Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 09-11-2008, 09:37 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
hurmm.. ha ah... kat opis... ari ari balik kol 9 ato 9 lebey.... ada orang kat opis.. tapi biasa makan sorang la kat cubicle sebab sambil wat keje... nak macam mana.....

makan per tadik cik mondoks... eheheh
.:: Hubby mkn nasi ngan sup tulang, telur dadar n tepung bungkus... Mrs Mondok minum yogurt strawberry je tadik.. Takde selera nak mkn... Ni tgh mkn coklat Cadbury, baki aritu... Nak??? Nah, ameik sket...

Ni nak balek umah pkl brp nieh??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #142  
Old 09-11-2008, 10:20 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Hubby mkn nasi ngan sup tulang, telur dadar n tepung bungkus... Mrs Mondok minum yogurt strawberry je tadik.. Takde selera nak mkn... Ni tgh mkn coklat Cadbury, baki aritu... Nak??? Nah, ameik sket...

Ni nak balek umah pkl brp nieh??? ::.
aaaapa...? takde selera...? mem mondok dah ade ehem..ehem... ke..??? kalo dah ade alhamdulillah....
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #143  
Old 09-11-2008, 10:23 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

spt yg disebut ptg tadi... makan rebung+babat, kari daging dan sup kaki ayam... pastu ade makan samosa..tp tak sempat nak snap dah abih..
ni nak share gambor..

kari daging..


rebung..


sup kaki ayam bercendawan...

__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #144  
Old 09-11-2008, 10:27 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat
aaaapa...? takde selera...? mem mondok dah ade ehem..ehem... ke..??? kalo dah ade alhamdulillah....
.:: Isskkk!!! Bukan ehem ehem la kak lyn... Yang tu belum lagi... Tak selera sbb tgk kt pasar ramadhan mcm2 sgt makanan n bau-bauan... Nk mkn apa pun tak tau... Akhirnya, tak mkn apa pun arini... Minum yogurt n susu aje la... Ni pun hubby tgh buatkan berger... Hhhhmmm.. Cam tak lalu nk mkn gak... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #145  
Old 09-11-2008, 10:29 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat
sup kaki ayam bercendawan...

.:: Yang ni sedap... Pergghhh... Kaki ayam... Camne nk buat kaki ayam tu jadik coklat camtu kak lyn??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #146  
Old 09-11-2008, 10:30 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
spt yg disebut ptg tadi... makan rebung+babat, kari daging dan sup kaki ayam... pastu ade makan samosa..tp tak sempat nak snap dah abih..
ni nak share gambor..

kari daging..


rebung..


sup kaki ayam bercendawan...

Amboi...lin sedap dan menyelerakan sumer...kaki ayam tuh kalau ada mee wantan kat dlm dia sedap tu...telan aior liur jek...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #147  
Old 09-12-2008, 12:03 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Yang ni sedap... Pergghhh... Kaki ayam... Camne nk buat kaki ayam tu jadik coklat camtu kak lyn??? ::.
hahahah.. tu kena tanye tokei kedai... bukan kita masak..kita beli jerk...
tapi, mmg ade laa jual kaki aym yg dah cegitu.. kat carre4 pun ader..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #148  
Old 09-12-2008, 12:05 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Amboi...lin sedap dan menyelerakan sumer...kaki ayam tuh kalau ada mee wantan kat dlm dia sedap tu...telan aior liur jek...
apelak telan air lior.... takpe esok suh org umah tok masak camtu.. sbb dia pandai masak mesti lagi sedap dr bli kat kedai tu...
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #149  
Old 09-12-2008, 09:25 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
hahahah.. tu kena tanye tokei kedai... bukan kita masak..kita beli jerk...
tapi, mmg ade laa jual kaki aym yg dah cegitu.. kat carre4 pun ader..
.:: Owhhh... ada ek kt carre4 jual kaki ayam cenggitu??? Iskk... nak p carik la petang nieh... Menyelerakan lak tgk sup kaki ayam cenggitu... dah la mmg lama dah teringin nk mkn sup kaki ayam... Nmpk lak sup kaki ayam yg kak lyn upload kt sinih... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #150  
Old 09-12-2008, 09:38 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

adeih Lyn...aku ni bukan peminat tegar sup..tapi sup kaki ayam cendawan tu memang meruntun kalbu...adeih kecurnye

mcm biase berbuka di rumah emak la..menu gulei lemak ayam pencen dgn kentang...sambal ikan cencaru...sayur bayam tumis....mak pulak buat sikit lawuk orang dlm pantang (my sista baru lps bersalin) pegaga dgn ikan tenggiri...adeii dgn yg itu pon aku mengendeng kat akak mintak sikit...

tadik sahur bubur lambuk semalam prangat balik + rebus telur masin ...
Reply With Quote
  #151  
Old 09-12-2008, 10:33 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Penghulu,
apa yg susah sgt...mintak laa mem kat rumah tu buatkan pebret penghulu
Woiii...........terseksanya jiwa ragaku melihat gambo2 yg ko kirimkan tuuuu.........
Rasa2 akak laa...kaki ayam tu kaler coklat mungkin diperap dgn kicap kot. Agaknya laa.....
Sunyi plak rasa si June tak turun padang kan ? Ehh....June...tak kan kat sana ko tak leh cari tenet kot ???
Kesian filin berbuka sorang2. Akak teringat masa study 1st degree dulu, duduk asrama, satu bilik 2 org. tapi room mate akak tu org KL, so ari2 dia balik berbuka kat rmh dia. Tinggal la akak sorang2. Time berbuka ok lagi, blh gak join dgn kwn2 bilik sebelah, tapi time sahur syahdunya......Korang tau tak sapa yg meneman akak time tu ? Akak ditemani oleh artificial skull & skeleton !!! Sambil makan, sambil menghafal parts2 pada skull & skeleton tu, sebab semester tu amik paper Anatomy & Physiology. Teringat lagi...berjurai2 air mata akak....sedihnya makan sorang2, anak2 semua jauh kat Ipoh
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-12-2008 at 10:39 AM.
Reply With Quote
  #152  
Old 09-12-2008, 11:17 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
adeih Lyn...aku ni bukan peminat tegar sup..tapi sup kaki ayam cendawan tu memang meruntun kalbu...adeih kecurnye

mcm biase berbuka di rumah emak la..menu gulei lemak ayam pencen dgn kentang...sambal ikan cencaru...sayur bayam tumis....mak pulak buat sikit lawuk orang dlm pantang (my sista baru lps bersalin) pegaga dgn ikan tenggiri...adeii dgn yg itu pon aku mengendeng kat akak mintak sikit...

tadik sahur bubur lambuk semalam prangat balik + rebus telur masin ...

rugi oooo Ina x minat sup. aku mmg peminat sup no 1. kalo ari2 sup pun takpe..tp org umah aku plak yg jemu..hari-hari sup jer dia kata. Dah tak pandai masak lauk lain kew..? hhuhuhuhuhu..
semua sup aku skerr sup ayam,sup daging, sup tulang, sup ekor, sup sayur,sup kaki ayam..dan sup gear box... puuuhhhhhhh... ngancam!!

sesekali kalo aku balik kpg pun..mak aku mesti masak sup peberet aku..kekadang sup tulang...sup kaki lembu ke..

lg satu peberet aku . .ayam masak gulai lemak cili api.. kalo yg jual2 kat kedai nih tak best... aku sker yg mak aku masak .. biasa dia masak utk lauk hari raya... mmg best.. kalo aku masak pun tak ssedap mcm mak aku masak ..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #153  
Old 09-12-2008, 11:47 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat
lg satu peberet aku . .ayam masak gulai lemak cili api.. kalo yg jual2 kat kedai nih tak best... aku sker yg mak aku masak .. biasa dia masak utk lauk hari raya... mmg best.. kalo aku masak pun tak ssedap mcm mak aku masak ..
.:: Masakan mak mmg susah nak carik... Cari la serata dunia, mmg tiada tandingan... Masakan mak akan dirindui bila dia dah takde... Cuba la masak camne pun, mesti tak sama rasa dengan yg mak kita masak... Rindunyerr.... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #154  
Old 09-12-2008, 12:15 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

masakan mak memang sedap...walaupun telur goreng sekalipun...(bagi saya la)..
Reply With Quote
  #155  
Old 09-12-2008, 12:21 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
masakan mak memang sedap...walaupun telur goreng sekalipun...(bagi saya la)..
.:: Betul... Tak kira la masak apa sekalipun... Pasti sedap... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #156  
Old 09-12-2008, 04:40 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
adeih Lyn...aku ni bukan peminat tegar sup..tapi sup kaki ayam cendawan tu memang meruntun kalbu...adeih kecurnye

mcm biase berbuka di rumah emak la..menu gulei lemak ayam pencen dgn kentang...sambal ikan cencaru...sayur bayam tumis....mak pulak buat sikit lawuk orang dlm pantang (my sista baru lps bersalin) pegaga dgn ikan tenggiri...adeii dgn yg itu pon aku mengendeng kat akak mintak sikit...

tadik sahur bubur lambuk semalam prangat balik + rebus telur masin ...
Tuh yang kena hilite tu..kalau dapat kat Kak Gee...periok tu dia pegang dulu...pebret sangat ngan ayam pencen...selalu kalau buat rendang memang itu lah ayam yg dia beli sebab boleh simpan lama untuk dia ulang2 sampai habis...pulak daging ayam tu tak hancur bile tiap kali di panaskan untuk makan..
Ada yg punya resepi kerabu kaki ayam tak...yg sedap punyer...kami pernah cuba buat tapi belom boleh menyentuh kalbu...

Semalam kami berbuka di luar...atas arahan Mem besar...kami pergi ke restoran Puteri Kak Rubiah Suparman dekat Sg Pencala sana...punyer lah ramai umat...tapi seperti biasa saya lebih suka berbuka di rumah...makan di rumah...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #157  
Old 09-12-2008, 04:42 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
rugi oooo Ina x minat sup. aku mmg peminat sup no 1. kalo ari2 sup pun takpe..tp org umah aku plak yg jemu..hari-hari sup jer dia kata. Dah tak pandai masak lauk lain kew..? hhuhuhuhuhu..
semua sup aku skerr sup ayam,sup daging, sup tulang, sup ekor, sup sayur,sup kaki ayam..dan sup gear box... puuuhhhhhhh... ngancam!!

sesekali kalo aku balik kpg pun..mak aku mesti masak sup peberet aku..kekadang sup tulang...sup kaki lembu ke..

lg satu peberet aku . .ayam masak gulai lemak cili api.. kalo yg jual2 kat kedai nih tak best... aku sker yg mak aku masak .. biasa dia masak utk lauk hari raya... mmg best.. kalo aku masak pun tak ssedap mcm mak aku masak ..
Ni macam petang nie nak pergi umah mak jek bunyi...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #158  
Old 09-12-2008, 04:45 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Semalam kami berbuka di luar...atas arahan Mem besar...kami pergi ke restoran Puteri Kak Rubiah Suparman dekat Sg Pencala sana...punyer lah ramai umat...tapi seperti biasa saya lebih suka berbuka di rumah...makan di rumah...
.:: Camne nk g restoran ni ek??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #159  
Old 09-12-2008, 05:06 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Camne nk g restoran ni ek??? ::.
Kalau dari sg pencala...nampak di atas bukit...dan ader few signs...kalau nak senang lagi cari showroom kete import Wan Bersaudara...suami kak Habsah hassan...mereka sama2 biz restoran tu...no tipon tanya kak Gee..dia tau..
__________________

MJ
Reply With Quote
  #160  
Old 09-12-2008, 07:12 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Kalau dari sg pencala...nampak di atas bukit...dan ader few signs...kalau nak senang lagi cari showroom kete import Wan Bersaudara...suami kak Habsah hassan...mereka sama2 biz restoran tu...no tipon tanya kak Gee..dia tau..
.:: Perghhh... Siap no phone... Takpe... Nnt bila dah ready nk pegi, saya sms Kak gee..

Arini berbuka beli di pasar ramdhan je... Laksa Penang tuk Mrs Mondok, Nasi Kerabu tuk Mr Mondok. Murtabak Daging ngan air Milo Ais, menu berbuka hari ni... Selamat Berbuka semua.... Bismillah... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.