Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-08-2011, 01:24 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Smile Save cat at DBKL

Salam and hye everyone ..

After read about siam cat yang kak nurul savekan dari dbkl tu, and i ada call kak nurul taye pasal tempat tu, kesian sangat2 kat mereka yang terbiar.. kak nurul kata cat yang kene tangkap ada yang dlh lagi.. its mean, byk jugak cat2 yang lawa, even domestic short hair pon cute jugak if kita jaga dia btul2... macam last sunday i pergi tgk adoption cat dekat bangi, ada seorang kakak ni dia bela sume cat tepi jalan, tapi tersangat2 la comel...... Geram je rase ye.....

So, i thought i nk participate dengan kak nurul n lola save those cat.. so my intention is to save those cat and then kembirikan mereka ni.. after that i akan open for adoption.. because, i tahu bila cat2 ni da jadi comel, mesti sume bila tgk bulus2 comel... So i just suggesting to u guys to participate too.. same2 kite save those cat dekat dbkl and i look at spaying fee near to dbkl, murah je.. even female baru RM70 to 100... jantan RM50-70.. terpulang la sama ada u guys nk spaying ke tidak, cuma bila da spaying those cat tu, skurang2nya terjamin la.. xde la yang konon2 nya nk buat baka lawa but then dumped the cat at the street...... fee for adoption dekat dbkl baru RM15 seekor..

Reply With Quote
  #2  
Old 03-08-2011, 02:16 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Salam and hye everyone ..

After read about siam cat yang kak nurul savekan dari dbkl tu, and i ada call kak nurul taye pasal tempat tu, kesian sangat2 kat mereka yang terbiar.. kak nurul kata cat yang kene tangkap ada yang dlh lagi.. its mean, byk jugak cat2 yang lawa, even domestic short hair pon cute jugak if kita jaga dia btul2... macam last sunday i pergi tgk adoption cat dekat bangi, ada seorang kakak ni dia bela sume cat tepi jalan, tapi tersangat2 la comel...... Geram je rase ye.....

So, i thought i nk participate dengan kak nurul n lola save those cat.. so my intention is to save those cat and then kembirikan mereka ni.. after that i akan open for adoption.. because, i tahu bila cat2 ni da jadi comel, mesti sume bila tgk bulus2 comel... So i just suggesting to u guys to participate too.. same2 kite save those cat dekat dbkl and i look at spaying fee near to dbkl, murah je.. even female baru RM70 to 100... jantan RM50-70.. terpulang la sama ada u guys nk spaying ke tidak, cuma bila da spaying those cat tu, skurang2nya terjamin la.. xde la yang konon2 nya nk buat baka lawa but then dumped the cat at the street...... fee for adoption dekat dbkl baru RM15 seekor..

Thank you Nani for your support
Memang banyak kucing kucing yang lawa kat situ cuma keadaan yang memburukkan mereka sebab mereka sangat kotor dan berbau. Bayangkan dalam sangkar kecik ada 10 ekor kucing. Di sana la mereka makan, disanalah mereka berak dan di sana la mereka tido .

Because of space constraint, saya dan lola hanya mampu keluarkan seekor atau dua ekor je pada satu masa. Bila kucing tu dah di adopt baru la kucing baru boleh di masukkan. Alhamdulilah ada seorang nak adoptkan siam tu tapi saya nak pastikan orang tu akan jaga kebajikan kucing tu sampai la akhiratnya. Tak nak pula kita selamatkan lepas tu dia menderita lagi . So kena la pilih orang yang betul betul sayangkan kucing.

Satu lagi... untuk pengetahuan semua, untuk spay and neuter program, kita boleh dapatkan harga jantan RM25 dan betina RM35 seekor. Ni semua dalam 'Snip Program'. Satu lagi berita terkini, dulu mereka akan gunting sebahagian telinga tu menandakan dah spay tapi sekarang tak. So saper saper nak kembirikan kucing sila contact saya atau Ramzee untuk registration.

Registration one week before operation sebab perlu ada approval dari pihak SPCA dulu sebab harga murah nie.

Sebarang pertanyaan di alu alukan.

Sekian, terima kasih.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 03-08-2011, 04:34 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Save cat at DBKL

tu da kira bgus da kak... hurm.. murah je dari tempat laen kan.. nanti sy try cari tempat yang besar sket tuk cat2 ni... dulu saya ada minx tolong paklubis jagakan arnab2 saya n kucing sekor ni... dia ada sangkar agak besar la.. kawasan tu pon besar... nanti sy try call die taye.. n sambil tu cari tempat laen jugak.. so maybe sy akan cari modal tuk belikan sangkar besar tuk paklubis and makanan cat ni... rumah saya maybe boleh jage bpe ekor je... 2 je kowt...

maybe we nk kne wat satu ruangan tuk adopt cat2 ni.. sape nk adopt kene isi form n wat tempahan awal.. xnk berebut...hehehe.. besar cita2 ku ini.. minx2 menjadi la...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2011, 07:17 PM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 9
shahcats is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by nani View Post
tu da kira bgus da kak... hurm.. murah je dari tempat laen kan.. nanti sy try cari tempat yang besar sket tuk cat2 ni... dulu saya ada minx tolong paklubis jagakan arnab2 saya n kucing sekor ni... dia ada sangkar agak besar la.. kawasan tu pon besar... nanti sy try call die taye.. n sambil tu cari tempat laen jugak.. so maybe sy akan cari modal tuk belikan sangkar besar tuk paklubis and makanan cat ni... rumah saya maybe boleh jage bpe ekor je... 2 je kowt...

maybe we nk kne wat satu ruangan tuk adopt cat2 ni.. sape nk adopt kene isi form n wat tempahan awal.. xnk berebut...hehehe.. besar cita2 ku ini.. minx2 menjadi la...
salam ..semalam saya pergi dbkl..tanya pak guard kat situ..after 7days dorg akan PTS( put to sleep)..sangat-sangat kesian..kalau tengok kucing-kucing tu..memang cantik-cantik.

ada yang medium hair..macam ragdoll..semua tu byr rm15 je.. harap2 ada yg sudi amik kucing2 tu..memg kesian tengok dorg..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2011, 12:07 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Save cat at DBKL

hurm... sy pown dgr kak nurul crite... dgr pon da sdey.. bulu roma meremang... apatah lagi bila tgk sendiri.. ish x sanggup rse ye... siap sgt2... klo ikutkan ati mmg da nk amik.. tp tu la.. i bru pas amik cat.. bru berjinak2 membela ni.. dulu bela jugak tp mase kecik2 dulu.. bila da ok.. baru i nk g save kan cat2 ni.... tgu 2 mgu camtu
Reply With Quote
  #6  
Old 03-10-2011, 09:32 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Salam,

6/03/2011 hari tu nabila ade pegi dbkl untuk spay kucing.. sementare nak tunggu tu nabila masuk la tempat kurungan tu, ade banyak sangat kucing & ade 1 kucing orange tu macam dlh, pakai collar. Lepas tu ade banyak sangat anak kucing baru lahir. ade 2 ibu kucing yang tengah susu kan anak kat situ.

Lepas tu ade anjing comel sangat kat situ!

Tapi ape la nasib diorang sekarang ni kan..
Reply With Quote
  #7  
Old 03-10-2011, 09:38 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by EndlessLuv View Post
Salam,

6/03/2011 hari tu nabila ade pegi dbkl untuk spay kucing.. sementare nak tunggu tu nabila masuk la tempat kurungan tu, ade banyak sangat kucing & ade 1 kucing orange tu macam dlh, pakai collar. Lepas tu ade banyak sangat anak kucing baru lahir. ade 2 ibu kucing yang tengah susu kan anak kat situ.

Lepas tu ade anjing comel sangat kat situ!

Tapi ape la nasib diorang sekarang ni kan..
Salam Nabila,

Akk pun pergi SPCA tapi on Saturday pula.
A'ah memang banyak ibu kucing tengah menyusu anak dia.
Masa akk dan lola selamatkan dua ekor kucing, seekor dari nya baru melahirkan anak dia. Masih basah lagi.
Yang oren gemuk tu ek? Yang pakai collar biru kan?
Tu kucing biasa je Nabila tapi memang gemuk giler.
Akk ada tanya pegawai tu tangkap kat mana dia kata orang complain kat kawasan flat jadi mereka g tangkap.
Semua tu kucing bertuan la.
Jadi saper saper yang ada kucing tu, tolong la kurungkan dalam rumah, jangan biarkan anak bulus kamu berjalan jalan.
Silap haribulan nanti kena tangkap then kena PTS pula
Kesian la.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 03-10-2011, 09:47 AM
EndlessLuv's Avatar
EndlessLuv EndlessLuv is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Seri Petaling KL
Posts: 41
Rep Power: 0
EndlessLuv is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Nabila,

Akk pun pergi SPCA tapi on Saturday pula.
A'ah memang banyak ibu kucing tengah menyusu anak dia.
Masa akk dan lola selamatkan dua ekor kucing, seekor dari nya baru melahirkan anak dia. Masih basah lagi.
Yang oren gemuk tu ek? Yang pakai collar biru kan?
Tu kucing biasa je Nabila tapi memang gemuk giler.
Akk ada tanya pegawai tu tangkap kat mana dia kata orang complain kat kawasan flat jadi mereka g tangkap.
Semua tu kucing bertuan la.
Jadi saper saper yang ada kucing tu, tolong la kurungkan dalam rumah, jangan biarkan anak bulus kamu berjalan jalan.
Silap haribulan nanti kena tangkap then kena PTS pula
Kesian la.
Owh tersilap pulak, tapi ade nabila perasan 1 kucing macam dlh. bila tgk kucing oren tu tak habis habis fikir tuan dia mesti sedih kucing dia tak balik rumah. Anjing-anjing dan kucing kucing kat kawasan rumah nabila sume da takde,kena tangkap agaknye. Nasib baik la kucing nabila sume da duduk dalam rumah.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-10-2011, 10:40 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by EndlessLuv View Post
Owh tersilap pulak, tapi ade nabila perasan 1 kucing macam dlh. bila tgk kucing oren tu tak habis habis fikir tuan dia mesti sedih kucing dia tak balik rumah. Anjing-anjing dan kucing kucing kat kawasan rumah nabila sume da takde,kena tangkap agaknye. Nasib baik la kucing nabila sume da duduk dalam rumah.
Memang ada DLH kat situ.
Seekor warna hitam tengah menyusu anak dia, seekor warna tabby mackeral.
Tapi mereka nampak comot sekali.
Kalo di ambil dan di mandikan pasti akan cantik
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 03-28-2011, 05:30 PM
RoaKyle RoaKyle is offline
Brujo ng Pusak
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melawati
Posts: 26
Rep Power: 0
RoaKyle is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to RoaKyle
Default Re: Save cat at DBKL

I'm planning to go to DBKL this Friday dengan my cousin, tapi I je yang adopt cat. Tapi maybe I pun mampu ambil satu je. Gaji takbesar mana. Agakagak kat sana ada tak yang spesis Bengal? Coz I minat sangat dengan spesis no, kalau nak beli memang sebulan tu takpayah makan la jawabnya.
__________________
I'm RoaKyle. Hear me Roar~
Reply With Quote
  #11  
Old 03-28-2011, 05:42 PM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 9
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Nabila,

Akk pun pergi SPCA tapi on Saturday pula.
A'ah memang banyak ibu kucing tengah menyusu anak dia.
Masa akk dan lola selamatkan dua ekor kucing, seekor dari nya baru melahirkan anak dia. Masih basah lagi.
Yang oren gemuk tu ek? Yang pakai collar biru kan?
Tu kucing biasa je Nabila tapi memang gemuk giler.
Akk ada tanya pegawai tu tangkap kat mana dia kata orang complain kat kawasan flat jadi mereka g tangkap.
Semua tu kucing bertuan la.
Jadi saper saper yang ada kucing tu, tolong la kurungkan dalam rumah, jangan biarkan anak bulus kamu berjalan jalan.
Silap haribulan nanti kena tangkap then kena PTS pula
Kesian la.

kat mana location tempat ni akk??
Reply With Quote
  #12  
Old 03-28-2011, 05:58 PM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 9
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by RoaKyle View Post
I'm planning to go to DBKL this Friday dengan my cousin, tapi I je yang adopt cat. Tapi maybe I pun mampu ambil satu je. Gaji takbesar mana. Agakagak kat sana ada tak yang spesis Bengal? Coz I minat sangat dengan spesis no, kalau nak beli memang sebulan tu takpayah makan la jawabnya.
dekat mana tempat ni roakyle??
Reply With Quote
  #13  
Old 03-28-2011, 08:36 PM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 10
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Save cat at DBKL

If Im not mistaken.. dekat setapak.... I pon nk adopt.. but for now, i tgh tgu duit gaji.. nak beli cage 3 tiers... so sng... bila ade mase je i akan adopt.. n akan open for adoption.... kat sane.. kalau x salah... ade clinic.. so raseye boleh dapat murah... jadi bila da adopt sekor.. boleh trus g vaccined ke.. ubat kurap ke... ape2 je la.. tapi jima sket la
Reply With Quote
  #14  
Old 03-29-2011, 02:22 AM
RoaKyle RoaKyle is offline
Brujo ng Pusak
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melawati
Posts: 26
Rep Power: 0
RoaKyle is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to RoaKyle
Default Re: Save cat at DBKL

Doodlez89: Taksure la pula yang mana satu Kak Nurul cakapkan sebab bila I browse kat internet, ada dua tempat lindungan haiwan. Satu dekat Setapak and the other one is at Selayang. As for spaying or neutering ur cat, cuba tanya Kak Nurul sebab I da check yang dekat internet, for spaying they charge RM60-RM70 and for neutering, RM80-100. In another thread, Kak Nurul kata dia bole deal untuk dapatkan spaying and neutering service yang way cheaper than DBKL or SPCA offer. Sebab orang macam I yang baru nak mula keja ni mungkin sesak la kalau nak bayar sampai berpuluh ringgit untuk spay @ neuter my future baby kan.
__________________
I'm RoaKyle. Hear me Roar~
Reply With Quote
  #15  
Old 03-29-2011, 09:17 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by RoaKyle View Post
Doodlez89: Taksure la pula yang mana satu Kak Nurul cakapkan sebab bila I browse kat internet, ada dua tempat lindungan haiwan. Satu dekat Setapak and the other one is at Selayang. As for spaying or neutering ur cat, cuba tanya Kak Nurul sebab I da check yang dekat internet, for spaying they charge RM60-RM70 and for neutering, RM80-100. In another thread, Kak Nurul kata dia bole deal untuk dapatkan spaying and neutering service yang way cheaper than DBKL or SPCA offer. Sebab orang macam I yang baru nak mula keja ni mungkin sesak la kalau nak bayar sampai berpuluh ringgit untuk spay @ neuter my future baby kan.
Salam Roakyle and Doodlez89,

Tempat yang akk maksudkan tu ialah SPCA Setapak.
Sebenarnya bukan kat SPCA Setapak je yang ada kucing dan anjing lawa lawa untuk adoption. Kat SPCA Ampang, PAWS pun ada.

As for spaying and neutering, memang betul saya boleh dapatkan harga murah sebab dah deal ngan Manager SPCA. For DLH cats spaying and neutering at special price of male RM40 and female RM60 normal is male RM60 above and female RM80 above. For DSH you can send under 'SNIP Program' where male RM25.00 and female RM35.00. Dah banyak member PF register ngan akk dan Ramzee . Last week total of 8 cats were sent This week insyaallah ada lagi.

So what are you waiting for? Jom SPAY!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 03-29-2011, 02:34 PM
RoaKyle RoaKyle is offline
Brujo ng Pusak
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melawati
Posts: 26
Rep Power: 0
RoaKyle is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to RoaKyle
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam Roakyle and Doodlez89,

Tempat yang akk maksudkan tu ialah SPCA Setapak.
Sebenarnya bukan kat SPCA Setapak je yang ada kucing dan anjing lawa lawa untuk adoption. Kat SPCA Ampang, PAWS pun ada.

As for spaying and neutering, memang betul saya boleh dapatkan harga murah sebab dah deal ngan Manager SPCA. For DLH cats spaying and neutering at special price of male RM40 and female RM60 normal is male RM60 above and female RM80 above. For DSH you can send under 'SNIP Program' where male RM25.00 and female RM35.00. Dah banyak member PF register ngan akk dan Ramzee . Last week total of 8 cats were sent This week insyaallah ada lagi.

So what are you waiting for? Jom SPAY!
Thanks for the info Kak Nurul. Tu yang I da book my cousin for the whole day untuk meronda semua SPCA yang berdekatan untuk survey.
Tapi seriously ke adoption fee is only RM15? I pun actually just nak adopt DSH je sebab takberapa nak minat DLH. And regarding nak spay/neuter tu, should I give u a call first or something before sending my kushing?
__________________
I'm RoaKyle. Hear me Roar~
Reply With Quote
  #17  
Old 03-29-2011, 03:01 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by RoaKyle View Post
Thanks for the info Kak Nurul. Tu yang I da book my cousin for the whole day untuk meronda semua SPCA yang berdekatan untuk survey.
Tapi seriously ke adoption fee is only RM15? I pun actually just nak adopt DSH je sebab takberapa nak minat DLH. And regarding nak spay/neuter tu, should I give u a call first or something before sending my kushing?
Most welcome Roakyle,

Kalo kat SPCA Setapak memang RM15 per cat and RM150 per dog. For SPCA Ampang Jaya price is as follows :

DLH / Special breeds - RM250 to RM300 (including vacination and neutering)
DSH - RM80 to RM100 (including vacination and neutering)
Dogs special breed - RM300 and above (vacination and neutering)
Normal breed - RM150 to RM200 (vacination and neutering)

If you are interested to adopt DSH or DSMH cats, I have one little tabby kitten and one Domestic Medium Long Hair Siamese for adoption. Just let me know if you are interested.

As for neutering, yes you need to do the booking with me. For normal neutering you need to inform me 3 days in advance and for Snip program you need to register with me at least one week in advance as we need to submit the forms to SPCA for approval.

Hope the above information will help you
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 03-30-2011, 12:25 AM
RoaKyle RoaKyle is offline
Brujo ng Pusak
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melawati
Posts: 26
Rep Power: 0
RoaKyle is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to RoaKyle
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Most welcome Roakyle,

Kalo kat SPCA Setapak memang RM15 per cat and RM150 per dog. For SPCA Ampang Jaya price is as follows :

DLH / Special breeds - RM250 to RM300 (including vacination and neutering)
DSH - RM80 to RM100 (including vacination and neutering)
Dogs special breed - RM300 and above (vacination and neutering)
Normal breed - RM150 to RM200 (vacination and neutering)

If you are interested to adopt DSH or DSMH cats, I have one little tabby kitten and one Domestic Medium Long Hair Siamese for adoption. Just let me know if you are interested.

As for neutering, yes you need to do the booking with me. For normal neutering you need to inform me 3 days in advance and for Snip program you need to register with me at least one week in advance as we need to submit the forms to SPCA for approval.

Hope the above information will help you
Indeed it does. So here's for u:
As for ur cats for adoption, thanks for the offer but I have to pass on them. No offense, I adore them but still I have a hidden agenda for not adopting them. As I was informed the cat in the place will be put to sleep after one week if no one comes to adopt it , so I thought it might be better if I go there and adopt a cat there instead. At least I could save one more life. And mengikut pandangan Kak Nurul, which one is more berbaloi?

1) @ SPCA Setapak and pay for RM15 and another RM25 @ RM35 for the SNIP programme**

2) @ SPCA Ampang and pay for RM80-RM100 for a cat fully spayed / neutered + vaccinated

** If I'm to take this one, agaknya berapa pula I have to pay untuk vaccinate my meowmeow?
__________________
I'm RoaKyle. Hear me Roar~
Reply With Quote
  #19  
Old 03-30-2011, 01:01 AM
d0odlez89's Avatar
d0odlez89 d0odlez89 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Location: meru klang
Posts: 118
Rep Power: 9
d0odlez89 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to d0odlez89
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by RoaKyle View Post
Doodlez89: Taksure la pula yang mana satu Kak Nurul cakapkan sebab bila I browse kat internet, ada dua tempat lindungan haiwan. Satu dekat Setapak and the other one is at Selayang. As for spaying or neutering ur cat, cuba tanya Kak Nurul sebab I da check yang dekat internet, for spaying they charge RM60-RM70 and for neutering, RM80-100. In another thread, Kak Nurul kata dia bole deal untuk dapatkan spaying and neutering service yang way cheaper than DBKL or SPCA offer. Sebab orang macam I yang baru nak mula keja ni mungkin sesak la kalau nak bayar sampai berpuluh ringgit untuk spay @ neuter my future baby kan.
tula.nnt i pkkan. coz my kitten still baby lagi..hehe.. nnt bila dia da besar sikit bolehla kot.. wat masa skrg pk nak g vet for the vaccine and deworm dulu..hehe
Reply With Quote
  #20  
Old 03-30-2011, 10:17 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Save cat at DBKL

Quote:
Originally Posted by RoaKyle View Post
Indeed it does. So here's for u:
As for ur cats for adoption, thanks for the offer but I have to pass on them. No offense, I adore them but still I have a hidden agenda for not adopting them. As I was informed the cat in the place will be put to sleep after one week if no one comes to adopt it , so I thought it might be better if I go there and adopt a cat there instead. At least I could save one more life. And mengikut pandangan Kak Nurul, which one is more berbaloi?

1) @ SPCA Setapak and pay for RM15 and another RM25 @ RM35 for the SNIP programme**

2) @ SPCA Ampang and pay for RM80-RM100 for a cat fully spayed / neutered + vaccinated

** If I'm to take this one, agaknya berapa pula I have to pay untuk vaccinate my meowmeow?

Thank you
Actually the DMH siamese is a cat that I rescued from DBKL setapak. Once she has weaned her babies, I will put her up for adoption. As for the tabby kitten, it was found by someone and currently I am fostering the kitten for them.

I would think the package would be better but I am not sure if the vacination is only one time of twice.

If you are taking package one :-

Cat RM15.00 + Vacination RM25.00 x 3(Klinik Yuan) + Snip RM25.00 = RM115.00 it would be cheaper to adopt under the package 2.

But if package 2 only covers for one time vacination then package 1 would be cheaper.

Hope you are not confused he..he...
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dog license (dbkl) stonestone Animal Protection Laws & Rights 10 07-04-2013 07:42 PM
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
DBKL Animal Cruelty nynakayle Hall of Shame 207 04-04-2009 01:33 PM
Catch DBKL Animal Cruelty dog is my buddy Hall of Shame 9 02-26-2009 09:34 AM
Save this Cocker Spaniel at DBKL AndyKoh Lost & Found 4 07-26-2008 03:31 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.