Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Movies & TV

Movies & TV Discuss the latest movies, tv shows, and what turns you into a couch potato

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-27-2010, 09:37 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Sila komen sikit.


Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2010, 09:43 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

kak zai,
pnh tgk video neh..mmg dasat giler tp best..
ala2 video clip pun hade...
takat telan air liur jer la..
kalo nak kawin buat ala2 gitu, boleh kot..
tp sampai anak cucu x abis settle utang bank..
muakakakakak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #3  
Old 09-27-2010, 09:46 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

dah duit berkepul kepul kan lia ?? hehe
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2010, 10:01 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
dah duit berkepul kepul kan lia ?? hehe
tuh la kak..untung hubby dia..
kawin anak orng kaya lak tuh.. senang sampai ke tua..
xyah kira2 gaji cukup ker x smp ujg bln

eekeekke.. jemat lepas tgk video nih sambil borak2 ngan senior & junior bos...
pastuh junior bos tanye kat senior bos kot2 ade calon awek2 loaded cam neh,
mane tau ade calon yg bleh di-sajes kan utk dia katanya...
pastuh terus senior bos suh tekel anak sulung sosilawati.. pewaris reta tuuuuuuuuu..!
junior bos ckp "nnt nyawa x brp nk selamat"... adehhhss..
memacam jer
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::

Last edited by abzalia; 09-27-2010 at 10:06 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-27-2010, 10:36 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

hahaha !! Insyaallah selamat, kalau nak kira cemtu takde la org nak kawen ngan anak sosi tu nanti. kecian dia...hehe

Nanti nak tunggu perkahwinan abang si nur nadia ni pulak
dengar2 nak kawen dgn DJ / TV presenter tuh
si marion counter....
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2010, 11:28 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
hahaha !! Insyaallah selamat, kalau nak kira cemtu takde la org nak kawen ngan anak sosi tu nanti. kecian dia...hehe

Nanti nak tunggu perkahwinan abang si nur nadia ni pulak
dengar2 nak kawen dgn DJ / TV presenter tuh
si marion counter....
hehe..sr. bos saje gurau2 kak..
sane nak ngusik jr. bos tuh sbb dia bujang lg..tgh carik awek katanya
abg dia yg kawin tuh pun kontroversi jugak..
sbb bakal abg ipar marion counter (sm faisal) tuh dok sindir marion dlm Twitter ckp marion cam terdesak..

masa tuh marion wat pengumuman dia akn kawin ngan sm nasaruddin. klik sini -->>http://beautifulnara.com/sindiran-pe...arion-caunter/

pastuh marion reply blk.. klik sini -->>http://beautifulnara.com/marion-kece...dir-sm-faisal/
rasanya dia syok kat marion kot tp marion x layan..
kalo x, xkan dia nak sindir2 plak..ape2 je la dorg tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #7  
Old 09-27-2010, 11:33 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

haha ..mcm berebut la pulak adik beradik

tapi akak pun minat tengok cara marion tu mengacarakan rancangan 8TV quickie dulu. Dia selamba jer...muka sweet dan badan wow ! sekseh
Reply With Quote
  #8  
Old 09-27-2010, 11:37 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 11
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???
Reply With Quote
  #9  
Old 09-27-2010, 11:40 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

ha..prinz
komen ni yg akak nak dengar
sebab kat fb pun kengkawan ramai ckp dah mcm kawen org kristian jer
siap ada gaya roman *maksudnya lelaki yg separa bogel itu lah*
pastu baling jambangan bunga ke belakang tu, budaya mana agaknya ya ?

hak hak !! sapa nak jawab ?
Reply With Quote
  #10  
Old 09-27-2010, 11:44 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

uiskk.. topik hangat nie..
yana br tengok separuh video tu sebab loading lambat lak..
tp dari starting dh boleh agak dh.. mesti fairy tale habis..

betul ckp Ramzee, asalkan diorang tak berhutang sudah la..

tapi jangan pulak ada org yg tak berapa nk cukup duit pon nk tiru macam ni..
kena ukur baju kat badan sendiri la.. kalau tak lepas kahwin hidup di selubungi hutang
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #11  
Old 09-27-2010, 11:47 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haha ..mcm berebut la pulak adik beradik

tapi akak pun minat tengok cara marion tu mengacarakan rancangan 8TV quickie dulu. Dia selamba jer...muka sweet dan badan wow ! sekseh
tuh la..ntah ape2 jer...tp x kisah la..janji x amik laki orang..
kahkahkahkah...

lia pun sukeh tgk marion tuh... sweet, maklum ler byk darah kacuk ler kan.. so far xde dengar bad gosip pasal dia ..hehehe



Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???
setuju!!!! jgn lps bercerai berai (cam sesetengah artis), kang kuar plak statement x byr lg maskawin.. opsssss..terlebeyy sudah!!

yg half naked tuh konon nak wat ala2 fairy la tuh....eheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #12  
Old 09-27-2010, 11:57 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ha..prinz
komen ni yg akak nak dengar
sebab kat fb pun kengkawan ramai ckp dah mcm kawen org kristian jer
siap ada gaya roman *maksudnya lelaki yg separa bogel itu lah*
pastu baling jambangan bunga ke belakang tu, budaya mana agaknya ya ?

hak hak !! sapa nak jawab ?
kak, kalo tgk skang nih semua cara melayu kawin pun dh byk
"kacuk2" ngan budaya lain dah..
cam berinai, bersanding & bertepung tawar, setau lia pun xde dlm Islam
tp dah jadi adat kita. bab2 baling bunga tuh budaya bangsa lain..
kalo kita nak buat jugak, tuh dah agak ter-pleot dah tuh

kalo nak kawin btul2 ikut Islam, cukup akad nikah, dan war2kan kpd jiran tetangga utk memberitahu psl perkahwinan, doa selamat & kalo bergambar pun seeloknyer dengan ahli kuarga jer tanpa mendedah aurat kpd yg bkn muhrim.. tp ape yg dibuat lebih kepada permintaan kuarga senonyer, yer la..byk pihak nk kne jaga ati kan....

cam lia plak, dulu kawin akad nikah, doa selamat / kenduri makan sederhana jer tanpa pembaziran just nak war2kan psl perkahwinan supaya xde yg terkejut plak.. & bergambar pun ngn ahli kuarga jer..

ape2 pun terpulang kat individu & niat dia..hehehehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #13  
Old 09-27-2010, 12:05 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
uiskk.. topik hangat nie..
yana br tengok separuh video tu sebab loading lambat lak..
tp dari starting dh boleh agak dh.. mesti fairy tale habis..

betul ckp Ramzee, asalkan diorang tak berhutang sudah la..

tapi jangan pulak ada org yg tak berapa nk cukup duit pon nk tiru macam ni..
kena ukur baju kat badan sendiri la.. kalau tak lepas kahwin hidup di selubungi hutang
berutang ikut kemampuan xpe,
yer la skang nih, x berutang.. x memakai..
tp berutang utk mende2 keperluan (umh @ kete) jer la
kalo berutang sbb nak wat majlis grand2 tiru cam tuh,
sendiri mau ingat la, kan?? ...hahahaha
jgn pas kawin dok ngadap bowl megi jer hari2, dah ler
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #14  
Old 09-27-2010, 12:09 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

betul tu lia..

bersanding pun kita tiru budaya org india kan ?

termasuklah dgn berinai sumer tuh...


Yana ~ kalo jodoh tak panjang lagi sedeh kan ?

utang lom abes bayar sudah bercerai ...

*kak zai ada tengok kes begini. Kesian mak bapak kene tolong bayarkan hutang. Ala2 kes beego dulu gak kan...*
Reply With Quote
  #15  
Old 09-27-2010, 12:22 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
betul tu lia..

bersanding pun kita tiru budaya org india kan ?

termasuklah dgn berinai sumer tuh...


Yana ~ kalo jodoh tak panjang lagi sedeh kan ?

utang lom abes bayar sudah bercerai ...

*kak zai ada tengok kes begini. Kesian mak bapak kene tolong bayarkan hutang. Ala2 kes beego dulu gak kan...*
ha ahh kak
bersanding, tepung tawar & berinai tuh budaya indian,
baling2 bunga tuh budaya agama kristian
Islam xde sanding, inai or baling2 bunga..
BALING PINGGAN MANGKUK pas kawin ade ler kot

bertunang pun salah satu adat jugak, semua kaum & agama
ade adat cam tuh.. kalo x silap lia, pnh baca artikel yg sebut dlm Islam haram meminang tunang org,
sbb blh menyebabkan persengketaan.

lia dulu xde tunang2, kak. kawin terus.
jimat tambang naik belon ke swk utk 1 rombongan.
kalo 1 rombongan, mau dlm 10 org..
agak2 pegi blk kos tambang jer dah RM5-6kkopak wooo..!!! ,

agaknyer kalo tunang2 dulu,
mau 15juta kali kot putus, hahahahafamily kitorg ckp elok
kos utk bertunang simpan wat belanja pas kawin, sbb pas kawin lg byk
duit nak pakai.. bila fikir2 blk, betul jugak..

cam bercerai berai nih artis salunye dikaitkan..
tp sbnrnyer org biasa pun ramai gak yg bercerai berai,
tp sbb artis, so dpt ler liputan meluas & mcm keje dorg asik kawin cerai jer..
sebenarnyer mane2 sama, x kira artis atau org biasa..
dah namanya takdir ..xde jodoh & x jumpa kebahagiaan hakiki..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #16  
Old 09-27-2010, 01:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Sokong Lia

Dulu masa akak kahwin ada suara suara sumbang kata akak kahwin koboi tp sekurang kurangnya dah kahwin 10 tahun. Orang yang bercakap tu kahwin tak sampai 4 tahun cerai. Akak kahwin takde sanding,takde tunang.Rambo macam ko juga. Nikah kat masjid pagi, malam buat kenduri doa selamat limited kpd family member je. Esoknya jamu makan untuk kawan kawan, jiran jiran. Dah selesai.Takde utang dengan siapa siapa. Duit spare siap dapat bawa gi honeymoon ke China 10 hari lagi.

Kahwin ni kalau nak dengar kata kata orang boleh cair telinga. Itu tak sesuai,ini tak bagus, sana tak elok. Lantak dengan kata kata orang. Kita buat mana yang wajib dulu. Kalau ada duit lebih baru buat tambahan yang mana nak ditambah. Kalau setakat takut cakap cakap orang, utang sampai bercicit pun tak abis.

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
ha ahh kak
bersanding, tepung tawar & berinai tuh budaya indian,
baling2 bunga tuh budaya agama kristian
Islam xde sanding, inai or baling2 bunga..
BALING PINGGAN MANGKUK pas kawin ade ler kot

bertunang pun salah satu adat jugak, semua kaum & agama
ade adat cam tuh.. kalo x silap lia, pnh baca artikel yg sebut dlm Islam haram meminang tunang org,
sbb blh menyebabkan persengketaan.

lia dulu xde tunang2, kak. kawin terus.
jimat tambang naik belon ke swk utk 1 rombongan.
kalo 1 rombongan, mau dlm 10 org..
agak2 pegi blk kos tambang jer dah RM5-6kkopak wooo..!!! ,

agaknyer kalo tunang2 dulu,
mau 15juta kali kot putus, hahahahafamily kitorg ckp elok
kos utk bertunang simpan wat belanja pas kawin, sbb pas kawin lg byk
duit nak pakai.. bila fikir2 blk, betul jugak..

cam bercerai berai nih artis salunye dikaitkan..
tp sbnrnyer org biasa pun ramai gak yg bercerai berai,
tp sbb artis, so dpt ler liputan meluas & mcm keje dorg asik kawin cerai jer..
sebenarnyer mane2 sama, x kira artis atau org biasa..
dah namanya takdir ..xde jodoh & x jumpa kebahagiaan hakiki..
Reply With Quote
  #17  
Old 09-27-2010, 01:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Separuh bogel?? Kat mana? Tak nampak pun.Heheheh!!

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
takpe dia kaya... asal dia tak berhutang tuk wat event tu sudah lee... hehehee
tp tak tahan lelaki2 yg half naked tu.. perlu ke???
Reply With Quote
  #18  
Old 09-27-2010, 01:51 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Masalah org sekarang ni, kahwin nk menunjuk-nunjuk..
sanggup berhabis pasal kahwin..
jangan ckp kahwin, ada yg bertunang siap kat hotel lg..
kalau betul2 cukup duit dan mampu tak apa.. tapi yg tak berduit pon nak tiru tu yg payah tu..

lagi satu, masyarakat sekeliling pon sama..
bila dibuat kenduri tu sederhana sj, tak ada pelamin segala bagai, mula la mulut bercerita.. takkan anak pegawai kenduri sederhana jer..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #19  
Old 09-27-2010, 02:54 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Separuh bogel?? Kat mana? Tak nampak pun.Heheheh!!
yang tiup horn masa bersiram tu june
baru jap tadi aku tau itu amalan org yahudi
bila durg nak semayang tiup horn
kalau kita azan kan
Reply With Quote
  #20  
Old 09-27-2010, 03:09 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 10
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
yang tiup horn masa bersiram tu june
baru jap tadi aku tau itu amalan org yahudi
bila durg nak semayang tiup horn
kalau kita azan kan
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Lion Tale vivienlpl Rescuers & Fosterers 0 09-18-2009 03:25 PM
AL-FATIHAH kepada arwah ayah Naz (Nazeri Keytot) DJSNAZ83 General Discussion 17 04-20-2009 10:34 AM
A Tale of Mari and Three Puppies vivienlpl Movies & TV 5 12-21-2008 07:31 PM
Lion Tale Coony Cat TV and Photos 8 12-10-2008 12:11 PM
A Lion's Tale of Love Ezer Movies & TV 12 08-12-2008 10:43 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.