Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #261  
Old 09-18-2008, 06:03 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Duhhh...sedap giler menu ko ari ni, Lyn !!! Terliur akak.
Mondok, akak dah bertahun rasanya tak makan bubur chacha tuuuuu....
Tok, tuu laa...lain kali bila nak makan tu bismillah dulu, haa kan perut dah meragam
Ari ni aku buat nasi ayam jer. Ayam nya beli kat tesco tadi - Percik Roast chicken. Aku tinggal nak masak nasi, potong sayur2 & buat sos.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #262  
Old 09-18-2008, 06:22 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Duhhh...sedap giler menu ko ari ni, Lyn !!! Terliur akak.
Mondok, akak dah bertahun rasanya tak makan bubur chacha tuuuuu....
Tok, tuu laa...lain kali bila nak makan tu bismillah dulu, haa kan perut dah meragam
Ari ni aku buat nasi ayam jer. Ayam nya beli kat tesco tadi - Percik Roast chicken. Aku tinggal nak masak nasi, potong sayur2 & buat sos.
wahh rajinnyaa kak nita masak nasik ayammm.. kalo lyn sendiri yg masak..rasa tak selera nak mkn.. tp kalo org lain masak.. walaupun lauk "sadin kurung " rasa cam sedappp jer....
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #263  
Old 09-18-2008, 08:39 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
wahh rajinnyaa kak nita masak nasik ayammm.. kalo lyn sendiri yg masak..rasa tak selera nak mkn.. tp kalo org lain masak.. walaupun lauk "sadin kurung " rasa cam sedappp jer....

.:: Sardin kurung tu ikan sardin dlm tin tu ek??? ::.


Quote:
Originally Posted by anitayusof00
Duhhh...sedap giler menu ko ari ni, Lyn !!! Terliur akak.
Mondok, akak dah bertahun rasanya tak makan bubur chacha tuuuuu....
Tok, tuu laa...lain kali bila nak makan tu bismillah dulu, haa kan perut dah meragam
Ari ni aku buat nasi ayam jer. Ayam nya beli kat tesco tadi - Percik Roast chicken. Aku tinggal nak masak nasi, potong sayur2 & buat sos.
.:: Gambar hiasan tu je kak nita, bukan saya buat pon... Carik ilham nk berbuka apa arini... Sudahnya, nasi putih, telur dadar ngan naget ayam... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #264  
Old 09-18-2008, 09:07 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post

.:: Sardin kurung tu ikan sardin dlm tin tu ek??? ::.

[/COLOR]
a'ahh.... heheheh..sebenor silap ckp..biasanya kita panggil 'ikan kurung' ..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #265  
Old 09-19-2008, 05:09 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
a'ahh.... heheheh..sebenor silap ckp..biasanya kita panggil 'ikan kurung' ..

.:: Huk aloerr.... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #266  
Old 09-19-2008, 03:52 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Menu semalam untuk berbuka pose....







__________________

MJ
Reply With Quote
  #267  
Old 09-19-2008, 03:58 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

.:: Mee Kari Kerang...Slluurrrppppp!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #268  
Old 09-19-2008, 04:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Menu semalam untuk berbuka pose....







auzubillah himinassyaitonirrojimmm....*bawak betabah la wahai hati...iskk..sdapnye Tok wehh...kuih cara tu pon kak gee bancoh sendiri ke? iskk betuahnya tok ngan anak2...
Reply With Quote
  #269  
Old 09-23-2008, 02:27 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Errmmm..nampak nyer sumer dah tak bangun sahur dan dah tak makan yg sedap2 bila dah kat ujung2 ramadan nie...semangat dah ilang ke sumer...hahaha
__________________

MJ
Reply With Quote
  #270  
Old 09-23-2008, 02:29 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

.:: Sbb semua org sibuk soping!!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #271  
Old 09-23-2008, 02:55 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

sbb dah tatao nak mkn ape... jemu balik2 lauk tu jer...
sabtu tu pun makan KFC... semlm mkn mcdonald... kalo ade org tolong masakan yg best2 kat umah..alangkah bahgianye... kalo laa dok ngan mak mesti mkn sedap2 ..huhuhuhu
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #272  
Old 09-25-2008, 02:29 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ari ni aku nak buat nasi lemak dgn sambal kerang. Dah sebulan tak pekena nasi lemak. Rasa mau pitam daaa.........
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #273  
Old 09-25-2008, 04:54 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ari ni aku nak buat nasi lemak dgn sambal kerang. Dah sebulan tak pekena nasi lemak. Rasa mau pitam daaa.........
Aduusss...anita buat saya pitam la..teringat kan nasi lemak ni....saya kalau nasi lemak ni yg best makan kat Tangling sana..kat Klinik TangLing...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #274  
Old 09-25-2008, 05:31 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Aduusss...anita buat saya pitam la..teringat kan nasi lemak ni....saya kalau nasi lemak ni yg best makan kat Tangling sana..kat Klinik TangLing...

aiyoo selalu ke pegi situ..ni tangling yg kat area lake pedana tu kan...dulu masa kat cimb jln semantan..memang purposely dtg kol 7 tegak dah ada kat ofis..pastu membe dtg..vroommm g tangling pekena sik lemak...ahakss...

okeh ini hari tak tau la nak buka ape...nak lari pegi tesco kejap bli barang mak...aku ngan laki aku sempoi jek..kitorang ni kureng makan...ada yg makan mee goreng mamak share dua orang kat restoran nasik kandar tuh...yang penting aku nak air...
Reply With Quote
  #275  
Old 09-25-2008, 10:28 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
aiyoo selalu ke pegi situ..ni tangling yg kat area lake pedana tu kan...dulu masa kat cimb jln semantan..memang purposely dtg kol 7 tegak dah ada kat ofis..pastu membe dtg..vroommm g tangling pekena sik lemak...ahakss...

okeh ini hari tak tau la nak buka ape...nak lari pegi tesco kejap bli barang mak...aku ngan laki aku sempoi jek..kitorang ni kureng makan...ada yg makan mee goreng mamak share dua orang kat restoran nasik kandar tuh...yang penting aku nak air...
Ye lah tu besan...ada satu jek Klinik Tangling kat KL ni...saya dah duduk situ tiap2 pagi dari tahun 80an lagi...sejak kat bawah pokok besar tu...tapi skg dah pindah macam tak bape keng tempat tu nak lepak...panas semacam jek...dulu2 ada gak saya bagi satu awek potong Q,
pagi2 kan baris panjang macam budak masuk sekolah...kecik2 org nya...pandai wat muke simpati...mungkin besan lah kot...

semalam buka pose bersantapkan seperti dlm gamba...cuma ayam goreng tu kami beli...yg selebih tu Mem Besar buat...habih anak2 saya belasah pizza tuh...






__________________

MJ
Reply With Quote
  #276  
Old 09-26-2008, 09:57 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

.:: Dapor dah tutup kedai since 24hb Sept sampai 6hb Oct nnt.... Berbuka kt luar dgn kawan2 sblm balik raya, sahur ala kadar yg tak memerlukan keluarnya periuk kuali yg dah digantung... Pinggan mangkuk sume dah masuk kabinet... Rumah tinggal lama, kang berpesta sakan cicak ngan lipas serta semut menyambut raya kt rumah tuh...

Sekian, tamatlah kisah "Apa juadah yang di makan..." utk bulan Ramadhan tahun ini bagi keluarga Mondok... Adios. ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #277  
Old 09-26-2008, 05:11 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ari ni berbuka sorang2 kat umah...hehehe...Tak tau ape ada kat dapor tu...
Selamat berbuka pada yg pose...yg tak pose selamat makan malam...
__________________

MJ
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.