Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-06-2010, 12:13 PM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default supplier bw

aii... leh tlg bgtau mna nk cri blackwood area Png n Kdh(sg ptani/kulim)..tq
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2010, 01:49 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by pejai View Post
aii... leh tlg bgtau mna nk cri blackwood area Png n Kdh(sg ptani/kulim)..tq
Salam.....

Nanti saya tanya supplier kat mana dia hantar BW kat Penang atau Kedah ye.
Kalo tak silap ada beberapa kedai haiwan yang dia supply.
Nanti saya minta nama kedai tu.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2010, 03:36 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 10
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by pejai View Post
aii... leh tlg bgtau mna nk cri blackwood area Png n Kdh(sg ptani/kulim)..tq
kat kulim kedai haiwan comel ade.. y kat taman selasih.. oripack ade re-pack on ade.. try la tgk..
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2010, 08:44 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by pejai View Post
aii... leh tlg bgtau mna nk cri blackwood area Png n Kdh(sg ptani/kulim)..tq
Kalau Kat Alor Staq sy tau le.. breeder pack pun ada kat situ.. Kedai area jalan Stadium Darul Aman
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2010, 11:04 AM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
Kalau Kat Alor Staq sy tau le.. breeder pack pun ada kat situ.. Kedai area jalan Stadium Darul Aman
thanks for the info...kalo xde dekat2 penang,kulim,or sg petani kena terjah alor setaq lak.stok makanan kucing dah mkin susut ..
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2010, 11:09 AM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam.....

Nanti saya tanya supplier kat mana dia hantar BW kat Penang atau Kedah ye.
Kalo tak silap ada beberapa kedai haiwan yang dia supply.
Nanti saya minta nama kedai tu.


thanks Felix The cat..harap2 der la supplier kat Penang..puas dah dok terjah kedai pet kat area penang.. byk supplier royal can ja.. jasamu ku kenang
Reply With Quote
  #7  
Old 06-08-2010, 11:13 AM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
kat kulim kedai haiwan comel ade.. y kat taman selasih.. oripack ade re-pack on ade.. try la tgk..


thanks lily

saya der try gi kulim ahad lepas.. semua kedai xde jual black wood.. maybe terlepas pandg kedai comei nie..dekat mane yer kedai comel nie lily?..sye survey gak taman selasih .. yg der dia jual diamond,royal can..
Reply With Quote
  #8  
Old 06-08-2010, 11:59 AM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 11
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam.....

Nanti saya tanya supplier kat mana dia hantar BW kat Penang atau Kedah ye.
Kalo tak silap ada beberapa kedai haiwan yang dia supply.
Nanti saya minta nama kedai tu.
kak nurul, bleh tak tolong tanya kat area kuala terengganu ada tak petshop yg jual?
Reply With Quote
  #9  
Old 06-08-2010, 01:43 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 10
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by pejai View Post
thanks lily

saya der try gi kulim ahad lepas.. semua kedai xde jual black wood.. maybe terlepas pandg kedai comei nie..dekat mane yer kedai comel nie lily?..sye survey gak taman selasih .. yg der dia jual diamond,royal can..
kedai comel kat taman selasih.. pejai try kol and mintak direction kat die ea.. ni numbernye 044907612
Reply With Quote
  #10  
Old 06-08-2010, 03:49 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
Kalau Kat Alor Staq sy tau le.. breeder pack pun ada kat situ.. Kedai area jalan Stadium Darul Aman
Luvnett,
kedai yg mengadap pustaka union tu ker??
harga dia murah x??
klo murah balik kg nt nk borong byk2.. RC ada tak?
Reply With Quote
  #11  
Old 06-08-2010, 08:10 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 11
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Pejai,

Kedai Haiwan Comel tu belakang Pasaraya Minat, Taman Selasih, Kulim. Klu dah sampai area situ, cuba tanya orang, sure orang rau sebab kedai tu corner lot and nampak meriah dari luar.
Reply With Quote
  #12  
Old 06-09-2010, 12:10 AM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Luvnett,
kedai yg mengadap pustaka union tu ker??
harga dia murah x??
klo murah balik kg nt nk borong byk2.. RC ada tak?
A'ah.. yg mengadap pustaka union 2.. Harga kalau BW 2 xsure pula berapa.. Tapi yg dalam bekas cantik yg 2kg 2 kalau xsalah RM 35 pas 2 ada less 10% memang kalau cats food dia ada less 10%-20%
A'ah RC pun ada.. Sy pernah gak beli Rc kat situ, harga bleh tahan la, beza sikit ja ngan KL ni..
kalau nak beli suppliment or ubat2x cam kitzyme, frontline, malaseb, pas 2 ubat utk ear mate 2 memang ada jual.
Kedai yg sy maksud kan 2 e world aquatic tu tau.. Kedai yg tengah 2 xda jual, n kalau yg Tropikana 2 just ada Royal canin je.. Tapi ok gak harga RC dia.. n banyak la juga pilihan RC
Last pergi jelajah situ 3 minggu lepas masa balik kampung
Reply With Quote
  #13  
Old 06-09-2010, 12:23 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by luvnett View Post
A'ah.. yg mengadap pustaka union 2.. Harga kalau BW 2 xsure pula berapa.. Tapi yg dalam bekas cantik yg 2kg 2 kalau xsalah RM 35 pas 2 ada less 10% memang kalau cats food dia ada less 10%-20%
A'ah RC pun ada.. Sy pernah gak beli Rc kat situ, harga bleh tahan la, beza sikit ja ngan KL ni..
kalau nak beli suppliment or ubat2x cam kitzyme, frontline, malaseb, pas 2 ubat utk ear mate 2 memang ada jual.
Kedai yg sy maksud kan 2 e world aquatic tu tau.. Kedai yg tengah 2 xda jual, n kalau yg Tropikana 2 just ada Royal canin je.. Tapi ok gak harga RC dia.. n banyak la juga pilihan RC
Last pergi jelajah situ 3 minggu lepas masa balik kampung
Thanks luvnett..

Yana raya nt baru dpt balik.. buat masa sekarang berpusing2 kt kl ni la mencari BW.. nasib anak2 bulus tak memilih.. BW or RC, diorg sebat je.
Member yg bgtau kt ALor Star dpt BW murah sket, tu yg mencari kt mana tu.. nanti blik bleh borong byk2..
Reply With Quote
  #14  
Old 06-10-2010, 03:20 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 10
luvnett is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Thanks luvnett..

Yana raya nt baru dpt balik.. buat masa sekarang berpusing2 kt kl ni la mencari BW.. nasib anak2 bulus tak memilih.. BW or RC, diorg sebat je.
Member yg bgtau kt ALor Star dpt BW murah sket, tu yg mencari kt mana tu.. nanti blik bleh borong byk2..
Sama lah, Sy pun raya nanti baru nak balik.. nanti sama2 kita terjah petshop kat area A/Star 2 ya..
Reply With Quote
  #15  
Old 06-14-2010, 01:43 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Salam...

Sorry for the very late reply tapi Supplier Blackwood feedback yang kedai yang listed di bawah nie ada jual Blackwood :-

Sungai Petani

SP Pet Center
3C, Jalan Kampung Baru
Sungai Petani

Tel : 012 4333143

Terengganu
Klinik Veterina Haiwanku
820-Q, Lorong Pandan
Batu Burok
Kuala Terengganu

Tel : 09 6315664 (Dr. Lee)

Hope the above information will help
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 06-15-2010, 12:36 AM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Pejai,

Kedai Haiwan Comel tu belakang Pasaraya Minat, Taman Selasih, Kulim. Klu dah sampai area situ, cuba tanya orang, sure orang rau sebab kedai tu corner lot and nampak meriah dari luar.


tenkiu mctabbywhite

thanks for the info.. malu bertanya ,sesat jalan kan.. nasib ada ruangan kat cini..boleh gak kongsi2 n bertanye.. dah jumper kedai nye..tokey kedai comel ni pon mmg mesra alam.. heheheh...
Reply With Quote
  #17  
Old 06-15-2010, 12:45 AM
pejai pejai is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Rep Power: 0
pejai is on a distinguished road
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam...

Sorry for the very late reply tapi Supplier Blackwood feedback yang kedai yang listed di bawah nie ada jual Blackwood :-

Sungai Petani

SP Pet Center
3C, Jalan Kampung Baru
Sungai Petani

Tel : 012 4333143

Terengganu
Klinik Veterina Haiwanku
820-Q, Lorong Pandan
Batu Burok
Kuala Terengganu

Tel : 09 6315664 (Dr. Lee)

Hope the above information will help


tenkiu Felix the cat

really appreciated ur reply.. kat penang mmg xde kedai jual blackwood.. huuhuhuh... thanks again for the info... jasamu ku kenang..
Reply With Quote
  #18  
Old 06-22-2010, 05:25 PM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 11
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: supplier bw

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam...

Sorry for the very late reply tapi Supplier Blackwood feedback yang kedai yang listed di bawah nie ada jual Blackwood :-

Sungai Petani

SP Pet Center
3C, Jalan Kampung Baru
Sungai Petani

Tel : 012 4333143

Terengganu
Klinik Veterina Haiwanku
820-Q, Lorong Pandan
Batu Burok
Kuala Terengganu

Tel : 09 6315664 (Dr. Lee)

Hope the above information will help
thanks kak....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.