Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 09-12-2008, 09:12 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Semalam kami berbuka di luar...atas arahan Mem besar...kami pergi ke restoran Puteri Kak Rubiah Suparman dekat Sg Pencala sana...punyer lah ramai umat...tapi seperti biasa saya lebih suka berbuka di rumah...makan di rumah...
dulu penah makan kat restoran dia ada bukak kat brickfield,nama restoran puteri. tak pasti samada dah takde atau ade lagi.. ntah laa mkn kat situ takdelah rasa mcm best sgt pun...
Skang teringin nak gi makan kat restoran amy search.. Cheng Ho kat belakang K4 wangsa maju.. tp aritu pegi siap beratur panjang... rasanya kalo teringin nak gi mkn sana kena booking dulu baru boleh merasa..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #162  
Old 09-12-2008, 09:15 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Ni macam petang nie nak pergi umah mak jek bunyi...
hehe tok din(mcm tok mudim je bunyiknyer..) , kita merasa masakan mak sebulan or 2bln sekali jer...kalo balik kpg baru merasa.. kalo tak tak merasalah...
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #163  
Old 09-12-2008, 10:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

huhuhu!! Sedapnya korang makan.aku 2 x buka posa makan nasi goreng kampung dan chicken rice je.makan mahal.so asal kenyang dahlah.tapau roti utk sahur. sebab hotel tak blh buat breakfast awal.huhuhu!! rindu dgn pasar ramadhan.
Reply With Quote
  #164  
Old 09-12-2008, 10:15 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhu!! Sedapnya korang makan.aku 2 x buka posa makan nasi goreng kampung dan chicken rice je.makan mahal.so asal kenyang dahlah.tapau roti utk sahur. sebab hotel tak blh buat breakfast awal.huhuhu!! rindu dgn pasar ramadhan.
.:: hehheh... next week kita g pasar ramadhan ye kak june... alahaiii.... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #165  
Old 09-12-2008, 10:28 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

akak nak beli makanan smp penuh 1 meja next Tuesday

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: hehheh... next week kita g pasar ramadhan ye kak june... alahaiii.... ::.
Reply With Quote
  #166  
Old 09-12-2008, 10:50 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak nak beli makanan smp penuh 1 meja next Tuesday

.:: huk aloer... Jgn kak june, kang kembong takleh nk pose lak... Hhehehe!!! balik sini nnt, mesti kejutan cuaca lak... dr sejuk balik mesia panas berdengkang...

Kak June, dah berbuka ngan coklat ke belum??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #167  
Old 09-12-2008, 11:45 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak nak beli makanan smp penuh 1 meja next Tuesday
Kau nak makan ke hape...June..wakakaka..dah kemaruk lah tu nak makan...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #168  
Old 09-12-2008, 11:54 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ari ni buka puasa dgn menu ulangan permulaan puasa dulu...Assam Pedas ikan tenggiri dan bendi, sayur taugeh campur daun kuchai, goreng daun Bayam salut tepong, dan cendawan goreng salut tepong juga...sikit buah tembikai kuning dan bubur pulut hitam...



__________________

MJ
Reply With Quote
  #169  
Old 09-13-2008, 12:00 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: Apa juadah yang di makan...

.:: ::.

.:: Sahur harini yg paling simple... Serunding telur ngan nasi putih... Air milo suam... Bismillah... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~

Last edited by Mr & Mrs Mondok; 09-13-2008 at 02:00 AM.
Reply With Quote
  #170  
Old 09-13-2008, 11:35 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ari ni buka puasa dgn menu ulangan permulaan puasa dulu...Assam Pedas ikan tenggiri dan bendi, sayur taugeh campur daun kuchai, goreng daun Bayam salut tepong, dan cendawan goreng salut tepong juga...sikit buah tembikai kuning dan bubur pulut hitam...

Tok,
Terliur tenguk gambar asam pedas tuuuu.....Sedap sungguh nampaknya. Tu baru tgk gambar, belum rasa lagi !!!
Musykil skit. Tak pernah plak dgr daum bayam salut tepung. Story skit camne nak buat ?
Ari ni kita nak buat bihun sup jer, simple......tak leh nak beradun cos dapur dah kena pecah (renovate)
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #171  
Old 09-13-2008, 12:40 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Tok,
Terliur tenguk gambar asam pedas tuuuu.....Sedap sungguh nampaknya. Tu baru tgk gambar, belum rasa lagi !!!
Musykil skit. Tak pernah plak dgr daum bayam salut tepung. Story skit camne nak buat ?
Ari ni kita nak buat bihun sup jer, simple......tak leh nak beradun cos dapur dah kena pecah (renovate)
Nita...sama jek kot macam buat cendawan goreng salut tepong ni...biasa lah tepong adunan ngan perisa...pastu daun bayam tuh cari yg lebar2 skit..amik daun je..celup kat tepung..nipiskan dan goreng lah macam goreng kopok jek..bila makan mesti garing...saya nampak gitulah gamak nyer...Puan Mondok mesti tau bab ni...Mana Puan Mondok...tolong bagi resepi...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #172  
Old 09-13-2008, 06:22 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Ok tok, camtu nanti boleh la try. Pasti sedap !!!
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #173  
Old 09-13-2008, 09:05 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ok tok, camtu nanti boleh la try. Pasti sedap !!!
mmg sedap dulu lin pun selalu goreng camtuh.. rasa mcm makan keropok daun bayam jer... heheh
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #174  
Old 09-13-2008, 09:08 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Arini Lin masak ayam masak asam pedas ... sayur kacang buncis + udang . goreng cekodok pisang.. itujer .. arini semua masak sendiri..takde beli lauk pun..

sahur nanti, dah plan nak buat sayur pucuk manis masak air, telor masin kot....
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #175  
Old 09-13-2008, 09:09 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post

nampak tougeh nih mcm sedap plak.. dah lama tak makan taugeh.. oklah esok nak masak taugeh jugakkk.... :)
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #176  
Old 09-14-2008, 05:58 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
nampak tougeh nih mcm sedap plak.. dah lama tak makan taugeh.. oklah esok nak masak taugeh jugakkk.... :)
Lin jangan lupa taruk ikan masin....perrgghh...

Nita nanti bagi respon aper rasa...

Semalam buka pose ngan kedua org tua kat rumah adik saya di Bukit Indah, Ampang...Kak Gee masak Ayam sambal, Cendawan masak lemak dan alamak satu lagik lupa le...sorry..
So kita org bwak masing2 nya bahagian nak bagi sumer rasa macam2 juadah...sgale adik beradik, ipar lamai...anak2 buah...sumer ada...riuh rendah jadik nya...pastu ayah saya pun tak gi terawikh kat surau..buat kat umah jer...saya curik ayam...pasal semalam nak sangat nonton bola...

So ari ni saya baru balik dari menjengok rumah org tua di Kuala Pilah...ni baru sampai dlm 10mint...untuk buka pose ni kak Gee nak beli jer..pasal dia kate penat dah 2 hari tak cukup tido..pasal projek kuih dia..hehehe
So menu sendiri tarakkk..tadi saya ader beli tempoyak and petai masa on the way balik...errmmm tengok esok leh try masak tempoyak petai...biar sok bagi hancing bilik ayor...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #177  
Old 09-14-2008, 08:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

ari ni makan kari ayam dan sambal udang.nasi 2 pinggan.air suam.harga AUD25/RM75.he!!he!! melantak puas2 sebab harga mahal.kita org makan kat area Northbridge ada 2 restoran halal.1 org singapore punya dan 1 lagi org melayu malaysia.ada gambar Tun Mahathir makan kat restoran dia gak.glamer gitu kita org.
Reply With Quote
  #178  
Old 09-14-2008, 10:06 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
ari ni makan kari ayam dan sambal udang.nasi 2 pinggan.air suam.harga AUD25/RM75.he!!he!! melantak puas2 sebab harga mahal.kita org makan kat area Northbridge ada 2 restoran halal.1 org singapore punya dan 1 lagi org melayu malaysia.ada gambar Tun Mahathir makan kat restoran dia gak.glamer gitu kita org.
ya ampunnn... kak june.. mahal giler. mcm makan buffet kat hotel dah... heheeh. takpelah sekali-sekala apa salahnyaa.. duit kompeni yer kak june... eh nih kompeni nye trip ke.. kak june nyer trip sendirik..?
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #179  
Old 09-14-2008, 10:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Apa juadah yang di makan...

company trip.alah!! durang bg RM20 je elaun makan.kedekut.ingat kita nak makan maggie buka posa kah??

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
ya ampunnn... kak june.. mahal giler. mcm makan buffet kat hotel dah... heheeh. takpelah sekali-sekala apa salahnyaa.. duit kompeni yer kak june... eh nih kompeni nye trip ke.. kak june nyer trip sendirik..?
Reply With Quote
  #180  
Old 09-14-2008, 11:26 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Apa juadah yang di makan...

Quote:
Originally Posted by June View Post
company trip.alah!! durang bg RM20 je elaun makan.kedekut.ingat kita nak makan maggie buka posa kah??
rm 20 jer... itu mcm mkn kat mesia.. len kali mintak 20aud tau....
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.