Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-22-2010, 11:01 AM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Setiap zoo yang ada disini masing-masing ada ke tarikan yang berbeza jadi akak susah nak cakap ..
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #22  
Old 08-22-2010, 11:11 AM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 10
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Quote:
Originally Posted by juannasue View Post
Setiap zoo yang ada disini masing-masing ada ke tarikan yang berbeza jadi akak susah nak cakap ..
apa tarikan yang best2?eh sorry kita dah lari tajuk kak..nanti kena sound pula dan kena delete..laariiiii....
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #23  
Old 08-24-2010, 05:31 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

itu terpulang pada seseorang yang pergi ke zoo tu.. aha, baik pvt msg aje k.
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #24  
Old 08-24-2010, 06:13 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 11
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Quote:
Originally Posted by juannasue View Post
Pengalaman Sue dulu, every morning bagi tiger makan chicken wings and two jugs of milk, petang baru bagi makan daging. For photo session, everytime visitors nak ambik gambar rimau akan di beri minum susu dalam botol and time tu la photographer suruh visitor berdiri belakang harimau. Kepala rimau hanya animal trainer yang pegang and bila photographer bagi clue, dia akan duduk bawah jadi nampak macam tak ada siapa yang pegang harimau hanya ada visitors sahaja.

Visitors boleh pegang dan gosok belakang badan, tak boleh tepuk bagi terkejut or anak jerit jerit-jerit pun kami tak izinkan dekat ngan harimau. Everyday photo session memang harimau kenyang sebab asyik minum susu aje.

Picture sue and my baby time rehat, visitors masih boleh datang tanya about tigers but sue tak bagi mereka dekat sangat.



Bagi baby main and rehat after photo session, bola asyik hancur so sue guna empty mineral bottle and letak few ranting jadi bila dia main ada bunyian. Baby suka laa



Umur dah 3 tahun, photo session untuk rancangan Survivors , trick di belakang baby sebenarnya ada pelatih yang duduk mencangkung belakang kepala dia. Nampak macam dia aje di atas batu tu. Manja macam mana pun harimau , staff sentiasa kena berjaga-jaga sebab ada orang luar di sekeliling.



Company sue kerja tak pernah bagi drugs pada tigers so amat memalukan bila A famosa tergamak buat begitu hanya untuk dapatkan keuntungan lebih
Rasa nak menangis tgk gambar2 tu. Salah satu benda yang saya paling nak buat dalam hidup adalah main-main bergomol2 dengan rimau. Nak2 rimau albino yang pernah jadi controversi kat Zoo Singapore dulu.

Kak Su, just nak tanya, ada tak volunteer program untuk dekatkan diri kita dengan haiwan liar macam Harimau ni? Saya pernah dengar MYCAT, tapi tak pernah join. Mesti best kan.. Rasa macam Kevin Richardson lion activist kat Africa tu. (*_*)

p/s: tgk gambo akak pun dah rasa sayu dah. Indahnya harimau tu.
Reply With Quote
  #25  
Old 08-25-2010, 04:02 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 11
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Aku mula-2 perasan tajuk "Tiger Show" ni panik kejap.. dah tu Abused plak lagi....

Btw, mmg cute giler rimau belang ni... kalaulah boleh modify kucing jadik rimau, best ooOOOOOO
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #26  
Old 08-28-2010, 01:20 PM
juannasue's Avatar
juannasue juannasue is offline
Pet Nanny
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pandan Indah
Posts: 90
Rep Power: 11
juannasue is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Rasa nak menangis tgk gambar2 tu. Salah satu benda yang saya paling nak buat dalam hidup adalah main-main bergomol2 dengan rimau. Nak2 rimau albino yang pernah jadi controversi kat Zoo Singapore dulu.

Kak Su, just nak tanya, ada tak volunteer program untuk dekatkan diri kita dengan haiwan liar macam Harimau ni? Saya pernah dengar MYCAT, tapi tak pernah join. Mesti best kan.. Rasa macam Kevin Richardson lion activist kat Africa tu. (*_*)

p/s: tgk gambo akak pun dah rasa sayu dah. Indahnya harimau tu.

Akak tak pasti tapi akak leh tolong check klu ada akak inform di sini. Skrg ni akak cuma buat pet boarding/pet sitting ,latih burung2 dan ajar pemilik burung2 aje..lama tak main rimau.
__________________
Pet Nanny
Reply With Quote
  #27  
Old 08-28-2010, 06:36 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 11
maris_sa528 is on a distinguished road
Default Re: Abused Tiger Show @ A'Famosa, Malacca

Quote:
Originally Posted by juannasue View Post
Akak tak pasti tapi akak leh tolong check klu ada akak inform di sini. Skrg ni akak cuma buat pet boarding/pet sitting ,latih burung2 dan ajar pemilik burung2 aje..lama tak main rimau.
Thanks akak. Saya tunggu information tu.. yang saya tau sekarang di MYCAT ada offer volunteer work... Saya tak pasti ada tak di kalangan ahli PF ni pernah join. kalau ada, best gak kalau boleh di sebarkan informasi about benda ni.

http://www.malayantiger.net/v2/index...d=81&Itemid=70
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kittens Found Abused, Dead, Left In Front Of Their Mother Deki Hall of Shame 7 01-07-2011 11:46 AM
Animal testing Lab Set Up in Malacca melmel Events 23 06-17-2010 01:53 PM
tiger ku kesayanganku.. solehah1505 Cat TV and Photos 30 08-15-2009 11:37 PM
tiger..my kitten lovecat Cats & Kittens 14 01-13-2009 06:32 PM
How to interact with abused puppies? symboi Training & Behavioral Issues 4 11-25-2008 02:51 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.