Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 04-18-2011, 12:29 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
tehehehe,,,
ni la gambar sandy mandy yang comel lagi handsome..hehehehe

http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5338

t la lain kali saya letak gambar techik plak, adik angkat sandy..hehehe

heehe...geram tgk sandy..cam nak tiyom jer...
Reply With Quote
  #62  
Old 04-18-2011, 12:30 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
hehehe ni la gambo techik aka smokey..
gambar 1: gambar lawak die mata terjojol ntah pe die buat saya main snap je..tu hari pertama di rumah saya..masa tu tak baik lagi dengan sandy..
gambar 2: techik sibuk atas meja time saya nak buat hwork..
gambar 3: dah baik berpelukan bersama..
gambar 4: makan pun same2
gambar 5: the latest picture of techik, dah 3bulan sekarang..

alololoo..cumilnyaa..techik....nampak cam tikus laa pulak bila sebelah sandy
Reply With Quote
  #63  
Old 04-18-2011, 12:33 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post

alololoo..cumilnyaa..techik....nampak cam tikus laa pulak bila sebelah sandy
kan comel kan..hehehe..tula sebab sandy dah besar, techik kecik lagi hehehe..badan mcm gajah and tikus,,
Reply With Quote
  #64  
Old 04-18-2011, 06:59 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Salam...

Cat food yang jenis apa nak cari?
ada banyak jenis... tapi ada satu supplier popular blackwood kat KL sana... (saya orang Johor)
murah sangat... pergi lah cari dia... felix the cat namanya...
gerenti murah..
Hai...saya baru join arini...ddk kat tmn bukit dahlia pg...ari sabtu ni saya baru nk amik kucing yg saya baru beli...persian 3mths...so sblm saya nk amik dia saya nk prepare food dia...camne nk oder blackwood ni ye...
Reply With Quote
  #65  
Old 04-18-2011, 09:10 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Hai...saya baru join arini...ddk kat tmn bukit dahlia pg...ari sabtu ni saya baru nk amik kucing yg saya baru beli...persian 3mths...so sblm saya nk amik dia saya nk prepare food dia...camne nk oder blackwood ni ye...
ooo same umur dengan techik..hehehe..oh saya tak tau kene tanya otai kat atas2 ni..hehehehe...good luck..de name tak cing baru ni?
Reply With Quote
  #66  
Old 04-19-2011, 12:18 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
ooo same umur dengan techik..hehehe..oh saya tak tau kene tanya otai kat atas2 ni..hehehehe...good luck..de name tak cing baru ni?
hi sharina....nama baru dia will be Cheezy sb his colour remind me of cheezy wedges kfc tu....hehehe...x sabar nk amik dia...i ada survey ada sorang nama dia nuar ada supply blackwood prepack 1kg RM11, once a month dia antar jb tp i lum call dia lg...ok ke harga tu utk org selatan ni....tp x le banding ngan kak nurul la kan... by the way i love colour techik tu i nk cari camtu tp dh xde lg...comel la dia....gerammmmmm
Reply With Quote
  #67  
Old 04-19-2011, 01:11 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hi sharina....nama baru dia will be Cheezy sb his colour remind me of cheezy wedges kfc tu....hehehe...x sabar nk amik dia...i ada survey ada sorang nama dia nuar ada supply blackwood prepack 1kg RM11, once a month dia antar jb tp i lum call dia lg...ok ke harga tu utk org selatan ni....tp x le banding ngan kak nurul la kan... by the way i love colour techik tu i nk cari camtu tp dh xde lg...comel la dia....gerammmmmm
ok la price tu sbb kalu ikut harga di pasaran kedai2 petshop di shah alam ni, 2kilo dalam rm35..so reasonable la price rm11, lagi die nak drive ke tempat stokis mengambil bw tu lagi..

ala comel...nanti mesti rasa nak makan je si cheesy..kalau dah dapat jangan lupa ambik gambo tau..

techik tu masa dapat hitam legam skrang dah ada chocolate dgn grey2 plak..makin pelik plak..nakalnya jgn cakap..tak leh tengok sandy senang,,,
Reply With Quote
  #68  
Old 04-19-2011, 01:37 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
ok la price tu sbb kalu ikut harga di pasaran kedai2 petshop di shah alam ni, 2kilo dalam rm35..so reasonable la price rm11, lagi die nak drive ke tempat stokis mengambil bw tu lagi..

ala comel...nanti mesti rasa nak makan je si cheesy..kalau dah dapat jangan lupa ambik gambo tau..

techik tu masa dapat hitam legam skrang dah ada chocolate dgn grey2 plak..makin pelik plak..nakalnya jgn cakap..tak leh tengok sandy senang,,,
amik gamba...i will... so funny kan klu tgk gelagat diorg...techik still young byk energy sb tu dia aktif nk membuli sandy tu,nk ajk main2 ...techik mkn bw kitten ke adult?alang2 tya sekali la...klu akk dh amik nt bley terus gi vet utk vaccin n deworm x?agk bape kos nk buat tu ye...
Reply With Quote
  #69  
Old 04-19-2011, 08:05 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
amik gamba...i will... so funny kan klu tgk gelagat diorg...techik still young byk energy sb tu dia aktif nk membuli sandy tu,nk ajk main2 ...techik mkn bw kitten ke adult?alang2 tya sekali la...klu akk dh amik nt bley terus gi vet utk vaccin n deworm x?agk bape kos nk buat tu ye...
tau takpe..techik tu tutup botol pun nak main..mengila kalu dapat..

techik makan adult..masa die awal2 je saya kasi kitten lepas masuk 2bulan lebih terus kasi adult..gendut and active je..tak pape pun..

kalu kucing kecik ni..3bulan ke atas dah boleh vaccine and deworm..
vaccine yang 4 in 1 tu biasa rm35-45
deworm murah je rm5-10
kalu vaccine yang ada untuk luekimia tu sekali around rm70-80
saya ambik yang 4 in 1 je..

kalu klinik kerajaan maybe lagi murah..

techik pun saya belum vaccine deworm dah la.. lepas deworm terus he muntah and cirit wana hijau..erm
Reply With Quote
  #70  
Old 04-19-2011, 08:59 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
tau takpe..techik tu tutup botol pun nak main..mengila kalu dapat..

techik makan adult..masa die awal2 je saya kasi kitten lepas masuk 2bulan lebih terus kasi adult..gendut and active je..tak pape pun..

kalu kucing kecik ni..3bulan ke atas dah boleh vaccine and deworm..
vaccine yang 4 in 1 tu biasa rm35-45
deworm murah je rm5-10
kalu vaccine yang ada untuk luekimia tu sekali around rm70-80
saya ambik yang 4 in 1 je..

kalu klinik kerajaan maybe lagi murah..

techik pun saya belum vaccine deworm dah la.. lepas deworm terus he muntah and cirit wana hijau..erm
saya dan kucing2 saya adalah warga JB saya dapat harga vaksin 4 in 1 tu dgn harga rm20. dulu rm15 ... siap datang umah time weekends lagi tapi kalau boleh jgnlah sekali cucuk sekor je... saya gabung ngan jiran saya. so tak payah2 pening nak angkut gi klinik. kalau nak neuter walaupun sekor dia datang rumah gak. ( Doc tue doc vet kerajaan tp dia buat locum time weekends)Saya dan jiran saya dah syukur sangat2. So far kucing2 saya semua dah neuter kecuali si bongsu. Tunggu dia besar sikit
Reply With Quote
  #71  
Old 04-20-2011, 08:34 AM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya dan kucing2 saya adalah warga JB saya dapat harga vaksin 4 in 1 tu dgn harga rm20. dulu rm15 ... siap datang umah time weekends lagi tapi kalau boleh jgnlah sekali cucuk sekor je... saya gabung ngan jiran saya. so tak payah2 pening nak angkut gi klinik. kalau nak neuter walaupun sekor dia datang rumah gak. ( Doc tue doc vet kerajaan tp dia buat locum time weekends)Saya dan jiran saya dah syukur sangat2. So far kucing2 saya semua dah neuter kecuali si bongsu. Tunggu dia besar sikit
sangat murah la milo.... rm 20 je..hebat giler..
kat kluang, opah saya buat pun rm 45+rm5 deworm...
tak leh ke die datang kluang hehehhe
Reply With Quote
  #72  
Old 04-20-2011, 12:48 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Td saya beli blackwood for adult harga dia RM12/kg...ok kan....senang ckit keje saya dh dpt supplier utk blckwood di jb ni....stok sentiasa ada pulak tu...dia ckp ada yg nk beli 24kg punye dia boleh bg arga RM290 per bag....tp apapun x leh celen rege kak nurul kan...boleh lah drpd nk gi kl nun sinun tu....hehehehe
Reply With Quote
  #73  
Old 04-20-2011, 12:57 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya dan kucing2 saya adalah warga JB saya dapat harga vaksin 4 in 1 tu dgn harga rm20. dulu rm15 ... siap datang umah time weekends lagi tapi kalau boleh jgnlah sekali cucuk sekor je... saya gabung ngan jiran saya. so tak payah2 pening nak angkut gi klinik. kalau nak neuter walaupun sekor dia datang rumah gak. ( Doc tue doc vet kerajaan tp dia buat locum time weekends)Saya dan jiran saya dah syukur sangat2. So far kucing2 saya semua dah neuter kecuali si bongsu. Tunggu dia besar sikit
x pernah vaccin n deworm kucing wlupun bela kucing dr umur 7thn...maklumlah dulu2 ddk kg...kucing kg lak tu...x pernah tau harga service tu...klu kerajaan boleh buat boleh gi kerajaan la kot kat kebun teh tu...tp ada pengalaman kat vet ctu my Chiko mati 2 days after kena jab...dia ckp kena sakit kuning...lepas kena jab tu lendir kuar kat mulut n idung dia...pastu fobia nk bela cat...la ni lah baru nk start adopt semula sb hati tu klu dh suka kucing x leh tahan2
Reply With Quote
  #74  
Old 04-20-2011, 01:08 PM
sharina's Avatar
sharina sharina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2010
Location: shah alam
Posts: 104
Rep Power: 10
sharina is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Td saya beli blackwood for adult harga dia RM12/kg...ok kan....senang ckit keje saya dh dpt supplier utk blckwood di jb ni....stok sentiasa ada pulak tu...dia ckp ada yg nk beli 24kg punye dia boleh bg arga RM290 per bag....tp apapun x leh celen rege kak nurul kan...boleh lah drpd nk gi kl nun sinun tu....hehehehe
ok ler tu..lagipun die nak ambik dari stokis tu minyak tu minyak..mahel sekarang hehehe...

takpe kucing baru ni yan vaccine la supaya die hidup lebih lame kucing opah dlu hidup sampai 13 tahun..tu pun mati sebab sakit gigi...
Reply With Quote
  #75  
Old 04-20-2011, 02:40 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Td saya beli blackwood for adult harga dia RM12/kg...ok kan....senang ckit keje saya dh dpt supplier utk blckwood di jb ni....stok sentiasa ada pulak tu...dia ckp ada yg nk beli 24kg punye dia boleh bg arga RM290 per bag....tp apapun x leh celen rege kak nurul kan...boleh lah drpd nk gi kl nun sinun tu....hehehehe
hmm murah dah tuh, utk kat jb nie...kat mana awk amik ye?? tapi kalau len kali nak kirim..ada 2 org user kat PF nie yg boleh tolong...nani ngan aku_ais....
Reply With Quote
  #76  
Old 04-20-2011, 04:18 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
hmm murah dah tuh, utk kat jb nie...kat mana awk amik ye?? tapi kalau len kali nak kirim..ada 2 org user kat PF nie yg boleh tolong...nani ngan aku_ais....
ooo ye ke..tp diorg amik stok sebulan sekali kan...yang ni stok sentiasa ada x yah pening2 mana nk cari klu dh abis lg dekat lak tu ngan umh kat pasir gudang ni. Bobcat ddk area mana klu nk saya leh belikn x charge apapun....hehehe
Reply With Quote
  #77  
Old 04-20-2011, 06:55 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
x pernah vaccin n deworm kucing wlupun bela kucing dr umur 7thn...maklumlah dulu2 ddk kg...kucing kg lak tu...x pernah tau harga service tu...klu kerajaan boleh buat boleh gi kerajaan la kot kat kebun teh tu...tp ada pengalaman kat vet ctu my Chiko mati 2 days after kena jab...dia ckp kena sakit kuning...lepas kena jab tu lendir kuar kat mulut n idung dia...pastu fobia nk bela cat...la ni lah baru nk start adopt semula sb hati tu klu dh suka kucing x leh tahan2
kucing2 saya kucing kampung, dulu saya pun beranggapan yg kucing kg lasak dan imuniti tinggi dari kucing2 baka yg dibeli dgn harga mahal ni. Tp bila tom mati sbb virus pan leukepenia dan sakura pun nyaris2 sbb virus ni berjangkit, saya nekad vaksinkan budak2 dan cari ilmu penjagaan kucing yg lain2 walaupun budget saya lari dan digelakkan rakan sekerja sbb jaga kucing mcm jaga anak. saya x sanggup kehilangan lg.
Reply With Quote
  #78  
Old 04-20-2011, 07:01 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
ooo ye ke..tp diorg amik stok sebulan sekali kan...yang ni stok sentiasa ada x yah pening2 mana nk cari klu dh abis lg dekat lak tu ngan umh kat pasir gudang ni. Bobcat ddk area mana klu nk saya leh belikn x charge apapun....hehehe
petshop tu kat mane eh? saya duduk sierra perdana dekat dgn tesco sri alam tu.
Reply With Quote
  #79  
Old 04-20-2011, 07:11 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by sharina View Post
sangat murah la milo.... rm 20 je..hebat giler..
kat kluang, opah saya buat pun rm 45+rm5 deworm...
tak leh ke die datang kluang hehehhe
masa saya tak tau pasal dr razlan nie, saya g vaksin kat vet swasta kt johor jaya. kn caj rm45 gak. bila tau, apalagi yg booster dose semua ngan doc tu. saya tgok vaksin yg sama gak doc tue guna. kluang??? rasa tak kot sbb dia buat weekends je. weekdays dia keje kt vet kebun teh tu. kalau neuter plak saya dicaj cuma rm50 utk male rm70 utk female. caj tu sekali dgn servis dtg umah ngan antibiotik.
Reply With Quote
  #80  
Old 04-20-2011, 07:58 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
ooo ye ke..tp diorg amik stok sebulan sekali kan...yang ni stok sentiasa ada x yah pening2 mana nk cari klu dh abis lg dekat lak tu ngan umh kat pasir gudang ni. Bobcat ddk area mana klu nk saya leh belikn x charge apapun....hehehe
oo.kat PG jer..saya kat BBU...kalu tempat dia sentiasa ada..oklaer tuh..x yah nak susah2kan member bwk dr kl...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saya org baru kat sini! =) deeda Member Introductions 1 02-08-2011 11:39 AM
Saya budak baru belajar ;) luvnett Member Introductions 7 01-30-2010 09:49 PM
Saya Budak Baru Belajar abul Member Introductions 19 07-09-2009 10:28 PM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Saya member baru kat sini la..... BeaYongJune Member Introductions 14 01-22-2009 03:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.