Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Small Mammals - Furry & Cute

Small Mammals - Furry & Cute Home for the small, furry and cute mammals such as bunnies and hamsters

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-23-2011, 09:50 AM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Want to adopt gp

anyone who want to do adoption their GP?i want...
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2011, 04:42 PM
Elley Elley is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Rep Power: 0
Elley is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Hi, any criteria on how or what type of gp are you looking to adopt?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-27-2011, 09:01 AM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

hi elley,
ermm im searching for Abyssinian or short hair,,but most prefer the long hair one..coz it''s so cute... :)
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2011, 08:51 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
hi elley,
ermm im searching for Abyssinian or short hair,,but most prefer the long hair one..coz it''s so cute... :)
pjud bajet dalam berapa???
Reply With Quote
  #5  
Old 03-29-2011, 02:31 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

haah?bdget..hurmm igt kn ade org nk bg free ke pe ke...hehe nama pon adopt kn...hurmm klu budget ni x reti sgt la tp klu ikt kn below then rm50 la kot...sbb x taw sgt cmne nk budget ar..ley tlg tunjuk ajr x?the food,cage,hay, pe lg eyh?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-30-2011, 09:01 AM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
haah?bdget..hurmm igt kn ade org nk bg free ke pe ke...hehe nama pon adopt kn...hurmm klu budget ni x reti sgt la tp klu ikt kn below then rm50 la kot...sbb x taw sgt cmne nk budget ar..ley tlg tunjuk ajr x?the food,cage,hay, pe lg eyh?
bkn la... maksudnya kucing tu bajet nak adopt berapa??? kalo nak murah g tgk thread kak nani "save cat at dbkl"

kak nani kate kucing kat sane RM15 je. cube la tengok kat sane lagipon kak nani kate kat sane banyak gler kucing. yang dlh pun ade

kalo pjud nak bela setakat seko je ltak dalam umah pun xpe kot. sep ckit bajet. yang tggl makanan, pasir (bekas die pakai la bekas pape dlu kalo boleh bekas plastik x la terbocor lak kang hehehehehe.............)
Reply With Quote
  #7  
Old 03-30-2011, 12:43 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

hafiz90. pjud nak cari guinea pig (tikus belanda) bukan nak cari kucing. setahu saya kat banting ada satu GP farm. kalau tak silap yang jenis normal baru RM25.00.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-30-2011, 02:15 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

hafiz90...sy nk cri guinea pig[tikus belanda] bukan kucing tp pe2 pon info tuk kucing tuh agk baik n bgus tuk i...thx anyway.....

anjeain> uiks kt banting jauh la plak i ade kt area PJ jer[i stay kt puchong] GP yg kt bnting tu ok ker?ade jenis pe ye?ke anjeain ade taw tmpat len lg?ke anjeain nk bg i adopt u pnye GP hehehhe..
Reply With Quote
  #9  
Old 03-30-2011, 04:30 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

pjud.. boleh search kat mudah.com. kalau betul2 nak saya boleh minta kawan saya tolong belikan tu pun kalau pjud boleh datang amik kat klang lar sebab saya duduk klang. saya mana ada bela budak ni. anak landak ada la..
Reply With Quote
  #10  
Old 03-31-2011, 01:09 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

anjeain..hah?ade hedgehog ker??ade wat adoption ke x?alaaa kt klang la plak jauh bebeno,,i ni blja lg ar...hurmm mudah ye..k t i try. but then if ade spe2 lg yg nk make adoption to their GP just let me know yer..hamster pon boley la kot 4 my girl nih
Reply With Quote
  #11  
Old 03-31-2011, 02:23 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

ADOPTION.... tak mungkin... hedgehog akak sangat comel & sangat2 manja. jaga pon senang. nanti kalau ada yang nak bagi adoption akak inform. kalau boleh e-mail kat akak contact no. (putribulan78@hotmail.com)
Reply With Quote
  #12  
Old 03-31-2011, 02:58 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
ADOPTION.... tak mungkin... hedgehog akak sangat comel & sangat2 manja. jaga pon senang. nanti kalau ada yang nak bagi adoption akak inform. kalau boleh e-mail kat akak contact no. (putribulan78@hotmail.com)
Memang betul kata Anjeain, hedgehog memang comel sangat sangat.
Dulu akk ada bela seekor albino hedgehog nama dia Elvis sebab bulu kat atas kepala dia naik macam rambut Elvis Presley . Tapi malangnya Elvis dah mati. RIP Elvis.

Sekarang bela GP pula. Memang best pelihara GP nie. Makan sayur, buah dan hay. Yang comel pasal GP nie mereka sangat pandai. Bila je balik dari kerja dan buka pintu, mereka dah bunyi 'Wheek! Wheek!' nak minta makan. Bila dah bagi makan mereka akan bunyi lain. GP akk mesra alam ngan kucing kat rumah. Bermain sama sama lagi. Bila mandi dan hair dryer mereka akan duduk diam diam je. Manja sangat.

Sekarang pula ada keluarga baru, Kenji dan Taro sugar glider. Sangat manja juga. Best pelihara binatang nie.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #13  
Old 03-31-2011, 03:54 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

wah... kak nurul dah boleh buka mini zoo dah ni. tu lah kalau dah minat dengan haiwan kalau boleh semua nak bela. saya pon macam kak nurul gak. bukan apa kadang2 tengok keletah diaorang boleh hilang stress.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-31-2011, 04:06 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
wah... kak nurul dah boleh buka mini zoo dah ni. tu lah kalau dah minat dengan haiwan kalau boleh semua nak bela. saya pon macam kak nurul gak. bukan apa kadang2 tengok keletah diaorang boleh hilang stress.
He..he... lebih kurang la
Betul apa anjeain kata.... bila kita tengok telatah mereka memang automatik kita akan hilang segala stress, kemarahan dan lain lain.
Rasa tenang betul.
Akk paling suka tengok telatah GP nie. Memang sangat reponsive ngan manusia. Dah tu manja lagi.

Ni baru berjinak jinak ngan Sugar Glider. Semalam bagi makan HPW Diet, mereka jilat jilat jari akk. Comel sungguh tengok lidah Sugar Glider yang kecik molek tu jilat jilat. Nasib tak picit, kalo picit memang cedera parah nanti .

Ikan guppy pun ada. Tortise pun ada

Kalo nak melawat mini zoo jom la ke rumah
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #15  
Old 03-31-2011, 04:47 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

bnyknye anakkkkk.....mmg leh jadi mini zoo ni.....klu dtg melawat kena bayor x?
Reply With Quote
  #16  
Old 03-31-2011, 04:56 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by picco View Post
bnyknye anakkkkk.....mmg leh jadi mini zoo ni.....klu dtg melawat kena bayor x?
He..he.... nak wat cam mana memang akk suka dan sayangkan binatang.
Kat rumah ada :-

1) 15 ekor kucing
2) 2 GP
3) 2 Sugar Glider
4) 2 Tortise
5) 10 ekor guppies

Nak melawat? Boleh.... Entrance fee kena bawa kueh mueh
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #17  
Old 03-31-2011, 05:52 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

lain kali boleh lah bawa anak gi zoo mini kak nurul. mesti diaorang suka.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-31-2011, 06:27 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 9
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
He..he.... nak wat cam mana memang akk suka dan sayangkan binatang.
Kat rumah ada :-

1) 15 ekor kucing
2) 2 GP
3) 2 Sugar Glider
4) 2 Tortise
5) 10 ekor guppies

Nak melawat? Boleh.... Entrance fee kena bawa kueh mueh
betul... menarik tu....
hebat la kak nurul manage jaga dorg sume... tabikk....
Reply With Quote
  #19  
Old 03-31-2011, 08:44 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
betul... menarik tu....
hebat la kak nurul manage jaga dorg sume... tabikk....
Bukan hebat... tapi minat punya pasal.
Tu la mak saya complain...... dia kata saya buang masa lebih ngan binatang peliharaan saya dari spend time ngan anak
Jadi kena agih masa ngan semua.
Semua kena dapat perhatian tapi ikut rotation he...he...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #20  
Old 04-01-2011, 12:34 AM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Bukan hebat... tapi minat punya pasal.
Tu la mak saya complain...... dia kata saya buang masa lebih ngan binatang peliharaan saya dari spend time ngan anak
Jadi kena agih masa ngan semua.
Semua kena dapat perhatian tapi ikut rotation he...he...
saya pon macam kak nurul gak. dalam hati saya kata (ada aku kesah). yang penting kita tau apa yang kita buat dan hanya kita yang faham perasaan kita. sekarang ni dalam perancangan nak beli SG.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
- please adopt me - Hunter Hall of Shame 9 09-06-2012 08:43 PM
HELP ! Please adopt my 2nd dog stratboy Dogs & Puppies 2 04-06-2010 06:47 PM
Looking to adopt hamster kyrez General Discussion 0 10-08-2009 11:43 AM
Please Adopt Me... shareen_natasha Cats & Kittens 18 02-01-2009 08:22 PM
Which dog to adopt? eyegel Dogs & Puppies 5 06-19-2008 01:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.