Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-19-2009, 02:40 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
hehe.... ingat, cakaran manjer..... boleh lagi masuk Ayip, kalau tak sempat nak register ahli, masukkan dua ekor tu atas nama ahli... djsnaz ker, dia dah jadi ahli... boleh kan ej?

probably arif tak sempat nak register ahli tu, so tolong registerkan kucing dier bawah nama ej k, nanti mintak detail kucing dier k.... boleh kan ej? bawah Pakcu dah banyak sangat..... hehe
erk...!!
saya pon dh byk nie pakcu...ade muka2 baru nk join nih...lgpon, saya dh clear send borang ke MCC... tp kalo nk suh tolong gak, bleh je kot..tp kena cpat ler yer...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #22  
Old 10-19-2009, 04:49 PM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 12
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
hehe.... ingat, cakaran manjer..... boleh lagi masuk Ayip, kalau tak sempat nak register ahli, masukkan dua ekor tu atas nama ahli... djsnaz ker, dia dah jadi ahli... boleh kan ej?

probably arif tak sempat nak register ahli tu, so tolong registerkan kucing dier bawah nama ej k, nanti mintak detail kucing dier k.... boleh kan ej? bawah Pakcu dah banyak sangat..... hehe
hehehe..okay2..nti dlm 2-3 hari ariff roger blk..takut ader hal la plak..takpe klu tak masuk pun nti ariff dtg tgk kwn2 lame hehehe..sorry lme tak o9..bz mencari nafkah utk keluarga hahahaha
Reply With Quote
  #23  
Old 10-19-2009, 04:59 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
erk...!!
saya pon dh byk nie pakcu...ade muka2 baru nk join nih...lgpon, saya dh clear send borang ke MCC... tp kalo nk suh tolong gak, bleh je kot..tp kena cpat ler yer...
Ooo ok... sapa2 yang ahli MCC leh tolong tak si Ariff. Cian dier.... hehehe
Quote:
Originally Posted by namakuAriff View Post
hehehe..okay2..nti dlm 2-3 hari ariff roger blk..takut ader hal la plak..takpe klu tak masuk pun nti ariff dtg tgk kwn2 lame hehehe..sorry lme tak o9..bz mencari nafkah utk keluarga hahahaha
Masukler.... sempat lagi nak groom tu.... , jgn luper bawak SLR Camera ayip tu k...
Reply With Quote
  #24  
Old 10-19-2009, 08:00 PM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 12
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

adehhhhh....tania ku kene fungus kat telinga kanan dia tdi kt ofis my brother called and ckp dh naik sekeping..trus larik blk umah n anta vet..hancus harapan ku n hantar tania huuuu cancel la nk masuk, lgpun ariff cam dh lmbt jer.takpe2..insyaAllah ariff dtg 1st november dgn camera..agak2, leh masuk rink tak
Reply With Quote
  #25  
Old 10-21-2009, 11:18 PM
laila's Avatar
laila laila is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2008
Location: bbst,sepang
Posts: 65
Rep Power: 12
laila is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to laila
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

salam ahli2 kg petfinder...........

pe kabo?lama xon9.so,arap2 dpt jumper kengkwn yg seminat sehobi ngan laila nanti d midvalley....

abg laila pn cancelkn game bowling dia pd tarikh yg sama.tp tmpt yg sama.xpelh la....sesama kita jumper d sana nanti ......

utk ej n nana,thanks coz reminder laila tentang show ni.tanpa u all sesibuk sms tanya,laila mungkin luper........

em.......tp kepd kengkwn yg len xdpt join sekali 2,xngaper.maybe next time.tp still leh dtg jemguk2 kengkwn kat sana nanti.....

so,kiter jumper d sana............................ {kis s}
Reply With Quote
  #26  
Old 10-22-2009, 09:37 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by laila View Post
salam ahli2 kg petfinder...........

pe kabo?lama xon9.so,arap2 dpt jumper kengkwn yg seminat sehobi ngan laila nanti d midvalley....

abg laila pn cancelkn game bowling dia pd tarikh yg sama.tp tmpt yg sama.xpelh la....sesama kita jumper d sana nanti ......

utk ej n nana,thanks coz reminder laila tentang show ni.tanpa u all sesibuk sms tanya,laila mungkin luper........

em.......tp kepd kengkwn yg len xdpt join sekali 2,xngaper.maybe next time.tp still leh dtg jemguk2 kengkwn kat sana nanti.....

so,kiter jumper d sana............................ {kis s}
wahh!! Laila pon join this time...great! so, kita jumpa la kt sana next weekend yer? hehehehe....tp, syg sket sebab kali ni kita lain kategori...kalo si Ray nak join, mmg dh bleh 1 kategori..haih...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #27  
Old 10-22-2009, 10:02 AM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

pakcu, organizer, entry maseh lagi di buka ke?
saya baru je bukak forum hari ni setelah beberapa bulang ilang..... kalau sempat, nak masuk kan anak bulu saya sekor... hehehe..
Reply With Quote
  #28  
Old 10-22-2009, 10:14 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by harris View Post
pakcu, organizer, entry maseh lagi di buka ke?
saya baru je bukak forum hari ni setelah beberapa bulang ilang..... kalau sempat, nak masuk kan anak bulu saya sekor... hehehe..
haris,
tarikh tutup is esok - 23/10/2009 (jumaat)...if ada apa2 pertanyaan bleh tanya Pak Khalid (0122200982) or Habil (0136981978)
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #29  
Old 10-22-2009, 10:33 AM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haris,
tarikh tutup is esok - 23/10/2009 (jumaat)...if ada apa2 pertanyaan bleh tanya Pak Khalid (0122200982) or Habil (0136981978)
owh yeker.. jap lagi saya call pakcu....
MCC catshow takde breed category ker? mcm cfa kan ada pedigree dan house hold cat? mtk tlg hang habak mai leh tak? hehehe
Reply With Quote
  #30  
Old 10-22-2009, 10:59 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by harris View Post
owh yeker.. jap lagi saya call pakcu....
MCC catshow takde breed category ker? mcm cfa kan ada pedigree dan house hold cat? mtk tlg hang habak mai leh tak? hehehe
ada je kategori...secara nyatanya, MCC show lebih lg kategori compare to cfa...
ada kategori HHP,Pedigree dan Novice..

HHP - semua kucing non-pedigree layak masuk (xde cert)
Pedigree - semua tau ni kan..kucing2 baka asli yg ade cert sahaja
Novice - Kucing yg mempunyai ciri-ciri pedigree, tapi xde cert...(cth : kucing persian dgn hidung paras mata, show Q,nice profile, tp sygnya, xde cert...so dia akan join kategori ni..sebab if dia join kategori HHP, dia xkan menang)
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #31  
Old 10-22-2009, 12:38 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by laila View Post
salam ahli2 kg petfinder...........

pe kabo?lama xon9.so,arap2 dpt jumper kengkwn yg seminat sehobi ngan laila nanti d midvalley....

abg laila pn cancelkn game bowling dia pd tarikh yg sama.tp tmpt yg sama.xpelh la....sesama kita jumper d sana nanti ......

utk ej n nana,thanks coz reminder laila tentang show ni.tanpa u all sesibuk sms tanya,laila mungkin luper........

em.......tp kepd kengkwn yg len xdpt join sekali 2,xngaper.maybe next time.tp still leh dtg jemguk2 kengkwn kat sana nanti.....

so,kiter jumper d sana............................ {kis s}
Yupp... kiter jumper di sana....hehe
Quote:
Originally Posted by harris View Post
owh yeker.. jap lagi saya call pakcu....
MCC catshow takde breed category ker? mcm cfa kan ada pedigree dan house hold cat? mtk tlg hang habak mai leh tak? hehehe
Ler.... Pakcu ker.. hehe Its ok. Rasanya kalau nak register member sekarang pas tu nak dapat diskaun entry for members, for this show tak dapek la, tapi for next show 29th November boleh kut. Kalau nak masuk this show, bukan members kena bayar lebih sikit, tapi kalau nak diskaun, tumpang ler masuk bawah nama forumers kat sini yang jadi members, so dapat ler diskaun members tapi nama Harris tak der la..... Eh... Harris MCC members ker?
Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
ada je kategori...secara nyatanya, MCC show lebih lg kategori compare to cfa...
ada kategori HHP,Pedigree dan Novice..

HHP - semua kucing non-pedigree layak masuk (xde cert)
Pedigree - semua tau ni kan..kucing2 baka asli yg ade cert sahaja
Novice - Kucing yg mempunyai ciri-ciri pedigree, tapi xde cert...(cth : kucing persian dgn hidung paras mata, show Q,nice profile, tp sygnya, xde cert...so dia akan join kategori ni..sebab if dia join kategori HHP, dia xkan menang)
Hmm pandai pun adik Pakcu nih.... . Yup, setiap kategori ada hadiah and placing 1/2/3. Tak silap Pakcu for each HHP and Pedigree, ada lebih kurang 15 categori....
Reply With Quote
  #32  
Old 10-22-2009, 01:09 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

nak tanya..saya tak tahu banyak tntg show2 ni..

1. kalau kucing nak masuk ni,semua kucing kena ada sijil ke?
2. kalau kucing baka biasa blh masuk tk?
3. kucing ni diorg nilai,satu2 ke?diorg belek2 satu2 ke bdn kucing?
4. kucing yang nk masuk,perlu ke kena kasi dulu?
5. selalunya umur berapa baru boleh masuk?
6. tips untuk elak kucing tu poo&pee masa show tu?

ni dulu soalan saya yang baru terlintas di fikiran...
Reply With Quote
  #33  
Old 10-22-2009, 01:22 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by rock View Post
nak tanya..saya tak tahu banyak tntg show2 ni..

1. kalau kucing nak masuk ni,semua kucing kena ada sijil ke?
Tak perlu. Tapi mesti sihat dan divaksin seadanya. Kad vaksin yang up to date wajib dibawa semasa show.
2. kalau kucing baka biasa blh masuk tk?
Boleh, tak der masalah. Rujuk di atas.
3. kucing ni diorg nilai,satu2 ke?diorg belek2 satu2 ke bdn kucing?
Yer, kucing akan dinilai sekor-sekor. Semua akan dibelek. Sihat (tak sakit mata/ tak selsema) kuku pendek, tak der kurap/kutu/fungus/tak garang/telinga bersih/bulu bersih and tak ada pintal2/wangi.... dsb. Sebetulnyer, kalau kucing tak sihat and ada fungus/kutu/kurap... awal2 lagi akan ditolak penyertaannya sebab sebelum show tu ada vet yang akan check dulu kucing.
4. kucing yang nk masuk,perlu ke kena kasi dulu?
Kalau MCC/Fife Show tak perlu sebab ada kategori untuk yang dah kasi and belum. Kalau CFA show, lebih dari 8 bulan wajib dikasi untuk HHP kategori.
5. selalunya umur berapa baru boleh masuk?
Tiga bulan ke atas
6. tips untuk elak kucing tu poo&pee masa show tu?
Puasakan kucing dari makan minum malam sebelum show. Start puasa maybe dari jam 11 malam.

ni dulu soalan saya yang baru terlintas di fikiran...
Hehehe....
Reply With Quote
  #34  
Old 10-22-2009, 01:38 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

kucing saya tak layak masuklah macam ni...

yang si rock ni ,nnti habis semua dia tegur2 kucing kt situ.ajak gaduh..
yang si kecik ni,pemalu macam pengantin.
Reply With Quote
  #35  
Old 10-22-2009, 01:46 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

pakcu, saya lom lagi register... tapi nak register gak.. maksudnya show kali ni tak dapat nak join ....its ok..
saya cuba register MCC dulu, pakcu tolong ek..

pakcu, kedai petshop pakcu tu jumaat tutup kul brapa ek?
Reply With Quote
  #36  
Old 10-22-2009, 01:53 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 13
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by harris View Post
pakcu, saya lom lagi register... tapi nak register gak.. maksudnya show kali ni tak dapat nak join ....its ok..
saya cuba register MCC dulu, pakcu tolong ek..

pakcu, kedai petshop pakcu tu jumaat tutup kul brapa ek?
haris,
if nak jd ahli MCC, dtg je time show nanti di midvalley tu...ada kaunter khas untuk sape2 nk daftar jadi ahli...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #37  
Old 10-22-2009, 01:57 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
haris,
if nak jd ahli MCC, dtg je time show nanti di midvalley tu...ada kaunter khas untuk sape2 nk daftar jadi ahli...
owh yeker.... bagus ar kalau mcm tuh.... nanti aku block date untuk show tu ek... isnyallah aku sampai.....
Reply With Quote
  #38  
Old 10-22-2009, 04:35 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kucing saya tak layak masuklah macam ni...

yang si rock ni ,nnti habis semua dia tegur2 kucing kt situ.ajak gaduh..
yang si kecik ni,pemalu macam pengantin.
Oooh ye ker... Rock Brutal and Shy Bride...hehehe
Quote:
Originally Posted by harris View Post
owh yeker.... bagus ar kalau mcm tuh.... nanti aku block date untuk show tu ek... isnyallah aku sampai.....
Ok, bawak camera mahal SLR harris sekali k...hehehe.
Waktu Operasi Pupsync
(Mon - Fri) 9 am - 9 pm
(Sat - Sun) 9 am - 6 pm
Wednesday Off
Reply With Quote
  #39  
Old 10-22-2009, 04:41 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Oooh ye ker... Rock Brutal and Shy Bride...hehehe

Ok, bawak camera mahal SLR harris sekali k...hehehe.
Waktu Operasi Pupsync
(Mon - Fri) 9 am - 9 pm
(Sat - Sun) 9 am - 6 pm
Wednesday Off
pakcu, insyallah.... tapi pakcu kena ingatkan saya je ek..
pakcu, saya teringin sangat nak ke kedai pakcu.. nak bawak sekali my cat utk grooming... tapi grooming kena buat appointment kan?
Reply With Quote
  #40  
Old 10-22-2009, 04:58 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by harris View Post
pakcu, insyallah.... tapi pakcu kena ingatkan saya je ek..
pakcu, saya teringin sangat nak ke kedai pakcu.. nak bawak sekali my cat utk grooming... tapi grooming kena buat appointment kan?
tak payah buat appointment, tapi kalau after 6 anta grooming, esoknyer jer baru bole amik...kena charge boarding lak lagi...hehe. Kalau before 6 anta, leh amik before 9 pm. Sabtu ahad kena anta before 2pm kalau nak amik on the same day.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MCC CAT FUN SHOW AT MID VALLEY - 31st August, 2009 abgraldo Events 96 09-09-2009 02:36 AM
Mid Valley Dog Sports Show - Pet World Msia 2009, 3-5 July groovemaster Events 18 07-16-2009 09:41 AM
Mcc international cat show - 28 june & 5 july abgraldo Events 88 07-06-2009 03:50 PM
MCC International Cat Show - 21 Dec 08 abgraldo Events 82 12-25-2008 09:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.