Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 08-03-2010, 02:49 PM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 11
hhplover is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Latest email from TICA

RE: MCFA Show in Malaysia, 8 August 2010
Monday, August 2, 2010 1:49 PM
From: "Scoring" <scoring@tica.org>
Cc: president@mcfa.com.my
Dear Catfancier,
We have no record of this show. Shows must be scheduled thru the Regional Director.
Thank you,
Alma Sandoval
TICA Scoring Department
asandoval@tica.org

I am speechless.... Terkedu.
Reply With Quote
  #122  
Old 08-03-2010, 02:52 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

kucing de hebat la..kalau masuk sumer show confirm menang..huhuhu
Reply With Quote
  #123  
Old 08-03-2010, 02:53 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

hpplover aku tak join show tapi aku suka tengok..aku bukak website tica ada mcmmana email ckp tak ader..ape kata ko ckp betul2 jgn keling..mcm ko tulis sendiri..woii sudah2 laa ..
Reply With Quote
  #124  
Old 08-03-2010, 02:54 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by TheDillingerEscapePlan View Post
Miamelissa..persian u kolo masuk CFA bleh menang ker? hehehehh and Tica pon bleh menang ke?
Pertanyaan yang bagus..
Reply With Quote
  #125  
Old 08-03-2010, 02:55 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

hi hpplover nieh haa ko bukak website tica..kat page pertama dah tulis show kat malaysia apa laa hang niehh ..nak spin cukup2 laa mcm anwar ibrahim laa hang niehh cehhh http://www.tica.org/
Reply With Quote
  #126  
Old 08-03-2010, 02:56 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

kalau da busuk ati tue..apa saja sanggup dibuat asalkan hati puas..PELIK org2 mcm nie.
Reply With Quote
  #127  
Old 08-03-2010, 02:58 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by TheDillingerEscapePlan View Post
Miamelissa..persian u kolo masuk CFA bleh menang ker? hehehehh and Tica pon bleh menang ker? heheheh sudah2 la tak mou masuk sudah..aku ada kucing tak payah masuk2 show..mengarut...
Dear Darling DillingerEscapePlan,

i got a contract dgn my breeder to make sure my persian will get GC title in CFA..personally profle TICA n CFA adalah lebih kurang sama. berbeza dgn FIFE.so, sementara tggu show CFA akan dtg, i ingat nk tau apa plak judges TICA komen about my persian. and FYI, i cuma need few more point to grand my persian. i x salahkan u if u mcm nak marah i tibe2..i forgive u dunia akhirat. i dh xnak gaduh. wassalam.

i will join MCFA show bila presidennya bukan ismail.
Reply With Quote
  #128  
Old 08-03-2010, 02:59 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

TERKEDU N SPEECHLESS ble tgk kat show calendar TICA 8/8 ad mcfa pny show..huhuhu
Reply With Quote
  #129  
Old 08-03-2010, 02:59 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by kyoko_kiddo View Post
bagus la wat keputusan mcm tue..ingtkan muka da memang tebal nak berjabat tgn ngn ismail tue..maklum la blakang sumpah seranah xkan depan2 nak senyum fake pulak kan..yang masuk tu pun xnak tgk muke2 fake kat sini.ramai je lagi yg xhipokrit yg nak join show tu n sket pun xterjejas kalau orang mcm korang nie xmasuk.lagi bagus ada lah.
Kyoko.. i pun setuju... tak payah hipokrit... tak nak masuk, duduk diam diam.. tak payah hu ha hu ha sana sini...

Lagi satu, Ryoko, ada ker sesapa yang paksa diorang ni masuk show mcfa ni? Rasa nyer tak der kan. Tak payah la bg reason sebab apa tak mau masuk. Nak join show lain? Di persilakan.. tak der sapa pun halang...

Semua atas diri sendiri...

Berapa banyak entree fees kena bayar ni? ratusan? ribuan?

Ryoko, jumpa juga di sana tau.....

MakcIk menang MOtor...
Reply With Quote
  #130  
Old 08-03-2010, 03:01 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Macam TAkut Tak Menang jer.... hehehehe... mesti canang kat org kampung... Oi!!! kucing kampung aku masuk show... last last kalah... adeh malu sekampung
Reply With Quote
  #131  
Old 08-03-2010, 03:03 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

biasa la tue..orang ada KUCING HEBAT katenye..confirm la confident menang..dah tau da judge akn ckp per.."UR CAT super Great".
yup xpayah nak hiporkrit la..tp xtau la kalau orang2 nie sanggup wat muka plastik sepanjang show n rasenye lagi aman kalau orang2 mcm nie xde kan..
Reply With Quote
  #132  
Old 08-03-2010, 03:05 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
Kyoko.. i pun setuju... tak payah hipokrit... tak nak masuk, duduk diam diam.. tak payah hu ha hu ha sana sini...

Lagi satu, Ryoko, ada ker sesapa yang paksa diorang ni masuk show mcfa ni? Rasa nyer tak der kan. Tak payah la bg reason sebab apa tak mau masuk. Nak join show lain? Di persilakan.. tak der sapa pun halang...

Semua atas diri sendiri...

Berapa banyak entree fees kena bayar ni? ratusan? ribuan?
Darling, i masukkan 3 ekor pedigree..my fee is less rm10 to rm1,000.00..saya bimbang bersebab. sori if u rasa i a bit kurang sopan.sori k.
Reply With Quote
  #133  
Old 08-03-2010, 03:06 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 12
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Sorry mencelah. Bagi kategori HHP, ye! Menang dan kalah. Tp untuk Pedigree, owner/breeder nak tau profile kucing mereka. Conform tak dengan standard yang telah ditetapkan. Dan apa kelebihan dan kekurangan kucing tersebut. Sesuai untuk dibiakkan atau tidak.

Dan apa yang penting adalah point yang dikumpul untuk mendapatkan title. Ini akan menunjukkan profile kucing tu conform dengan standard atau tak.
Reply With Quote
  #134  
Old 08-03-2010, 03:07 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

tpnye pelik nape u masuk jugak sbb u kan orang yang paling arif dgn perangai ismail n yang paling tau pasal buruk ismail..xkan la u xtau yg ismail tu presiden..so klu u da tau perangai de mcm tu n decide tuk masuk jugak n if jadi ape2 seperti yang u jangka,jgn slahkan orang laen..jgn salahkan musang sbb mkn ayam sbb tu da mmg makanan de.pham2 la ye
Reply With Quote
  #135  
Old 08-03-2010, 03:11 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 11
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
Macam TAkut Tak Menang jer.... hehehehe... mesti canang kat org kampung... Oi!!! kucing kampung aku masuk show... last last kalah... adeh malu sekampung
Fina,dorang tuh ada split personality..
Keputusan tak menentu..biasalah tuh..
Ampunkan je lah salah silapnye ye..
Reply With Quote
  #136  
Old 08-03-2010, 03:14 PM
MiaMelissa's Avatar
MiaMelissa MiaMelissa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 37
Rep Power: 0
MiaMelissa is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Quote:
Originally Posted by kyoko_kiddo View Post
tpnye pelik nape u masuk jugak sbb u kan orang yang paling arif dgn perangai ismail n yang paling tau pasal buruk ismail..xkan la u xtau yg ismail tu presiden..so klu u da tau perangai de mcm tu n decide tuk masuk jugak n if jadi ape2 seperti yang u jangka,jgn slahkan orang laen..jgn salahkan musang sbb mkn ayam sbb tu da mmg makanan de.pham2 la ye
Dear Kyoko_kiddo,

someday u'll have a pedigree cat. maybe sekarang u kurang paham kenapa i beriya2 nak masuk show TICA. bila u ada pedigree cat nanti, dan berniat nak masuk show, u akan rasa risau dgn profile pedigree cat u..cukupkah standard profile u seperti yang dikehendaki? mampu ke x pedigree cat u mendapat point yg sewajarnya...masa tu, u akan paham perasaan i skrg. tambahan lagi, imported cats bukan murah, dear..seekor nak masuk malaysia dah cecah rm12k..i have my own reason nape i nak masuk..mula2 i xnak endahkan ismail tu..sebab i tgk show lepas berjaya. tp show kali ni, byk ajk lama berhenti. i risau. update pon xde. tmpat show berpindah randah..i dh la kena ambik cuti lagi dr ofis..byk yg buat i x selesa. harap dear kyoko paham...
Reply With Quote
  #137  
Old 08-03-2010, 03:15 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

KUCING HEBAT??? Jalan 2 kaki ker? hebat benar tu
Reply With Quote
  #138  
Old 08-03-2010, 03:20 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

of coz i do understnd.tp as i said, u xboleh nak bising2 kat cnie sbb sepatutnye u da menjangkakan bende nie akan berlaku..yup kucing u mmg mahal,bgs,terbaik.ramai xmampu nak import kucing smpi 12k kn..so jgn la mengeluh kalau ismail buat perangai.lagi pun as u mention b4 ad lagi byk show cat yang u boleh join dgn amanye
Reply With Quote
  #139  
Old 08-03-2010, 03:21 PM
kyoko_kiddo's Avatar
kyoko_kiddo kyoko_kiddo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 66
Rep Power: 11
kyoko_kiddo is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

silap..kucing mahal la
Reply With Quote
  #140  
Old 08-03-2010, 03:24 PM
TheDillingerEscapePlan's Avatar
TheDillingerEscapePlan TheDillingerEscapePlan is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Rep Power: 11
TheDillingerEscapePlan is on a distinguished road
Default Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

kucing jln 2kali ada..cat women tak pon thunder cat hahahaah sudah2 laa ...aku tak sabar tunggu 8.8 nieh tak jadik show tuh meriah laa PF nieh hahaha hahahah
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TICA or CFA or FiFe show - yes or no? starsport Cats & Kittens 4 01-02-2011 06:16 PM
MCFA CAT SHOW 8 August? Think Again... pedigreelover Events 23 06-02-2010 06:30 PM
MCFA CAT SHOW 25 April? Think Again... hhplover Events 40 04-06-2010 10:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.