy(female dslh),bobo(female,dslh) ngan velvet(male,dslh) and regular visitor mr.danny(male,dsh) mereka lah penceria hari2 ku dgn perangai yg merepek2,gaya tido yg ntah ape2,n mereka suka bersembang!
ha, sue mmg dulu minat kucing tu yg ader rikki, then kitaorg amik audra and selalu la bawak masuk competition sume tapi bukan tuk menang la just tuk mingle2 ngan org lain n kucing2 lain.. sudra rajin menang and rikki cuma menang pertandingan foto kucing sbb hes a very grumpy cat dia cakar judges jadik susah nak masukkan dia pertandingan ehehehe...

my sis baru minat sejak recently and her taste of cats diff then mine, dia suka ragdoll breed(errr... betul ke kak spelling yg nih?) sue suka peke face persians. sue tak amik pure breed sbb mmg mahal especially persians but tu dulu masa bujang la, skang maintain kucing yg ader jerk.

ehehehe... betul2 mmg kucing2 ni ader banyak kerenah, mmg kelakar... rikki dulu suka tido menelentang and audra tido mcm karpet ahahaha...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #95  
Old 10-13-2009, 04:52 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
nurkasih, tu la kan??? my husband tu kan kalau nak kuar jer nanti dia susah hati kucing2 dia tak makan eheheh... so he will doa ll da worrying for me.. nak outstation??? mmg payah la, risua bebenor dia nanti. nak boarding kalau 6 ekor mahal la plak plus lain kucing lain kerenah kan??? jadik kita owner jerk yg paham perangai anak2 bulus kita tuh eheheh... wa.... sayang betul akak ngan ur furkids ek??? ehehehehe...
hahaha... mungkin kurang kasih sayang kot.. sayang kak sue.. macam2 jadik..mummy kiter tak suka kucing kiter... dah la tak suka...tak membantu pun ada... bila my sis kena asthmatic attact ..dia terus fire sayer guna sms.. Kiter nieh dah lah jenis tak leh direct hambur camtue..apa lagi hanginlah.... my mum bising, my sis kat hopst seminggu.. everbody pushing me to give up the 3 of them..esok pagi tue jugak angkut yang 2 ekor bulu panjang ke umah mak sedara.. Bob bulu pendek tinggal kat umah.. my other sis asyik calling2 takut Bob kena jual ( dia sayang sekor nieh jer).. my bf tak membantu...( maybe dia tak suka sbb i plan nak kuar umah terus g duduk jauh dari parents).. my mum keep on telling everybody and eveerrryyyy family members , yang jauh yang dekat, semua kol... and it seems my mum salahkan i...( i tak nampak batang idung my mum for almost a week. Nak g tengok kat hops pun rasa camna tah...sbb torn apart... my cats yang da kena antar umah mak sedara langsung tak mahu pandang bila kiter g tengok.. dia sanggup pandang didnding g..keras gitu... sedih masa tueh... last2 keras kepala gak..kata kat my parents.. " If you want me to be in the house..let me do the cage outside and my cats stay."

Nak wat camna sayang punya pasal...salah jugaklah i buat my mum rasa bersalah.. i cover my furbabies... my mum nak i , anak dier kat umah.. Havocc oooo... sekarang, i demam sket pastue clinic bagi ubat..mestiiiii dia nak pinpoint anak bulus... baru last week I melenting lagi sbb dia kata i gtal badan sbb pegang kucing ( which clearly i allergic ngan Augmentin..)..I sanggup menggaaru sampai nangis2 sorang malam tue ( gatal bangat tueeee).. Sepanjang i demam ( which i sembunyik dari parents tapi diornag tahu sbb i allergic ubat)... pakai mask g bagi makan takut tangkap lelah... and dun want them to be away again... basuh tangan setiap kali pegang diorang sbb... tak mahu diorang di jadi isu lagi...

Sayang tak sayang lah... adik beradik saya haramkan pegang kucing sayer sbb tak mahu dengar " Nieh kucing hanglah nieh".. sakit lah samnie.. dok tunggu bila nak kawin nieh..tak tahan da~~ compromise banyak oooo...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #96  
Old 10-13-2009, 05:09 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

ala nur...yg sudah tu sudah la
wat pe nak di kenang lagi
skrg ni dah ada cage kat luar, walau sedih tak dpt tido ngan boy, bob & tembun, one day you will get to do whatever you want with them

kak zai pun sama gak..kalau fifi batuk2 sikit mesti hubby akak ckp Hmmm main kucing lagi. Kecik ati ni tauuu....dia tak tau ke kucing kita mcm anak2 jugak

mencih mencih mencih tau ....


Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
hahaha... mungkin kurang kasih sayang kot.. sayang kak sue.. macam2 jadik..mummy kiter tak suka kucing kiter... dah la tak suka...tak membantu pun ada... bila my sis kena asthmatic attact ..dia terus fire sayer guna sms.. Kiter nieh dah lah jenis tak leh direct hambur camtue..apa lagi hanginlah.... my mum bising, my sis kat hopst seminggu.. everbody pushing me to give up the 3 of them..esok pagi tue jugak angkut yang 2 ekor bulu panjang ke umah mak sedara.. Bob bulu pendek tinggal kat umah.. my other sis asyik calling2 takut Bob kena jual ( dia sayang sekor nieh jer).. my bf tak membantu...( maybe dia tak suka sbb i plan nak kuar umah terus g duduk jauh dari parents).. my mum keep on telling everybody and eveerrryyyy family members , yang jauh yang dekat, semua kol... and it seems my mum salahkan i...( i tak nampak batang idung my mum for almost a week. Nak g tengok kat hops pun rasa camna tah...sbb torn apart... my cats yang da kena antar umah mak sedara langsung tak mahu pandang bila kiter g tengok.. dia sanggup pandang didnding g..keras gitu... sedih masa tueh... last2 keras kepala gak..kata kat my parents.. " If you want me to be in the house..let me do the cage outside and my cats stay."

Nak wat camna sayang punya pasal...salah jugaklah i buat my mum rasa bersalah.. i cover my furbabies... my mum nak i , anak dier kat umah.. Havocc oooo... sekarang, i demam sket pastue clinic bagi ubat..mestiiiii dia nak pinpoint anak bulus... baru last week I melenting lagi sbb dia kata i gtal badan sbb pegang kucing ( which clearly i allergic ngan Augmentin..)..I sanggup menggaaru sampai nangis2 sorang malam tue ( gatal bangat tueeee).. Sepanjang i demam ( which i sembunyik dari parents tapi diornag tahu sbb i allergic ubat)... pakai mask g bagi makan takut tangkap lelah... and dun want them to be away again... basuh tangan setiap kali pegang diorang sbb... tak mahu diorang di jadi isu lagi...

Sayang tak sayang lah... adik beradik saya haramkan pegang kucing sayer sbb tak mahu dengar " Nieh kucing hanglah nieh".. sakit lah samnie.. dok tunggu bila nak kawin nieh..tak tahan da~~ compromise banyak oooo...
Reply With Quote
  #97  
Old 10-13-2009, 05:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ala nur...yg sudah tu sudah la
wat pe nak di kenang lagi
skrg ni dah ada cage kat luar, walau sedih tak dpt tido ngan boy, bob & tembun, one day you will get to do whatever you want with them

kak zai pun sama gak..kalau fifi batuk2 sikit mesti hubby akak ckp Hmmm main kucing lagi. Kecik ati ni tauuu....dia tak tau ke kucing kita mcm anak2 jugak

mencih mencih mencih tau ....
Kena lagi kak Zai sbb tue lah.... saya melenting lagi... takkan habis munyer... kalau yang lepas tue dilepaskan terus ke belakang saya tak kisah...memang jenis yang tak pikir pun tapi kena lagi nieh apa hal...sekarang nieh proses pekak kan tingalah kak Zai... bukan nak kata tak suka Mak sendiri... nak wat camna mamito sendiri... tapi yang hanginnyer she never tries to understand...sedih kadang2 kena end up the argument dengan "I am 25..and am not supposed to be living with my parents anymore".. Which usually end up argument.. Mungkin dia nampak sayer kecik g kot ( sbb saya anak sulong).. cam mengong pun ada gak... dok bayar umah dibeli sendiri dah nak masuk 2.. tapi duduk umah parents lagik...apa kehalnyer...huahuahua

Dah tua bangat nieh... tak leh duduk umah dah nieh..

btw, mencih tue comel..hahahahaha saya pun mencih jugak..tapi cayang ngan Adam... nyot!nyot tium Adam kat pipi..hehehee
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #98  
Old 10-13-2009, 05:24 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

alahai... sedihnyer dgr cerita tuh ehehehe....
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #99  
Old 10-13-2009, 05:32 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

salam tuan rumah *Fareen* hehe
thread intro you dah jadi thread sob sob sob
soriiiii kami mmg camnieh !! suka duka kita kongsi sama sama
kalau dekat dah peluk dah nurkasih, nanges nanges kat bahu
tapi jauh...dia kat Penang....

By the way...cantik gak idea nak geder geder kat umah su tu
kak zai nak intai anak bulus idung penyet dia..huhuhu
Reply With Quote
  #100  
Old 10-13-2009, 05:34 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

TUkar tpic tukar topic..

saper nak Sunway Lagoon card... tadi ada sapa tah kol dia kata bayar RM388 dapat free all access kat Sunway Lagoon, pastue dapat voucher shopping pastue 6 orang kawan dapat 40% discount... Tapi i tak ambik sbb I jauh pastue cam tak penting jer... dia tanya nak recommend saper2.. so sapa2 nak leh bagitau... ( tue pun kalau bleh lah)..marketing strategy nieh.. malas sungguh...asyik bertuah jer memanjang.... hahahaha
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.