Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 11-20-2008, 02:59 PM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 10
mixa is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Laa..ingatkan anak2 saya jer mcm tu..rupanya ada geng sama perangai mcm tu..mmg tak tahan asyik nak mop rumah..

mmg kalau ada org dtg mengejut..confirm org tu boleh dpt sakit jantung tgk keadaan rumah..sebab tu saya pesan kat semua kwn2, sedara mara etc.."kalau nak dtg rumah, call dulu yee"

kita serupa...kita serupa...
Reply With Quote
  #142  
Old 11-20-2008, 03:38 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 12
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

heheh..aku ingat aku je pakinsen bila org dtg umah terkejut2 ni...
kdg2 hangin gak..coz tak semua org paham keadaan umah yg
penuh ngan kucing..

kengkawan opis pun aku tak pernah offer dorang dtg umah...karang tak pasal2 bawak molot kecoh 1 opis...yelah...ada yg tak tahan bulu la...bau lah...nak2 kucing2 ku yg dekat 13ekor tu...mau meroyan dorang kalau dtg umah....
__________________
Reply With Quote
  #143  
Old 11-20-2008, 04:17 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by imann View Post
heheh..aku ingat aku je pakinsen bila org dtg umah terkejut2 ni...
kdg2 hangin gak..coz tak semua org paham keadaan umah yg
penuh ngan kucing..

kengkawan opis pun aku tak pernah offer dorang dtg umah...karang tak pasal2 bawak molot kecoh 1 opis...yelah...ada yg tak tahan bulu la...bau lah...nak2 kucing2 ku yg dekat 13ekor tu...mau meroyan dorang kalau dtg umah....
tu ler kak..kite yg MINAT & SAYANG & SUKA kucing jek bleh faham perasaan orang bela kucing nih...so, xkisah "bau" umah cemane...tp yg x faham tuh yg "seram tali pusat" nak ajak datang umah sesaje nk lepak2...buat2 pemanis mulut jek offer orang datang umah tp siap dengan warning CALL dulu..xdapat nk bayangkan tiba2 jadik sawan tiap kali dapat call kata dah nak sampai dekat2 ngan area umah..mampossss tergelincir time mop umah...uhhuhuuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #144  
Old 11-20-2008, 05:04 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 10
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tu ler kak..kite yg MINAT & SAYANG & SUKA kucing jek bleh faham perasaan orang bela kucing nih...so, xkisah "bau" umah cemane...tp yg x faham tuh yg "seram tali pusat" nak ajak datang umah sesaje nk lepak2...buat2 pemanis mulut jek offer orang datang umah tp siap dengan warning CALL dulu..xdapat nk bayangkan tiba2 jadik sawan tiap kali dapat call kata dah nak sampai dekat2 ngan area umah..mampossss tergelincir time mop umah...uhhuhuuh
.


Agaknya laa kan..sesiapa yg bela kucing ni, perangai mcm kita kot (bab org dtg rumah)mesti kelam kabut..bila org dtg main terjah jer, boleh berangin sekejap

Nasib baik husben saya ni faham..bila ada org nak dtg, dia dah ckp awal2..so kita boleh laa get ready apa yg patut..

yg selalu buat saya tak suka sikit, org yg tak faham kita yg bela kucing..dah dtg rumah kita, bila balik komplen mcm2..siap ckp rumah busuk laa, berbau laa, bersepah laa etc..dpn kita bukan main manis mulut..so far, saya masih belum kena lagi..saya selalu dgr kwn2 saya ngomel mcm tu tiap kali ada org dtg rumah diaorg..kita tumpang simpati
Reply With Quote
  #145  
Old 11-20-2008, 06:27 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
.


Agaknya laa kan..sesiapa yg bela kucing ni, perangai mcm kita kot (bab org dtg rumah)mesti kelam kabut..bila org dtg main terjah jer, boleh berangin sekejap

Nasib baik husben saya ni faham..bila ada org nak dtg, dia dah ckp awal2..so kita boleh laa get ready apa yg patut..

yg selalu buat saya tak suka sikit, org yg tak faham kita yg bela kucing..dah dtg rumah kita, bila balik komplen mcm2..siap ckp rumah busuk laa, berbau laa, bersepah laa etc..dpn kita bukan main manis mulut..so far, saya masih belum kena lagi..saya selalu dgr kwn2 saya ngomel mcm tu tiap kali ada org dtg rumah diaorg..kita tumpang simpati
ha ahh..x dapek nak imejin cemane sume kelam kabut...bila dah kelam kabut tuh yg cepat datang "hantu laut" merasuk badan nih....HANGIN jek... Husben pun jns faham gk, dia cakap siap2....tp yg jenis main terjah nih, susah la nk cakap..

mlm td..hubby saya cakap dia ade ajak "samwan" datang umah cuti sekolah nih...tp "samwan" tuh ckp dia xnak datang umah saya sebab "..umah bau TAIK KUCING.." time tuh gak air mata saya nih menitik..cam hina sangat jek orang cakap sampai cam tuh...yg eran..klu kat kpg2, orang bela ayam itik, bau xde plak sape nak komplen...agaknye sebab ayam itik bleh makan..KUCINg x bleh makan kot.....

Saya sebenarnyer x kisah orang yg x faham minat kite nih nk komplen2 cam tuh klu orang tuh mmg jenis pembersih & kemas...tp bg saya, org yg nk komplen tuh....sblm komplen kene cermin dulu diri & umah...klu dalam umah bersepah cam tongkang reput, luar umah bau kucing kencing kat kotak2 yg saja2 disimpan buat semak baik fikir dulu sblm cakap pasal orang lain...b4 nih dengar orang ckp pasal umah kawan hubby bau kucing...kali nih rasa betul2 terkena......ape2, sebenarnya saya dah x kisah..orang nak datang umah saya ke tak...klu datang..saya terima dgn ikhlas...klu x datang...xde la saya susah2 nak layan...x hadap pun org-orangan cam tuh..klu nk sangat wangi..pegi bela "minyak wangi".. kompom x de bau "taik kucing"
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #146  
Old 11-20-2008, 07:46 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

My DIY enclosure for my cats.
Material involve are aluminum & plastic netting. I particular choose this material bcoz it will never rust especially when it come to male stud cat who very much tend to spray.


__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #147  
Old 11-20-2008, 07:51 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Same design but different material use by Charger breeder in US.
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #148  
Old 11-20-2008, 07:52 PM
firdaruddin's Avatar
firdaruddin firdaruddin is offline
Meow's Pets
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangi, Selangor
Posts: 573
Rep Power: 11
firdaruddin is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to firdaruddin
Default Re: DIY Cat Product

waaaaaaaaaaaaaaa...............pakai sliding door gitu......very nice.........
__________________
Reply With Quote
  #149  
Old 11-20-2008, 08:00 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,419
Rep Power: 14
blackie007 has disabled reputation
Default Re: DIY Cat Product

Ah, same here jugak. Ari ni my step-grandma datang from S'pore, akan tinggal 3 minggu sebab skrg S'pore school holidays, jadi dia ade masa lapang, tak payah jaga cucu.

Saya ni kelam kabut cuci umah, tukar bedsheets, curtains, sofa covers, dll. Bukan dia akan komplem, dia memang tak, tapi saya dah biasa dengar kawan2 ibuku yg lawat komplem bahwa sofa kami ade bulu kucing, cakap dia nak duduk pun takut....huh??? takut baju dia kotor terlekat bulu kucing ke??

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
.


Agaknya laa kan..sesiapa yg bela kucing ni, perangai mcm kita kot (bab org dtg rumah)mesti kelam kabut..bila org dtg main terjah jer, boleh berangin sekejap

Nasib baik husben saya ni faham..bila ada org nak dtg, dia dah ckp awal2..so kita boleh laa get ready apa yg patut..

yg selalu buat saya tak suka sikit, org yg tak faham kita yg bela kucing..dah dtg rumah kita, bila balik komplen mcm2..siap ckp rumah busuk laa, berbau laa, bersepah laa etc..dpn kita bukan main manis mulut..so far, saya masih belum kena lagi..saya selalu dgr kwn2 saya ngomel mcm tu tiap kali ada org dtg rumah diaorg..kita tumpang simpati
Reply With Quote
  #150  
Old 11-20-2008, 08:17 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 12
filinlee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Wow..!~ jimmy.. i really envy you... eheheh...

I wish i can do that for my kitties as well... eheheh but dunno when la....

next month my cats upgrade already... get their own room.. ehehehehe
__________________
Reply With Quote
  #151  
Old 11-20-2008, 08:40 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
Wow..!~ jimmy.. i really envy you... eheheh...

I wish i can do that for my kitties as well... eheheh but dunno when la....

next month my cats upgrade already... get their own room.. ehehehehe
Off coz you can
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #152  
Old 11-21-2008, 04:37 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by Coony View Post
i wonder, the small bed is for who?hmmmmm...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #153  
Old 11-21-2008, 09:44 AM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 10
mixa is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by Coony View Post
My DIY enclosure for my cats.
Material involve are aluminum & plastic netting. I particular choose this material bcoz it will never rust especially when it come to male stud cat who very much tend to spray.



wow...so amazing... kalu umah saya besar mcm your house, boleh la sy tiru your design..terujanye tgk ape yg you buat..
Reply With Quote
  #154  
Old 11-21-2008, 11:13 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 10
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]

mlm td..hubby saya cakap dia ade ajak "samwan" datang umah cuti sekolah nih...tp "samwan" tuh ckp dia xnak datang umah saya sebab "..umah bau TAIK KUCING.." time tuh gak air mata saya nih menitik..cam hina sangat jek orang cakap sampai cam tuh...yg eran..klu kat kpg2, orang bela ayam itik, bau xde plak sape nak komplen...agaknye sebab ayam itik bleh makan..KUCINg x bleh makan kot.....

Ya Allah! Sampai mcm tu sekali..ur eksperian pernah terjadi pd mak saya kat kg..mak ayah saya mmg penyayang pd binatang..kat rumah tu ada 27 ekor..

sepupu saya dtg rumah bawa family dia..kononnya lama tak jumpa..siap bermlm kat rumah mak saya..bila diaorg balik, wife sepupu saya cakap kat sepupu saya yg lain..gini ayat dia.."lain kali tak nak pegi lagi rumah makcik tu..geli laa sebab rumah dia ada kucing"..pd hal masa diaorg dtg, bukan main suka lagi anak2 dia 'mengerjakan' semua kucing2 kat rumah tu..sampai semua kucing2 bertempiaran lari..sorok kan diri..siap ada yg tak nak mkn..takut punya pasal..

Patut ke org mcm ni dtg lagi kat rumah?Mak saya kecik hati tak terhingga..mungkin dia dah berat nak terima 'tetamu' yg mcm ni lagi kot
Reply With Quote
  #155  
Old 11-21-2008, 11:49 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 12
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

some ideas for home owner....sanggup ke tak wat camni...bestkan?





__________________
Reply With Quote
  #156  
Old 11-21-2008, 11:50 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 12
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

__________________
Reply With Quote
  #157  
Old 11-21-2008, 11:56 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 12
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

If you live in a small space, you probably want to make good use of every square inch.

__________________
Reply With Quote
  #158  
Old 11-21-2008, 11:59 AM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 10
mixa is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
Ya Allah! Sampai mcm tu sekali..ur eksperian pernah terjadi pd mak saya kat kg..mak ayah saya mmg penyayang pd binatang..kat rumah tu ada 27 ekor..

sepupu saya dtg rumah bawa family dia..kononnya lama tak jumpa..siap bermlm kat rumah mak saya..bila diaorg balik, wife sepupu saya cakap kat sepupu saya yg lain..gini ayat dia.."lain kali tak nak pegi lagi rumah makcik tu..geli laa sebab rumah dia ada kucing"..pd hal masa diaorg dtg, bukan main suka lagi anak2 dia 'mengerjakan' semua kucing2 kat rumah tu..sampai semua kucing2 bertempiaran lari..sorok kan diri..siap ada yg tak nak mkn..takut punya pasal..

Patut ke org mcm ni dtg lagi kat rumah?Mak saya kecik hati tak terhingga..mungkin dia dah berat nak terima 'tetamu' yg mcm ni lagi kot
Ade jugak org yg cmtu ek..kalu sy len pulak citernye..sy pkai ringtone meow pun xbley..bley pulak diorg suruh sy tukar ringtone sebab diorg ckp diorg rase mcm ade kucing je kat ofis n diorg geli n x bape suka ngn kucing..eee..geram betul sy, pastu sy wat bodoh je n sy pkai lg ringtone tu.. menyampah betul sy, kalu bunyi tu menggangu diorg wat keje, satu hal la padahal x ggu ckit pun..pernah jugak la sy rase cm nk wachaa je diorg ni tp apekan daya sy ni baru je keje kat tmpt sy ni mase tu..hmm..ngn kucing pun takut, kalu ngn tuhan xde plak nk takut..
Reply With Quote
  #159  
Old 11-21-2008, 12:02 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 12
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: DIY Cat Product

kak iman, jadi tarzan la anak2 bulus ku tapi happening la kalau buat rumah macam tu..
very2 cat friendly...
zee suka macam lubang tikus dekat dinding tu..
kucing sudah jadi jerry plak and bukan tom lagi...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #160  
Old 11-21-2008, 12:09 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 10
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Teringin yer nak buat mcm tu tapi
kalau rumah sendiri, boleh la kot buat..tapi kalau yg menyewa tu putih mata jer laa
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.