Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-12-2011, 08:44 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Hi semua..saya org baru from JB

Salam semua..saya nie baru jer join sini tu pon terjebak pasal nak carik cat food punya pasal. Sib baik jumpa PF. Kalu ada apa2 nanti ..nak mintak tolong dr otai2 semua..boleh???
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2011, 09:52 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
Salam semua..saya nie baru jer join sini tu pon terjebak pasal nak carik cat food punya pasal. Sib baik jumpa PF. Kalu ada apa2 nanti ..nak mintak tolong dr otai2 semua..boleh???
salam saya hafiz
pun baru jugak join pet finder. itu pun utk let go 4 ekor kucing
kalo boleh saya pun nak tau jugak kat mana leh dapat cat food dengan harga paling murah???
Reply With Quote
  #3  
Old 03-21-2011, 11:38 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
salam saya hafiz
pun baru jugak join pet finder. itu pun utk let go 4 ekor kucing
kalo boleh saya pun nak tau jugak kat mana leh dapat cat food dengan harga paling murah???
Salam...

Cat food yang jenis apa nak cari?
ada banyak jenis... tapi ada satu supplier popular blackwood kat KL sana... (saya orang Johor)
murah sangat... pergi lah cari dia... felix the cat namanya...
gerenti murah..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-21-2011, 02:00 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Salam...

Cat food yang jenis apa nak cari?
ada banyak jenis... tapi ada satu supplier popular blackwood kat KL sana... (saya orang Johor)
murah sangat... pergi lah cari dia... felix the cat namanya...
gerenti murah..
mmg ler murah bro..tapi kat kl sinun..jauh tuh...tapi saya pon akan order gak ngan kak nurul..cuma x pasti lagi camner nak amik
Reply With Quote
  #5  
Old 03-21-2011, 03:11 PM
Mean Mean is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Rep Power: 0
Mean is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

jb? kt mane? sye kt bndr bru uda
Reply With Quote
  #6  
Old 03-21-2011, 03:54 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by Mean View Post
jb? kt mane? sye kt bndr bru uda
saya BBU gak... mean bagi kucen makan apa?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-21-2011, 05:06 PM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
mmg ler murah bro..tapi kat kl sinun..jauh tuh...tapi saya pon akan order gak ngan kak nurul..cuma x pasti lagi camner nak amik
mula2 tringin gak nak bg makan royal canin tp tlampau banyak sangat kucingnya sampai 9 ekor
sekor baru je mati semalam kecik lagi baru satu bulan nak masuk 2
kalo boleh hafiz nak cari yang murah tapi ok
hafiz bawak g jumpa doktor last month die kate kucing ni perlukan taurine sebab die x macam anjing n manusia yang boleh hasilkan sendiri taurine tu
kalo boleh nak cari makanan kucing yang ada siap taurine dengan omega 3,6
lagipon kalo boleh nak gemokkan lagi kucin2 ni sebab dorang ni kurus sangat

sila beri tunjuk ajar......
Reply With Quote
  #8  
Old 03-21-2011, 05:31 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
mula2 tringin gak nak bg makan royal canin tp tlampau banyak sangat kucingnya sampai 9 ekor
sekor baru je mati semalam kecik lagi baru satu bulan nak masuk 2
kalo boleh hafiz nak cari yang murah tapi ok
hafiz bawak g jumpa doktor last month die kate kucing ni perlukan taurine sebab die x macam anjing n manusia yang boleh hasilkan sendiri taurine tu
kalo boleh nak cari makanan kucing yang ada siap taurine dengan omega 3,6
lagipon kalo boleh nak gemokkan lagi kucin2 ni sebab dorang ni kurus sangat

sila beri tunjuk ajar......
x pastilaa pulak..tapi rasanya..BW for kitten tu ok kot...x delaa mahal macam RC ke....hmm kalau ada otai2 leh tolong jawab...?
Reply With Quote
  #9  
Old 03-21-2011, 06:45 PM
Mean Mean is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Rep Power: 0
Mean is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

kucing saye suka makan ikan kembung goreng..x pun whiskas dan blackwood..beli dkt fish n pet blkang al ikhsan uda..rmh jln padi apa?
Reply With Quote
  #10  
Old 03-22-2011, 09:15 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
mmg ler murah bro..tapi kat kl sinun..jauh tuh...tapi saya pon akan order gak ngan kak nurul..cuma x pasti lagi camner nak amik
sis actually... hehe
mmg jauh.... tapi kak nurul offer the best price...kena la korban sikit kot... last wikend baru gi rumah kak nurul from johor...
tapi alhamdulillah bulan ni punya order ada yang nak tolong bawak balik johor...
kalau tak ada orang nak amik stok tu, adik saya akan tolong saya ambilkan... maybe boleh tumpang sekali..

so ramai orang uda ye? saya kerja pasir gudang...
Reply With Quote
  #11  
Old 03-22-2011, 09:19 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
x pastilaa pulak..tapi rasanya..BW for kitten tu ok kot...x delaa mahal macam RC ke....hmm kalau ada otai2 leh tolong jawab...?
tak de la otai sangat tapi nak cuba membantu...
RC memang ok.... lagipun dia ada banyak jenis...
tapi..... kering poket tuan kucing kalau kucing makan rc...lagi-lagi yang ada banyak kucing...
khasiat bw pun bagus... boleh pergi buat research...
harga bw pun lebih murah kalau dibandingkan dengan rc...
dulu mula-mula bagi kucing makan rc,order dari kl sebab harga jb ni mahal...
tapi lama-lama tak boleh tahan...tukar ke bw...
sekarang kucing makan bw je...
Reply With Quote
  #12  
Old 03-22-2011, 11:04 AM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by Mean View Post
kucing saye suka makan ikan kembung goreng..x pun whiskas dan blackwood..beli dkt fish n pet blkang al ikhsan uda..rmh jln padi apa?
ari tu ada akak yang kate die bg mkn kucing die ikan rebus je.
Tapi doktor kate jangan bagi ikan goreng takut kurap ke ap ntah. Die kate kalo nak bg gak ikan kembung bg yang rebus jgn yang goreng. Xbest la nanti bulu kucing tu gugur je...... Ap sebab blunye gugur ek sbnrnye????
Reply With Quote
  #13  
Old 03-22-2011, 03:56 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
ari tu ada akak yang kate die bg mkn kucing die ikan rebus je.
Tapi doktor kate jangan bagi ikan goreng takut kurap ke ap ntah. Die kate kalo nak bg gak ikan kembung bg yang rebus jgn yang goreng. Xbest la nanti bulu kucing tu gugur je...... Ap sebab blunye gugur ek sbnrnye????
ikan rebus pun boleh juga bagi... tapi kena selalu deworm kucing... sebab ikan ni punca kucing bercacing...
bulu kucing gugur sebab makan benda yang maisn dan berminyak... maka avoid la bagi kucing makanan yang masin dan berminyak ya...
Reply With Quote
  #14  
Old 03-22-2011, 04:07 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by hafiz90 View Post
ari tu ada akak yang kate die bg mkn kucing die ikan rebus je.
Tapi doktor kate jangan bagi ikan goreng takut kurap ke ap ntah. Die kate kalo nak bg gak ikan kembung bg yang rebus jgn yang goreng. Xbest la nanti bulu kucing tu gugur je...... Ap sebab blunye gugur ek sbnrnye????
nak rebus boleh tapi jgn letak garam la kt...garam tuh yg boleh wat bulu gugur...
Reply With Quote
  #15  
Old 03-22-2011, 04:09 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
sis actually... hehe
mmg jauh.... tapi kak nurul offer the best price...kena la korban sikit kot... last wikend baru gi rumah kak nurul from johor...
tapi alhamdulillah bulan ni punya order ada yang nak tolong bawak balik johor...
kalau tak ada orang nak amik stok tu, adik saya akan tolong saya ambilkan... maybe boleh tumpang sekali..

so ramai orang uda ye? saya kerja pasir gudang...
oo sis ropanya.....tu laa..saya skang amik ngan ada kedai kat taman dahlia, harga Rm15/kg. Tapi saya ada citer sket2 laa pasal harga kat KL nie...tu laa ingat nanti nak try psycho dia sket...kalau dia leh bagi RM10/kg, org2 JB leh amik ngan dia jer x yah gi jauh2..
Reply With Quote
  #16  
Old 03-22-2011, 04:16 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
oo sis ropanya.....tu laa..saya skang amik ngan ada kedai kat taman dahlia, harga Rm15/kg. Tapi saya ada citer sket2 laa pasal harga kat KL nie...tu laa ingat nanti nak try psycho dia sket...kalau dia leh bagi RM10/kg, org2 JB leh amik ngan dia jer x yah gi jauh2..
hehe no problem...
taman dahlia jual rm15/kg? murah tu... pernah kena tipu rm25/kg... marah betul masa tu...
hehe kalau dapat rm10...cuba tau.... nanti share la dengan kita semua... tapi kena tengok jugak repack dia ok ke x..
Reply With Quote
  #17  
Old 03-22-2011, 04:29 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hehe no problem...
taman dahlia jual rm15/kg? murah tu... pernah kena tipu rm25/kg... marah betul masa tu...
hehe kalau dapat rm10...cuba tau.... nanti share la dengan kita semua... tapi kena tengok jugak repack dia ok ke x..

Itu pon pasal saya psycho sket ckp kat KL ni..cuma Rm9.20/kg jer. Tapi mmg saya akan cuba sedaya upaya dptkan harga rendah utk org2 jb nanti...tapi x janjila..coz harga kak nurul tuh, jgn kata nak beat, nak bagi rapat pon susah...
Reply With Quote
  #18  
Old 03-22-2011, 04:41 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
hehe no problem...
... tapi kena tengok jugak repack dia ok ke x..
Apa maksud repack dia ok ker x?? saya main beli jer..x reti lak nak tgk ok ker x ok...
Reply With Quote
  #19  
Old 03-23-2011, 12:32 AM
hafiz90's Avatar
hafiz90 hafiz90 is offline
hafiz90
 
Join Date: Mar 2011
Location: seri iskandar, perak
Posts: 120
Rep Power: 10
hafiz90 is on a distinguished road
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
nak rebus boleh tapi jgn letak garam la kt...garam tuh yg boleh wat bulu gugur...
saya x masukkan garam
ooooo..... agaknye sebab tu la kucing saya dah jadi kurus2 belaka sebab ikan kembong tu ade cacing ek???
oooooooooo....... thanks
Reply With Quote
  #20  
Old 03-23-2011, 09:41 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Hi semua..saya org baru from JB

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
Apa maksud repack dia ok ker x?? saya main beli jer..x reti lak nak tgk ok ker x ok...
hehe...harga kak nurul tu harga tokey... susah la kot nak dapat harga tu kan...
maksud repack ok tak tu, ada kedai yang makanan dah nak expired diorang bungkus per kilogram...sebab packaging blacwood ni ada 3 kg, 7.5 kg and 24 kg... yang lain tak ingat... yang 1 kg tu kedai yang pek balik....
kalau perasan, beli 1 kg punya tak ada expiry date... takut kan kalau bagi makanan rosak kat anak-anak?
kalau kak nurul punya ni,buyer dia ramai... dan stok dia selalu sampai...
yang kat kedai tu? wallahualam...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saya org baru kat sini! =) deeda Member Introductions 1 02-08-2011 11:39 AM
Saya budak baru belajar ;) luvnett Member Introductions 7 01-30-2010 09:49 PM
Saya Budak Baru Belajar abul Member Introductions 19 07-09-2009 10:28 PM
Saya baru je berpindah... Zarul Member Introductions 31 06-23-2009 01:30 AM
Saya member baru kat sini la..... BeaYongJune Member Introductions 14 01-22-2009 03:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.