Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 11-21-2008, 12:11 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 11
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

bbzee
tu la..very cat friendly kan umah tu...dan very clean dan kemas plak tu...
jeles tgk...
__________________
Reply With Quote
  #162  
Old 11-21-2008, 12:53 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

best giler ade umah cam nih..
klu saya la..
agak nyer...x masak..x kemas & x lipat baju ler gamaknyer leka main ngan dorang dalam umah cam nih...
orang yg minat kucing....dha tentu teruja tgk..
tp orang yg x minat, mesti balik kang mulut cam bertih cakap itu ini..
uhuuhuh..

agaknyer klu saya ada lebih RM, saya buat satu umah untuk dorang belakang umah...hehehehe...(just berangan)
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #163  
Old 11-21-2008, 12:56 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Ah, same here jugak. Ari ni my step-grandma datang from S'pore, akan tinggal 3 minggu sebab skrg S'pore school holidays, jadi dia ade masa lapang, tak payah jaga cucu.

Saya ni kelam kabut cuci umah, tukar bedsheets, curtains, sofa covers, dll. Bukan dia akan komplem, dia memang tak, tapi saya dah biasa dengar kawan2 ibuku yg lawat komplem bahwa sofa kami ade bulu kucing, cakap dia nak duduk pun takut....huh??? takut baju dia kotor terlekat bulu kucing ke??
yg x kisah tuh xde hal ler..yg "kisah" nih....bukan setakat "kisah" balik kang ade la ckp2 kat belakang kite....geram tul
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #164  
Old 11-21-2008, 01:41 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
i wonder, the small bed is for who?hmmmmm...
That's my kitty bed in their very own room.


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMGP2228B.jpg
Views:	1087
Size:	139.3 KB
ID:	2002   Click image for larger version

Name:	IMGP2303.jpg
Views:	1079
Size:	132.0 KB
ID:	2003  
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA

Last edited by Coony; 11-24-2008 at 06:38 PM. Reason: Repost photo image
Reply With Quote
  #165  
Old 11-21-2008, 01:46 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 11
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: DIY Cat Product



muahahahha...so cute!!!!
the kitty look like naturally standing..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #166  
Old 11-21-2008, 01:46 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 11
filinlee is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

wahhhhhhhhh... all of it sooo nice...!~
__________________
Reply With Quote
  #167  
Old 11-21-2008, 01:47 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by imann View Post
some ideas for home owner....sanggup ke tak wat camni...bestkan?





Truly a kitty haven but will be one hell of a cleaning task for the owner for the high walkway. Overall it is still a great thing to do for our furkids.
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #168  
Old 11-21-2008, 01:56 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 10
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post


muahahahha...so cute!!!!
the kitty look like naturally standing..

menariknyee.kucing ada katil gituuu
Reply With Quote
  #169  
Old 11-21-2008, 01:59 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 10
Coony is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post


muahahahha...so cute!!!!
the kitty look like naturally standing..
The one standing is a girl & she is currently 7 kg. Something unpleasant happen to her last month when she injure her hind leg on the loop of a sling bag in her owner room & it cost her owner RM1700 ++ for the surgery. So.. do be careful not to have rope, string or plastic bag laying around the house which can cost serious injury to you cat.
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #170  
Old 11-21-2008, 02:41 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

yang katil tuh x le terkejut sngat tgk tp kucing yg berdiri tuh..
masyaAllah...cam samseng jek....dengan angkat kaki sebelah cam tuh...
cam nak lompat pun ade..
papon...dorang mmg cute...
err...katil tuh kat mane beli..??
brp satu..?? kategori xxS ke...XXXs??
ekekek
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #171  
Old 11-21-2008, 02:43 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default DIY Cat Product

Abzalia dan Mixa.klu org2 mcm ni tak nak dtg rmh aku pasal ada kucing,honestly speaking I am very happy.sebab tak payah nak kecoh2 durang pakai toilet ke,nak masak2.rasanya membazir memasak atau sediakan minuman,atau pinjamkan toilet org yg berfikiran sempit mcm ni.Tak luak pun aku klu org mcm ni tak nak dtg rmh.ada satu my cousin pun mcm tu.dtg KL tp takut nak tido my house sebab byk kucing.lagi bagus.wakakakakak!!! korang jgn sedih2 pasal hal begini.think positive.klu durang tak nak dtg pasal byk kucing let them.tp berapa lama durang nak menghindar diri???


Quote:
Originally Posted by mixa View Post
Ade jugak org yg cmtu ek..kalu sy len pulak citernye..sy pkai ringtone meow pun xbley..bley pulak diorg suruh sy tukar ringtone sebab diorg ckp diorg rase mcm ade kucing je kat ofis n diorg geli n x bape suka ngn kucing..eee..geram betul sy, pastu sy wat bodoh je n sy pkai lg ringtone tu.. menyampah betul sy, kalu bunyi tu menggangu diorg wat keje, satu hal la padahal x ggu ckit pun..pernah jugak la sy rase cm nk wachaa je diorg ni tp apekan daya sy ni baru je keje kat tmpt sy ni mase tu..hmm..ngn kucing pun takut, kalu ngn tuhan xde plak nk takut..
Reply With Quote
  #172  
Old 11-21-2008, 03:23 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 11
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product



eeee...rasa nak catnap jek 2 ekor nih....ggrrrrrrrrrrr...geram tgk...
__________________
Reply With Quote
  #173  
Old 11-21-2008, 03:38 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 11
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by imann View Post


eeee...rasa nak catnap jek 2 ekor nih....ggrrrrrrrrrrr...geram tgk...
tau xpe kak..comei sesangat..rasanyer harga pun comei..hehehe..
klu ade sekor kat umah, mesti masuk keje lambat tapi balik keje cepat...
Reply With Quote
  #174  
Old 11-21-2008, 05:22 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by June View Post
Abzalia dan Mixa.klu org2 mcm ni tak nak dtg rmh aku pasal ada kucing,honestly speaking I am very happy.sebab tak payah nak kecoh2 durang pakai toilet ke,nak masak2.rasanya membazir memasak atau sediakan minuman,atau pinjamkan toilet org yg berfikiran sempit mcm ni.Tak luak pun aku klu org mcm ni tak nak dtg rmh.ada satu my cousin pun mcm tu.dtg KL tp takut nak tido my house sebab byk kucing.lagi bagus.wakakakakak!!! korang jgn sedih2 pasal hal begini.think positive.klu durang tak nak dtg pasal byk kucing let them.tp berapa lama durang nak menghindar diri???
tu ler jun....bagus x payah datang..datang pun buat sakit jiwa jek...xde penat2 nk layan..yg geram jiwa raga sampai rasa nak kene sawan kucing nih.."durang" tuh bleh cakap "....rasa meleleh jek air liur nk telan makanan kat umah ko cium bau "TAIK KUCING".......klu durang buat statement tuh depan saya...kene jugak sedas dua tuh...sedap2 nak komplen...datang buat cara datang..geram jek dengar statement tuh..dah nama k.u.c.i.n.g, bukan nye durang berak tau nk ckp kt kita..so kite bleh cepat2 nk "cedok" supaya bau x cepat tersebar..iskkkk!!

so, saya cakap kat hubby..its ok klu dorang nak datang tp saya bawak kucing2 tuh g umah member kejap...duduk le lame mane kat umah tuh...cam tuh kot durang buleh puas ati eiiiiiiiiiiiii
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #175  
Old 11-21-2008, 05:33 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by imann View Post


eeee...rasa nak catnap jek 2 ekor nih....ggrrrrrrrrrrr...geram tgk...
jom kak!!! saya catnap yg cam "samseng" tuh..geram jek tgk....+ bonus katil sekali..akak ambik sekor yg sebelah tuh jek la...wakakaka..

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
tau xpe kak..comei sesangat..rasanyer harga pun comei..hehehe..
klu ade sekor kat umah, mesti masuk keje lambat tapi balik keje cepat...
silap2 asik MC jek....wakakak
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #176  
Old 11-22-2008, 10:43 AM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 10
mixa is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tu ler jun....bagus x payah datang..datang pun buat sakit jiwa jek...xde penat2 nk layan..yg geram jiwa raga sampai rasa nak kene sawan kucing nih.."durang" tuh bleh cakap "....rasa meleleh jek air liur nk telan makanan kat umah ko cium bau "TAIK KUCING".......klu durang buat statement tuh depan saya...kene jugak sedas dua tuh...sedap2 nak komplen...datang buat cara datang..geram jek dengar statement tuh..dah nama k.u.c.i.n.g, bukan nye durang berak tau nk ckp kt kita..so kite bleh cepat2 nk "cedok" supaya bau x cepat tersebar..iskkkk!!

so, saya cakap kat hubby..its ok klu dorang nak datang tp saya bawak kucing2 tuh g umah member kejap...duduk le lame mane kat umah tuh...cam tuh kot durang buleh puas ati eiiiiiiiiiiiii

bukan nk ckp ape la kn..umah org yg xde kucing pun kadang2 lagi busuk dari umah kite yg ade kucing ni..sy pernah gi satu umah ni kn, ya ampun,bau umah die mcm bau hapak n bau kepam.. sy xtau la ade ke x perkataan tu sebabnya umah diorg x pernah nk bukak tingkap, tu yg xde udara tu kat umah die yg boleh wat bau busuk tu hilang..

tu la, x semestinye umah kite yg ade kucing busuk, umah org yg xde kucing tu lg busuk..so, cmne tuh??

lu pikirla sendiri..
Reply With Quote
  #177  
Old 11-22-2008, 03:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default DIY Cat Product

wakakakakak!! betullah tu mixa.akak pun perasan gak.walau rmh akak ada 10 ekor kucing,tp tetap bersih sebab akak tiap2 hari sapu,mop dan vacumn 3 hari sekali. pagi2 bangun urus kucing dulu,sapu rumah.petang sapu lg,mop dan 3 hari sekali vakum.mana tak bersih?? bergilir2 dgn suami akak.rmh akak less perabot dan brg mcm2 sebab akak suka rmh yg lapang.biar saujana mata memandang dan paling penting malas nak lap2 dan kemas brg2 yg byk kat rmh.

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
bukan nk ckp ape la kn..umah org yg xde kucing pun kadang2 lagi busuk dari umah kite yg ade kucing ni..sy pernah gi satu umah ni kn, ya ampun,bau umah die mcm bau hapak n bau kepam.. sy xtau la ade ke x perkataan tu sebabnya umah diorg x pernah nk bukak tingkap, tu yg xde udara tu kat umah die yg boleh wat bau busuk tu hilang..

tu la, x semestinye umah kite yg ade kucing busuk, umah org yg xde kucing tu lg busuk..so, cmne tuh??

lu pikirla sendiri..
Reply With Quote
  #178  
Old 11-24-2008, 12:23 PM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 10
mixa is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by June View Post
wakakakakak!! betullah tu mixa.akak pun perasan gak.walau rmh akak ada 10 ekor kucing,tp tetap bersih sebab akak tiap2 hari sapu,mop dan vacumn 3 hari sekali. pagi2 bangun urus kucing dulu,sapu rumah.petang sapu lg,mop dan 3 hari sekali vakum.mana tak bersih?? bergilir2 dgn suami akak.rmh akak less perabot dan brg mcm2 sebab akak suka rmh yg lapang.biar saujana mata memandang dan paling penting malas nak lap2 dan kemas brg2 yg byk kat rmh.
Same le..tiap2 ari sapu umah..pas sapu, elok bersih jer umah tu, pastu 3-4 jam pas tu bersepah balik.. nk wat cmner..dh syg punya pasal..sapu la 2 ke 3 kali sehari, dh sapu mop lg..

xpe2..excercise..
Reply With Quote
  #179  
Old 11-24-2008, 12:32 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 11
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: DIY Cat Product

lg contoh cat enclose...kot2 sapa2 ada idea nak cilok ini paten...ok gaks....







__________________
Reply With Quote
  #180  
Old 11-24-2008, 01:19 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 11
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by mixa View Post
bukan nk ckp ape la kn..umah org yg xde kucing pun kadang2 lagi busuk dari umah kite yg ade kucing ni..sy pernah gi satu umah ni kn, ya ampun,bau umah die mcm bau hapak n bau kepam.. sy xtau la ade ke x perkataan tu sebabnya umah diorg x pernah nk bukak tingkap, tu yg xde udara tu kat umah die yg boleh wat bau busuk tu hilang..

tu la, x semestinye umah kite yg ade kucing busuk, umah org yg xde kucing tu lg busuk..so, cmne tuh??

lu pikirla sendiri..
yuppp....betul...22222xxx...betull2222xxx... penah g satu umah gak...bukak pintu jek...mak aii..bau "ta*k..." x tau le sape berak dalam umah.....automatik kaki gostan x jadik masuk...wakakakka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.