Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-23-2011, 09:43 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
saya x masukkan garam
ooooo..... agaknye sebab tu la kucing saya dah jadi kurus2 belaka sebab ikan kembong tu ade cacing ek???
oooooooooo....... thanks
ok jangan masukkan garam....
kucing tu perut buncit tak? selalunya kucing bercacing ni perutnya buncit...
pergi la klinik... nak ubatkan sendiri pun boleh... beli ubat dia kat pet shop...
Reply With Quote
  #22  
Old 03-23-2011, 01:09 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
ok jangan masukkan garam....
kucing tu perut buncit tak? selalunya kucing bercacing ni perutnya buncit...
pergi la klinik... nak ubatkan sendiri pun boleh... beli ubat dia kat pet shop...
haah yang kecik2 ni la perut dorg ni boncet. yang besar kiki si itam ni memang la buncet dah bunting. yang besar rse ok je kot tapi dorg ni sume cirit bau busuk gle lak tu. only for these two three days saya bagi dorg ubat cirit dah kurang sikit bau tapi still cirit
Reply With Quote
  #23  
Old 03-23-2011, 01:59 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

tapi kiut gak kan kalu kucing perut boncet nie....cuma tak mau laa boncet pasal cacing..
Reply With Quote
  #24  
Old 03-25-2011, 08:50 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
haah yang kecik2 ni la perut dorg ni boncet. yang besar kiki si itam ni memang la buncet dah bunting. yang besar rse ok je kot tapi dorg ni sume cirit bau busuk gle lak tu. only for these two three days saya bagi dorg ubat cirit dah kurang sikit bau tapi still cirit
hehe... yang bunting tak buncit pelik kan?
pernah deworm tak sebelum ni?
bawa pergi veterinar je kalau rasa dah teruk... ok?

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
tapi kiut gak kan kalu kucing perut boncet nie....cuma tak mau laa boncet pasal cacing..
betul tu...

by the way, jadi tak beli stok from kak nurul? nanti masa nak pick up dari casirex, kita jumpa la sama-sama... at least tau juga pencinta kucing kat JB ni..
Reply With Quote
  #25  
Old 03-25-2011, 02:37 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
by the way, jadi tak beli stok from kak nurul? nanti masa nak pick up dari casirex, kita jumpa la sama-sama... at least tau juga pencinta kucing kat JB ni..
Jadi...tapi baru nak gi bank in ari nie... ..
Reply With Quote
  #26  
Old 03-25-2011, 04:33 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

[QUOTE=aku_ais;94133]hehe... yang bunting tak buncit pelik kan?
pernah deworm tak sebelum ni?
bawa pergi veterinar je kalau rasa dah teruk... ok?

dah dewormed dah
ni kali yang kedua
memang kalo bagi makan ikan kembung
cacing selalu datang ek walaupon ikan tu kita buang perut die cuci bersih2 sebelum rebus n blend???
Reply With Quote
  #27  
Old 03-25-2011, 04:37 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

[QUOTE=hafiz90;94148]
Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hehe... yang bunting tak buncit pelik kan?
pernah deworm tak sebelum ni?
bawa pergi veterinar je kalau rasa dah teruk... ok?

dah dewormed dah
ni kali yang kedua
memang kalo bagi makan ikan kembung
cacing selalu datang ek walaupon ikan tu kita buang perut die cuci bersih2 sebelum rebus n blend???

tapi heran gak kan?/..kenapa makan ikan leh kena cacing??..cacing tuh dtg dari ikan ke?...
Reply With Quote
  #28  
Old 03-25-2011, 04:55 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
ikan rebus pun boleh juga bagi... tapi kena selalu deworm kucing... sebab ikan ni punca kucing bercacing...
bulu kucing gugur sebab makan benda yang maisn dan berminyak... maka avoid la bagi kucing makanan yang masin dan berminyak ya...
.......
Reply With Quote
  #29  
Old 03-28-2011, 09:25 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
dah dewormed dah
ni kali yang kedua
memang kalo bagi makan ikan kembung
cacing selalu datang ek walaupon ikan tu kita buang perut die cuci bersih2 sebelum rebus n blend???
Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
tapi heran gak kan?..kenapa makan ikan leh kena cacing??..cacing tuh dtg dari ikan ke?...

owh ok la tu dah deworm...
entahlah... masa pergi vet tu, vet kata ikan ni punca caing.... puncanya tak dapat dipastikan...
Reply With Quote
  #30  
Old 03-28-2011, 08:46 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
owh ok la tu dah deworm...
entahlah... masa pergi vet tu, vet kata ikan ni punca caing.... puncanya tak dapat dipastikan...
kucing yang lain sume dah ok cume amy and tweety still cirit. amy cirit kale oren, tweety cirit ksle kuning.
kenapa ek???

ubat cacing dah bagi xtau la kenapa. jadi risau la plak

tolong kongsi ye kenapa???
Reply With Quote
  #31  
Old 03-29-2011, 03:37 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
kucing yang lain sume dah ok cume amy and tweety still cirit. amy cirit kale oren, tweety cirit ksle kuning.
kenapa ek???

ubat cacing dah bagi xtau la kenapa. jadi risau la plak

tolong kongsi ye kenapa???
cuba bawa pergi vet... pergi vet kerajaan pun tak pe.. ok?
jang risk kucing tu..
Reply With Quote
  #32  
Old 03-29-2011, 05:28 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
cuba bawa pergi vet... pergi vet kerajaan pun tak pe.. ok?
jang risk kucing tu..
tu laa jgn tunggu lama2 sgt...takut kalau ada masalah nanti jadi melarat lak...
Reply With Quote
  #33  
Old 03-31-2011, 06:19 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
cuba bawa pergi vet... pergi vet kerajaan pun tak pe.. ok?
jang risk kucing tu..
pegi vet kerajaan la ari tu die bagi ubat cacing. biase la tgh xdek bajet tu yang g kat kerajaan. student....... bese la...... tu pu ubat cacing tu dah ikut instruction die ari tu setiap 24 jam kena bagi dorg makan ubat tu x boleh lambat kalu tak ubat tak efektif
Reply With Quote
  #34  
Old 03-31-2011, 07:17 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
pegi vet kerajaan la ari tu die bagi ubat cacing. biase la tgh xdek bajet tu yang g kat kerajaan. student....... bese la...... tu pu ubat cacing tu dah ikut instruction die ari tu setiap 24 jam kena bagi dorg makan ubat tu x boleh lambat kalu tak ubat tak efektif
kat daerah lain x tau laa..tapi kat vet kerajaan kat jb nie...yg attend bukan vet pon..cuma penolong jer... so kalu setakat demam sket2 tu bolehlaa bagi dia tgk..kalu kes heavy, better gi swasta..cuma bayar lebih laa pulak. Saya pernah bawak kucen sakit kulit, bwk gi vet kerajaan.. org tuh bagi la ubat..tapi dia punya instruction "sapu pakai berus gigi yg x pakai...sental..kalu darah pon xpe" . Adeke cam tu punya instruction...dah ler kulit kucen tuh dah melecet2..berlendir..
Reply With Quote
  #35  
Old 03-31-2011, 10:34 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
kat daerah lain x tau laa..tapi kat vet kerajaan kat jb nie...yg attend bukan vet pon..cuma penolong jer... so kalu setakat demam sket2 tu bolehlaa bagi dia tgk..kalu kes heavy, better gi swasta..cuma bayar lebih laa pulak. Saya pernah bawak kucen sakit kulit, bwk gi vet kerajaan.. org tuh bagi la ubat..tapi dia punya instruction "sapu pakai berus gigi yg x pakai...sental..kalu darah pon xpe" . Adeke cam tu punya instruction...dah ler kulit kucen tuh dah melecet2..berlendir..
2 yang x berapa best tu kan abang bob. itu yang kat bandar yang besar. ni macam saya ni kat tempat kecik macam ni je? haaa......
Reply With Quote
  #36  
Old 04-01-2011, 02:21 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
kat daerah lain x tau laa..tapi kat vet kerajaan kat jb nie...yg attend bukan vet pon..cuma penolong jer... so kalu setakat demam sket2 tu bolehlaa bagi dia tgk..kalu kes heavy, better gi swasta..cuma bayar lebih laa pulak. Saya pernah bawak kucen sakit kulit, bwk gi vet kerajaan.. org tuh bagi la ubat..tapi dia punya instruction "sapu pakai berus gigi yg x pakai...sental..kalu darah pon xpe" . Adeke cam tu punya instruction...dah ler kulit kucen tuh dah melecet2..berlendir..
yeke? saya bawa Ginger ke Vet kerajaan dekat dengan JPJ JB yang lama tu, ok ja...
Orang tu siap timbang, ambil suhu, checkkan semua kat Ginger saya tu... dua kali datang, macam tu juga treatment dia bagi.... ok je...
orang yang attend awak masa tu tak ok kot...

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
2 yang x berapa best tu kan abang bob. itu yang kat bandar yang besar. ni macam saya ni kat tempat kecik macam ni je? haaa......
lupa nak tanya, hafiz orang mana ya?
Reply With Quote
  #37  
Old 04-01-2011, 04:01 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
yeke? saya bawa Ginger ke Vet kerajaan dekat dengan JPJ JB yang lama tu, ok ja...
Orang tu siap timbang, ambil suhu, checkkan semua kat Ginger saya tu... dua kali datang, macam tu juga treatment dia bagi.... ok je...
orang yang attend awak masa tu tak ok kot...



lupa nak tanya, hafiz orang mana ya?
seri iskandar. kenapa ye??? xtau la mungkin dorg tengah bz ke ape kan. tapi mase tunggu tu dah la saya ade kelas petang tu tggu setengah jam baru orgnye datang. saya balik dalam pukul 3 lebih la gak. doktor tu bagi ubat pil mestila nak kne bagi makan tu lambat sikit... bese la kucing2 saya ni bukannya suka sangat makan pil.

kelam kabut saya bagi dorg makan ubat and rush nak kne pergi kelas balik. last2 mati gak lagi 2 ekor. sedey gler....
Reply With Quote
  #38  
Old 04-01-2011, 05:29 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
yeke? saya bawa Ginger ke Vet kerajaan dekat dengan JPJ JB yang lama tu, ok ja...
Orang tu siap timbang, ambil suhu, checkkan semua kat Ginger saya tu... dua kali datang, macam tu juga treatment dia bagi.... ok je...
orang yang attend awak masa tu tak ok kot...
Vet k'jaan kat jb tuh yg kat jln kebun teh tu kan? jpj jb yg lama nya kaat maner?? x tau lak saya...yg saya kena nie kat jln kebun teh tuh....layanan dorang tuh ok..baik gak..cuma..saya x confident dgn knowledge dorang ttg treatment. Mcm saya ckplaa..kalu demam, selsema, or vaksin ke...ok laa kalu hantar situ...yg serious case, x berani..
Reply With Quote
  #39  
Old 04-04-2011, 09:29 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
seri iskandar. kenapa ye??? xtau la mungkin dorg tengah bz ke ape kan. tapi mase tunggu tu dah la saya ade kelas petang tu tggu setengah jam baru orgnye datang. saya balik dalam pukul 3 lebih la gak. doktor tu bagi ubat pil mestila nak kne bagi makan tu lambat sikit... bese la kucing2 saya ni bukannya suka sangat makan pil.

kelam kabut saya bagi dorg makan ubat and rush nak kne pergi kelas balik. last2 mati gak lagi 2 ekor. sedey gler....
owh tanya ja... hehe...sebab tak tau hafiz dari mana...
agaknya kot sebab pekan kecil... kalau saya balik Batu Pahat pun, tak prefer ke Vet kerajaan walaupun itu je tempat yang ada... Vet dulu ok... yang jaga BP punya vet dah tak best dan tak friendly...
vet tu tak ajar macam mana nak bagi kucing makan pill ke?
la mati ke... sedihnya... tak pe, insyallah diorang doakan awak sebab dah jaga diorang masa hidup...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
Vet k'jaan kat jb tuh yg kat jln kebun teh tu kan? jpj jb yg lama nya kaat maner?? x tau lak saya...yg saya kena nie kat jln kebun teh tuh....layanan dorang tuh ok..baik gak..cuma..saya x confident dgn knowledge dorang ttg treatment. Mcm saya ckplaa..kalu demam, selsema, or vaksin ke...ok laa kalu hantar situ...yg serious case, x berani..
ya betul.... tempat tu la... owh maknanya doubt pasal treatment je la eh... tapi kat situ ada buat spaying tau... so kalau bagi saya,tempat tu ok... ubat pun ok...
Reply With Quote
  #40  
Old 04-06-2011, 11:34 AM
puteh puteh is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bee Pee
Posts: 27
Rep Power: 0
puteh is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

haiii u all,
seronok becerita, bole join ker,
good " pecinta kucing johor"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saya org baru kat sini! =) deeda Member Introductions 1 02-08-2011 11:39 AM
Saya budak baru belajar ;) luvnett Member Introductions 7 01-30-2010 09:49 PM
Saya Budak Baru Belajar abul Member Introductions 19 07-09-2009 10:28 PM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Saya member baru kat sini la..... BeaYongJune Member Introductions 14 01-22-2009 03:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.