Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 08-26-2009, 02:02 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 11
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by rock View Post
tapikan kasih,memang harga besi sama...tapi bukan semua kedai mengambil keuntungan dengan kadar yang sama..hehehe.
Yerlah kot..nak buat camna.. sbb nieh custom made.. g pun dah tak terpkir $$ masa tue..pikir nak simpan lagi anak bulus jerk..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #102  
Old 09-03-2009, 09:33 AM
MissBakawali MissBakawali is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
MissBakawali is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Salam...

Ade sape2 tau mane nak beli 2nd hand carrier?? dah google pun tak jumpa cari..
Reply With Quote
  #103  
Old 09-04-2009, 09:51 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 9
rock is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

bakawali,cuba try search dekat mudah.my..kadang2 ada juga yang secondhand ni..cage lah banyak pun.tapi memang susahlah nak cari yang secondhand dan yg murah.hehehe.
Reply With Quote
  #104  
Old 09-06-2009, 10:25 AM
MissBakawali MissBakawali is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 26
Rep Power: 0
MissBakawali is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

tu la pasal.. murah pun tak berape nak murah hehehe.. tapi cane nak cr pet shop yang ade sales ek?? kene pulak sy pegi ronda-ronda baru nak jumpe pet shop yg sales..
Reply With Quote
  #105  
Old 09-06-2009, 01:27 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 9
rock is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

yup..ari tu saya search,tengok cage,nak jual rm350.dia baru beli tapi kucing dia tak nak ddk dlm tu..kalau rm350,baik saya beli sendiri yang baru.hehehe.kena pandai2lah survey.kalau mahal sgt brg secondhand ni,kita DIY sendiri...macam kak imann buat..kreatif..
Reply With Quote
  #106  
Old 11-14-2009, 08:32 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 9
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak tak adoptlah sha.anak2 kucing tu for sale.akak dah byk kucing kat rmh jd tak blh amik lg.serius sha.sedih sungguh tgk anak2 kucing tu..dia hulurkan tangan dia pastu dia kuis akak dan mengiau kuat2. sadis sungguh org yg jual anak kucing ni.baru 3 bln dah dipisahkan dgn ibu kucing.

kat petsmore ada jual baru punya carrier yg medium size abt RM50.kat mudah.com tu kdg2 brg durang jual mahal.so kena rajin browse kedai2 petshop dan bandingkan harga.
huhuhu... ekien baru je beli pet carrier ni... RM 68... kire mahal la ea... coz kt rwg ni tu je la satu satunyer petshop yg ekien jumpe... sume ni coz nak prepare amik si henry tu.... alangkah sedihnye lau x dpt henry....

Click image for larger version

Name:	CikEkien012.jpg
Views:	138
Size:	71.7 KB
ID:	7938
Reply With Quote
  #107  
Old 11-15-2009, 03:15 PM
zam2010's Avatar
zam2010 zam2010 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2009
Location: Cheras, KL
Posts: 42
Rep Power: 0
zam2010 is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

ok dah tu harga...
sbb yg nie kualiti dia bagus skit berbanding dgn carrier harga rm40 lebih tu...

Last edited by zam2010; 11-15-2009 at 03:31 PM.
Reply With Quote
  #108  
Old 11-16-2009, 02:53 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 10
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: brg2 2nd hand

Rasa macam ok kot kalau RM68, kalau binaan teguh. Saya beli kat Giant yang tak sampai RM50, tapi macam risau je nak angkat. Takut jatuh.. Hihihihi. Clip Screw pun plastic. Tapi ok la, kalau setakat nak bawak balik ke rumah.

P/s: Berkenan dengan pet carrier yang cantik, lubang-lubang macam kasut crocs kat Hartamas tadi.
Reply With Quote
  #109  
Old 11-17-2009, 01:29 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 10
binbin is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

aku pun ade beli gak carrier yang sama jenis harganya baru dlm RM50 je
Reply With Quote
  #110  
Old 11-17-2009, 11:38 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 9
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

huhuhu....
mmg mahal kot kt rawang nie...

Click image for larger version

Name:	CikEkien003.jpg
Views:	298
Size:	66.7 KB
ID:	7967

cage ni dlm RM50...

Click image for larger version

Name:	CikEkien002.jpg
Views:	283
Size:	90.8 KB
ID:	7968

dis one pun RM50 gak..
Reply With Quote
  #111  
Old 11-17-2009, 11:45 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 9
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
huhuhu....
mmg mahal kot kt rawang nie...

Attachment 7967

cage ni dlm RM50...

Attachment 7968

dis one pun RM50 gak..
cik shikin,rasenye tuh dah murah dah..kalu pet bed tuh kat petshop biasa dekat rm70. cage tuh pon sama.i bought mine RM64.
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #112  
Old 11-17-2009, 11:46 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 9
CikLola is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
huhuhu....
mmg mahal kot kt rawang nie...

Attachment 7967

cage ni dlm RM50...

Attachment 7968

dis one pun RM50 gak..
kak2..cage tuh rm50??
kwn lola beli rm60..huk3..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #113  
Old 11-18-2009, 12:46 AM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 9
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by CikLola View Post
kak2..cage tuh rm50??
kwn lola beli rm60..huk3..
ha ah... hehehe... o0o0o0..
murah la ea....
hehehe
sape nak kirim.. anglat paws anda....
Reply With Quote
  #114  
Old 11-18-2009, 12:48 AM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 9
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
cik shikin,rasenye tuh dah murah dah..kalu pet bed tuh kat petshop biasa dekat rm70. cage tuh pon sama.i bought mine RM64.
o0o0o0.... ye ke...
hehehehe
ALhamdulillah.. tapi beli 2 stuff ni kat 2 kedai yg berbeza....
hehehe... ...
Reply With Quote
  #115  
Old 11-18-2009, 02:39 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 13
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Hi Ekien,

Kalo nak cari barang barang 2nd hand nie rajin rajin la masuk 'Mudah.com'. Baru baru nie Nurul dapat beli cat tree ngan harga RM50 je dan cat carrier RM25.00. Condition 9/10 Tu hari dapat cat tunnel dengan harga RM30 je. Harga biasa RM50.00. Sekarang cat tunnel dah koyak rabak sebab pengguna kat rumah ganas

Tak rugi Nurul beli sebab barang masih sangat elok lagi Tapi kena cepat kalo tak kena rembat ngan orang.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #116  
Old 11-18-2009, 09:58 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 10
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: brg2 2nd hand

Cat Tree RM50??? Cat Carrier RM25??? Perghh... untungnya Kak Nurul.. Teringin nak beli cage besar... tapi tak mampu lg... kihkihkih...
Reply With Quote
  #117  
Old 11-19-2009, 09:58 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 13
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Cat Tree RM50??? Cat Carrier RM25??? Perghh... untungnya Kak Nurul.. Teringin nak beli cage besar... tapi tak mampu lg... kihkihkih...
Betul Azraf
Nurul pun rasa beruntung sebab dah la murah, barang masih elok lagi.
Nampak macam baru lagi tau
La... tu ari Nurul ada jual cage 3 tier RM250.00 naper tak roger roger... harga boleh runding dan pembayaran juga.
Sekarang ada satu lagi tapi tu untuk boarding punya.
Kalo Nurul tak pakai nanti Nurul roger Azraf ok?
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #118  
Old 11-19-2009, 01:48 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 9
rock is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Hi Ekien,

Kalo nak cari barang barang 2nd hand nie rajin rajin la masuk 'Mudah.com'. Baru baru nie Nurul dapat beli cat tree ngan harga RM50 je dan cat carrier RM25.00. Condition 9/10 Tu hari dapat cat tunnel dengan harga RM30 je. Harga biasa RM50.00. Sekarang cat tunnel dah koyak rabak sebab pengguna kat rumah ganas

Tak rugi Nurul beli sebab barang masih sangat elok lagi Tapi kena cepat kalo tak kena rembat ngan orang.
yg 'tu' ke kak rm50?murahnya....
untung betul akak nurul ni,dia yg cepat dulu skodeng....
Reply With Quote
  #119  
Old 11-19-2009, 02:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 13
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by rock View Post
yg 'tu' ke kak rm50?murahnya....
untung betul akak nurul ni,dia yg cepat dulu skodeng....
A'ah Rock
Murah kan? Dah tu nampak baru lagi sebab tuan yang lama kata jarang pakai.
Cat carrier pun nampak baru juga.
Tu yang teramat puas hati
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #120  
Old 11-19-2009, 02:21 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 9
rock is on a distinguished road
Default Re: brg2 2nd hand

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
A'ah Rock
Murah kan? Dah tu nampak baru lagi sebab tuan yang lama kata jarang pakai.
Cat carrier pun nampak baru juga.
Tu yang teramat puas hati
tak boleh jadi ni...ari2 nk kena skodeng..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Does My Cat Bite My Hand When I Stroke Her? dog is my buddy Cats & Kittens 0 01-21-2009 01:29 PM
Please lend me a hand... mrsdolittle General Discussion 15 12-14-2008 04:28 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.