Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 04-21-2011, 06:42 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
murahnya! x tau pulak ada Vet buat Locum...
saya ada 3 ekor kucing untuk di vaksin dan 2 untuk neuter... boleh x bagi contact number Vet tu? please...
Saya dah PM kan no Doc kat awak yea. Tak berani nak display kat public takut Doc tue tak suka. Tapi available time weekends je eh.... weekdays dia keje kat Vet kebun teh. Buat appointment awal takut dia masuk hutan untuk check up gajah atau rimau kat endau.
Reply With Quote
  #102  
Old 04-21-2011, 07:44 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Isk, Saya memeng beli barang kat situlah, malah hampir kesemua barang keperluan anak2 beli kat situ lepas pindah sierra perdana..... tp tak dapat harga tu pun Ke sebab beli yg original packing yang mcm bekas perah susu lembu tue ek?
saya x tau la...klu selalu beli kat ctu mesti dia dh kenalkn then awk minta la kurangkn arga tu mesti dia bagi...bohong la ckit yg awak boleh dpt harga murah dr yg dia bagi tu...mesti dia congak2 semula maklumlh nk jaga hati customer...haaaa pastu klu awk dpt arga lg murah dr arga dia bg kat saya awk info la ye....
Reply With Quote
  #103  
Old 04-21-2011, 08:57 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
saya x tau la...klu selalu beli kat ctu mesti dia dh kenalkn then awk minta la kurangkn arga tu mesti dia bagi...bohong la ckit yg awak boleh dpt harga murah dr yg dia bagi tu...mesti dia congak2 semula maklumlh nk jaga hati customer...haaaa pastu klu awk dpt arga lg murah dr arga dia bg kat saya awk info la ye....
saya baru tanya jiran saya dia beli yg repack dapat lebih kurang rm12 gak (lebih tepat rm11.70 ) saya plak tak dapat harga tu sebab beli ori packing, pastu yang kitten plak tapi kan kalaulah BW ni ada perisa ikan kan best sebab kucing saya yang adult kibbles dia mesti kena ada perisa ikan kalau takda diorang tak layan pening2
Reply With Quote
  #104  
Old 04-21-2011, 09:09 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Like...will be considered n akak dah tolong sebarkn kat fb page akk...bolehkn
thanks kak...
jasamu dikenang...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
betulx3 ( gaya upin ipin) Member sekerja akan sindir2 ms saya request cuti nak jaga anak2 lepas neuter ke, appointment untuk vaksin ke dll...... Tp buat dek jelah... lagipun saya mintak cuti kalau tak ganggu roster kerja diorang ( akan plan ape2 prosedur kalau member tak request cuti kecuali masa tom dan sakura sakit dulu)

Kucing2 saya kucing warganegara malaysia semua kucing comel ... mana ada kucing tak comel betul tak kawan2?
kan? orang lain yang x penyayang memnag x kan faham kita ni semua... buat dek je dengan orang macam tu...

betul tu... x ada kucing yang x comel.... kucing saya Malaysian jugak... hehe
Reply With Quote
  #105  
Old 04-22-2011, 12:00 AM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya baru tanya jiran saya dia beli yg repack dapat lebih kurang rm12 gak (lebih tepat rm11.70 ) saya plak tak dapat harga tu sebab beli ori packing, pastu yang kitten plak tapi kan kalaulah BW ni ada perisa ikan kan best sebab kucing saya yang adult kibbles dia mesti kena ada perisa ikan kalau takda diorang tak layan pening2
hahaha....lg murah... ala kesian awak ye...awk x tawar menawar kot tp yg ori packing mestilah mahal nape x beli repack jek...senang2 order jek dengan aku_ais tu lg murah... bab perisa tu x dpt den nk bantu camne...kena campur ckit ngan ikan kot...
Reply With Quote
  #106  
Old 04-22-2011, 12:24 AM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hahaha....lg murah... ala kesian awak ye...awk x tawar menawar kot tp yg ori packing mestilah mahal nape x beli repack jek...senang2 order jek dengan aku_ais tu lg murah... bab perisa tu x dpt den nk bantu camne...kena campur ckit ngan ikan kot...
tu lah pasal sebenarnya si kenit aslan saya ni saya baru je adopt masa dia umur lebih kurang 2 bulan kot sebab kawan tempat keje tu mintak tolong apa yang patut sebab ada kucing beranak kat rumah dia, pastu si bongsu ni mcm kecik sangat pastu mcm dah lembik sgt masa gi tengok. bila dah bwk gi vet comfirm doc kata dah dehydrated+++ bagi susu mcm x pernah jumpa susu. agaknya x cukup susu kot sbb maknya beranak sekali 7 ekor. yang baki 6 ekor + mak kucing tu kawan hantar kg suruh mak dia jaga sebab dia ada asthma.
masa beli kat api2 tue sebenarnya nampak mcm comel lak bekasnya tu yang beli ori pek 2 kg tu dgn harga rm42 x pe... lepas ni dah boleh beli repack then letak kat bekas comel tu
Reply With Quote
  #107  
Old 04-22-2011, 10:49 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hahaha....lg murah... ala kesian awak ye...awk x tawar menawar kot tp yg ori packing mestilah mahal nape x beli repack jek...senang2 order jek dengan aku_ais tu lg murah... bab perisa tu x dpt den nk bantu camne...kena campur ckit ngan ikan kot...
ori packaging memang mahal...wuuuu
pernah beli 3 kg rm 70... huuhuuhuu
BW ni memang kuat bau ikannya.... bayangkan kittens yang baru nak belajar makan wet food, nampak je BW,pun diorang sental... huhu...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
tu lah pasal sebenarnya si kenit aslan saya ni saya baru je adopt masa dia umur lebih kurang 2 bulan kot sebab kawan tempat keje tu mintak tolong apa yang patut sebab ada kucing beranak kat rumah dia, pastu si bongsu ni mcm kecik sangat pastu mcm dah lembik sgt masa gi tengok. bila dah bwk gi vet comfirm doc kata dah dehydrated+++ bagi susu mcm x pernah jumpa susu. agaknya x cukup susu kot sbb maknya beranak sekali 7 ekor. yang baki 6 ekor + mak kucing tu kawan hantar kg suruh mak dia jaga sebab dia ada asthma.
masa beli kat api2 tue sebenarnya nampak mcm comel lak bekasnya tu yang beli ori pek 2 kg tu dgn harga rm42 x pe... lepas ni dah boleh beli repack then letak kat bekas comel tu
huuu kesiannya... Ginger tu pulak... terbalik..beranak dua ekor je,maka dekat breasts dia tu mcm ada lump sebab susu x de yang nak minum...maklumlah anak kembar je dapat... hihi
tu la botol tu comel kan? pernah terjebak gak nak beli... uhuhu
Reply With Quote
  #108  
Old 04-22-2011, 08:24 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
waaahhh....charge ikut time klu camtu nt dia wat keje lambat2 lg lama lg RM masyuk...klinik kat kebun teh tu kat area mana ye...berdekatan ngan ape...
Klinik koh tuh kat wisma Kk Kam..
Reply With Quote
  #109  
Old 04-22-2011, 08:26 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Ini la ank angkat saya...In loving memory Chiko 2004- 19/1/2008
alaa sian nyaa...mati sbb apa yan?
Reply With Quote
  #110  
Old 04-22-2011, 08:30 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Kucing2 saya kucing warganegara malaysia semua kucing comel ... mana ada kucing tak comel betul tak kawan2?
mmg tepat skali...kalau seseorg tu peminat tegar kucing..sphynx pon dia rasa cute... Ada org jenis mmg suka kucing tapi pilih kasta jer..(imported breed)....kalu kucing kg.x nak bela....tp saya..letak ler species aper pon..mmg ttp suka gak..
Reply With Quote
  #111  
Old 04-22-2011, 08:32 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Saya dah PM kan no Doc kat awak yea. Tak berani nak display kat public takut Doc tue tak suka. Tapi available time weekends je eh.... weekdays dia keje kat Vet kebun teh. Buat appointment awal takut dia masuk hutan untuk check up gajah atau rimau kat endau.
org tu mmg doc ke milo??..sbb setau saya..yg biasa attend haiwan kat situ bukan dr pon...cuma pembantu ajer..sbb tuh kes yg serius dorang x leh buat..
Reply With Quote
  #112  
Old 04-22-2011, 08:52 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
alaa sian nyaa...mati sbb apa yan?
vet tu kata sakit kuning dh kronik...dia bg injection n ubat tp lepas 2 days dia mati...hubby saya yg mengadap masa dia tarik nafas yg terakhir saya x sanggup tengok...hubby kata sblm dia mati tu kan hubby panggil Chiko dia sahut dgn suara yg perlahan...pastu hubby usap dan belai dia...last dia tarik nafas panjang pastu xde dah....sedih la klu cerita balik pasal dia ni...
Reply With Quote
  #113  
Old 04-22-2011, 09:00 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
Klinik koh tuh kat wisma Kk Kam..
okay roger...saya baru balik gi survey private vet clinik kat permas, hanya jumpe Permas Animal Hospital tanya vaccin 4 in 1, skali cocok RM40 x 4 cocok=RM160, itu x masuk deworm, sblm cocok dia suruh mandikn pet dulu n klu cat baru amik dia suruh sesuaikn diri dgn suasana baru, pastikn dia dh mkn dan minum...boarding dia RM15/day wif food... ada satu lg clinic kat area ctu tp tutup la plak...yg pet shop Rott Mastiff tu plak barang2 dia mahal gila...x leh shopping kat ctu...boarding RM15/day wif food...next plan nk cari kat area johor jaya plak sb td x sempat nk pegi sb hubby sibuk nk gi mancing lg pun dh ptg jalan jem gila...
Reply With Quote
  #114  
Old 04-22-2011, 09:16 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
org tu mmg doc ke milo??..sbb setau saya..yg biasa attend haiwan kat situ bukan dr pon...cuma pembantu ajer..sbb tuh kes yg serius dorang x leh buat..
saya tak pastilah bab tu tp yg dr razlan ni memang doc kot. Sebab dia pernah crita yg yg facilities kat kebun teh tu terhad. kene catu habisan sebab diorang kn cover termasuk gajah , rimau dll esp kat endau kalau cedera atau sakit. jd diorang tak boleh nak treat dgn medication grade 1 sebab x budget.
so far saya dah neuter/ spray sebanyak 5 ekor serta vaksin dan deworm ngan doc nie. so far alhamdulilah ok je. In fact ms saya call dia time weekdays bila tom & sakura sakit tetiba.... via phone pun dia boleh diagnos bila saya ckp symptom2 yang ada pd diorang. dia yg paksa saya gi vet swasta terdekat masa tu gak sebab diorang ada antibiotik grade1 dan other facilities. Walaupun Tom gagal diselamatkan tapi sakura survive. So, saya agak terhutang budi dgn Dr. Razlan nie Dan juga Dr. Mardiah di vet swasta tu
Reply With Quote
  #115  
Old 04-22-2011, 10:38 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya tak pastilah bab tu tp yg dr razlan ni memang doc kot. Sebab dia pernah crita yg yg facilities kat kebun teh tu terhad. kene catu habisan sebab diorang kn cover termasuk gajah , rimau dll esp kat endau kalau cedera atau sakit. jd diorang tak boleh nak treat dgn medication grade 1 sebab x budget.
so far saya dah neuter/ spray sebanyak 5 ekor serta vaksin dan deworm ngan doc nie. so far alhamdulilah ok je. In fact ms saya call dia time weekdays bila tom & sakura sakit tetiba.... via phone pun dia boleh diagnos bila saya ckp symptom2 yang ada pd diorang. dia yg paksa saya gi vet swasta terdekat masa tu gak sebab diorang ada antibiotik grade1 dan other facilities. Walaupun Tom gagal diselamatkan tapi sakura survive. So, saya agak terhutang budi dgn Dr. Razlan nie Dan juga Dr. Mardiah di vet swasta tu
Dr mardiah tu dr klinik swasta mana milo?
Reply With Quote
  #116  
Old 04-23-2011, 10:54 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya tak pastilah bab tu tp yg dr razlan ni memang doc kot. Sebab dia pernah crita yg yg facilities kat kebun teh tu terhad. kene catu habisan sebab diorang kn cover termasuk gajah , rimau dll esp kat endau kalau cedera atau sakit. jd diorang tak boleh nak treat dgn medication grade 1 sebab x budget.
so far saya dah neuter/ spray sebanyak 5 ekor serta vaksin dan deworm ngan doc nie. so far alhamdulilah ok je. In fact ms saya call dia time weekdays bila tom & sakura sakit tetiba.... via phone pun dia boleh diagnos bila saya ckp symptom2 yang ada pd diorang. dia yg paksa saya gi vet swasta terdekat masa tu gak sebab diorang ada antibiotik grade1 dan other facilities. Walaupun Tom gagal diselamatkan tapi sakura survive. So, saya agak terhutang budi dgn Dr. Razlan nie Dan juga Dr. Mardiah di vet swasta tu
so, saya percaya la kat Dr Razlan ni since milocute dah few times dgn dia kan...
x sempat pula nak call semalam sebab sibuk...
thanks btw... harap2 saya mendapat service yang sama dengan milocute dapat..
Reply With Quote
  #117  
Old 04-23-2011, 11:30 AM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

memandangkan kita semua org jb..apa kata seterusnya kita pindah ke thread yg cik yan ada start untuk johorean....lagi sesuai...so this is my last comment on this thread...next will be on the new thread...
Reply With Quote
  #118  
Old 04-23-2011, 03:09 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
memandangkan kita semua org jb..apa kata seterusnya kita pindah ke thread yg cik yan ada start untuk johorean....lagi sesuai...so this is my last comment on this thread...next will be on the new thread...
agreed...will do the same then...
Reply With Quote
  #119  
Old 04-25-2011, 09:17 PM
chikoazreen chikoazreen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
chikoazreen is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Saya pun orang baru forum ni , dari JB :)

saya ade 1 ekor kucing jantan dan 2 ekor kucing betina ...
ade 4 ekor anak kucing .. tapi dah nak serah pada new owner ...

jom la berkenalan
Reply With Quote
  #120  
Old 04-26-2011, 02:16 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by chikoazreen View Post
Saya pun orang baru forum ni , dari JB :)

saya ade 1 ekor kucing jantan dan 2 ekor kucing betina ...
ade 4 ekor anak kucing .. tapi dah nak serah pada new owner ...

jom la berkenalan
hi orang JB.... selamat berkenalan..

we have moved to the forum... search Johorean Petfinder Forumers...

macam-macam boleh bincang si sana...
jom ke sana!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saya org baru kat sini! =) deeda Member Introductions 1 02-08-2011 11:39 AM
Saya budak baru belajar ;) luvnett Member Introductions 7 01-30-2010 09:49 PM
Saya Budak Baru Belajar abul Member Introductions 19 07-09-2009 10:28 PM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Saya member baru kat sini la..... BeaYongJune Member Introductions 14 01-22-2009 03:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 02:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.