Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-19-2010, 09:10 PM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Newborn!!

sorry...menyemak...tp excited sgt ni...setelah menunggu 2 bulan...ni lah 1st kucing sy beranak..tp sekor je...lonely..baru 5 days old..



hopefully dia membesar dgn sihat...amin...ni gmbar mak dia..

Reply With Quote
  #2  
Old 04-19-2010, 09:41 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Memang emak dia melahirkan seekor je ? Atau ada yg mati ..?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2010, 10:48 PM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Memang emak dia melahirkan seekor je ? Atau ada yg mati ..?
memang sekor je...mula2 tu hairan gak...tp normal kan?? emak dia baru 1 tahun..
Reply With Quote
  #4  
Old 04-19-2010, 11:46 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Rasanya tak berapa normal.. Atau kucing tu tak berapa teringin nak mengawan bnyk kali..
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2010, 12:07 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Tahniah Algojo. Tp agak heran gak la 1 je kitten dia. Mesti manja nanti. Adopt la 1 lg buat teman.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-20-2010, 08:25 AM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

actually...memang dia mengawan sekali je...n tidak di rancang...dgn kucing jiran...ingatkan x jadi...rupa2 nya bull eyes...hehe...

mak dia lonely...anak pun lonely...huh...
Reply With Quote
  #7  
Old 04-20-2010, 11:37 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Newborn!!

insyaallah dia akan mbesar dgn sihat..hehe..tp sekor plak tu..btuah betol la tu.. mak dia comel la..byk bulus..papa dia cmne ye?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-20-2010, 12:14 PM
nash's Avatar
nash nash is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Location: KL
Posts: 11
Rep Power: 0
nash is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nash
Default Re: Newborn!!

Brown Patched Tabby?
so cute la...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2010, 12:30 PM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

bapa die DSH all white...

dia beranak dlm kabinet dapur...sampai sekarang belom alih lagi...what should i do? should i pindahkan baby ni dlm cage??
Reply With Quote
  #10  
Old 04-20-2010, 12:35 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Newborn!!

o...all white..tp anaknye coklat plak..mesti gene dia ade yg coklat je..oh beranak kt dapur..alihkn la..ltak dlm cage pon xpe..tp mama dia kne ade la..hehe mnyusukn lg kn..klu leh cage tu alasla ngn kain tebal sket ke..sekadar pendapat sy je..=)
Reply With Quote
  #11  
Old 04-20-2010, 12:42 PM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
o...all white..tp anaknye coklat plak..mesti gene dia ade yg coklat je..oh beranak kt dapur..alihkn la..ltak dlm cage pon xpe..tp mama dia kne ade la..hehe mnyusukn lg kn..klu leh cage tu alasla ngn kain tebal sket ke..sekadar pendapat sy je..=)
orait...thanks...lepas ni sy alihkan dlm cage...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-20-2010, 12:45 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 11
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by algojo View Post
orait...thanks...lepas ni sy alihkan dlm cage...
welcome dear friend!
Reply With Quote
  #13  
Old 04-20-2010, 11:11 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by algojo View Post
bapa die DSH all white...

dia beranak dlm kabinet dapur...sampai sekarang belom alih lagi...what should i do? should i pindahkan baby ni dlm cage??
Algojo (maaf tak tau nak panggil apa, tak tau nama ), tak alih pun tak apa kalau tak ganggu. Ibu kucing tu sendiri akan pindah kalau dia rasa tak selesa. Kalau rumah mmg sentiasa tertutup, tak apa la. Takut nanti tingkap @ pintu tak tutup, ibu kucing tu pindah ke luar rumah pulak
Reply With Quote
  #14  
Old 04-20-2010, 11:51 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Kalau didalam kabinet tu anak2 kucing dan ibu tidak mengganggu., adalah lebih dibiarkan je disitu..

Kalau diletakkan dalam cage nnti menghalang pergerakan ibu kucing kerana cage kena tutup pintunya ..kalau tak tutup dia akan pindah anaknya ketempat lain pulak..

Last edited by Pak Lubis; 04-20-2010 at 11:57 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-21-2010, 04:21 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Setuju ngan Pak Lubis. Sebab kalau dlm cage, nanti ibu kucing rimas sebab anak tu nak menetek je kerja. Ibu kucing tu pun perlu rehat, 'ambil angin' gak. Asal rumah tak terbuka tak apa la. Nanti update gambar2 lg ya Algojo? Comel je kitten tu. Tunggal lg
Reply With Quote
  #16  
Old 04-21-2010, 09:48 AM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

thanks for u'll opinion...buat masa ni memang blom pindah kan lagi...masih dlm kabinet dapur tu...

semalam ada jiran dtg rumah...dia cerita la pasal kucing beranak...dia cakap, jgn pindah kan kucing tu selagi kucing tu belom di 'tepung tawar'... so saya tanya apa maksud 'tepung tawar' tu... 'tepung tawar' mean kucing tu sendiri akan pindahkan baby dia kat tempat lain lepas ni...coz kalo dipindahkan sekarang pun dia akan pindahkan balik anak dia unless kalo dah di'tepong tawar'..

pendapat traditional...

kalau baby ni dah buka mata sy update pic baru
Reply With Quote
  #17  
Old 04-21-2010, 10:19 AM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

mm...si ibu kucing ni boleh dimandikan ke?? kalo kucing beranak ni takde pantang2 ke?? hehe
Reply With Quote
  #18  
Old 04-21-2010, 11:25 AM
BeaYongJune's Avatar
BeaYongJune BeaYongJune is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Rep Power: 13
BeaYongJune is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by algojo View Post
thanks for u'll opinion...buat masa ni memang blom pindah kan lagi...masih dlm kabinet dapur tu...

semalam ada jiran dtg rumah...dia cerita la pasal kucing beranak...dia cakap, jgn pindah kan kucing tu selagi kucing tu belom di 'tepung tawar'... so saya tanya apa maksud 'tepung tawar' tu... 'tepung tawar' mean kucing tu sendiri akan pindahkan baby dia kat tempat lain lepas ni...coz kalo dipindahkan sekarang pun dia akan pindahkan balik anak dia unless kalo dah di'tepong tawar'..

pendapat traditional...

kalau baby ni dah buka mata sy update pic baru
Hi Algojo ....saya punya kucing pun first beranak sekor je tapi sampai 5 hari aje lepas tu RIP yang kedua ni 6 ekor sekali pada 7/4/2010 tapi sekarang ni dah tinggal 4 aje.....saya pun tak pindahkan dia kemana2, dia beranak dalam kotak yang saya sediakan.... selama seminggu dia dok kat situ masuk minggu ni dia pindahkan sendiri kat tempat lain ....tapi saya punya baby dah bukak mata dah........cute sangat tengok dorang tapi lepas tak de dah sebab babaknyer dah kena sunat last week.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-21-2010, 11:45 AM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Newborn!!

Quote:
Originally Posted by BeaYongJune View Post
Hi Algojo ....saya punya kucing pun first beranak sekor je tapi sampai 5 hari aje lepas tu RIP yang kedua ni 6 ekor sekali pada 7/4/2010 tapi sekarang ni dah tinggal 4 aje.....saya pun tak pindahkan dia kemana2, dia beranak dalam kotak yang saya sediakan.... selama seminggu dia dok kat situ masuk minggu ni dia pindahkan sendiri kat tempat lain ....tapi saya punya baby dah bukak mata dah........cute sangat tengok dorang tapi lepas tak de dah sebab babaknyer dah kena sunat last week.
waa...tahniah..
hopefully anak kucing tunggal saya ni bleh survive...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newborn Kitens.. syarul82 Cat TV and Photos 8 09-25-2009 11:44 AM
Nak tanya..newborn kitten gambate Cats & Kittens 6 08-21-2009 08:40 AM
Newborn kittens =) Hazlie Cats & Kittens 37 07-01-2009 05:17 PM
newborn kittens kena flu,is it possible? mira_idora18 Health, Disease & Diet 2 05-08-2009 04:24 PM
Can Newborn Puppies Instant Milk Formula Replace wit Newborn Baby Milk? penny82 Dogs & Puppies 1 02-22-2009 12:34 AM


All times are GMT +8. The time now is 10:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.