Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-10-2012, 08:38 AM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Unhappy CAt Tree Project s Tuck

Hai friends

I have a lot of idea to build my cat tree and something DIY thing for my babys .
The problems is I still stuck and short of material. So I need your help if any of you know where to find carpet the been used by after market cat tree. About a month am searching DIY store but still can't find it, what I can fine only kapet kereta yg kasar tp xjumpa put kapet lembut yg biasa di gunakan kat cat tree tu.
Any of you where I can fine the smooth carpet for my cat tree project. your help is appreciate
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2012, 06:04 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by ezat View Post
Hai friends

I have a lot of idea to build my cat tree and something DIY thing for my babys .
The problems is I still stuck and short of material. So I need your help if any of you know where to find carpet the been used by after market cat tree. About a month am searching DIY store but still can't find it, what I can fine only kapet kereta yg kasar tp xjumpa put kapet lembut yg biasa di gunakan kat cat tree tu.
Any of you where I can fine the smooth carpet for my cat tree project. your help is appreciate
Ezat,

I faced the same problem as yours and made the DIY project delayed for some times. But one day I found a cheap ' selimut' for only rm9.90 & the size is more than enough for my cat tree. I bought it from a shop which sell variety of stuff with cheap price ( more like thailand fair)
Where are U? If u are from JB maybe I can tell U the location.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P2240277.jpg
Views:	1458
Size:	72.8 KB
ID:	11330  
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2012, 06:12 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

If U are not from JB , maybe u can try asking for 'selimut' and see the material from the ' thailand fair shop' But I did came a crossed the same selimut at Tesco ( wool type)but for a higher price ( RM 19.90) maybe U can give it try as the material is nearly the same with the cat tree at the pet shop. All the best k.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2012, 11:33 PM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

I from selangor, but if used selimut the cat tree will be not so cute hihihi...
This Sunday I want to try searching at IKEA if I found it I will let you know if not I think I need used selimut jugak la...I thing the carpet is impossible to found it kan?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-11-2012, 07:04 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Ezat: Nak buat camane, dah lama cari material tu... tapi hampa, jumpa selimut tu secara kebetulan... oklah dari takda. Kesian kat anak2 dah lama tunggu cat tower tu. Sisal rope pun saya tak dapat jumpa... puas cari kat kedai hardware dan kedai gubahan pengatin seperti yang dicadangkan dan akhirnya saya guna alternatif tali nylon macam org buat sidai baju tu ok je anak2 dok mencakar
Kalau gie ikea jumpa cakap eh... raya cina ni KIV ke KL ... boleh gie beli sebab ada material utk buat 2nd cat tower.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-12-2012, 08:55 AM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

kalau rope tu ada kat sini akak, cari kat ACE hardware tp kat johor xpasti.tp akak dtg kl cari ACE hardware. tp carpet tu hehehe kecewa.tp harap2 ada kat IKEA la.kalau ada sy bg tau orite
Reply With Quote
  #7  
Old 01-12-2012, 07:14 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by ezat View Post
kalau rope tu ada kat sini akak, cari kat ACE hardware tp kat johor xpasti.tp akak dtg kl cari ACE hardware. tp carpet tu hehehe kecewa.tp harap2 ada kat IKEA la.kalau ada sy bg tau orite
Nak tanya ada tak cawangan ACE Hardware dekat2 area IKEA tu? Macam ternampak tapi masa tu nak cepat so pandang sekilas pandang je.... kalau betul bolehlah gi beli sana je sisal rope tu
Reply With Quote
  #8  
Old 01-12-2012, 07:38 PM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

if I not mistaken kat sana ada kot.tp kalau tak ada akak ler pg OU sebelah jer so jgn isau.hehhehe
Reply With Quote
  #9  
Old 01-14-2012, 10:17 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 10
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

bro,check thread diy cat tree,aku dah post kat situ
Reply With Quote
  #10  
Old 01-16-2012, 06:50 PM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

thread DIY Cat Tree? which one? can u link it to me? please
Reply With Quote
  #11  
Old 01-16-2012, 07:00 PM
ezat ezat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2011
Location: Puchong
Posts: 58
Rep Power: 7
ezat is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

already found hihihi
Reply With Quote
  #12  
Old 01-20-2012, 01:51 PM
utaka90 utaka90 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Rep Power: 0
utaka90 is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

hai... tumpang tanya... saya baru nk start jaga si bulus neh... tp sy nk wat dia pnya cat tree tuh apa material dia ek?? boleh bg list x???
Reply With Quote
  #13  
Old 01-20-2012, 02:15 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by utaka90 View Post
hai... tumpang tanya... saya baru nk start jaga si bulus neh... tp sy nk wat dia pnya cat tree tuh apa material dia ek?? boleh bg list x???
hi utaka! welcome to the club. kalau cat tree akak yg basic je akak buat. list yg akak guna spt berikut:
1: plywood ikut design kita nk buat ( akak dpt foc je sbb kutip kt kg )
2: L braket (rm 2 sepasang)
3: papan gulung yg biasa gulung tikar getah ( foc dbb mintak kt kedai kain sbb member )
4: sisal rope ( beli kat hardware store - ari tu x jumpa cari so pkai tali nylon 40sen semeter)
5: akak guna kain kapas tebal yg org guna buat selimut je (rm9.90 je - besar lg )
6: mainan terpakai diorang buat gantung kt tree nanti. diorang mesti suka

selamat mencuba
Reply With Quote
  #14  
Old 01-20-2012, 02:26 PM
utaka90 utaka90 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Rep Power: 0
utaka90 is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

papan gulung tuh mcm mna??? x leh nk byang kan... leh tunjuk contoh x??
Reply With Quote
  #15  
Old 01-20-2012, 09:28 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by utaka90 View Post
papan gulung tuh mcm mna??? x leh nk byang kan... leh tunjuk contoh x??
camana ek nk cakap....... dia bukan papan sebenarnya, lebih kpd kadboard keras yg kalau satu gulung kain yg kat tengah2 tu. kalau tikar getah gulung kadboard lebih besar dan keras. apa kata utaka gi kedai kain atau kedai yg jual tikar getah untuk tgok contoh.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-27-2012, 08:48 AM
utaka90 utaka90 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Rep Power: 0
utaka90 is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

ooo... yang kaler coklat tuh kan?? yg org sllu guna gulung kain and dia duk tgh2 tuh... btl x???
Reply With Quote
  #17  
Old 01-29-2012, 11:08 AM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by utaka90 View Post
ooo... yang kaler coklat tuh kan?? yg org sllu guna gulung kain and dia duk tgh2 tuh... btl x???
Betulx3 ( gaya upin & ipin)
Reply With Quote
  #18  
Old 02-04-2012, 04:38 PM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 8
Meffy is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Kak Milo,

Macamana attach papan gulung tu kat plywood? Kena paku ke?

Saya nk buat cat tree baru sebab yang scratching pole saya beli dulu dah nampak kecik plak sejak kucing makin membesar. Tali pun dah berbulu-bulu
Reply With Quote
  #19  
Old 02-06-2012, 06:05 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 8
milocute is on a distinguished road
Default Re: CAt Tree Project s Tuck

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
Kak Milo,

Macamana attach papan gulung tu kat plywood? Kena paku ke?

Saya nk buat cat tree baru sebab yang scratching pole saya beli dulu dah nampak kecik plak sejak kucing makin membesar. Tali pun dah berbulu-bulu
Hi Meffy,

Akak guna L braket yg boleh dibeli kat hardware store. Akak beli RM2 je sepasang dan guna skru dan nat untuk gegulung kadboard keras tue dan screw shj ke plywood ( ketuk skit dan apply sikit pressure untuk screw ke papan plywood tu) So far masih bertahan scratching post walaupun dah masuk setahun lebih buat
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reasonable Cat tree in Penang thini Pet Products 12 08-23-2011 02:56 PM
Cat Tree - Promotional Price Felix The Cat Pet Products 3 04-23-2011 06:43 PM
Used Cat Tree For Sale keyrol_hafiez Pet Products 2 07-02-2010 02:31 PM
Cheap cat tree kerel Pet Products 0 07-02-2010 02:07 PM
Where can I buy a cat tree? Simon Pet Products 19 02-22-2009 09:21 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.