Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 10-13-2008, 11:52 AM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 10
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: DIY Cat Product

rasa yg mrs mondok ni junior aku.....yup..prefect tahun 97...
Reply With Quote
  #82  
Old 10-13-2008, 11:58 AM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
rasa yg mrs mondok ni junior aku.....yup..prefect tahun 97...
.:: Dah tgk profile ek??? Wakakak...!!! Kecik tul dunia ni... Kt sini pun leh jumpa... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #83  
Old 10-13-2008, 12:45 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 10
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Dah tgk profile ek??? Wakakak...!!! Kecik tul dunia ni... Kt sini pun leh jumpa... ::.
apa bleh buat..
Reply With Quote
  #84  
Old 10-13-2008, 12:48 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by firdaruddin View Post
apa bleh buat..
.:: Taik kamben bulat2... ::.

p/s: Kak Imann... Sori, hancur la thread DIY nieh saya kerjakan... Dah terjumpa Abg Senior masa skolah plak kt dlm petfinder nieh... Cam Jejak Kasihan...
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #85  
Old 10-13-2008, 02:09 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 10
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: DIY Cat Product

ala..kak imann rock..dia ok jer...semabuk sepusing..hehe

ok..abis dah off topik.
Reply With Quote
  #86  
Old 10-22-2008, 02:31 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Ini lagi pic cages buatan kembar Pakcu. 3 jam InsyAllah siap. Modal dalam 150 jer.. upah kira ikhlas.. hehe.
Reply With Quote
  #87  
Old 10-22-2008, 02:36 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ini lagi pic cages buatan kembar Pakcu. 3 jam InsyAllah siap. Modal dalam 150 jer.. upah kira ikhlas.. hehe.
.:: Lawa arrr Pakcu... Agak2, kalo saya tempah leh dpt dak??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #88  
Old 10-22-2008, 02:56 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Lawa arrr Pakcu... Agak2, kalo saya tempah leh dpt dak??? ::.
Bole.. tapi kembar Pakcu kat Pahang. Nanti la.. kalau dia ada free kita leh buat appointment n discussion camana.. Nak cari gak kawan2 KL yang nak tempah, so bole sekali jalan..
Reply With Quote
  #89  
Old 10-22-2008, 03:02 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Bole.. tapi kembar Pakcu kat Pahang. Nanti la.. kalau dia ada free kita leh buat appointment n discussion camana.. Nak cari gak kawan2 KL yang nak tempah, so bole sekali jalan..
.:: Tiang tu guna pvc pipe eh??? ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #90  
Old 10-22-2008, 03:10 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 11
filinlee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ini lagi pic cages buatan kembar Pakcu. 3 jam InsyAllah siap. Modal dalam 150 jer.. upah kira ikhlas.. hehe.
lawa pakcu...

yang atas tuh kain dia cam lendut jer.. mmg pakai netting yang lembut eh??

leh buka pasang balik x kalo nak kena pindah ke apa?
__________________
Reply With Quote
  #91  
Old 10-22-2008, 03:21 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Tiang tu guna pvc pipe eh??? ::.
Yup, pvc pipe...

lawa pakcu...
yang atas tuh kain dia cam lendut jer.. mmg pakai netting yang lembut eh??
leh buka pasang balik x kalo nak kena pindah ke apa?


Thanks.. hehe. Bukan Pakcu yg buat pun. Atas tu pakai jaring besi, lendut tu sebab si kilau suka naik and landing atas tu. Kalau tak dia melengkung ke atas. Bole bukak n pasang balik.. tp besar2 gak piecesnya.
Reply With Quote
  #92  
Old 10-22-2008, 03:33 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 11
filinlee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

oooh...pastuh kat sebelah dia ada jalan terus gi ke tempat poo n pee yer pakcu?

nih tengok macam besar giler... kalo nak yang saiz kecik sket x der ker pakcu? eheheh
__________________
Reply With Quote
  #93  
Old 10-22-2008, 03:33 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Ini lagi pic cages buatan kembar Pakcu. 3 jam InsyAllah siap. Modal dalam 150 jer.. upah kira ikhlas.. hehe.
pergghhh..memang smart..n jimat kos..rasanyer kembar pakcu boleh buat lagi besar dari yang nie...urrmmmm..sebaik duduk umah flat..xde ruang banyak..klu tak, mesti da ade sebuah dalam umah...dlu nenek saya kat kampung pun ade umah kucen macam nie gak...buat dari kayu..boleh muat sampai belas2 ekor kucen gak la...tapi male n female da diasingkn..suma da neuter/spay..yang betina dapat ruang yang besar (boleh men lompat2 lagi) n yang jantan ade ruang lain...ade sepupu tolong buatkan sebab kesian tengok nenek n atuk handle skali 20 kucen dlm umah..F.Y.I, suma kucen tu xpnah jejak tanah sehinggalah diletakkan dalam umah kayu tu..bagi mkn nasi n ayam rebus..litter box tukar setiap hari..gemuk2 kucen tu..
Reply With Quote
  #94  
Old 10-22-2008, 03:40 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
oooh...pastuh kat sebelah dia ada jalan terus gi ke tempat poo n pee yer pakcu?
nih tengok macam besar giler... kalo nak yang saiz kecik sket x der ker pakcu? eheheh
A ah, ada jalan terus. Kat belakang tu ada pintu, bole tolak atas bila nak scoop pasir tu, tak payah ikut main door tengah tu..
Hehe.. standard size ler Filin, kalau nak yg kecik tu kena tanya kembar dulu, tapi rasanya kos dia pun lebih kurang sama jer..
Reply With Quote
  #95  
Old 10-22-2008, 03:44 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
pergghhh..memang smart..n jimat kos..rasanyer kembar pakcu boleh buat lagi besar dari yang nie...urrmmmm..sebaik duduk umah flat..xde ruang banyak..klu tak, mesti da ade sebuah dalam umah...dlu nenek saya kat kampung pun ade umah kucen macam nie gak...buat dari kayu..boleh muat sampai belas2 ekor kucen gak la...tapi male n female da diasingkn..suma da neuter/spay..yang betina dapat ruang yang besar (boleh men lompat2 lagi) n yang jantan ade ruang lain...ade sepupu tolong buatkan sebab kesian tengok nenek n atuk handle skali 20 kucen dlm umah..F.Y.I, suma kucen tu xpnah jejak tanah sehinggalah diletakkan dalam umah kayu tu..bagi mkn nasi n ayam rebus..litter box tukar setiap hari..gemuk2 kucen tu..
Thanks Nik. A ah, memang boleh buat lg besar dr tu, tp space Pakcu tak mengizinkan. Hehe.. dlm umah kayu pun tak jejak tanah gak.. Memang, selalunya nenek2 ngan atuk2 memang sayang sangat pada kucing, teman mereka berborak katanya.. Samala mcm parents Pakcu..
Reply With Quote
  #96  
Old 10-22-2008, 03:52 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Thanks Nik. A ah, memang boleh buat lg besar dr tu, tp space Pakcu tak mengizinkan. Hehe.. dlm umah kayu pun tak jejak tanah gak.. Memang, selalunya nenek2 ngan atuk2 memang sayang sangat pada kucing, teman mereka berborak katanya.. Samala mcm parents Pakcu..
.:: Agak2 bila umur kita dah sama cam atuk ngan nenek kita, kita jadik camtu tak??? Kucen jadik teman berborak... (Skrg pun da jadi teman borak, mengadu nasib...) ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #97  
Old 10-22-2008, 04:29 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Agak2 bila umur kita dah sama cam atuk ngan nenek kita, kita jadik camtu tak??? Kucen jadik teman berborak... (Skrg pun da jadi teman borak, mengadu nasib...) ::.
Hehe.. besar kemungkinan mcm tu ler. Betul gak tu, skrg pun dah jadi teman berborak.. tuer dah ler pakcu ni.. pakcu ngaku..hehe.
Reply With Quote
  #98  
Old 10-22-2008, 04:36 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. besar kemungkinan mcm tu ler. Betul gak tu, skrg pun dah jadi teman berborak.. tuer dah ler pakcu ni.. pakcu ngaku..hehe.
.:: Hahaha!!! Tua ye Pakcu... Alaaahhaaiii... Kami pun tua jugak la nmpk gayanya... Dok ngomel ngan Puteh & Cipom setiap hari... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #99  
Old 10-22-2008, 04:40 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. besar kemungkinan mcm tu ler. Betul gak tu, skrg pun dah jadi teman berborak.. tuer dah ler pakcu ni.. pakcu ngaku..hehe.
btol tu..nenek saya pagi n petang bagi makan..asal bagi makan mesti mau satu jam..sebab berborak ngan kucen..pakcu blom tua lagi...aritu jumpa pun rasanyer bru 40-an..
Reply With Quote
  #100  
Old 10-22-2008, 04:53 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 11
filinlee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
A ah, ada jalan terus. Kat belakang tu ada pintu, bole tolak atas bila nak scoop pasir tu, tak payah ikut main door tengah tu..
Hehe.. standard size ler Filin, kalau nak yg kecik tu kena tanya kembar dulu, tapi rasanya kos dia pun lebih kurang sama jer..
owh.. sebab kiter stay apartment.. x muat nanti.. teringin gak cam tuh... eheheh
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.