Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 09-03-2009, 03:27 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
thini...memang besh peluk adam
dia suka dipeluk dan tidak akan meronta
purring dia usah citer laaaa....mcm bunyi motobot
kalau betul2 berazam, suatu hari tentu dapat satu mcm adam
Heheh baca komen kak pasal purring tueh..tersengih sorang.. kalau dah happy.. cam enjin kapal terbang pun bleh... samalah macam penyet sayer..jarang nak rebellious dier tueh.. manjanyer terlebih.. tapi kak.. dulu masa sy kater dier tak bleh makan sendiri tueh.. baru sayer perasan..dier tueh mengader... kalau kiter ader.. mula jilat2 jari geget2 jari...pastue buat muka sedih.. bila mengendap dia..pandai pulak dia makan sendiri..

Sorry off topic sket.. geram tengok si adam bolat... yang penyet sayer slim lagi.. tak bolat bolat pun..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #122  
Old 09-03-2009, 04:55 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Heheh baca komen kak pasal purring tueh..tersengih sorang.. kalau dah happy.. cam enjin kapal terbang pun bleh... samalah macam penyet sayer..jarang nak rebellious dier tueh.. manjanyer terlebih.. tapi kak.. dulu masa sy kater dier tak bleh makan sendiri tueh.. baru sayer perasan..dier tueh mengader... kalau kiter ader.. mula jilat2 jari geget2 jari...pastue buat muka sedih.. bila mengendap dia..pandai pulak dia makan sendiri..

Sorry off topic sket.. geram tengok si adam bolat... yang penyet sayer slim lagi.. tak bolat bolat pun..
memang kot nur, persian memang very lovable...adam tak pernah marah atau gigit sesiapa pun kat rumah ni. Tangan kak zai penuh dgn parut gigitan si yaya je. Dia tu tahape hape. Suka sgt menggigit.

Boy makan bersuap sbb nak your attention aje. Mana ada kucing yang tak boleh makan sendiri. Yang peke face pun boleh makan, walaupun perlahan.

Nur nak boy bulat mcm adam ? hehehe ....kawin la cepat. Nanti dia bila dah dok ngan mummy & daddy mesti dia lebih happy dan badan dia pun mula naik tembun mcm adam
Reply With Quote
  #123  
Old 09-03-2009, 05:15 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
memang kot nur, persian memang very lovable...adam tak pernah marah atau gigit sesiapa pun kat rumah ni. Tangan kak zai penuh dgn parut gigitan si yaya je. Dia tu tahape hape. Suka sgt menggigit.

Boy makan bersuap sbb nak your attention aje. Mana ada kucing yang tak boleh makan sendiri. Yang peke face pun boleh makan, walaupun perlahan.

Nur nak boy bulat mcm adam ? hehehe ....kawin la cepat. Nanti dia bila dah dok ngan mummy & daddy mesti dia lebih happy dan badan dia pun mula naik tembun mcm adam
hahaha...bab kawin cepat nak bagi boy naik badan tueh macam betol jer..Kang bukan boy jer naik badan..t ngan tuan tuan t naik badan..

Ari tue bagi excuse dia cakit perot.. Lepas dia dalam umah 2 minggu.. dah nampak berisi sket.. tapi lepas 2 minggu..mak bising da... kena keluarkan... Ishk...

Ari tue my mum nampak i suap dia..my mum tanya "Sampai bila nak suap dia camtue?"..
Dengan slumberland i jawab..'sampai dia masuk darjah satu"..
Pastue kena sergah ngan mak ' Buat la lawak bodoh ko tueh..Beleklah kucing tueh"..

yaya tueh betina kan... mungkin sbb betina kot.. yang tembun sayer pun garang... bila kita sikat terus dia throw tantrum.. tolak2 tangan, geget..bila tolak lagi masuk mulut dia..takder pun dia nak geget.. tak sampai ati nak geget tangan mummy dia kot.. Tapi yang tak tahan... bila tembun throw tantrum..mesti boy kena hiss dashyat..tak pasal jer walaupun boy duduk jauh bebenor... Dia sanggup jalan jauh untuk hissing jer...

Jealous kot ..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #124  
Old 09-03-2009, 05:26 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

haha !! yaya jantan la nur...yang telah di zass
on that very day adam sampai, yaya kak zai hantar gi neuter. Masa tu umur yaya 6 bulan. Bila dia balik umah, girl fren dia, ella *RIP* dah tukar jadik girl fren adam. Sebab tu la kot..sampai skrg yaya dendam tak sudah kat adam. Ella pun tak panjg umur. Mati akibat FIP masa umur 10 bulan jer.

Bila kak zai bwk balik kissy & fruti, yaya OK je main dgn durang. Kdg2 kak zai nampak yaya tolong jilat kaki fruti yang baru kuar dari litter box
maknanya kan, yaya bukan antisosial. Dia cuma bencikan adam

Kak zai faham nur...
kdg2 rasa sayang kita kat durang meluap2 kan. Memang kak zai tiap2 pagi looking fwd sgt nak suap adam kitzyme tablets dia. Rasa sgt rapat dgn dia, walaupun lps tu kene cepat2 cuci tgn. Air liur dia sampai meleleh2 kat tapak tgn kak zai




Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
hahaha...bab kawin cepat nak bagi boy naik badan tueh macam betol jer..Kang bukan boy jer naik badan..t ngan tuan tuan t naik badan..

Ari tue bagi excuse dia cakit perot.. Lepas dia dalam umah 2 minggu.. dah nampak berisi sket.. tapi lepas 2 minggu..mak bising da... kena keluarkan... Ishk...

Ari tue my mum nampak i suap dia..my mum tanya "Sampai bila nak suap dia camtue?"..
Dengan slumberland i jawab..'sampai dia masuk darjah satu"..
Pastue kena sergah ngan mak ' Buat la lawak bodoh ko tueh..Beleklah kucing tueh"..

yaya tueh betina kan... mungkin sbb betina kot.. yang tembun sayer pun garang... bila kita sikat terus dia throw tantrum.. tolak2 tangan, geget..bila tolak lagi masuk mulut dia..takder pun dia nak geget.. tak sampai ati nak geget tangan mummy dia kot.. Tapi yang tak tahan... bila tembun throw tantrum..mesti boy kena hiss dashyat..tak pasal jer walaupun boy duduk jauh bebenor... Dia sanggup jalan jauh untuk hissing jer...

Jealous kot ..
Reply With Quote
  #125  
Old 09-03-2009, 05:36 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haha !! yaya jantan la nur...yang telah di zass
on that very day adam sampai, yaya kak zai hantar gi neuter. Masa tu umur yaya 6 bulan. Bila dia balik umah, girl fren dia, ella *RIP* dah tukar jadik girl fren adam. Sebab tu la kot..sampai skrg yaya dendam tak sudah kat adam. Ella pun tak panjg umur. Mati akibat FIP masa umur 10 bulan jer.

Bila kak zai bwk balik kissy & fruti, yaya OK je main dgn durang. Kdg2 kak zai nampak yaya tolong jilat kaki fruti yang baru kuar dari litter box
maknanya kan, yaya bukan antisosial. Dia cuma bencikan adam

Kak zai faham nur...
kdg2 rasa sayang kita kat durang meluap2 kan. Memang kak zai tiap2 pagi looking fwd sgt nak suap adam kitzyme tablets dia. Rasa sgt rapat dgn dia, walaupun lps tu kene cepat2 cuci tgn. Air liur dia sampai meleleh2 kat tapak tgn kak zai

Owhh yaya jantan..kehkehkeh..sorry nama sedap bangat ...ingat betina..ehehehe

Same here ngan si Tembun..dia suka jilat Bob..si DSH tueh..siap kalau Bob munyik , mesti meluru datang jilat2 ...main main.. Bob is 6 months old...

Tapi ngan Boy.. usahkan harap..dah duduk secage pun berlagak camtuelah.. TUe pasal kalau kuku diorang panjang cket pun saya dah potong..takut si Boy kena cakar..sekali tueh nampak gak attempt bully si Tembun tueh..

Diorang duduk kat luar kak Zai..saya susah nak control fleas and mites.. tetiap ari nak check..letak advantage ke.. apr ke selang sebulan.. tapi still nampak diorang garu.. Nak deflea tempat tueh..dia open air... Least yang boleh buat..cuci 2 minggu sekali dengan disinfection... Nak deflea tempat tueh pun i tak pandai... KUrap apa bala takder sbb sy terpaksa cuci bekas makanan / minum everytime saya letak makan/air..sbb dah confirm banyak bendasing..

Kak Zai tahu camna and apa nak guna nak deflea rumah/kawasan diaorang?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #126  
Old 09-03-2009, 06:03 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

ye la nur...kucing pun ada perasaan. kalau dia nampak kita layan yg lain tu lebih sikit, mulalah durang PHD hahaha ...ingt manusia aje ke yang ada PHD

Yang nak de flea rumah kucing tu akak buat masa ni no idea lagi la nur. Tapi akak guna jaypine untuk cuci cage dan carrier durang. Kene bilas dgn air banyak2 kali sampai puashati. Sebab takut toxic pulak nanti kan.

my vet ada syorkan satu ubat untuk apply kat cage yaya masa dia kene serangan hama sampai dia kene lion cut dulu. Tapi ubat tu takde jualkat kedai. dkt vet aje ada. nama ubat tu 'tactic', dalam botol kecik aja. Letak satu capful dalam botol spray air mcm kita guna untuk gosok baju tu . Spray sampai rata dan biarkan 15 minit. pastu bilas dgn banyak2 air. masa buat tu kucing2 semua kene keluarkan sebab benda tu toxic sgt. Hati2 kalau guna racun kat badan atau peralatan kucing. sgt bahaya kalau tersilap guna. tactic untuk de flea cage atau brg2 dia saja tau. jgn guna untuk mandikan dia


Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Owhh yaya jantan..kehkehkeh..sorry nama sedap bangat ...ingat betina..ehehehe

Same here ngan si Tembun..dia suka jilat Bob..si DSH tueh..siap kalau Bob munyik , mesti meluru datang jilat2 ...main main.. Bob is 6 months old...

Tapi ngan Boy.. usahkan harap..dah duduk secage pun berlagak camtuelah.. TUe pasal kalau kuku diorang panjang cket pun saya dah potong..takut si Boy kena cakar..sekali tueh nampak gak attempt bully si Tembun tueh..

Diorang duduk kat luar kak Zai..saya susah nak control fleas and mites.. tetiap ari nak check..letak advantage ke.. apr ke selang sebulan.. tapi still nampak diorang garu.. Nak deflea tempat tueh..dia open air... Least yang boleh buat..cuci 2 minggu sekali dengan disinfection... Nak deflea tempat tueh pun i tak pandai... KUrap apa bala takder sbb sy terpaksa cuci bekas makanan / minum everytime saya letak makan/air..sbb dah confirm banyak bendasing..

Kak Zai tahu camna and apa nak guna nak deflea rumah/kawasan diaorang?
Reply With Quote
  #127  
Old 09-03-2009, 10:23 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye la nur...kucing pun ada perasaan. kalau dia nampak kita layan yg lain tu lebih sikit, mulalah durang PHD hahaha ...ingt manusia aje ke yang ada PHD

Yang nak de flea rumah kucing tu akak buat masa ni no idea lagi la nur. Tapi akak guna jaypine untuk cuci cage dan carrier durang. Kene bilas dgn air banyak2 kali sampai puashati. Sebab takut toxic pulak nanti kan.

my vet ada syorkan satu ubat untuk apply kat cage yaya masa dia kene serangan hama sampai dia kene lion cut dulu. Tapi ubat tu takde jualkat kedai. dkt vet aje ada. nama ubat tu 'tactic', dalam botol kecik aja. Letak satu capful dalam botol spray air mcm kita guna untuk gosok baju tu . Spray sampai rata dan biarkan 15 minit. pastu bilas dgn banyak2 air. masa buat tu kucing2 semua kene keluarkan sebab benda tu toxic sgt. Hati2 kalau guna racun kat badan atau peralatan kucing. sgt bahaya kalau tersilap guna. tactic untuk de flea cage atau brg2 dia saja tau. jgn guna untuk mandikan dia
Owhh kalau camtue kena tunggu my next trip ke vet mahal..kehkehkeh... Vet yang murah, jawapan dia pun dah leh agaklah.. kalau komplen kutu..dia letak advantage jer.. baik sayer jer buat kat umah...heheheh

Vet mahal.. jawapan pun puas hati... actual yang vet mahal/vet murah panggilan sayer kat 2 vet yang saya dah pegi.. banyakkkk beza oo....

Sayer pun ader cuci ngan Dettol Disinfection..Jellypine ader gak kat umah tapi bau hospital..I tak leh..nak pitam..hehehehe Allergic ngan spital..

Nway kak Zai..thanks for the advise..at least ada gak sikit knowledge nak tanya vet nanti.
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #128  
Old 09-07-2009, 12:54 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

ni adam kene dok dalam cage. Bukan sebab adam nakal. Dia budak baik, tapi kadang2 kene kurung sbb nak mop lantai, vakum rumah ke dan lain2 sebab yang tak berapa serius . Bila semua kerja dah beres, adam keluar la balik lepak dan main2 kat luar.


walaupun kene kurung, adam menten macho
Reply With Quote
  #129  
Old 09-07-2009, 08:27 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ni adam kene dok dalam cage. Bukan sebab adam nakal. Dia budak baik, tapi kadang2 kene kurung sbb nak mop lantai, vakum rumah ke dan lain2 sebab yang tak berapa serius . Bila semua kerja dah beres, adam keluar la balik lepak dan main2 kat luar.


walaupun kene kurung, adam menten macho
chomelnye dieroo nih ke adam yg furkid ngan kak june dok nak usap2 dlm thread lagik satu tu??faham laa saya knape mereka berebut nak adam
Reply With Quote
  #130  
Old 09-07-2009, 08:56 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ni adam kene dok dalam cage. Bukan sebab adam nakal. Dia budak baik, tapi kadang2 kene kurung sbb nak mop lantai, vakum rumah ke dan lain2 sebab yang tak berapa serius . Bila semua kerja dah beres, adam keluar la balik lepak dan main2 kat luar.


walaupun kene kurung, adam menten macho
salam kak zai...
nak cYomolot adam bleh....???????????????????
geram nengok dia
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #131  
Old 09-07-2009, 11:45 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
chomelnye dieroo nih ke adam yg furkid ngan kak june dok nak usap2 dlm thread lagik satu tu??faham laa saya knape mereka berebut nak adam
haah shikin, tu la adam kak zai. Furkids selalu usik suruh akak cari pembantu khas untuk lap dada adam, sebab akak selalu komplen dada adam selalu basah setiap kali dia minum sebab bulu dada dia terendam sekali kat dalam bowl tu ....hahaha
Reply With Quote
  #132  
Old 09-07-2009, 11:46 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
salam kak zai...
nak cYomolot adam bleh....???????????????????
geram nengok dia
salam Liaaaaa....!!!! windu laaaaaa !!!!!
adam kata boleh...nak comolot ngan adam....
tapi tunggu lepas buka posa...nanti batal posa lak...
hahahah !!!!!
Reply With Quote
  #133  
Old 09-07-2009, 01:21 PM
Kulaifornia_Cattery's Avatar
Kulaifornia_Cattery Kulaifornia_Cattery is offline
Exotics Breeder
 
Join Date: Aug 2008
Location: KULAI, JOHOR
Posts: 205
Rep Power: 13
Kulaifornia_Cattery is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Kulaifornia_Cattery
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ni adam kene dok dalam cage. Bukan sebab adam nakal. Dia budak baik, tapi kadang2 kene kurung sbb nak mop lantai, vakum rumah ke dan lain2 sebab yang tak berapa serius . Bila semua kerja dah beres, adam keluar la balik lepak dan main2 kat luar.


walaupun kene kurung, adam menten macho
Comelnya muka Adam.
__________________

KULAIFORNIA EXOTICS
Where Cats Are Loved
www.kulaiforniacats.webs.com
Reply With Quote
  #134  
Old 09-07-2009, 01:28 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by Kulaifornia_Cattery View Post
Comelnya muka Adam.
thanks En. Razani ...
adam pun ckp 'purr purr purr...'
maknanya, terimakasih sebab puji adam
Reply With Quote
  #135  
Old 09-07-2009, 02:42 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
salam Liaaaaa....!!!! windu laaaaaa !!!!!
adam kata boleh...nak comolot ngan adam....
tapi tunggu lepas buka posa...nanti batal posa lak...
hahahah !!!!!
salam kak.....windu jugak...tp tuh la..
tenet kat sini kadang2 ok, kadang2 KO..

cYomolot ngan adam yer....haaaa...siap la lepas bukak posa nih adam kelemasan kene siyom+gomol+felok
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #136  
Old 09-07-2009, 04:40 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haah shikin, tu la adam kak zai. Furkids selalu usik suruh akak cari pembantu khas untuk lap dada adam, sebab akak selalu komplen dada adam selalu basah setiap kali dia minum sebab bulu dada dia terendam sekali kat dalam bowl tu ....hahaha
ooo paham dah la saya..hhahahahah!!mmg chomel dia..kalu pkai bowl yg gantung pon bulu dia terendam juge ke kak?cam saya cari bowl yg leh hang kat sangkar tuh..had muka je masuk..takde basah bulu dada dia..
Reply With Quote
  #137  
Old 09-07-2009, 05:03 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
salam kak.....windu jugak...tp tuh la..
tenet kat sini kadang2 ok, kadang2 KO..

cYomolot ngan adam yer....haaaa...siap la lepas bukak posa nih adam kelemasan kene siyom+gomol+felok
durang dah letak firewall kot. Skrg dah semakin strict.

adam tunggu jer...pas azan nanti adam nak pasang prrr prrrr prrrr siap2
Reply With Quote
  #138  
Old 09-07-2009, 05:08 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
ooo paham dah la saya..hhahahahah!!mmg chomel dia..kalu pkai bowl yg gantung pon bulu dia terendam juge ke kak?cam saya cari bowl yg leh hang kat sangkar tuh..had muka je masuk..takde basah bulu dada dia..
ye ke shikin ? Baru first time lak akak dengar ada mangkuk minum style gantung. Setahu akak itu tempat makan burung kan . Tapi shikin kreatif la.boleh adapt jadik tempat minum meow. Akak kene cuba ni, mana la tau boleh selesaikan masalah 'dada basah' si adam nih

*sok pagi dgn segera akak gi bli mangkuk gantung *
Reply With Quote
  #139  
Old 09-07-2009, 06:02 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye ke shikin ? Baru first time lak akak dengar ada mangkuk minum style gantung. Setahu akak itu tempat makan burung kan . Tapi shikin kreatif la.boleh adapt jadik tempat minum meow. Akak kene cuba ni, mana la tau boleh selesaikan masalah 'dada basah' si adam nih

*sok pagi dgn segera akak gi bli mangkuk gantung *
la mangkuk burung mkn ke tu?hahahaha!!tak tau pulak saya..saya quarantin si bobo nih,pastu cam kesian plak dia nak gerak,sb cage kecik je,ngan litterbox lagik,ngan bekas mkn lagik,aritu gi kedai pets nampak plak menatang tuh,beli lah 2 biji,utk mkn satu utk air satu.hang kat cage dia.so dpt lah dia streaching sket,n tido gaya aksi bebaspastu takde la mknan n minuman dia ada pasir,sb dah gantung kan,tinggi lah sket dari litterbox tu.try lah kak zai kot2 leh menyelesaikan masalah adam tutak mahal pon beka tuh sibijik 3.50 dari akak nak upah maid ikut adam kehulu kehilir bawak kain lap..lagik mahal kot
Reply With Quote
  #140  
Old 09-07-2009, 11:16 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
la mangkuk burung mkn ke tu?hahahaha!!tak tau pulak saya..saya quarantin si bobo nih,pastu cam kesian plak dia nak gerak,sb cage kecik je,ngan litterbox lagik,ngan bekas mkn lagik,aritu gi kedai pets nampak plak menatang tuh,beli lah 2 biji,utk mkn satu utk air satu.hang kat cage dia.so dpt lah dia streaching sket,n tido gaya aksi bebaspastu takde la mknan n minuman dia ada pasir,sb dah gantung kan,tinggi lah sket dari litterbox tu.try lah kak zai kot2 leh menyelesaikan masalah adam tutak mahal pon beka tuh sibijik 3.50 dari akak nak upah maid ikut adam kehulu kehilir bawak kain lap..lagik mahal kot
hahaha !! ye ye aje shikin ni
mcm la kak zai betul2 nak hire maid untuk lap dada adam tu aje
tu cuma gurauan bro Furkids aje...dia takde keje lain, suka ngusik akak ngan kak june tapi dua tiga hari ni dia takde online, terasa sunyi la pulak ....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Baby exotic nazeri Cat TV and Photos 109 05-29-2009 09:34 AM
new comer with his baby namakuAriff Cats & Kittens 35 03-11-2009 09:06 AM
My 3rd Cat- Baby Ja Celis Cat TV and Photos 30 11-19-2008 02:40 PM
For my beloved Hero n Baby kimxiaoyu Pet Memorial 2 08-23-2008 04:35 AM
Baby Emot n Baby Sly Updated Pics filinlee Cat TV and Photos 24 08-20-2008 02:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.