Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 10-14-2009, 01:29 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

ha kak zai, mmg audra on heat jugak la but wat to do... ader dua jantan kat belakang tu tuk dia; bibi n chubaka tapi dia tak mau la.. ngan rikki jer da only one dia kasik main tau ehehhehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #122  
Old 10-14-2009, 03:19 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
saya tak kisah org tu nak bela pure breed ke domestik ke but jaga la betul betul. fikir betul2 betul bila the cat start membiak mampu kah kita menjaga semua nya atau pun akan di buang ke merata-rata tempat...

pas tu bab jual membeli ni...org nak jual harga berapa pun kucing kucing dia i dont mind cuma i hate when people ambik domestik cat pastu kata bengal dan jual ribu ribu...tak pun domestik long hari pastu kata parsi.

Welcome to the forum fareen
thx zarul :) eh tapi bukanke asal x de cert officially Akan dipanggil DSH or DLH? I baca online lah..
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #123  
Old 10-14-2009, 07:43 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
ha kak zai, mmg audra on heat jugak la but wat to do... ader dua jantan kat belakang tu tuk dia; bibi n chubaka tapi dia tak mau la.. ngan rikki jer da only one dia kasik main tau ehehhehe...


wahhh...setia pada rikki ye...tinger ke belakang tu..
marah ek ....
Reply With Quote
  #124  
Old 10-14-2009, 07:50 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
thx zarul :) eh tapi bukanke asal x de cert officially Akan dipanggil DSH or DLH? I baca online lah..
dah takde cert, durang bantai je Fareen
boh je breed apa durang suka nak letak bkn ada papers pun
mana yang tak tahu tu, tengok belang lawa sikit ingat bengal le
padahal domestic shorthair jer...tabby
tengok bulu panjang dan lebat ingat persian la...
sbb tu kalau nak purebred kene gi kat certified breeder
jgn beli kat petshop atau byb...
Reply With Quote
  #125  
Old 10-14-2009, 09:58 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
dah takde cert, durang bantai je Fareen
boh je breed apa durang suka nak letak bkn ada papers pun
mana yang tak tahu tu, tengok belang lawa sikit ingat bengal le
padahal domestic shorthair jer...tabby
tengok bulu panjang dan lebat ingat persian la...
sbb tu kalau nak purebred kene gi kat certified breeder
jgn beli kat petshop atau byb...
dont like when people mislead.....i dont mind if people saying he or she have dlh and want to sell for RM1500...its his/her cat....rather than saying that the dlh is a persian...
Reply With Quote
  #126  
Old 10-14-2009, 11:07 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

so that means, as long as tak de cert the cat will be DSH or DLH kan? eventhough the owner knows baka dia mmg persian or whatever breed (and the cat/kitten even looks like the breed)?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #127  
Old 10-14-2009, 11:31 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
so that means, as long as tak de cert the cat will be DSH or DLH kan? eventhough the owner knows baka dia mmg persian or whatever breed (and the cat/kitten even looks like the breed)?
macam manusia jugak...kalau tak de ic...walau pun muka dia melayu habis....kita tak panggil dia malaysian kan...
kalau parents org malaysia...anak yg di lahirkan tak di daftarkan....so tak leh panggil malaysian sehinggalah ianya di daftarkan
Reply With Quote
  #128  
Old 10-14-2009, 11:37 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Hmmmm....soooo...that means....all the ads kat adpost, mudah and even here plus kat petshop all claim persian la, BSH la, MC la etc la yang semua x de cert tu, yang jual ribu ribu tu, that means they should just be called DSH/DLH ye?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #129  
Old 10-14-2009, 11:58 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmmm....soooo...that means....all the ads kat adpost, mudah and even here plus kat petshop all claim persian la, BSH la, MC la etc la yang semua x de cert tu, yang jual ribu ribu tu, that means they should just be called DSH/DLH ye?
yup....tapi utk org yg bela utk menceriakan hidup macam kita ni...tak kisah la nak panggil apa pun kan. but for people yg nak masuk show ianya adalah penting untuk the cat to have the cert
Reply With Quote
  #130  
Old 10-14-2009, 12:06 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

yea...for me my interest in purebreed (with cert) is because mmg kita kenal pedigree line dia and some were bred for a certain look and characteristic mcm Ragdoll....and penyakit genetic dia kurang (kalau ikutkan lah).

Tapi tulah, hari tu dlm thread pun I ada sebut kemusykilan I pasal orang yang jual cats without cert (whether individual or petshop), harganya melambung2 dan suka2 hati cos x de benchmark dan x de yang control. I guess mmg dah mcm tu keadaannya and unfortunately kalau kita x tau situation tu, kita still beli kan...

So akhirnya, janji niat kita betul and kita jaga kucing tu betul2 la kan...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #131  
Old 10-14-2009, 03:03 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post


wahhh...setia pada rikki ye...tinger ke belakang tu..
marah ek ....
hello kak zai, ha tu la dia tu setia betul ngan rikki.. sampai skang susah betul dia nak pegi kat org lain. dah mcm2 kucing sue try sume dia tak nak. kalau didekat kat mau dia lempang kucing tuh eheheh...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #132  
Old 10-14-2009, 03:14 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

penyet!!!! huhuh.. comel!!
Reply With Quote
  #133  
Old 10-14-2009, 03:48 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post
penyet!!!! huhuh.. comel!!
errr... duyungreferring to my cat ker??? eheheheh penyet gak la.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #134  
Old 10-14-2009, 03:54 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Hi I'm new here :)

sue,akak nak cite lawak sikit ni.tp sue jgn kecik ati.dulu last year masa Peterpan my boboi kena admit ke animal clinic sebab patah kaki kita org rajin gi visit dia tiap2 ari.then one day,asben akak & akak dtg serentak sedangkan biasanya kami divide time.pagi dia pergi,petang/mlm akak yg pergi. kebetulan jiran wad si Peterpan ada kucing Persian idung penyet.suami akak terus tanya "ni kucing apa?? buruknya muka.takut I tengok".terkekekekeh akak ketawa.akak kata itulah kucing parsi flat face yg org beli dgn harga mahal.dia kata,oh!! camtu ek.ini bg free pun I tak nak.ades!! gelak akak sorang2 bila ingatkan cite tu.

suami akak ni bukan minat kucing,tp dia tolerate je dgn akak.lama2 dia pula yg over sayang kucing.klu kita jentik kucing dia marah kat akak balik

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
errr... duyungreferring to my cat ker??? eheheheh penyet gak la.
Reply With Quote
  #135  
Old 10-14-2009, 03:59 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by June View Post
sue,akak nak cite lawak sikit ni.tp sue jgn kecik ati.dulu last year masa Peterpan my boboi kena admit ke animal clinic sebab patah kaki kita org rajin gi visit dia tiap2 ari.then one day,asben akak & akak dtg serentak sedangkan biasanya kami divide time.pagi dia pergi,petang/mlm akak yg pergi. kebetulan jiran wad si Peterpan ada kucing Persian idung penyet.suami akak terus tanya "ni kucing apa?? buruknya muka.takut I tengok".terkekekekeh akak ketawa.akak kata itulah kucing parsi flat face yg org beli dgn harga mahal.dia kata,oh!! camtu ek.ini bg free pun I tak nak.ades!! gelak akak sorang2 bila ingatkan cite tu.

suami akak ni bukan minat kucing,tp dia tolerate je dgn akak.lama2 dia pula yg over sayang kucing.klu kita jentik kucing dia marah kat akak balik

hahahahaha.. sama kes ngan abg serian aku june!! idung penyek ni dia tgk dia yg takut.. huhu.. sori ye sue..
Reply With Quote
  #136  
Old 10-14-2009, 04:04 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by duyung_leo View Post

hahahahaha.. sama kes ngan abg serian aku june!! idung penyek ni dia tgk dia yg takut.. huhu.. sori ye sue..
Reaction yang I selalu dapat pon...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #137  
Old 10-14-2009, 04:05 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by June View Post
sue,akak nak cite lawak sikit ni.tp sue jgn kecik ati.dulu last year masa Peterpan my boboi kena admit ke animal clinic sebab patah kaki kita org rajin gi visit dia tiap2 ari.then one day,asben akak & akak dtg serentak sedangkan biasanya kami divide time.pagi dia pergi,petang/mlm akak yg pergi. kebetulan jiran wad si Peterpan ada kucing Persian idung penyet.suami akak terus tanya "ni kucing apa?? buruknya muka.takut I tengok".terkekekekeh akak ketawa.akak kata itulah kucing parsi flat face yg org beli dgn harga mahal.dia kata,oh!! camtu ek.ini bg free pun I tak nak.ades!! gelak akak sorang2 bila ingatkan cite tu.

suami akak ni bukan minat kucing,tp dia tolerate je dgn akak.lama2 dia pula yg over sayang kucing.klu kita jentik kucing dia marah kat akak balik
ahahahahah!!!! mmg kak june ada mata org nampak kucing flat face ni mcm buruk, eh tapi mmg ader tau yg exotic peke tu mmg ebih nampak bengis n menakutkan. tapi to some ppl mmg suka muka mcm tu, lagi kemik lagi suka, lagi tak nampak hidung lagi la dia bekenan. mcm asben sue lagi tak nampak idung lagi dia suka. dia la yg minat flat face persians ni sebenarnye, sue ikut kan ajer.. ader sekali kat clinic haiwan tu sue selalu anta rikki dulu ader la satu flat face persian ni muka dia mmg bengis tau dah tu mcm ader misai lentik2 tu lagi la... dia tu ader prob sikit dia sentiasa berak cirit, sgt susah nak jaga dia so owner dia anta clinic tu for adoption la kalau sesape nak asben sue nak tapi sue takut tgk muka dia bengis sgt so kitaorg tak amik.. kesian kucing tu
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #138  
Old 10-14-2009, 04:08 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
ahahahahah!!!! mmg kak june ada mata org nampak kucing flat face ni mcm buruk, eh tapi mmg ader tau yg exotic peke tu mmg ebih nampak bengis n menakutkan. tapi to some ppl mmg suka muka mcm tu, lagi kemik lagi suka, lagi tak nampak hidung lagi la dia bekenan. mcm asben sue lagi tak nampak idung lagi dia suka. dia la yg minat flat face persians ni sebenarnye, sue ikut kan ajer.. ader sekali kat clinic haiwan tu sue selalu anta rikki dulu ader la satu flat face persian ni muka dia mmg bengis tau dah tu mcm ader misai lentik2 tu lagi la... dia tu ader prob sikit dia sentiasa berak cirit, sgt susah nak jaga dia so owner dia anta clinic tu for adoption la kalau sesape nak asben sue nak tapi sue takut tgk muka dia bengis sgt so kitaorg tak amik.. kesian kucing tu
Ala kesian kat dier... berak crit tueh sbb ada worm la tueh ..aper lagi... tapi bila CFA buat show.. ramai yang serbu tapi tak berani nak pegang maybe sbb muka peke kot..pelik...cam bull dog nak makan orang.. padahal nieh la yang sopan
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #139  
Old 10-14-2009, 04:09 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

hahahah...tulah....ada purebreed yang mutated genetically so breeder boleh dpt satu breed yang unique..mcm Flatface, American curl. Kita beli mahal2 yek? hehehe.

Mcm Ragdoll ni pun history dia, breeder US ni masa 1960s, nampak kucing neighbour dia kena langgar patah kaki. Bila kucing neighbour tu sihat, she gave birth to a litter. Litter ni pulak sgtlah cute dan baik budak2 nya :). So dia pun amik kitten tu dan start buat breeding programme pakai persian dan Birman. Ada pulak cerita kata, kucing kucing tu, masa during the earlier breeding programme, bila kita angkat the kittens, they go limp like Ragdolls...al-kisah namanya Ragdoll..Amacam okay tak? :P
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #140  
Old 10-14-2009, 04:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Hi I'm new here :)

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
hahahah...tulah....ada purebreed yang mutated genetically so breeder boleh dpt satu breed yang unique..mcm Flatface, American curl. Kita beli mahal2 yek? hehehe.

Mcm Ragdoll ni pun history dia, breeder US ni masa 1960s, nampak kucing neighbour dia kena langgar patah kaki. Bila kucing neighbour tu sihat, she gave birth to a litter. Litter ni pulak sgtlah cute dan baik budak2 nya :). So dia pun amik kitten tu dan start buat breeding programme pakai persian dan Birman. Ada pulak cerita kata, kucing kucing tu, masa during the earlier breeding programme, bila kita angkat the kittens, they go limp like Ragdolls...al-kisah namanya Ragdoll..Amacam okay tak? :P
Kalau orang kan.. muka penyet compom ornag kata cacat kan..pastue kalau selsema selalu orag kata sakit.. pastue kalau telinga curl cam american curl..sapa pun tak nak buat menantu.. bukan lagi mahal..lagi ornag buat tak nampak..bezanya kucing ngan orang...hahahahaha

Merepek2..sorrylah..terhidu banyak cat kot..tadi cat sekolah...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.