Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Small Mammals - Furry & Cute

Small Mammals - Furry & Cute Home for the small, furry and cute mammals such as bunnies and hamsters

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 04-04-2011, 01:10 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi Picco,

Sebenarnya akk ni bukan expert pelihara GP.
Akk pun baru berjinak jinak ngan GP tahun lalu.
Pelihara GP memang senang.
Akk tak bagi GP akk makan pellet tu.
Akk lebih suka bagi makan makanan yang segar sepert :-

- Alfafa hay
- Timothy hay
Sayur seperti :-
- Carrots
- Celery
- Kangkung
- Cabbage
- Red Bell Pepper (buang biji)
- Daun Pandan
- Kacang buncis
Buah seperti :-
- Apple
- orange (buang kulit)

Selain dari yang di atas, akk juga bay lysinc + vit c yang di campurkan ngan minuman air mereka. GP perlukan banyak Vit C kalo tak mereka akan sakit.

GP memang boleh di mandikan tapi akk jarang mandikan mereka sebab mereka tak berbau atau kotor pun. Ni sebab akk pakai pellet di perbuat dari recycle paper untuk bedding mereka. Satu lagi GP akk pandai pakai toilet he..he... jadi pellet tak kotor pun.

GP di beri makan dua kali sehari iaitu pagi dan petang. Mereka nie pandai tau, asalkan dengar bunyi plastic atau pintu fridge di buka terus jerit minta makan. Dulu akk tak caya tapi bila dah pelihara baru akk tau mereka nie pintar sangat. Bila nak makan jerit Wheek! Wheek! Bila dah bagi makan mereka bunyi lain pula. Seronok tau.

Setahu akk GP jarang sakit kalo di jaga betul. Alhamdulilah dah dekat setahun akk pelihara GP nie tak pernah sakit pula. Yang akk tau kalo cirit birit bagi makan Timothy hay untuk stabilkan balik poo poo tu.

A'ah... orang yang jual kat banting tu memang murah tapi jauh.......

Cuba picco masuk forum lowyat under 'Pets Wonderland'. Kat situ ada GP corner. Segala information pasal GP ada situ.

Bab tengok cinonet memang akk gagal la Picco. Tak pandai bezakan pun he..he....
ee...bestnye...klu dia berbunyikn..tpi akk pnya gp tu bebas dlm umah ke atau kena letak dlm cage?cmne nk ajor gi toilet?nnti bila sya da beli gp sya nk hntr kt akk la,leh tolong train kn gi toilet kn,kn,kn?????
Reply With Quote
  #42  
Old 04-04-2011, 01:15 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by picco View Post
ee...bestnye...klu dia berbunyikn..tpi akk pnya gp tu bebas dlm umah ke atau kena letak dlm cage?cmne nk ajor gi toilet?nnti bila sya da beli gp sya nk hntr kt akk la,leh tolong train kn gi toilet kn,kn,kn?????
Memang best bela GP picco.
Akk punya GP dalam zoo zone tapi zoo zone tu dah kecik sebab GP akk dah besar dan bulat macam tuan dia .
Every day, akk akan kuarkan mereka untuk floor time.
Masa tu mereka bebas jalan ke sana ke mari.
Masa tu juga kucing akk sibuk ikut mereka dari belakang sebab hairan tengok.
Tapi kucing akk tak pernah ggt atau usik GP akk. Mereka just hidu hidu and then ikut kemana GP tu pergi. Konon jadi bodyguard la
Pasal train GP guna toilet tu, senang je.
Just letak poo poo dia dalam toilet tu.
Automatic dia akan pergi.
GP tu bukannya 100% guna toilet.
Ada masa poo kat luar juga tapi sikit la.
Yang lain kat dalam toilet.
Nak hantar ke rumah?
Bahaya tu nanti akk tak pulangkan pula
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #43  
Old 04-04-2011, 01:53 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Memang best bela GP picco.
Akk punya GP dalam zoo zone tapi zoo zone tu dah kecik sebab GP akk dah besar dan bulat macam tuan dia .
Every day, akk akan kuarkan mereka untuk floor time.
Masa tu mereka bebas jalan ke sana ke mari.
Masa tu juga kucing akk sibuk ikut mereka dari belakang sebab hairan tengok.
Tapi kucing akk tak pernah ggt atau usik GP akk. Mereka just hidu hidu and then ikut kemana GP tu pergi. Konon jadi bodyguard la
Pasal train GP guna toilet tu, senang je.
Just letak poo poo dia dalam toilet tu.
Automatic dia akan pergi.
GP tu bukannya 100% guna toilet.
Ada masa poo kat luar juga tapi sikit la.
Yang lain kat dalam toilet.
Nak hantar ke rumah?
Bahaya tu nanti akk tak pulangkan pula
bulat cm tuan dia???jgn jadi cam bonsai da lecage dia cmne plak kak?cam cage rabbit ke? atau wat sndiri?dia melompat x? bnyk tnye la plak kn,cm kaunter prtnyaan la plak???nk wt cmne,kang x tnye akk xde keja plak!!anywy thnks ye kak sbb bg info yg terlalu brguna untk sya...akan ku gunakn sepenuhnyeee
sbtu ni sya nk gi banting nk beli,tpi x tau plak nk beli jenis cmne?beli sepasang je..da beranak pinak nnti leh jual kt akk kn??
Reply With Quote
  #44  
Old 04-04-2011, 02:00 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
kat sungai buaya ker? macam nak pergi tengok je.
yup!! x susah nk cri pn tmpt dia...senang je,depan umah dia ada bendera malaysia mmg bnyk dia bela gp,mcm2 jenis,mmg cute miut..rase cm nk picit2 je
Reply With Quote
  #45  
Old 04-04-2011, 02:08 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by picco View Post
bulat cm tuan dia???jgn jadi cam bonsai da lecage dia cmne plak kak?cam cage rabbit ke? atau wat sndiri?dia melompat x? bnyk tnye la plak kn,cm kaunter prtnyaan la plak???nk wt cmne,kang x tnye akk xde keja plak!!anywy thnks ye kak sbb bg info yg terlalu brguna untk sya...akan ku gunakn sepenuhnyeee
sbtu ni sya nk gi banting nk beli,tpi x tau plak nk beli jenis cmne?beli sepasang je..da beranak pinak nnti leh jual kt akk kn??
Ha..ha... bonsai tu kecik
Ni dah bukan bonsai lagi tau Picco
Its ok... selagi akk boleh jawab, akk akan jawab
Mmmmm kalo tak nak beranak pinak, jangan la beli sepasang.
Nanti karang banyak anak, jadi stray pula
Susah lagi
Kalo nak juga beli sepasang dan ada anak... jangan la jual kat akk bagi free je
Akk terima ngan dua tangan terbuka he..he....
Tak la.... cage dia tu yang zoo zone tu.
Yang plastic ada cover.
Yang macam nie.... tapi tak la sebesar macam nie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	zoozone.jpg
Views:	1327
Size:	53.4 KB
ID:	10782  
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #46  
Old 04-04-2011, 02:09 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Talking Re: Want to adopt gp

alahai sume org da nk bela gp da ker?huhu pjud je lom dpt cri2 lg nih... hurmm klau ade yg nk bg free ok gak nih..nk beli pon kne cri tmpat yg murah n kne la gp tu cntik n sehat..abys mmg cntik ar.. hurmmm kt banting tu agk jauh skit ar...sbb pjud kt puchong,,,hurmm nk pg pon kne nek moto awek la hihihi kalu de len tmpat yg murah2 let me know yer,,,thx la kt i yg buka thread NK ADOPT GP hehehhe
Reply With Quote
  #47  
Old 04-04-2011, 02:29 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
alahai sume org da nk bela gp da ker?huhu pjud je lom dpt cri2 lg nih... hurmm klau ade yg nk bg free ok gak nih..nk beli pon kne cri tmpat yg murah n kne la gp tu cntik n sehat..abys mmg cntik ar.. hurmmm kt banting tu agk jauh skit ar...sbb pjud kt puchong,,,hurmm nk pg pon kne nek moto awek la hihihi kalu de len tmpat yg murah2 let me know yer,,,thx la kt i yg buka thread NK ADOPT GP hehehhe
pjud nk gp free ye?nnti picco beli dlu,pastu da beranak nnti picco bg murah2 je!kt banting tu mmg cantek n sihat la pjud..picco duk klang je,nnti sbtu ni picco beli sepasang dlu,nnti pas beranak picco annouc.erk!!
Reply With Quote
  #48  
Old 04-04-2011, 02:43 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by picco View Post
pjud nk gp free ye?nnti picco beli dlu,pastu da beranak nnti picco bg murah2 je!kt banting tu mmg cantek n sihat la pjud..picco duk klang je,nnti sbtu ni picco beli sepasang dlu,nnti pas beranak picco annouc.erk!!
klang kat mana? akak pon duk klang gak. kalau takde apa2 akak pon nak gi tengok sabtu ni. ada FB tak?
Reply With Quote
  #49  
Old 04-04-2011, 03:05 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
klang kat mana? akak pon duk klang gak. kalau takde apa2 akak pon nak gi tengok sabtu ni. ada FB tak?
akk duk klg ke? Fb ada tpi kt opis ni bos picco kedekut tahap babon..x leh bukak...huhuhu akk duk area mane?picco duk area telok pulai berhampiran ngan taman gembira...akk ada bnyk bela anak ke?
Reply With Quote
  #50  
Old 04-04-2011, 03:14 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by picco View Post
pjud nk gp free ye?nnti picco beli dlu,pastu da beranak nnti picco bg murah2 je!kt banting tu mmg cantek n sihat la pjud..picco duk klang je,nnti sbtu ni picco beli sepasang dlu,nnti pas beranak picco annouc.erk!!

haah picco nk bg free?wahh nk kne tggu lama skit ar ye bru dpt.. cntek ade yg nk bg dah..ok pjud book kt picco taw...
Reply With Quote
  #51  
Old 04-04-2011, 03:28 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

picco : akk duduk kat jalan kapar. mak sedara akk ada duduk kat teluk pulai. buat masa ni akak ada :~
1) 4 ekor kucing
2) 3 ekor arnab (anggora & lion head)
3) 2 hedgehog
hari sabtu ni kalau berkenan kat GP tu tak mustahil keluarga akak akan bertambah. kalau nak tgk pic anak2 akak leh add FB akak (putribulan78@hotmail.com)

pjud : sabar yerk.. kalau dah rezeki tak kemana. cuma lambat atau cepat je. macam tu pjud dah kena buat preparation untuk keluarga baru la...
Reply With Quote
  #52  
Old 04-04-2011, 03:42 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
picco : akk duduk kat jalan kapar. mak sedara akk ada duduk kat teluk pulai. buat masa ni akak ada :~
1) 4 ekor kucing
2) 3 ekor arnab (anggora & lion head)
3) 2 hedgehog
hari sabtu ni kalau berkenan kat GP tu tak mustahil keluarga akak akan bertambah. kalau nak tgk pic anak2 akak leh add FB akak (putribulan78@hotmail.com)

pjud : sabar yerk.. kalau dah rezeki tak kemana. cuma lambat atau cepat je. macam tu pjud dah kena buat preparation untuk keluarga baru la...

meriahnye umah akk ye.....nnti picco akn add akk kt FB erk! nnti leh la kita bertukar fikiran pasal pets ni kn...sbb kt opis picco ni kebnykkn x brminat..klu ada kwan yg sama minat ni,mmg senang......leh kita jdik kawan kn!


pjud = picco ada kata nk bg free kew? klu murah tu adalah ....xpe la,insyllah klu mnjadi la GP yg picco jage tu nnti brtmbah tmbah,mgkin picco akn bg free je..
Reply With Quote
  #53  
Old 04-04-2011, 04:35 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

[QUOTE=picco;94571]meriahnye umah akk ye.....nnti picco akn add akk kt FB erk! nnti leh la kita bertukar fikiran pasal pets ni kn...sbb kt opis picco ni kebnykkn x brminat..klu ada kwan yg sama minat ni,mmg senang......leh kita jdik kawan kn!


jadi kawan...akak ok je. memang meriah. lagi2 masa nak mandikan diaorang. banyak tangan yang membantu. (anak2 sedara) kalau time cuti sekolah pg2 dah sampai nak jadi volunteer. sebab tu anak2 akk semua dah terlebih manja.
Reply With Quote
  #54  
Old 04-04-2011, 04:39 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by pjud View Post
haah picco nk bg free?wahh nk kne tggu lama skit ar ye bru dpt.. cntek ade yg nk bg dah..ok pjud book kt picco taw...
Mmmm benda lum jadi tak elok cakap.
Nanti jadi kes macam Mat Jenin
Akk doakan Pjud akan dapat sepasang GP yang comel dan sihat walafiat.
Tu yang penting.
Jangan lupa bagi makanan yang baik supaya maintain kesihatan dia tu.

Kalo Pjud nak wat CC cage sendiri pun boleh.
Just beli wire mesh dari Daiso harga satu piece RM5.00
Perlu at least 10 pcs jadi RM50.00
Then beli coroplast untuk lining dia.
Coroplast boleh beli kat kedai buku.
Nanti Pjud ada masa boleh google CC cage.
Macam macam design ada.
Kalo Pjud berjaya wat akk nak tempah satu he..he...
Akk memang ada idea tapi tangan tak pandai bertukang la...
Add akk kat FB juga ye...
Kita kongsi cerita pasal binatang kesayangan kita situ.
My FB phil_zim@yahoo.com
See you.

P/s Kalo nak cari supplier hay yang murah akk ada contact sebab akk biasa juga beli dari dia.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #55  
Old 04-04-2011, 05:42 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

dah Add FB akak. kat mana nak beli C&C cage tu. rasanya kat tempat kita takde jualkan. dah berbulan2 saya search kat google pasal cage tu tp tak dapat.
Reply With Quote
  #56  
Old 04-04-2011, 06:08 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by anjeain View Post
dah Add FB akak. kat mana nak beli C&C cage tu. rasanya kat tempat kita takde jualkan. dah berbulan2 saya search kat google pasal cage tu tp tak dapat.
Thanks Anjeain....
Memang tak ada jual C&C cage tu.
TU kena wat sendiri.
Beli wire mesh tu kat Daiso je.
Sekeping RM5.00
According to sifu GP dia kata kena at least 10 keping untuk wat cage yang comfortable untuk GP.
Coroplast tu untuk lining base C&C cage tu.
Akk ada idea untuk buat tapi tangan keras tak pandai bertukang.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #57  
Old 04-04-2011, 09:11 PM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Bestnya Zul banyak jenis GP.
Bagi akk cukup la seekor abby dan seekor american shorthair.
Tapi akk tengah confuse macam mana nak tau jantinanya.
Dah study tapi masih gagal
Tengok cinonet dia macam serupa je.
Kalo serupa confirm la dua dua jantan kena la tukar nama
Zul pakar ke?
My favourite memang peruvian sebab bulu dia cantik!
Tapi for now enough la ngan Timi dan Mimi.
Tapi kucing tak cukup
Dah ada persian, siamese, munchkin, Exotic Shorthair.
My favourite Exotic Shorthair
ha ha ha....saya bukan pakar le....cuma dah biasa bela macam2 haiwan dari kecil.....sampai dah nak jadi atuk lak ni.....
sis. memang sukar nak tentukan jantinanya.....melainkan dah biasa bela je. kalau nak tengok gambar bandingan jantina gp ada kat internat. tapi kalau umur gp dah 2 bulan lebih....memang mudah je...serupa je macam tikus atau hamster punya tu.
Reply With Quote
  #58  
Old 04-04-2011, 11:06 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Thanks Anjeain....
Memang tak ada jual C&C cage tu.
TU kena wat sendiri.
Beli wire mesh tu kat Daiso je.
Sekeping RM5.00
According to sifu GP dia kata kena at least 10 keping untuk wat cage yang comfortable untuk GP.
Coroplast tu untuk lining base C&C cage tu.
Akk ada idea untuk buat tapi tangan keras tak pandai bertukang.
thanks kak. esok saya cuba survey (grid mesh) kat DAISO. sebelum ni terfikir gak nak buat pakai brc mesh. dapat idea pon masa tengok ayah tolong buat cage untuk anak bulus saya. tapi masa tu ayah beli mesh yang besar 6mx2m. tapi mesh tu tak sesuai dgn GP sebab lubang dia besar 2'x2' kot. kalau akak nak buat cuba akak print pic cage tu dan ikut mesti leh jadi. yang penting yakin boleh. kalau takde connector boleh pakai cable ties.
Reply With Quote
  #59  
Old 04-04-2011, 11:35 PM
pjud pjud is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 26
Rep Power: 0
pjud is on a distinguished road
Talking Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Mmmm benda lum jadi tak elok cakap.
Nanti jadi kes macam Mat Jenin
Akk doakan Pjud akan dapat sepasang GP yang comel dan sihat walafiat.
Tu yang penting.
Jangan lupa bagi makanan yang baik supaya maintain kesihatan dia tu.

Kalo Pjud nak wat CC cage sendiri pun boleh.
Just beli wire mesh dari Daiso harga satu piece RM5.00
Perlu at least 10 pcs jadi RM50.00
Then beli coroplast untuk lining dia.
Coroplast boleh beli kat kedai buku.
Nanti Pjud ada masa boleh google CC cage.
Macam macam design ada.
Kalo Pjud berjaya wat akk nak tempah satu he..he...
Akk memang ada idea tapi tangan tak pandai bertukang la...
Add akk kat FB juga ye...
Kita kongsi cerita pasal binatang kesayangan kita situ.
My FB phil_zim@yahoo.com
See you.

P/s Kalo nak cari supplier hay yang murah akk ada contact sebab akk biasa juga beli dari dia.

ye moga2 dpt la free GP dr sesape yg nk bg kt pjud kn..amin....wah akk bg tips ni..hurmm tukang2 ye..pjud ok je bley je wat tp kos x mnyebelahi pjud d sbb kn pjud still blja tggu la after bln 5 bru ley wat projek2 nih.. hurmm ok da add akk pon kt fb ye...
Reply With Quote
  #60  
Old 04-05-2011, 09:22 AM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 9
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Want to adopt gp

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Bestnya Zul banyak jenis GP.
Bagi akk cukup la seekor abby dan seekor american shorthair.
Tapi akk tengah confuse macam mana nak tau jantinanya.
Dah study tapi masih gagal
Tengok cinonet dia macam serupa je.
Kalo serupa confirm la dua dua jantan kena la tukar nama
Zul pakar ke?
My favourite memang peruvian sebab bulu dia cantik!
Tapi for now enough la ngan Timi dan Mimi.
Tapi kucing tak cukup
Dah ada persian, siamese, munchkin, Exotic Shorthair.
My favourite Exotic Shorthair
info macam mana nak tengok jantina GP.
http://www.cavyspirit.com/sexing.htm
http://www.guinealynx.info/sexing.html
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
- please adopt me - Hunter Hall of Shame 9 09-06-2012 08:43 PM
HELP ! Please adopt my 2nd dog stratboy Dogs & Puppies 2 04-06-2010 06:47 PM
Looking to adopt hamster kyrez General Discussion 0 10-08-2009 11:43 AM
Please Adopt Me... shareen_natasha Cats & Kittens 18 02-01-2009 08:22 PM
Which dog to adopt? eyegel Dogs & Puppies 5 06-19-2008 01:15 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.