Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #7221  
Old 05-25-2011, 09:15 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by dewichenta View Post
Kak nurul... ok jadik.. mmg nak nah yg tu.. tlg bitaw harga dia... kalo blh nk amek 1 guni tu.. senang skit.. sbb dak2 ni byk guna :)) tp churpp2.... sblm tu nk ty...ape maksud sis double little tray? ari sabtu kalo gi amek mlm blh x.. ke akak lebih selesa amek ptg
Hi.......

Satu guni 15kg harga RM60.00.
Kalo boleh sebelah malam la.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7222  
Old 05-25-2011, 02:22 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

salam kak nurul,
order bulan nih.......

1) Lia - BW (adult) 10 kg & Woody 1 guni. [RM152.00]
2) Lin Mawi - woody 1 guni. [RM60]

total RM 212.00

pasir yg lame tuh lia ade banyak lg tp skrg campur ngn yg baru tuh sbb masa mula2 guna yg baru tuh, sume pakat tanak poo & pee kat pasir tuh. last2 campur separuh pasir lama, separuh pasir baru. maybe dorg rasa cam lain kot kuis2 pasir baru tuh sbb ketul dia agak besar dari yg lame.. hehehe..

btw, thanks kak..pasir baru nih mmg terbaek.... ;)

__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #7223  
Old 05-25-2011, 02:43 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
salam kak nurul,
order bulan nih.......

1) Lia - BW (adult) 10 kg & Woody 1 guni. [RM152.00]
2) Lin Mawi - woody 1 guni. [RM60]

total RM 212.00

pasir yg lame tuh lia ade banyak lg tp skrg campur ngn yg baru tuh sbb masa mula2 guna yg baru tuh, sume pakat tanak poo & pee kat pasir tuh. last2 campur separuh pasir lama, separuh pasir baru. maybe dorg rasa cam lain kot kuis2 pasir baru tuh sbb ketul dia agak besar dari yg lame.. hehehe..

btw, thanks kak..pasir baru nih mmg terbaek.... ;)

Thanks for the order Lia.

A'ah memang mula mula akk pakai pasir baru nie semua anak bulus dan tuan dia tak selesa.

Anak bulus tak selesa sebab pellet besar besar. Tapi memang elok sebab :-
1) Tak berbau langsung compare ngan Flushable woody yang lama.
2) Tak ada satu pellet jatuh ke lantai pun Lantai bersih je.
3) Bila kena kencing habuk cepat kering.
4) Menjimatkan sebab pellet besar tak lekat kat poo. Just buang poo poo tu je.

Untuk tuan dia :-

1) Mula mula tak tau macam mana nak pakai sebab pellet besar besar.
2) Panick sebab bila nampak pellet kena kencing pellet jadi habuk. Ingat akan kotor tapi sebaliknya pula.
3) Tak pandai agak berapa banyak nak letak pellet sebab letak banyak, bila hancur box penuh pula so kena la pandai agak agak

Tapi alhamdulilah selepas pakai selama sebulan, ok pula. Bilik kucing tak seharum merbak macam dulu .
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7224  
Old 05-25-2011, 04:03 PM
Yucca Bonito's Avatar
Yucca Bonito Yucca Bonito is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Location: Shah Alam
Posts: 60
Rep Power: 11
Yucca Bonito is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Yucca Bonito
Default Re: Blackwood

salam kak,
saya nak order wet food :
- pilchard (8 tin)
- tuna & sasami (3 tin)
- tuna & shirasu (2 tin)
- tuna & vege (2 tin)

dan Cat Litter Clumping (25 kg) Code 1001 SS (1 beg)

tq...
Reply With Quote
  #7225  
Old 05-25-2011, 07:28 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Blackwood

Thanks for the order Lia.

A'ah memang mula mula akk pakai pasir baru nie semua anak bulus dan tuan dia tak selesa.

Anak bulus tak selesa sebab pellet besar besar. Tapi memang elok sebab :-
1) Tak berbau langsung compare ngan Flushable woody yang lama.
- ha ahh..x cam pasir lama...hehehe

2) Tak ada satu pellet jatuh ke lantai pun Lantai bersih je.
- kalo yg lame tuh, bila jatuh atas lantai yg basah...sekali pandang cam poo yg tercicir sbb kaler nak sama ngan poo dorg.haah..

3) Bila kena kencing habuk cepat kering.
- mmg cepat kering & menyerap air..

4) Menjimatkan sebab pellet besar tak lekat kat poo. Just buang poo poo tu je.
- yupp..tol tuh.... mmg menjimatkan utk 6 hekor + 1 kitten kt umh tuh... cuma skrg nih still campur2 ngn pasir lama.


Untuk tuan dia :-

1) Mula mula tak tau macam mana nak pakai sebab pellet besar besar.
-mmg besar, hubby ckp cam mekanan ayam plak rupa dia..

2) Panick sebab bila nampak pellet kena kencing pellet jadi habuk. Ingat akan kotor tapi sebaliknya pula.
-mmg jadi habuk tp x terbang2 or kalo jatuh lantai, x de ler terasa kasar kat tapak kaki bila terpijak...

3) Tak pandai agak berapa banyak nak letak pellet sebab letak banyak, bila hancur box penuh pula so kena la pandai agak agak
- haa....!! tau tak paa..ari tuh lia letak sama kuantiti cam woody biasa tuh kak, sekali tgk penuh litterbox ngn pasir dah kembang semangkuk..hahah


Tapi alhamdulilah selepas pakai selama sebulan, ok pula. Bilik kucing tak seharum merbak macam dulu .
- yer betol....heheheheh...
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #7226  
Old 05-25-2011, 10:20 PM
sharky's Avatar
sharky sharky is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 30
Rep Power: 0
sharky is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam kak nurul..
Seperti biasa saya nak order 10kg blackwood kitten.. :)
Reply With Quote
  #7227  
Old 05-26-2011, 01:43 PM
ecram ecram is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 18
Rep Power: 0
ecram is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak , nak tambah lagi 2kg tau ..
maknanya 7kg la bulan ni ..
thanks ...
Reply With Quote
  #7228  
Old 05-26-2011, 02:08 PM
Mak Tok Mak Tok is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 38
Rep Power: 0
Mak Tok is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam nurul....maaf krn lambat odr bln ni. kak jun nk bw mcm biasa ok 10kg dan quit tin hijau 5tin dan biru 5tin. tima ksh ok
Reply With Quote
  #7229  
Old 05-26-2011, 02:34 PM
Mak Tok Mak Tok is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 38
Rep Power: 0
Mak Tok is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

nurul... ada kawan tnya kak jun, makanan dlm tin jenama fancy feast ada jual tk? tq
Reply With Quote
  #7230  
Old 05-26-2011, 04:51 PM
greenapple greenapple is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 19
Rep Power: 0
greenapple is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

cam menarik je pasir baru neh..pasir mana satu..agak ketinggalan.. nk jugak le 1 bag.. hehehe..

nurul.. pick up day 4/6/2011 tp i takde KL.. outstation.. 6/6/2011 br balik KL.. bila boleh amik.. huhu

Last edited by greenapple; 05-26-2011 at 05:09 PM.
Reply With Quote
  #7231  
Old 05-26-2011, 05:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by greenapple View Post
cam menarik je pasir baru neh..pasir mana satu..agak ketinggalan.. nk jugak le 1 bag.. hehehe..

nurul.. pick up day 4/6/2011 tp i takde KL.. outstation.. 6/6/2011 br balik KL.. bila boleh amik.. huhu
Memang menarik Kak.
Bukan nak promote pasir tu tapi memang elok di pakai.
Lebih lebih lagi kalo ada yang litter double tray tu.
Ni bukan pasir tapi kayu yang ada carbon yang dibentukkan ke pellet macam pellet makanan rabbit atau baja ayam.
Bila kena kencing pellet tu akan jadi habuk.
Flushable woody tu pun kayu tapi semi clumping tapi tak sebaik yang baru nie.
Mula mula nurul tak biasa pakai tapi lama lama dah ok.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7232  
Old 05-26-2011, 05:37 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Mak Tok View Post
nurul... ada kawan tnya kak jun, makanan dlm tin jenama fancy feast ada jual tk? tq
Salam Kak,

Belum ada lagi.
Kena approach supplier tu dulu baru boleh dapat harga special.
Setakat nie lum dapat trace supplier lagi.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7233  
Old 05-26-2011, 10:29 PM
shad shad is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 87
Rep Power: 13
shad is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks for the order Lia.

A'ah memang mula mula akk pakai pasir baru nie semua anak bulus dan tuan dia tak selesa.

Anak bulus tak selesa sebab pellet besar besar. Tapi memang elok sebab :-
1) Tak berbau langsung compare ngan Flushable woody yang lama.
2) Tak ada satu pellet jatuh ke lantai pun Lantai bersih je.
3) Bila kena kencing habuk cepat kering.
4) Menjimatkan sebab pellet besar tak lekat kat poo. Just buang poo poo tu je.

Untuk tuan dia :-

1) Mula mula tak tau macam mana nak pakai sebab pellet besar besar.
2) Panick sebab bila nampak pellet kena kencing pellet jadi habuk. Ingat akan kotor tapi sebaliknya pula.
3) Tak pandai agak berapa banyak nak letak pellet sebab letak banyak, bila hancur box penuh pula so kena la pandai agak agak

Tapi alhamdulilah selepas pakai selama sebulan, ok pula. Bilik kucing tak seharum merbak macam dulu .
Kak nurul,

byk info berguna nih..
hehehhe
Reply With Quote
  #7234  
Old 05-27-2011, 09:41 AM
greenapple greenapple is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 19
Rep Power: 0
greenapple is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang menarik Kak.
Bukan nak promote pasir tu tapi memang elok di pakai.
Lebih lebih lagi kalo ada yang litter double tray tu.
Ni bukan pasir tapi kayu yang ada carbon yang dibentukkan ke pellet macam pellet makanan rabbit atau baja ayam.
Bila kena kencing pellet tu akan jadi habuk.
Flushable woody tu pun kayu tapi semi clumping tapi tak sebaik yang baru nie.
Mula mula nurul tak biasa pakai tapi lama lama dah ok.
ok.. pasir tu comfirm nak 1 beg.. tp brapa RM??

pasir 1 beg skali double litter tray tu brapa pulak...
Reply With Quote
  #7235  
Old 05-27-2011, 11:03 AM
idasukri idasukri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Rep Power: 0
idasukri is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

salam kak nurul,

nak tanye pasal pasir untuk order last month, dah ada stok ke?
Reply With Quote
  #7236  
Old 05-27-2011, 11:42 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by idasukri View Post
salam kak nurul,

nak tanye pasal pasir untuk order last month, dah ada stok ke?
Salam....

Pasir dah ada since last week tapi akk tak ada number Ida.
Maaf ye.
Boleh datang ambil.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7237  
Old 05-27-2011, 12:56 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Salam kak nurul,
saya nak beli 4 kampit cat litter yang baru tu. apa nama dia kak? Senang nak sebut nanti.. he he he he...
rm 60 x 4 = RM 240.

Kak nurul nak amek sabtu petangkan? Kawan saya Reha @ Dewichenta
akan ambil pada sabtu malam.
Saya akan mesej kak nurul bila saya dah bank in duit ye. Say abank in selewat2 lewatnya tengah hari esok ok kan?

Terima kasih.
__________________
[
Reply With Quote
  #7238  
Old 05-27-2011, 01:15 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by tediber View Post
Salam kak nurul,
saya nak beli 4 kampit cat litter yang baru tu. apa nama dia kak? Senang nak sebut nanti.. he he he he...
rm 60 x 4 = RM 240.

Kak nurul nak amek sabtu petangkan? Kawan saya Reha @ Dewichenta
akan ambil pada sabtu malam.
Saya akan mesej kak nurul bila saya dah bank in duit ye. Say abank in selewat2 lewatnya tengah hari esok ok kan?

Terima kasih.
Ok set.
Boleh aje.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7239  
Old 05-27-2011, 01:22 PM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 11
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

kak nurul..nak order bw kitten 5 kg....(SHIRO KUAT MAKAN!!!!!)...
dulu bubuye 3 kg <> 2-3 month..skang ada shiro, 3 kg xsampai sebulan..sabo je laaa
rina tak dapat order kt weebly..tenet slow...
so nie rina main test mana2 yg boleh bukak je nie...harap2 message nie lepas...
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7240  
Old 05-27-2011, 02:40 PM
idasukri idasukri is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 27
Rep Power: 0
idasukri is on a distinguished road
Default Re: Blackwood

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

Pasir dah ada since last week tapi akk tak ada number Ida.
Maaf ye.
Boleh datang ambil.
oo yeke.. saya nak beli Advantage Flea & Tick Killer for Cats 1 kotak. berapa total tambah delivery ke Setiawangsa ye?

semalam gi checkup kat Naluri, doc cakap dah ada bukaan 3cm..hehe..memang kena standby kat rumah je ni..jadi nak guna delivery service la..

kalau delivery, bila despatch tu boleh hantar ye?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.