Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-21-2010, 03:11 PM
aina.mj's Avatar
aina.mj aina.mj is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 57
Rep Power: 11
aina.mj is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

hai..
saya ada lagi satu pertanyaan.
perlu ke kucing2 ini dipuasakan sebelum pertandingan?
saya pun 1st time join.sebab kitten saya yang seekor tu kerap pee2.hehehehe..
Reply With Quote
  #22  
Old 09-21-2010, 04:22 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Quote:
Originally Posted by aina.mj View Post
hai..
saya ada lagi satu pertanyaan.
perlu ke kucing2 ini dipuasakan sebelum pertandingan?
saya pun 1st time join.sebab kitten saya yang seekor tu kerap pee2.hehehehe..
Hi Aina,
Kucing dipuasakan untuk pertandingan adalah untuk mengelakkan kucing dari melepas (membuang air besar dan kecil) semasa pertandingan. Sekiranya kucing anda melepas semasa show sedang berjalan, markah kebersihan akan dipotong oleh Hakim pertandingan sekiranya terdapat bau atau kotor semasa penghakiman dijalankan. Selain itu, pihak Venue telah menetapkan syarat ini untuk mereka membenarkan show ini berjalan di premis mereka, tanpa gangguan bau dan penglihatan.
Sekiranya kucing aina kerap pee2, adalah amat penting untuk Aina puasakan dia sebelum show.
Terimakasih.
Reply With Quote
  #23  
Old 09-21-2010, 04:32 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Hi,
sy berminat untuk join cat show ni tapi boleh sy tanya catshow ni bawah anjuran kelab mana?
sebab ada pengalaman cat show cancel last minute so, teragak-agak juga bila nak join..
cara pembayaran pulak macam mana?
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #24  
Old 09-21-2010, 04:50 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
Hi,
sy berminat untuk join cat show ni tapi boleh sy tanya catshow ni bawah anjuran kelab mana?
sebab ada pengalaman cat show cancel last minute so, teragak-agak juga bila nak join..
cara pembayaran pulak macam mana?
Hi Nur Illiyana,
Terimakasih di atas minat anda menyertai cat show ini. Untuk pengetahuan, setakat ini sambutan sangat menggalakkan.

Show adalah anjuran Persatuan Peminat Kucing Kuala Lumpur dan Selangor. Sila lihat poster yang dikepilkan di atas.

Cara pembayaran adalah melalui bank dan akan diberitahu kepada semua peserta yang telah emailkan pendaftaraan mereka.

Terimakasih.
Reply With Quote
  #25  
Old 09-21-2010, 09:37 PM
aina.mj's Avatar
aina.mj aina.mj is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 57
Rep Power: 11
aina.mj is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

terima kasih...saya akan pastikan diorang puasa sebelum pertandingan.hehehe...
Reply With Quote
  #26  
Old 09-24-2010, 02:31 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Kepada Semua Peminat,

Penyertaan sangat menggalakkan dan masih lagi dibuka. Sekiranya berminat sila daftarkan melalui email malaysiahhpcatshow@yahoo.com atau PM kan di sini, sebelum 28 Sept. 2010. Untuk memudahkan lagi pendaftaran, anda boleh juga SMS kan pendaftaran anda ke nombor 017-3890398.

Entries are very encouraging and still open. Interested, please email register to malaysiahhpcatshow@yahoo.com or PM here, before 28th Sept. 2010. To make it easier, you can always register by SMS to 017-3890398.

Thanking all for the support and Have a Good Showing!
Reply With Quote
  #27  
Old 09-24-2010, 08:02 PM
adam danish's Avatar
adam danish adam danish is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Location: under coconut tree
Posts: 2
Rep Power: 0
adam danish is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

sorry,dah confirm ker date dgan tempat nie...
Reply With Quote
  #28  
Old 09-24-2010, 08:26 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Quote:
Originally Posted by adam danish View Post
sorry,dah confirm ker date dgan tempat nie...
Hi Adam,
It has been confirmed long time ago. Please refer to the beginning of this thread. Thanks for the interest.
Reply With Quote
  #29  
Old 09-26-2010, 04:24 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

[IMG][/IMG]

TARIKH TUTUP DILANJUTKAN KE 30 SEPTEMBER, 2010
CLOSING DATE EXTENDED TO 30 SEPTEMBER, 2010

Berita Baik!
Berikutan sambutan dan minat yang sangat menggalakkan, pihak penganjur dengan ini telah bersetuju melanjutkan tarikh tutup ke 30 September, 2010. Pihak penganjur juga bersetuju untuk membenarkan peserta membuat bayaran penyertaan pada 3 Okt. 2010, di waktu pendaftaran. Untuk itu, kepada yang berminat, anda hanya perlu mendaftarkan kucing anda sebelum tarikh tutup di atas, dan bayar secara tunai, pada 3 Oktober, 2010.

Good News!
Due to the overwhelming responses and interest, the Organiser has agreed to extend the closing date to 30 September, 2010. The Organiser has also agreed to allow participants to make payment of entries on the Show Day, 3rd October, 2010. With this arrangement, those interested need only to register their cat/cats before the closing date, and pay entries by cash on the 3rd October, 2010.

Email details :
1. Owner Name and Telephone Number
2. Name of Cat/Cats
3. Date of Birth of Cat/Cats
4. Male or Female or Neuter
5. Longhair or Shorthair

Email Entries to malaysiahhpcatshow@yahoo.com OR
Private Message here in this forum OR
SMS details to 017 389 0398

Thanks All for the Support !
Terimakasih semua di atas Sokongan !
Reply With Quote
  #30  
Old 09-29-2010, 12:01 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010


* Entries still open until tomorrow!
* Each entry will receive participation gift worth RM 90.00

Last edited by catshowhhp; 09-29-2010 at 09:28 PM. Reason: image size too large
Reply With Quote
  #31  
Old 10-01-2010, 02:41 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

PERSATUAN PEMINAT KUCING KUALA LUMPUR DAN SELANGOR
ROYAL CANIN 1st MALAYSIA HHP CAT SHOW, 2010
Tarikh : 3 Oktober, 2010
Tempat : South City Plaza, Seri Kembangan.


Kepada Semua Peserta Dan Pengunjung,

Tahniah! Dan Terimakasih dari Jawatan Kuasa Penganjur, di atas penyertaan daan sokongan anda semua terhadap HHP show ini, yang julung kalinya di adakan di Malaysia, khas untuk HHP.

Untuk itu, sebagai nasihat ikhlas dari jawatan Kuasa Penganjur :-
Untuk Semua Peserta :-

1.. Sila datang awal untuk mendaftarkan kucing anda di meja pendaftaran. Pendaftaran di buka seawal Jam 8 pagi dan ditutup pada Jam 9.00 pagi. Sila serahkan payment slip anda bagi bukti bayaran atau membuat bayaran tunai. Anda akan diberi Vetting-In Slip setelah proses pendaftaran dan pembayaran selesai.
2.. Selepas selesai pendaftaran, sila bawa kucing anda ke bahagian pemeriksaan kesihatan kucing (vetting-in). Sila serahkan Vetting-In Slip dan Kad Vaksin pada Vet yang bertugas. Kegagalan menyerahkan kedua dokumen ini boleh menyebabkan penyertaan anda akan dibatalkan.
3.. Setelah kelulusan di berikan oleh Vet, sila masukkan kucing anda ke sangkar mengikut kepada nombor sangkar yang telah ditetapkan.
4.. Selanjutnya, tunggu pengumuman dari pihak Penganjur dan Enjoy The Show!
Bersama ini dikepilkan, peta perjalanan ke South City Plaza. Sila telefon 017-3003545 begin_of_the_skype_highlighting**************017-3003545******end_of_the_skype_highlighting (Syamsul) sekiranya anda memerlukan sebarang info tambahan.

Terimakasih.dan Jumpa di Sana!

http://www.southcity.com.my/ToGetHereMap.php
Reply With Quote
  #32  
Old 10-03-2010, 10:09 PM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 11
maris_sa528 is on a distinguished road
Thumbs up Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Quote:
Originally Posted by catshowhhp View Post
PERSATUAN PEMINAT KUCING KUALA LUMPUR DAN SELANGOR
ROYAL CANIN 1st MALAYSIA HHP CAT SHOW, 2010
Tarikh : 3 Oktober, 2010
Tempat : South City Plaza, Seri Kembangan.


Kepada Semua Peserta Dan Pengunjung,

Tahniah! Dan Terimakasih dari Jawatan Kuasa Penganjur, di atas penyertaan daan sokongan anda semua terhadap HHP show ini, yang julung kalinya di adakan di Malaysia, khas untuk HHP.

Untuk itu, sebagai nasihat ikhlas dari jawatan Kuasa Penganjur :-
Untuk Semua Peserta :-

1.. Sila datang awal untuk mendaftarkan kucing anda di meja pendaftaran. Pendaftaran di buka seawal Jam 8 pagi dan ditutup pada Jam 9.00 pagi. Sila serahkan payment slip anda bagi bukti bayaran atau membuat bayaran tunai. Anda akan diberi Vetting-In Slip setelah proses pendaftaran dan pembayaran selesai.
2.. Selepas selesai pendaftaran, sila bawa kucing anda ke bahagian pemeriksaan kesihatan kucing (vetting-in). Sila serahkan Vetting-In Slip dan Kad Vaksin pada Vet yang bertugas. Kegagalan menyerahkan kedua dokumen ini boleh menyebabkan penyertaan anda akan dibatalkan.
3.. Setelah kelulusan di berikan oleh Vet, sila masukkan kucing anda ke sangkar mengikut kepada nombor sangkar yang telah ditetapkan.
4.. Selanjutnya, tunggu pengumuman dari pihak Penganjur dan Enjoy The Show!
Bersama ini dikepilkan, peta perjalanan ke South City Plaza. Sila telefon 017-3003545 begin_of_the_skype_highlighting**************017-3003545******end_of_the_skype_highlighting (Syamsul) sekiranya anda memerlukan sebarang info tambahan.

Terimakasih.dan Jumpa di Sana!

http://www.southcity.com.my/ToGetHereMap.php


Saya ingin mengucapkan sekalung tahniah atas kejayaan menganjurkan Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show 2010 ini. Sepanjang cat show, majlis lancar, Entry gift yang mengagumkan, susunan sangkar yang memudahkan kucing di lihat, dalam masa yang sama mengelakkan pengunjung mengganggu kucing-kucing yang bertanding. Kawasan pengadil juga mudah dilihat oleh pengunjung. Hadiah-hadiah yang best. Pihak dari Royal Canin juga amat mesra sekali dan menjelaskan tentang setiap produknya dengan detail especially pada saya yang selalu blur dgn perbezaan/fungsi/kandungan setiap jenis Royal Canin kibbles.. huhuhu.

Kesimpulannya saya sangat sangat sangat sangat sangat berterima kasih dan sangat sangat sangat berpuas hati.

Harap masa depan boleh dianjurkan sekali lagi, kerana saya rasa cat show seperti ini amat pecinta kucing perlukan.

Tahniah! Big applause to the organizer.
Reply With Quote
  #33  
Old 10-04-2010, 08:16 AM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 12
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Tahniah Organizer!.. nice controlled timing and event environment :)... harap ade lagi next show..
Reply With Quote
  #34  
Old 10-04-2010, 09:21 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Saya ingin mengucapkan sekalung tahniah atas kejayaan menganjurkan Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show 2010 ini. Sepanjang cat show, majlis lancar, Entry gift yang mengagumkan, susunan sangkar yang memudahkan kucing di lihat, dalam masa yang sama mengelakkan pengunjung mengganggu kucing-kucing yang bertanding. Kawasan pengadil juga mudah dilihat oleh pengunjung. Hadiah-hadiah yang best. Pihak dari Royal Canin juga amat mesra sekali dan menjelaskan tentang setiap produknya dengan detail especially pada saya yang selalu blur dgn perbezaan/fungsi/kandungan setiap jenis Royal Canin kibbles.. huhuhu.

Kesimpulannya saya sangat sangat sangat sangat sangat berterima kasih dan sangat sangat sangat berpuas hati.

Harap masa depan boleh dianjurkan sekali lagi, kerana saya rasa cat show seperti ini amat pecinta kucing perlukan.

Tahniah! Big applause to the organizer.
huuu... jelesnye xdpt nk join kali ni... lain kali kalo ade kene gk join!
Reply With Quote
  #35  
Old 10-04-2010, 10:35 AM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Kepada semua Peserta, Pengunjung dan Pembaca,

Saya, bagi pihak Jawatankuasa Penganjur, dengan ini mengucapkan berbanyak-banyak Terimakasih di atas penyertaan anda semua, Kami juga ingin berterimakasih yang tidak terhingga di atas kerjasama anda yang sentiasa mengikuti peraturan dan memberikan pertolongan kepada Jawankuasa Penganjur.

Kami juga dengan ini memohon maaf sekira nya ada salah silap kami semasa penganjuran, terkasar bahasa semasa memberi penerangan, terkhilaf keliru semasa pemberian hadiah bagi Level Two, dan seterusnya semasa Show dijalankan. Kami memohon maaf dan kami berjanji akan cuba memperbaiki kelemahan ini.

Diharapkan pihak Peserta berpuas hati dengan hadiah dan entry gift yang disediakan dan InsyAllah, pada masa akan datang, hadiah dan entry gift akan menjadi lebih baik dan lumayan.

Jawatan Kuasa Penganjur juga ingin memaklumkan bahawa kami telah mendapat maklumbalas yang baik dari Penaja dan bakal-bakal Penaja, yang bersedia memberikan sumbangan untuk show kami seterusnya. Untuk itu, besar kemungkinan show seterusnya adalah pada 12 Disember 2010. Tempat akan ditentukan kelak. Oleh itu diharap anda semua akan terus menyokong show kami dan kepada yang terlepas show, inilah peluang anda untuk menyertainya pada bulan Disember nanti.

Akhirkata, Terimakasih dari kami , TAHNIAH kepada semua pemenang, kepada yang tidak berjaya cuba lagi di masa akan datang dan semoga berjumpa pada Show December nanti.

Last edited by catshowhhp; 10-04-2010 at 12:07 PM.
Reply With Quote
  #36  
Old 10-04-2010, 11:17 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Thanks to organizer..really enjoy the show..
anak2 pon tak meragam dan diorang pon enjoy..
show yg berjalan dengan lancar, committee yg ramah dan banyak membantu..hadiah pon menarik..good job everyone

tak sabar tunggu show bulan disember nie..
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
  #37  
Old 10-04-2010, 12:28 PM
naddy's Avatar
naddy naddy is offline
... ... ...
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
naddy is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

thanks to the exhibitor dan organizer...

mmg show smooth dah sgt menarik....tempat show dan cage pun tersusun cantik, selesa untuk peserta, kucing dan visitor. mmg agak baik untuk 1st show....yg paling menarik dapat jumpe banyakkkkkkkk ahli petfinder yang lain...dah macam gathering pf lak....

thanks a lot... and can't wait to join the next show...
__________________
http://naddy1987.blogspot.com/
Reply With Quote
  #38  
Old 10-04-2010, 01:30 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

Would love to see pictures kalau ada

The event sounds smooth & successful, so dissapointed that I couldn't join as I was away for work. Can't wait for the next one in Dec!
Reply With Quote
  #39  
Old 10-04-2010, 01:39 PM
naddy's Avatar
naddy naddy is offline
... ... ...
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
naddy is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

part of the picture in my phone...i dun have much...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG00095-20101003-1451.jpg
Views:	94
Size:	98.5 KB
ID:	10226   Click image for larger version

Name:	IMG00098-20101003-1548.jpg
Views:	92
Size:	81.8 KB
ID:	10227   Click image for larger version

Name:	IMG00094-20101003-1451.jpg
Views:	87
Size:	102.3 KB
ID:	10228  
__________________
http://naddy1987.blogspot.com/
Reply With Quote
  #40  
Old 10-04-2010, 01:52 PM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 11
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010

eh naddy, u masuk eh??
tak perasan pon kalau tak boleh hello hello

yana ada gambar gak tp kena kecilkan dulu baru boleh upload..
tp banyak gambar anak2 sendiri..
gambar lain banyak yg blur..guna kamera biasa je
__________________
http://myfurrkids.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Royal Canin Wetfood naq1989 Cats & Kittens 49 02-15-2012 02:24 AM
royal canin persian kitten 32 luvnett Pet Food 70 10-14-2010 11:49 AM
Pet world malaysia 2010 shermanyck Events 46 09-15-2010 09:57 AM
4-5 rings CFA cat show in Malaysia in May & June 2010 Coony Events 1 05-25-2010 03:15 PM
Royal Canin Canada adds specialty diet pet foods to recall list dog is my buddy Cats & Kittens 11 08-05-2009 11:01 AM


All times are GMT +8. The time now is 01:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.