Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-12-2009, 03:39 PM
Hamster86 Hamster86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Rep Power: 0
Hamster86 is on a distinguished road
Unhappy Penat la cari...

Dah seminggu lebih Zura cari male cat for adoption tp rmai sgt yg nk adopt cat dari yg promote cats for adoption.Bkn ape,kucing Zura,Shiro dh besar n tibe mase utk mengawan.kt umah pun xde kucing lain dah.susahnye...cmne ni?kalo x,Shiro asek nangis(ngeow2)jela...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2009, 03:44 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Hamster86 View Post
Dah seminggu lebih Zura cari male cat for adoption tp rmai sgt yg nk adopt cat dari yg promote cats for adoption.Bkn ape,kucing Zura,Shiro dh besar n tibe mase utk mengawan.kt umah pun xde kucing lain dah.susahnye...cmne ni?kalo x,Shiro asek nangis(ngeow2)jela...
Kenapa tak di neuter je Shiro tu? Nanti dia tak nangis lagi...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2009, 03:46 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Dah seminggu lebih Zura cari male cat for adoption tp rmai sgt yg nk adopt cat dari yg promote cats for adoption.Bkn ape,kucing Zura,Shiro dh besar n tibe mase utk mengawan.kt umah pun xde kucing lain dah.susahnye...cmne ni?kalo x,Shiro asek nangis(ngeow2)jela.
hamster.... sorry la gue ngak tau nama lo...hehe....... jd urang indo kjap ya...
jgn kasi kawin bhaaya tu..umur c shiro baru 6 bulan....masih kitten lg....plg bgus umur dia sampai 1 tahun lebih......................ksian dia ....haiz
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2009, 03:47 PM
Hamster86 Hamster86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Rep Power: 0
Hamster86 is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Hmm..syg la.Shiro comel n nk ade baka dia gak..
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2009, 03:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Penat la cari...

u nak cari pasangan utk Shiro ke?? elok neuter je supaya dia tak mengeong2 nak mengawan.mmg begitulah klu kucing jantan yg tak dikembiri.pastu dia akan kecing merata2 seisi rmh.baik cepat2 zass.hilang masalah.

Quote:
Originally Posted by Hamster86 View Post
Dah seminggu lebih Zura cari male cat for adoption tp rmai sgt yg nk adopt cat dari yg promote cats for adoption.Bkn ape,kucing Zura,Shiro dh besar n tibe mase utk mengawan.kt umah pun xde kucing lain dah.susahnye...cmne ni?kalo x,Shiro asek nangis(ngeow2)jela...
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2009, 03:51 PM
aznor's Avatar
aznor aznor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 247
Rep Power: 11
aznor is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Hamster86 View Post
Hmm..syg la.Shiro comel n nk ade baka dia gak..
klau u nak baka..
tunggu umur 1 thn lebeh mcm crool cakap..
skarang nie pegi vet mintak pil perancang..
__________________
The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.

http://befriendingthefurrybeast.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2009, 03:52 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
u nak cari pasangan utk Shiro ke?? elok neuter je supaya dia tak mengeong2 nak mengawan.mmg begitulah klu kucing jantan yg tak dikembiri.pastu dia akan kecing merata2 seisi rmh.baik cepat2 zass.hilang masalah.
kak kcg dia ni....kucing betina...hehe...bkn jantan...tp dia cari kucing jantan mau kc kawin
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #8  
Old 12-12-2009, 03:52 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by June View Post
u nak cari pasangan utk Shiro ke?? elok neuter je supaya dia tak mengeong2 nak mengawan.mmg begitulah klu kucing jantan yg tak dikembiri.pastu dia akan kecing merata2 seisi rmh.baik cepat2 zass.hilang masalah.
I agree kak June. Ada orang kata kat I rasa kejam buat camtu. I ckp, I ni nak bela kucing je, tak nak pikir masaalah lain hehe. Kalau nak tambah, I amik lain. Tak yah beranak2 kan. Kalau nak baka, I buat baka I sendiri. Baka 2 kaki. ngeh ngeh ngeh.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #9  
Old 12-12-2009, 03:55 PM
aznor's Avatar
aznor aznor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 247
Rep Power: 11
aznor is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by fareen View Post
i agree kak june. Ada orang kata kat i rasa kejam buat camtu. I ckp, i ni nak bela kucing je, tak nak pikir masaalah lain hehe. Kalau nak tambah, i amik lain. Tak yah beranak2 kan. Kalau nak baka, i buat baka i sendiri. Baka 2 kaki. Ngeh ngeh ngeh.
omg..
__________________
The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.

http://befriendingthefurrybeast.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 12-12-2009, 03:55 PM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 11
crool is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Hmm..syg la.Shiro comel n nk ade baka dia gak..
huhu....nak jaga anak kucing bukan senang.....perlu banyak masa dan commitment...... ..fikir elok2....hehe saya tidak melarang tp nasihat saja....saya pun masi belajar lg........ hehe........klu ko maw baka tggu la umur dia satu tahun lebih dulu........skrg ni c shiro tu masih kitten lg........hehe
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #11  
Old 12-12-2009, 03:56 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Penat la cari...

lah!! kesitu pula ko fareen.

jgn tak tau,kucing betina pun akan spray merata2 utk mark dia punya territory.baik zass je.klu nak kucing lg adopt.byk yg di put up for adoption.akak punya Max ni yg comel & nakal nak kasih org adopt tp org tak nak coz tak lawa.huh!! rugilah,Max sgt pintar.jgn tgk kucing dari lawa je.he's the smartest among all the cats at home.Peterpan pun kalah.berani lg.takde takut dgn apa pun. berani mati punya kucing ni.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
I agree kak June. Ada orang kata kat I rasa kejam buat camtu. I ckp, I ni nak bela kucing je, tak nak pikir masaalah lain hehe. Kalau nak tambah, I amik lain. Tak yah beranak2 kan. Kalau nak baka, I buat baka I sendiri. Baka 2 kaki. ngeh ngeh ngeh.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-12-2009, 03:58 PM
Hamster86 Hamster86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Rep Power: 0
Hamster86 is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

ooo...ok gak.tp nak cari lain tu yg susah..nak cari gak kwn bt Shiro.kesian lak tgk dy lonely je.pastu asik golek2 atas lantai sambil ngeow2 je..haizzz...sedihnye tgk dy.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-12-2009, 04:05 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Hamster86 View Post
ooo...ok gak.tp nak cari lain tu yg susah..nak cari gak kwn bt Shiro.kesian lak tgk dy lonely je.pastu asik golek2 atas lantai sambil ngeow2 je..haizzz...sedihnye tgk dy.
Hmmm Hamster. Apalak cari lain tu susah? Mcm mana pun awak kata Shiro ni lonely, so mcm manapun kena gak cari lain kan? hehehehe. Btw, kat Pet listing tu banyak betul kitten comel lote untuk di adopt. Bulu pendek, bulu panjang, kitten, adult suma ada. Antaranya :_

http://www.petfinder.my/pets/8744/
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #14  
Old 12-12-2009, 04:06 PM
aznor's Avatar
aznor aznor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 247
Rep Power: 11
aznor is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm Hamster. Apalak cari lain tu susah? Mcm mana pun awak kata Shiro ni lonely, so mcm manapun kena gak cari lain kan? hehehehe. Btw, kat Pet listing tu banyak betul kitten comel lote untuk di adopt. Bulu pendek, bulu panjang, kitten, adult suma ada. Antaranya :_

http://www.petfinder.my/pets/8744/
btol2 sokong kitten dua nie comel sangat i dah tengok dah dorang..
__________________
The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.

http://befriendingthefurrybeast.blogspot.com/
Reply With Quote
  #15  
Old 12-12-2009, 04:09 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Penat la cari...

hamster kena tahan lah tgk dia mcm tummg se eloknya biar dia dah setahun lebih baru kasik mengawan.sb time tuh dia dah dikira matang.kalu 6bln tuh kecik sgt lah hamster.bukan apa,nanti takut bila beranak ada komplikasi, then biasa 1st timer ibu kucing mengandung nih biasanya anaknya kurang berjaga. bila tak terjaga bnyk lah yg mati. i wrote base on my experience. bukan nak menakutkan just want to share. n like the rest ckp nak avoid dia tergolek2 buat sore horny tuh baik neuter jer.mine pon sume dah neuter.tinggal yg jantan jer sekor tak neuter to small bru 4 month..nak tunggu 6 month baru neuter
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 12-12-2009, 04:13 PM
Hamster86 Hamster86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Rep Power: 0
Hamster86 is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm Hamster. Apalak cari lain tu susah? Mcm mana pun awak kata Shiro ni lonely, so mcm manapun kena gak cari lain kan? hehehehe. Btw, kat Pet listing tu banyak betul kitten comel lote untuk di adopt. Bulu pendek, bulu panjang, kitten, adult suma ada. Antaranya :_

http://www.petfinder.my/pets/8744/
ooo...yg tu Hamster dh tgk.cute trsgt2 cute.tgah ngoder.dkt dgn umah kalo nak amek.hope owg lain xbooking dlu.hehehe..
Reply With Quote
  #17  
Old 12-12-2009, 04:15 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hmmm Hamster. Apalak cari lain tu susah? Mcm mana pun awak kata Shiro ni lonely, so mcm manapun kena gak cari lain kan? hehehehe. Btw, kat Pet listing tu banyak betul kitten comel lote untuk di adopt. Bulu pendek, bulu panjang, kitten, adult suma ada. Antaranya :_

http://www.petfinder.my/pets/8744/
Ni lagisatu

http://www.petfinder.my/pets/8903/

Dan lagi
http://www.petfinder.my/pets/8849/

Dan lagi

http://www.petfinder.my/pets/8698/

And my favorite

http://www.petfinder.my/pets/8612/
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #18  
Old 12-12-2009, 04:17 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Hamster86 View Post
ooo...yg tu Hamster dh tgk.cute trsgt2 cute.tgah ngoder.dkt dgn umah kalo nak amek.hope owg lain xbooking dlu.hehehe..
Ha. so apa yang susah nya? yang susahnya Shiro awak tu mengiaw. So rentikan lah miaw dia dgn process peng'zaas' san
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #19  
Old 12-12-2009, 04:18 PM
aznor's Avatar
aznor aznor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 247
Rep Power: 11
aznor is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

yg nie x boleh ke?
http://www.petfinder.my/pets/7667/
ha3..
just kidding
mau banjir rumah kak fareen kalo sophie di amik org..
__________________
The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.

http://befriendingthefurrybeast.blogspot.com/
Reply With Quote
  #20  
Old 12-12-2009, 04:20 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Ha. so apa yang susah nya? yang susahnya Shiro awak tu mengiaw. So rentikan lah miaw dia dgn process peng'zaas' san
I forgot how cheeky 17 yo's can be. Hahahaaaahhaha.
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
susahnya nak cari housemate yang petslover ni... zarasofia Coffee Room 63 12-19-2009 11:18 PM
nak cari pakwe utk kucing ku fiza saleh Cats & Kittens 17 11-02-2009 09:39 AM
cari jodoh - WALI band chemonk Music 5 08-19-2009 02:09 PM
cari menantu spongegirl Cats & Kittens 92 08-18-2009 10:48 AM
Tido Selepas Penat Berpuasa.. abgraldo Cat TV and Photos 15 09-25-2008 04:27 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.