Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #181  
Old 09-16-2008, 11:12 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by imann View Post
takan camtu pun jatuh sorhoban tok...seb baik laga2 montot...kalau laga2 pipi....ishh...ngeri plak aku pikir...
Eeeeee...tok pon ngeri nie...kalau di pikir...
tapi kalau tok pejam mata, tok tersenyum lak...ahaksss
__________________

MJ
Reply With Quote
  #182  
Old 09-16-2008, 11:26 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Eeeeee...tok pon ngeri nie...kalau di pikir...
tapi kalau tok pejam mata, tok tersenyum lak...ahaksss

Assalamualaikum.....
tumpang lalu buleh...?

Ish ish ish....
amboi......Imann....Tok Penghulu....
ini dah lobeh ni....
skrg dah berani lago lago ......pulak dah.....

Pn mondok.......pn mondok.....
duyong....korang ado tak hp number mem penghulu ni
akak nak oder kueh rayo.......(sambil tu report la....)
Reply With Quote
  #183  
Old 09-16-2008, 11:34 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Assalamualaikum.....
tumpang lalu buleh...?

Ish ish ish....
amboi......Imann....Tok Penghulu....
ini dah lobeh ni....
skrg dah berani lago lago ......pulak dah.....

Pn mondok.......pn mondok.....
duyong....korang ado tak hp number mem penghulu ni
akak nak oder kueh rayo.......(sambil tu report la....)
.:: Adaaa!!!! Adaaa!!!! Adaaa!!!! Nnt saya PM akak... Huhuhu!! Saya dari smlm gatal je jari ni nk sms kat mem Tok tu... tp tu la... krdt tak cukup plak... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #184  
Old 09-16-2008, 11:37 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Assalamualaikum.....
tumpang lalu buleh...?

Ish ish ish....
amboi......Imann....Tok Penghulu....
ini dah lobeh ni....
skrg dah berani lago lago ......pulak dah.....

Pn mondok.......pn mondok.....
duyong....korang ado tak hp number mem penghulu ni
akak nak oder kueh rayo.......(sambil tu report la....)
Tak po Zai...kita oang men lago-lago dalam iman...kau ni sebonar eeh nak tumpang lalu ko nak tumpang join sekaki...Tajuk bonang kau pon nak join sekali...
kalau kiro nak join, isi borang lu...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #185  
Old 09-16-2008, 11:38 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Eeeeee...tok pon ngeri nie...kalau di pikir...
tapi kalau tok pejam mata, tok tersenyum lak...ahaksss
kalau camtu...tok totop je la mato tu...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Assalamualaikum.....
tumpang lalu buleh...?

Ish ish ish....
amboi......Imann....Tok Penghulu....
ini dah lobeh ni....
skrg dah berani lago lago ......pulak dah.....

Pn mondok.......pn mondok.....
duyong....korang ado tak hp number mem penghulu ni
akak nak oder kueh rayo.......(sambil tu report la....)
wooi...kueh rayo oder dah totop aaarr...padan muko takleh report

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Adaaa!!!! Adaaa!!!! Adaaa!!!! Nnt saya PM akak... Huhuhu!! Saya dari smlm gatal je jari ni nk sms kat mem Tok tu... tp tu la... krdt tak cukup plak... ::.

ko kasi je no kat dia...akak canx list ko dari list bwood...(cewah...ugutan maut ni)
__________________
Reply With Quote
  #186  
Old 09-16-2008, 11:44 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by imann View Post
ko kasi je no kat dia...akak canx list ko dari list bwood...(cewah...ugutan maut ni)
.:: Alamaakkk!! Dah bagi ler kat kak adamyala.... Dia nk order kueh... Tak pun nk tny resepi tuk berbuka kot... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #187  
Old 09-16-2008, 11:49 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Tak po Zai...kita oang men lago-lago dalam iman...kau ni sebonar eeh nak tumpang lalu ko nak tumpang join sekaki...Tajuk bonang kau pon nak join sekali...
kalau kiro nak join, isi borang lu...

Tok Penghulu,
sebona eh...den memang nak join sekali
tapi bukan join lago lago tu....
Ish tak yah isi borang la Tok...
den malu....nuleh pun tak reti den ni...
maklum la sekolah pondok je kemaren....


Hui...! panjang sungguh bonang den ni
nak jahit baju rayo kek anak2 tak payah boli bonang
jimat duit den....he he
Reply With Quote
  #188  
Old 09-16-2008, 11:53 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Alamaakkk!! Dah bagi ler kat kak adamyala.... Dia nk order kueh... Tak pun nk tny resepi tuk berbuka kot... ::.
kesian Pn Mondok kene x list blacwood...
takpe......ajar cipom ngan puteh makan RC pulak...akak ada stok sampai tahun depan.....
Reply With Quote
  #189  
Old 09-16-2008, 03:00 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by imann View Post
kalau camtu...tok totop je la mato tu...

wooi...kueh rayo oder dah totop aaarr...padan muko takleh report

ko kasi je no kat dia...akak canx list ko dari list bwood...(cewah...ugutan maut ni)
Ni yang tok kato tersurat dan tersirat ni...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Tok Penghulu,
sebona eh...den memang nak join sekali
tapi bukan join lago lago tu....
Ish tak yah isi borang la Tok...
den malu....nuleh pun tak reti den ni...
maklum la sekolah pondok je kemaren....

Hui...! panjang sungguh bonang den ni
nak jahit baju rayo kek anak2 tak payah boli bonang
jimat duit den....he he
Biar deh manjang takpo doh...sok2 kain pelikat[ sib baik tak salah sobot ] tok kuyak leh numpang njahit...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #190  
Old 09-16-2008, 10:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default saya nak join sama, boleh?

Zai,aku baru baca PM ko kat kampung sebelah.aku mmg jarang masuk.ntah kenapa tergerak pula hati ari ni nak masuk.ko pedulikan saja malaun2 yg nak ban ko lah pasal kucing bukan persian.klu pun bukan tak boleh ke nak ajar baik2?? kenapa nak marah2?? aku tak paham betoi dgn manusia2 kat sana,kita ni suma org dewasa,klu salah cakap dan salah bg info tu tak boleh ke advise dan bg penerangan dgn cara baik?? mesti nak ugut2 atau marah2.bukan suma org celik mata terus tau ilmu.kita belajar pelan2 lah.aku mgkn boleh belajar 10 langkah tp ko mgkn amik langkah yg lbh pendek bukan suma org otak sama.apa tujuan buka forum klu bukan sharing info,dptkan tips dan advise?? takpelah,biarlah durang dgn labu2 durang kat sana,dan biarlah durang dgn their own circle dan 24 jam sehari 7 hari 1 minggu cite pasal kucing je.tak benda lain.tak payah ko susah2 nak masuk sana lagi.duduk kat sini.
Reply With Quote
  #191  
Old 09-16-2008, 10:17 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Zai,aku baru baca PM ko kat kampung sebelah.aku mmg jarang masuk.ntah kenapa tergerak pula hati ari ni nak masuk.ko pedulikan saja malaun2 yg nak ban ko lah pasal kucing bukan persian.klu pun bukan tak boleh ke nak ajar baik2?? kenapa nak marah2?? aku tak paham betoi dgn manusia2 kat sana,kita ni suma org dewasa,klu salah cakap dan salah bg info tu tak boleh ke advise dan bg penerangan dgn cara baik?? mesti nak ugut2 atau marah2.bukan suma org celik mata terus tau ilmu.kita belajar pelan2 lah.aku mgkn boleh belajar 10 langkah tp ko mgkn amik langkah yg lbh pendek bukan suma org otak sama.apa tujuan buka forum klu bukan sharing info,dptkan tips dan advise?? takpelah,biarlah durang dgn labu2 durang kat sana,dan biarlah durang dgn their own circle dan 24 jam sehari 7 hari 1 minggu cite pasal kucing je.tak benda lain.tak payah ko susah2 nak masuk sana lagi.duduk kat sini.

Eh eh June dah balik (tgh lompat2 mcm katak) he he he
memang la bengang June dengan dia orang
siap ugut lagi....sebab aku letak adam tu persian
kalau takde cert durang nak delete sume post aku atau ban aku terus dari situ.
eleh....durang ingat aku heran sgt ke.?
memang durang tu suka mkn sayur labu dgn ikan masin
sebab tu perangai mcm tu...tak tau nak ckp eluk eluk dgn orang.
kita ni orang kampong June, aku la kan,,asal memang orang kampong
hidup mesti tau hormat menghormati sesama jiran
bukan mcm diaorang....

eh eh June dah balik (sambong lompat2 balik)
Reply With Quote
  #192  
Old 09-16-2008, 10:32 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Ni yang tok kato tersurat dan tersirat ni...


Biar deh manjang takpo doh...sok2 kain pelikat[ sib baik tak salah sobot ] tok kuyak leh numpang njahit...

Tok Penghulu,
Pasa jait menjait ni den memang handal Tok
sume den buleh jait
usahkan kain pelikat Tok, kain langsir pun buleh Tok
kain batik, sarung bantal, sarung kusyen
sebab tu kat rumah den ni sume beli
takdo satu pun den jait sendiri..he he he
Reply With Quote
  #193  
Old 09-16-2008, 10:33 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: saya nak join sama, boleh?

btol2..
dok sini aje..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #194  
Old 09-16-2008, 10:40 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default saya nak join sama, boleh?

apa dia ingat kita heran dgn forum durang tu.aku ni bukan org kampung pun tau gak apa tu budi bahasa dan courtesy.eh,ntah2 malaun2 kat sana tu asal usulnya kampung ulu mana,dtg bandar nak tunjuk terrerlah konon. makan sayur dan ikan masin tu kira baik lah juga.aku ingat durang tu makan taik udang.pasal tu otak tumpul. ingatkan cakap english mcm air dan speaking mcm queen english tu membuatkan durang high class.boleh blah.manusia setinggi mana pun ilmu dan belajar kat u mana pun klu basic manners takde,lebih baik suruh balik ke sekolah rendah belajar sivik.


Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Eh eh June dah balik (tgh lompat2 mcm katak) he he he
memang la bengang June dengan dia orang
siap ugut lagi....sebab aku letak adam tu persian
kalau takde cert durang nak delete sume post aku atau ban aku terus dari situ.
eleh....durang ingat aku heran sgt ke.?
memang durang tu suka mkn sayur labu dgn ikan masin
sebab tu perangai mcm tu...tak tau nak ckp eluk eluk dgn orang.
kita ni orang kampong June, aku la kan,,asal memang orang kampong
hidup mesti tau hormat menghormati sesama jiran
bukan mcm diaorang....

eh eh June dah balik (sambong lompat2 balik)
Reply With Quote
  #195  
Old 09-16-2008, 10:46 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by June View Post
apa dia ingat kita heran dgn forum durang tu.aku ni bukan org kampung pun tau gak apa tu budi bahasa dan courtesy.eh,ntah2 malaun2 kat sana tu asal usulnya kampung ulu mana,dtg bandar nak tunjuk terrerlah konon. makan sayur dan ikan masin tu kira baik lah juga.aku ingat durang tu makan taik udang.pasal tu otak tumpul. ingatkan cakap english mcm air dan speaking mcm queen english tu membuatkan durang high class.boleh blah.manusia setinggi mana pun ilmu dan belajar kat u mana pun klu basic manners takde,lebih baik suruh balik ke sekolah rendah belajar sivik.
Aduh...akak aku ni dah marah lagik...

aku kat kedai kopi....

http://forums.petfinder.my/showthread.php?p=10597#post10597
__________________

MJ
Reply With Quote
  #196  
Old 09-16-2008, 10:52 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by June View Post
apa dia ingat kita heran dgn forum durang tu.aku ni bukan org kampung pun tau gak apa tu budi bahasa dan courtesy.eh,ntah2 malaun2 kat sana tu asal usulnya kampung ulu mana,dtg bandar nak tunjuk terrerlah konon. makan sayur dan ikan masin tu kira baik lah juga.aku ingat durang tu makan taik udang.pasal tu otak tumpul. ingatkan cakap english mcm air dan speaking mcm queen english tu membuatkan durang high class.boleh blah.manusia setinggi mana pun ilmu dan belajar kat u mana pun klu basic manners takde,lebih baik suruh balik ke sekolah rendah belajar sivik.

Ha ha ha...
nasib baik aku pun tak lama kat situ.
kalau lama membazir je tenaga aku nak buat baik pada org yg tak tau
berbudi bahasa
betul ckp ko tu June...org kalau berpelajaran tinggi , mesti pandai hormatkan orang. Ini tidak...main bahasa kasar dan tak berlapik.
aku nak explain pasal cert adam ada problem pun durang x nak dengar.
sepatutnya bagi nasihat, walaupun aku kene tipu dgn breeder tu, bkn terus salahkan aku dan kata aku ni menipu. advise la dan kalau boleh bantu
tunjukkan cara yang betul, kalau aku silap la kan...
sekrg aku dah hepi kat sini. pagi pagi aku dah ketawa ngan kengkawan
kat forum ni.
sedeh aku pun terubat la ...sejak ella meninggal bila dah dtg sini
thanks june
Reply With Quote
  #197  
Old 09-16-2008, 10:59 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Ha ha ha...
nasib baik aku pun tak lama kat situ.
kalau lama membazir je tenaga aku nak buat baik pada org yg tak tau
berbudi bahasa
betul ckp ko tu June...org kalau berpelajaran tinggi , mesti pandai hormatkan orang. Ini tidak...main bahasa kasar dan tak berlapik.
aku nak explain pasal cert adam ada problem pun durang x nak dengar.
sepatutnya bagi nasihat, walaupun aku kene tipu dgn breeder tu, bkn terus salahkan aku dan kata aku ni menipu. advise la dan kalau boleh bantu
tunjukkan cara yang betul, kalau aku silap la kan...
sekrg aku dah hepi kat sini. pagi pagi aku dah ketawa ngan kengkawan
kat forum ni.
sedeh aku pun terubat la ...sejak ella meninggal bila dah dtg sini
thanks june
btol2, btol tu..
sini lagi best, macam2 ada!
dekat sana banyak momok, sunyi sepi...


sekarang zee tau macamna nak jaga hamster,rabbit..semuanya berkat dari forum ni and google sana sini,heh...
lepas ni, dah keje, dah ada duit, nak wat mini zoo sendiri tapi tak kira zoo la, kira big family kot..
lepas ni bila org tanya, ada berapa anak?
ada 20 babies, 5 kaki dua, 15 kaki empat!
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "

Last edited by BabyZee; 09-16-2008 at 11:11 PM.
Reply With Quote
  #198  
Old 09-16-2008, 11:07 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
btol2, btol tu..
sini lagi best, macam2 ada!
dekat sana banyak momok, sunyi sepi...


sekarang zee tau macamna nak jaga hamster,rabbit..
lepas ni, dah keje, dah ada duit, nak wat mini zoo sendiri tapi tak kira zoo la, kira big family kot..
lepas ni bila org tanya, ada berapa anak?
ada 20 babies, 5 kaki dua, 15 kaki empat!

good idea...good idea.....
you go girl!!!
Reply With Quote
  #199  
Old 09-17-2008, 12:17 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Aduh...akak aku ni dah marah lagik...

aku kat kedai kopi....

http://forums.petfinder.my/showthread.php?p=10597#post10597

.:: Tok nk jadik koala gak ke??? Dok lepak kedai kopi lak... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #200  
Old 09-23-2008, 10:13 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: saya nak join sama, boleh?

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Ni yang tok kato tersurat dan tersirat ni...


tersurat...tersirat...kire ala2 batu bersurat la tok...
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.