Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 09-08-2009, 09:13 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
hahaha !! ye ye aje shikin ni
mcm la kak zai betul2 nak hire maid untuk lap dada adam tu aje
tu cuma gurauan bro Furkids aje...dia takde keje lain, suka ngusik akak ngan kak june tapi dua tiga hari ni dia takde online, terasa sunyi la pulak ....
bro furkids bz lah tuh..tu yg tak online2 tu..tunggu....nanti ade lah dia muncul tu...
Reply With Quote
  #142  
Old 09-10-2009, 09:26 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ni adam kene dok dalam cage. Bukan sebab adam nakal. Dia budak baik, tapi kadang2 kene kurung sbb nak mop lantai, vakum rumah ke dan lain2 sebab yang tak berapa serius . Bila semua kerja dah beres, adam keluar la balik lepak dan main2 kat luar.


walaupun kene kurung, adam menten macho
hensemnya adam
kalau saya ada sekor mcm adam ni,
pi mana pun saya bawak sekali
boh dalam bag gendong sana sini
__________________
Reply With Quote
  #143  
Old 09-11-2009, 04:45 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
hensemnya adam
kalau saya ada sekor mcm adam ni,
pi mana pun saya bawak sekali
boh dalam bag gendong sana sini
hahaha !!! adam memang suka kene gendong pian
kalau dalam beg tu siap dgn makanan dan minuman dia
lagi dia suka
Reply With Quote
  #144  
Old 09-11-2009, 05:33 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ye ke shikin ? Baru first time lak akak dengar ada mangkuk minum style gantung. Setahu akak itu tempat makan burung kan . Tapi shikin kreatif la.boleh adapt jadik tempat minum meow. Akak kene cuba ni, mana la tau boleh selesaikan masalah 'dada basah' si adam nih

*sok pagi dgn segera akak gi bli mangkuk gantung *
T takut muka adam tak sampai jer kak Zai..Yang untuk burung atau pet kecik n kittens..lepaslah...Boy sayer..melebar muka..mangkuk air pun bagi mangkuk air untuk anjing tueh..yang besau..hah puas... siap sangkut muka kat permukaan mangkuk lagi..agak2 dahaga..tolak sikit muka nampak lidah jer dok ambik air.. Malaish sungguh.. Tapi bulu dada..macam biasalah.basah ngan jadik kuning dah...

Nway, memang macho kak Zai si Adam tueh.... hehehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #145  
Old 09-11-2009, 05:49 PM
azris azris is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 94
Rep Power: 13
azris is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

kak zai,

comeynya adam apa kata bak sini pinjam sehari dua
__________________
~Aris, Daddy Misses You So Much~
Reply With Quote
  #146  
Old 09-11-2009, 08:47 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
T takut muka adam tak sampai jer kak Zai..Yang untuk burung atau pet kecik n kittens..lepaslah...Boy sayer..melebar muka..mangkuk air pun bagi mangkuk air untuk anjing tueh..yang besau..hah puas... siap sangkut muka kat permukaan mangkuk lagi..agak2 dahaga..tolak sikit muka nampak lidah jer dok ambik air.. Malaish sungguh.. Tapi bulu dada..macam biasalah.basah ngan jadik kuning dah...

Nway, memang macho kak Zai si Adam tueh.... hehehehe
thanks nur....
adam tak mau minum dari mangkuk gantung
dia tengok je mcm blur blur
dia nak mangkuk porcelain dia tu jugak
adesss...tak selesai juga masalah dada basah
boy pun sama ye...abih tu camno ???
bila dada dah jadik kuning susah nak hilang
lagi satu kan...kak zai takut kalau dada dia sentiasa basah,
dia selsema...
Reply With Quote
  #147  
Old 09-11-2009, 08:52 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
thanks nur....
adam tak mau minum dari mangkuk gantung
dia tengok je mcm blur blur
dia nak mangkuk porcelain dia tu jugak
adesss...tak selesai juga masalah dada basah
boy pun sama ye...abih tu camno ???
bila dada dah jadik kuning susah nak hilang
lagi satu kan...kak zai takut kalau dada dia sentiasa basah,
dia selsema...
Tuelah kak Zai..nak buat camna... mungkin mangkuk porcelain tueh airnyer sejuk kot...by ayer pun camtue gak...saya pun takder cara... dah lah boy tueh minum air manyak... dah confirm basahnyer... ada forumer lain ada cara?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #148  
Old 09-11-2009, 08:53 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by azris View Post
kak zai,

comeynya adam apa kata bak sini pinjam sehari dua
azris,
adam cakap thank you
nak pinjam sehari dua ?
nanti adam nanges nak mama mcm mana ?
Reply With Quote
  #149  
Old 09-12-2009, 06:17 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
thanks nur....
adam tak mau minum dari mangkuk gantung
dia tengok je mcm blur blur
dia nak mangkuk porcelain dia tu jugak
adesss...tak selesai juga masalah dada basah
boy pun sama ye...abih tu camno ???
bila dada dah jadik kuning susah nak hilang
lagi satu kan...kak zai takut kalau dada dia sentiasa basah,
dia selsema...
cian kak zai..x dapek den nak menolong..saya pon mmg tak penah bela kuceng cam adam nih,ingtkan jaga mereka sama cam jaga kuceng biasa nih,rupanya kena xtra attention gamaknye mmg kak zai kene upah maid lah nampaknye ikot adam kehulu kehilir bwk towel lap 1

Last edited by cookies4bulat; 09-12-2009 at 07:30 AM.
Reply With Quote
  #150  
Old 09-12-2009, 02:53 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Tuelah kak Zai..nak buat camna... mungkin mangkuk porcelain tueh airnyer sejuk kot...by ayer pun camtue gak...saya pun takder cara... dah lah boy tueh minum air manyak... dah confirm basahnyer... ada forumer lain ada cara?
the best solution is train dia guna botol feeder
my cats cuma fruti sekor jer yang pandai. yang lain hampeh
but now kak zai guna mangkuk plastik yang bermulut kecik. So, adam tak de la nak masukkan sampai 'neck' dia kat dalam air tu. dan dia pun takde peluang nak mletak dagu dia kat tepi mangkuk tu sebab tak muat pun dia minum pun ujung mulut dia jer kene air dgn bahagian dagu dia basah sikit. At least dada tak basah la... cuma dia pandang kak zai semacam jer bila lepas minum ..mcm tak puashati. Kak zai buat2 tak faham jer.


Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
cian kak zai..x dapek den nak menolong..saya pon mmg tak penah bela kuceng cam adam nih,ingtkan jaga mereka sama cam jaga kuceng biasa nih,rupanya kena xtra attention gamaknye mmg kak zai kene upah maid lah nampaknye ikot adam kehulu kehilir bwk towel lap 1
hahaha !!! shikin ni mcm bro FK pulak. Takde maknenyer amik maid tuk lap dada adam je. Kalo adam tu sultan brunei yg punyer mungkin la kot...dpt layanan di raja mcm tu
Reply With Quote
  #151  
Old 09-12-2009, 04:53 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
the best solution is train dia guna botol feeder
my cats cuma fruti sekor jer yang pandai. yang lain hampeh
but now kak zai guna mangkuk plastik yang bermulut kecik. So, adam tak de la nak masukkan sampai 'neck' dia kat dalam air tu. dan dia pun takde peluang nak mletak dagu dia kat tepi mangkuk tu sebab tak muat pun dia minum pun ujung mulut dia jer kene air dgn bahagian dagu dia basah sikit. At least dada tak basah la... cuma dia pandang kak zai semacam jer bila lepas minum ..mcm tak puashati. Kak zai buat2 tak faham jer.




hahaha !!! shikin ni mcm bro FK pulak. Takde maknenyer amik maid tuk lap dada adam je. Kalo adam tu sultan brunei yg punyer mungkin la kot...dpt layanan di raja mcm tu
bagi dia pakai alas macam baby tu...apa ke nama dia tu...
Reply With Quote
  #152  
Old 09-12-2009, 08:40 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
bagi dia pakai alas macam baby tu...apa ke nama dia tu...
pakai 'bib' ke cikgu ?
macam kucing ni ha..
tapi bib ni dipakaikan sebab tuan dia tanak kasi
kucing oren tu tangkap burung hehehe


boringnyer....tak leh tangkap burung
Reply With Quote
  #153  
Old 09-13-2009, 08:06 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
the best solution is train dia guna botol feeder
my cats cuma fruti sekor jer yang pandai. yang lain hampeh
but now kak zai guna mangkuk plastik yang bermulut kecik. So, adam tak de la nak masukkan sampai 'neck' dia kat dalam air tu. dan dia pun takde peluang nak mletak dagu dia kat tepi mangkuk tu sebab tak muat pun dia minum pun ujung mulut dia jer kene air dgn bahagian dagu dia basah sikit. At least dada tak basah la... cuma dia pandang kak zai semacam jer bila lepas minum ..mcm tak puashati. Kak zai buat2 tak faham jer.




hahaha !!! shikin ni mcm bro FK pulak. Takde maknenyer amik maid tuk lap dada adam je. Kalo adam tu sultan brunei yg punyer mungkin la kot...dpt layanan di raja mcm tu
hahahaha!!kalu kuceng sultan brunei agaknye mmg ada maid kot kan?nak grooming,tukang lap dada lagikcam citer garfield..apeke tajuk dia ntaha'ah kak pakai yg baby punye kaih tuh tak leh ker?
Reply With Quote
  #154  
Old 09-13-2009, 11:02 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 12
alfian is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

tapi kesian la...kalau jadik kucin sultan, kena tidok ngan maid jer
adam dapat tidok ngan kak zai
__________________
Reply With Quote
  #155  
Old 09-14-2009, 05:35 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
tapi kesian la...kalau jadik kucin sultan, kena tidok ngan maid jer
adam dapat tidok ngan kak zai
pandai pun ko pian....
kak zai kasi sepuluh markah
Reply With Quote
  #156  
Old 12-24-2009, 04:57 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 12
casriex is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Dah nak dekat 2 tahun dah si adam ni ye...
Sure makin gebu.. Ada gambar terbaru dia ke?
Ramai tak anak dia ngan persian lain?
Bak tengok gak anak-anak dia kalau dia ada.. Sure macam bapak dia kan..
Reply With Quote
  #157  
Old 12-24-2009, 05:19 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

kak zai,letaklah gambar terbaru adam yg macho lagi menggoda tu...
adam friendly tak kak?
Reply With Quote
  #158  
Old 12-25-2009, 09:18 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Dah nak dekat 2 tahun dah si adam ni ye...
Sure makin gebu.. Ada gambar terbaru dia ke?
Ramai tak anak dia ngan persian lain?
Bak tengok gak anak-anak dia kalau dia ada.. Sure macam bapak dia kan..
hi casriex,
betul..adam nak masuk dua tahun bulan Feb nanti.
gambar terbaru lom ada,
adam tgh shedding dia malu nak bergambar
adam takde anak. Masa booked dia umur 2 bln. Masa sampai m'sia umur 4 bulan. Ada spay/neuter agreement as pet. So, no offspring la...

InsyaAllah my kissy twixy , exotic shorthair ada kittens nanti. Dah start in heat few times, tp kak zai tak kawenkan dia lagi. Tunggu umur dia cukup setahun bulan Feb jugak


Quote:
Originally Posted by rock View Post
kak zai,letaklah gambar terbaru adam yg macho lagi menggoda tu...
adam friendly tak kak?
rock,
tunggu gambar terbaru adam nanti, bila dia dah ready nak bergambar ok.

Adam ni baik. Manja dan mesra dgn sesiapa saja. Tak takut strangers dan sayang dekat adik2 bulus yang lain. Memang bahagia sgt bela adam
Reply With Quote
  #159  
Old 12-27-2009, 11:45 PM
casriex's Avatar
casriex casriex is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2009
Location: KL-JB
Posts: 91
Rep Power: 12
casriex is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Bestnya dapat bela adam.. Bilaa laa bole jenguk2 dia.. Tak kenal pun dah cinta, kalau kenal sure kena bawak lari ni.. Hehehehe...
Reply With Quote
  #160  
Old 12-28-2009, 11:47 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: .::my baby adam::.

Quote:
Originally Posted by casriex View Post
Bestnya dapat bela adam.. Bilaa laa bole jenguk2 dia.. Tak kenal pun dah cinta, kalau kenal sure kena bawak lari ni.. Hehehehe...
hehe ..nak jenguk boleh....tapi jgn la bwk lari
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Baby exotic nazeri Cat TV and Photos 109 05-29-2009 09:34 AM
new comer with his baby namakuAriff Cats & Kittens 35 03-11-2009 09:06 AM
My 3rd Cat- Baby Ja Celis Cat TV and Photos 30 11-19-2008 02:40 PM
For my beloved Hero n Baby kimxiaoyu Pet Memorial 2 08-23-2008 04:35 AM
Baby Emot n Baby Sly Updated Pics filinlee Cat TV and Photos 24 08-20-2008 02:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.