Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Animal Protection Laws & Rights

Animal Protection Laws & Rights Discuss on the enacted animal protection laws and how to better protect their rights

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-15-2012, 09:48 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Urgently need help and opinion

Hye...
Ade 6 orang kucing ( seekor ibu, 4 ekor anak kucing, 1 ekor kucing adult ) selalu datang ke rumah saya sb nak makanan kira2 2-3 hari ni... Tetapi yang perasan tu mak saya dan adik2 la.. saya mmg x pasan sb saya slalu blk lambat.. Semalam, masa saya balik, macam biasa saya akan bawa masuk kucing saya ke dalam rumah. Tiba-tiba kucing-kucing ni berlari nak masuk ke rumah saya.. Saya memang perasan ibu kucing ni sebab dulu die pernah sakit ( kucing tu baru bersalin, then perut die kembung macam bunting, tetapi x bunting pon ) dan selalu datang ke rumah saya sebab nak makan. Waktu tu memang kesian, kehulur kehilir dgn perut besar dia, lapar pulak tu. Yang anak-anak dia tuan tu bg kolar dan dijaga dgn baik.. cuma ibu kucing ni je da macam abandon ( ni apa yang saya nmpk dan fikir ). Saya memang nak ambil gambar n nk post tanya pendapat, tetapi masa nak buat tu , Ibu kucing ni da diberi rawatan.. Maybe tuan die kowt.. tapi apa yang saya tahu, ibu kucing ni mmg derita agak lama la... Saya tahu sebab ibu kucing ni selalu dtg ke rumah saya minta makanan.. Saya feed die tapi x slalu.
Berbalik kpd cerita asal, disebabkan saya kesian, saya bagi makanan la kat kucing2 ni tadi. Masa nak feeding tu, saya bagi dekat kawasan rumah tuan die la sebab saya xnak kucing2 ni nanti da biasa masuk umah tuk makan. Masa saya bergerak ke arah rumah tu, berlari kucing2 ni tadi, ada yang masuk rumah tuan dia, mengiaw2... Memang kelaparan sungguh. Saya just tuangkan makanan kat depan pintu rumah Tuan tu je.

Jadinya macam mana? Ibu kucing tu da ada kurap/luka yang besar dari 50 cent kat atas tengkung... Saya takut kucing saya berjangkit, tapi skang ni saya tgh agak kekurangan duit utk anta ibu kucing tu ke vet. Anak2 die pun sdah pasti nk kne di hantar vet jugak kan sb takut berjangkit...

Minta tolong pandangan daripada sesiapa...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2012, 09:53 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Urgently need help and opinion

Saya kalau boleh, sesiapa yang baik hati, minta tolong la anta kucing2 ni sume ke vet.. Saya mmg nak buat, tetapi saya mmg x cukup duit nak buat. Sdey saya tgk ibu kucing ni. slalu sakit. Even kucing saya pon mesti nak kene vaksin sbb kucing berpenyakit banyak di kawasan rumah saya ni..

Saya hanya boleh provide makanan murah la macam whiskers dan seangkatan dgnnya.. Itu je dan saya harap cukup. Nak call tuan die, kami mmg x rapat. x tahu no nye brp.. tapi saya akan cari.

Minta tolong pandangan daripada geng petfinder ni

nani
Kajang
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
any opinion about shampoo brand davis??? kelasf044 Cats & Kittens 1 01-29-2011 12:29 PM
need an opinion from PF members betta Small Mammals - Furry & Cute 0 01-31-2010 05:59 PM
Need ur opinion & suggestion on my bunnies Dayana Rabbits 20 03-31-2009 02:06 PM
Painted Cats - Yr opinion? rozzygee Cat TV and Photos 7 01-02-2009 11:01 PM
need opinion..have i been SERIOUSLY ripped off? gremlins Vets & Docs Reviews 18 12-31-2008 11:16 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.