Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-29-2010, 06:03 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

tgh mencari2 Kucing aku yg lari si Lilino yg gila jantan tu.. terjumpa dgn satu kucing jinak turun dari hutan blakang rumah... aku pegang bawak balik kesian macam lapar... ni baka jenis apa ni... tak pernah nampak jenis macam ni.. kaler oren hitam.. ni gambar dia... besok ingat nak lepaskan balik......
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01765.JPG
Views:	123
Size:	119.3 KB
ID:	9744   Click image for larger version

Name:	DSC01766.JPG
Views:	121
Size:	111.2 KB
ID:	9745   Click image for larger version

Name:	DSC01781.JPG
Views:	116
Size:	114.4 KB
ID:	9746   Click image for larger version

Name:	DSC01769.JPG
Views:	129
Size:	121.6 KB
ID:	9747   Click image for larger version

Name:	DSC01768.JPG
Views:	113
Size:	108.2 KB
ID:	9748  

Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2010, 06:58 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

buat masa ni panggil tiger..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2010, 08:06 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
comot82 is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

Quote:
Originally Posted by izwanbest View Post
tgh mencari2 Kucing aku yg lari si Lilino yg gila jantan tu.. terjumpa dgn satu kucing jinak turun dari hutan blakang rumah... aku pegang bawak balik kesian macam lapar... ni baka jenis apa ni... tak pernah nampak jenis macam ni.. kaler oren hitam.. ni gambar dia... besok ingat nak lepaskan balik......
takyah lah lepas....bela jer laaa....sayang tu...handsome apaa.......!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2010, 10:40 AM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

cantik nyer...patern bulu dia... bulu pun nampak gebu jer... bela jer la dulu.. maybe takder owner... sian nanti lepas, dia lapar lagi
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2010, 12:23 PM
farahnm farahnm is offline
Cayang Kucing
 
Join Date: May 2009
Location: Putrajaya
Posts: 273
Rep Power: 12
farahnm is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farahnm
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

bulu panjang, comel
kucing sesat tak?
bela la,comel ni
__________________
Bobo -- Yuke --- Seleme
Reply With Quote
  #6  
Old 07-29-2010, 03:24 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 12
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

ntahnye, knp nk lepaskan..unik tu...comeiiii
Reply With Quote
  #7  
Old 07-29-2010, 05:19 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

takut plak tgk macam rimau je.. abis di salak nye si Yulia kesian tgk....
takpe mandikan dulu spray ubat kutu... bawak gi neuter...vaccine pastu lepaskan la... takut ada org punya ... takkan cantik2 macam ni takde org bela... tgk macam mana... ke kucing lepas dari tuan dia
Reply With Quote
  #8  
Old 07-29-2010, 07:10 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

ni gambar close up... baru kuar sangkar ... dah jinak sket tadi kemain garang... macam harimau versi mini
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01813.JPG
Views:	130
Size:	108.7 KB
ID:	9750   Click image for larger version

Name:	DSC01814.JPG
Views:	142
Size:	104.0 KB
ID:	9751  
Reply With Quote
  #9  
Old 07-29-2010, 09:42 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

macam my kiddo ouhh..simpan je la wan..
nampak ensem sangat..
bukan apa,kalau lepas balik nanti,mana tau kena langgar ke..
bergaduh dengan anjing ke..lagi kesian..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-29-2010, 10:17 PM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 11
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

Wow handsomenya! Maybe dia merayau tak jumpa jalan balik umah kot.. tau je la kucing jantan yg belum neuter ni camna

Sib baik ada org mcm Izwan nak tolong gi neuter & vaksinkan. Murah rezeki
Reply With Quote
  #11  
Old 07-30-2010, 01:21 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

thx... buat masa ni jaga dia dulu .. since macam ada luka bergaduh ngan anjing kot... tunggu lepas dah sembuh dan vaccin ngan neuter saya sama ada akan put for adoption atau jaga sendiri.. buat masa ni saya tgh tanya jiran2 sekeliling sama ada diorang punya kucing ke... too handsome to be stray cat.. takut ada anak org mana menangis hilang binatang kesayangan... tapi kalau dlm gelap ngan mata bercahaya dia.. jalan dlm rumah sebijik macam rimau... takut gak.. tapi pandai suruh duduk dia duduk.. suruh kiss dia kiss pipi saya hahahaha... lain yang saya cari lain yg sy dpt.. si Lilino tah kemana lah.. dah puas saya cari siang malam.. sampai ambil cuti nak cari dia... aduhai... gatal sungguh betina ni.. buat pengetahuan semua si tiger ni jantan
Reply With Quote
  #12  
Old 07-30-2010, 12:26 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 12
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

kalau ko nk open 4 adoption, kstau..sbb aku nakkkkk...
Reply With Quote
  #13  
Old 07-30-2010, 03:50 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

nanti sy akan open tapi buat masa ni blom lagi.. dia blom sembuh kaki dia ada luka.. gaduh kot... garang ni malam2 tgh tido ingat ada rimau mendengus2 rupanya dia...
Reply With Quote
  #14  
Old 07-30-2010, 05:06 PM
mieraonepj mieraonepj is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 26
Rep Power: 0
mieraonepj is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

comelnyeeeeeeeeee..............macam nak ciiiiiiuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmm.....{k iss}
Reply With Quote
  #15  
Old 07-30-2010, 09:11 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

tuan dia lagi comel dan kacak
Reply With Quote
  #16  
Old 08-01-2010, 07:14 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

Tiger dah ada org booking...
Reply With Quote
  #17  
Old 08-02-2010, 01:20 PM
anjeain anjeain is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: klang
Posts: 50
Rep Power: 11
anjeain is on a distinguished road
Default Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

salam... izwan.. klu nak open for adop rase2 nye akak cop dulukan by private e-mail. dah sebulan akak cari kucing camni... nak wat ganti kucing akak yg baru mati.. ade yg nak jual pun akak dah call tp dah ade buyer...
Reply With Quote
  #18  
Old 08-03-2010, 06:48 AM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Thumbs down Re: Ni Baka Apa?? ni badan belang2/bintik2 hitam??

sebenarnya dah ada org nak adopt dah si tiger ni.. sekarang ni dia macam tgh sakit batuk2 teruk dah 2 3 hari.. hari ni nak gi bawak vet kat gomen kajang... tgk macam mana
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kucing Hitam.. Lowest Adoption Rate and Highest in euthanasia rate.. nurkasih General Discussion 113 05-16-2010 11:40 PM
sapa tau..baka kitten ni?DLH ker? shahampang Cats & Kittens 55 11-23-2009 11:16 AM
My KITTEN kuar air hitam dari telinga..apakah itu??pls help me shahampang Cats & Kittens 5 11-03-2009 10:49 PM
Kucing Putih tompok Hitam di Sec7 Shah Alam daRLing Lost & Found 61 04-01-2009 01:38 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.