Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-07-2010, 11:03 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default finally home sweet home for my anak bulus

Hai adik adik semua, kak oni rasa dah lama tak join sekaki kat mana mana forumn pun, cuma nak update adik adik berita terkini [tak terkini sngt la condo kucing tu dah dekat 3 bulan siap]. Sekarang ni semuanya selamat aman dan damai. Akak lak dah jadi partime cleaner bila balik keja. Cuci kandang dan jamban kuching.

Akak ada beli tempat poo poo kucing, dlam gambar ni, tengah basuh lak, yg colour pink tu, memang besar ada swing door, transparent cover, memang berator le anak anak bulus akan nak masuk toilt tu. Nanti le akak akan update gambar toilet tu.

Salam sayang akak untok semua adik adik akak kat forum ni,terutama buat june [alo kawang mau tengok wayang la ka atau kit g Johny kat Jusco Keramat]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	padang dari gate depan.jpg
Views:	170
Size:	92.2 KB
ID:	9152   Click image for larger version

Name:	depan umah.jpg
Views:	150
Size:	106.5 KB
ID:	9153   Click image for larger version

Name:	hse front view.jpg
Views:	108
Size:	114.9 KB
ID:	9154   Click image for larger version

Name:	side view.jpg
Views:	169
Size:	65.3 KB
ID:	9155   Click image for larger version

Name:	front view.jpg
Views:	131
Size:	133.4 KB
ID:	9156  

Click image for larger version

Name:	side view1.jpg
Views:	163
Size:	80.1 KB
ID:	9157   Click image for larger version

Name:	side view 2.jpg
Views:	155
Size:	88.5 KB
ID:	9158   Click image for larger version

Name:	inside view.jpg
Views:	140
Size:	83.4 KB
ID:	9159   Click image for larger version

Name:	inside view2.jpg
Views:	144
Size:	93.9 KB
ID:	9160   Click image for larger version

Name:	baby private corner.jpg
Views:	158
Size:	100.4 KB
ID:	9161  

Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2010, 11:18 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

ni lagi gambar gambar umah tu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	inside view.jpg
Views:	124
Size:	83.4 KB
ID:	9162   Click image for larger version

Name:	inside view2.jpg
Views:	118
Size:	93.9 KB
ID:	9163   Click image for larger version

Name:	inside view 3.jpg
Views:	118
Size:	100.3 KB
ID:	9164   Click image for larger version

Name:	side view2.jpg
Views:	124
Size:	92.0 KB
ID:	9165   Click image for larger version

Name:	front view3.jpg
Views:	148
Size:	84.5 KB
ID:	9166  

Click image for larger version

Name:	inside view 4.jpg
Views:	130
Size:	70.6 KB
ID:	9167   Click image for larger version

Name:	my muiz.jpg
Views:	131
Size:	46.3 KB
ID:	9168   Click image for larger version

Name:	baby private corner.jpg
Views:	110
Size:	100.4 KB
ID:	9169   Click image for larger version

Name:	front view1.jpg
Views:	123
Size:	90.0 KB
ID:	9170   Click image for larger version

Name:	mia n muiz.jpg
Views:	118
Size:	84.2 KB
ID:	9171  

Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2010, 11:48 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Salam kak,

Reaction pertama 'waaaaahhhhh!!! ramainya kucing akak! hehehehe.

Congrats kak! cage besar, cantik dan nampak selesa:) At least selamat dan selesa dorang sekrg:)

Cage tu custom made ye kak? buat sendiri ke tempah?
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2010, 11:50 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

besarnya akak..
memang puas hatie..

akak nak tanya.
1) water feeder yang akak pakai tue kaler pink botol besar tue ok tak?
air dia melimpah tak?
2) food feeder akak pakai yang macamna? nampak cam bekas biru.
tapie tak clear sangat.

lin tengah carik water feeder n food feeder.
yang water feeder tue lin ada nampak kat mesra...akka pakai ok ker?

antara dalam kepala otak jenis macam nie..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	7627169049.jpg
Views:	95
Size:	3.7 KB
ID:	9172   Click image for larger version

Name:	4209191733.jpg
Views:	109
Size:	21.6 KB
ID:	9173   Click image for larger version

Name:	3593045367.jpg
Views:	115
Size:	17.8 KB
ID:	9174  
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2010, 11:53 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Akak suroh contractor buat.....dah rezeki dia org, kiranya bonus akak ujung tahun lepas tu labur kat dia org, tapi tak pa berbaloi, akak pun lega dan aman kat tempat keja, malam malam pun tido nyenyak. Hanya dua ekor je kat dalam bilek akak, dia org ni jenis tak suka keluar umah sngt.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2010, 11:57 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

comienya linda bila kena cium ngan kuching. Akak ada pakai 2 type, dua dua pun ok, tak ada yg melimpah pun. Dulu beli gak yang bekas dia sekali dgn air, tapi tak best sngt nanti makan tu ada time basah, anak anak bulus dia bila dah ramai macam macam kerenah.

Nanti lah akak pun nak post gambar jamban color pink, memang best, aka beli on line, baru supplier antar lagi kat umah and it is made in Japan, dlam Rm105.00 tapi puas ati.

Yg kelakarnya c Peah akak tu siap tunggu lagi atas bekar tu, keja dia marah kalau yg lain lain tu berebut nak masuk tandas,
Reply With Quote
  #7  
Old 04-07-2010, 12:03 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

oo...lin ngah pk lagie nak beli yang macamana.
tak sabarnya nak tengok tandas bebudak tue.
akak cepat2 upload ehh..

akka...antara food n water feeder yang akka pakai jenis macamane.
leh kongsi tak?
Reply With Quote
  #8  
Old 04-07-2010, 12:22 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

nanti malam ni akak ambil gambar, esok akak upload k. ada gak yg akak pakar bekas biasa, tu untok yg sombong sombong yg tak tau nak share ngan org lain, 1 bekas dia sorang je leh makan.

Sabar ya dik, ada masa dtg kat umah akak, tengok sendiri, lagi senang.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-07-2010, 12:36 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

hhehhe..
ok akak..roger..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-07-2010, 12:58 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Lin,

ni akak ada simpan gambar dia, masa tu supplier tu email kat akak, yg akak beli tu warna pink tapi masa dia deliver kat umah itu ari dia bawa ketiga tiga sekali, semua best la. Akak pilih yg pink tu sebab dia besar sekali.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC09867.JPG
Views:	127
Size:	102.5 KB
ID:	9175   Click image for larger version

Name:	DSC09574.JPG
Views:	120
Size:	111.8 KB
ID:	9176   Click image for larger version

Name:	DSC09573.JPG
Views:	112
Size:	118.5 KB
ID:	9177   Click image for larger version

Name:	DSC09566.JPG
Views:	123
Size:	118.0 KB
ID:	9178   Click image for larger version

Name:	DSC09567.JPG
Views:	107
Size:	120.3 KB
ID:	9179  

Click image for larger version

Name:	DSC09568.JPG
Views:	109
Size:	125.2 KB
ID:	9180   Click image for larger version

Name:	DSC09571.JPG
Views:	110
Size:	109.9 KB
ID:	9181  
Reply With Quote
  #11  
Old 04-07-2010, 02:22 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default finally home sweet home for my anak bulus

wah!! kak Oni bestnya rmh kuicng.kalah rmh saya sendiri.kikikikik!! klu kucing2 saya nampak mau suma mengiau minta dibuat satu

kak,esok saya balik KK.nanti balik KL lg 10 hari kita gi tgk wyg. nanti calling2 ler.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-07-2010, 02:41 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 11
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Salam. Fuh! Sy tak tau la nak ckp apa kak. Mmg besar & selesa la bulus akak semua tu. Untung bulus akak dpt akak yg penyayang. Nanti nak gi tgk & ambil ukuran la
Reply With Quote
  #13  
Old 04-07-2010, 02:52 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Wah Kak Oni...sangat teruja saya dibuatnya!

Menariks, menariks! Akak, nak tanya...supplier tu kat mana kak? Boleh siap hantar lagi tu...bekenan dgn cage yang tinggi tu...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #14  
Old 04-07-2010, 04:09 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Lin,

ni akak ada simpan gambar dia, masa tu supplier tu email kat akak, yg akak beli tu warna pink tapi masa dia deliver kat umah itu ari dia bawa ketiga tiga sekali, semua best la. Akak pilih yg pink tu sebab dia besar sekali.
wah..comel2 semuanya.
tak silap..lin pon ada tanya pasal toilet nie.
sbb dia ada advertise kat mudah.
tapie memnag puas hatie belie.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-07-2010, 05:36 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Nama dia Ms. Lee h/p 012 2265511. Akak pun ujung bulan ni nak beli lagi satu. cuci pun senang.

Sapa sapa pun leh dtg, call akak dulu tau.........
Reply With Quote
  #16  
Old 04-07-2010, 05:52 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Adik, ni email price list yg supplier tu antar kat akak

cat litter box 2/2
Tue, March 30, 2010 10:39:24 AMFrom: Reis Lee Add to Contacts
To: oni_man@yahoo.com

3 Files Download All
DSC09574.JPG (113KB); DSC09867.JPG (104KB); 660_3.jpg (62KB)


--------------------------------------------------------------------------------

Hi..

The litter box come with 3 design and 1 color for each designs. Kindly refer below for the measurement. Another 2 cat cage products would like to introduce to you. 3 tiers cage & 1 tier cage room. Kindly refer to attached file for the product.. Pls do contact me anytime for any enquiry ya..


Cat litter box - BLUE
Measurement (CM): 40.5W*52.5D*42.5H (cm)
Price: RM120 best price (Retail Price RM159)


Cat litter box - Pink
Measurement (CM): 44W*62D*42*
Price: RM105 best price (Retail Price RM139)
Description: # Provide privacy for your cat # Removable swing door # Hinged lid for easy access # Side buckles secure the top and bottom together
# Removable entry paw-cleaning waster tray # Litter scoop included # Handle for easy carrying


Cat litter box - Yellow
Measurement (CM): 40W*53D*42H
Price: RM105 best price (Retail Price RM139)
Description: # Provide privacy for your cat # Removable swing door # Hinged lid for easy access # Side buckles secure the top and bottom together
# Removable entry paw-cleaning waster tray # Litter scoop included # Handle for easy carrying


3 Tier Cat Cage
Measurement (cm): 65.8W*50.7D*105.4H
Price: RM520 best price (Retail Price RM580)
-4 doors (3 front door + 1 roof top door)
-With door stopper to keep door open.
-Small size, suitable to keep at small area like apartment or having small living room but can occupied for 2 cat.
-Come with 4 wheels, can be re-allocate anytime.


1 Tier Cat Room
Measurement (cm): 67.2W*50.7D*56.1H
Price: RM220 best price (Retail Price RM300)
Description:# Easy twist door latch # Door hook to prop door open # Top of cage animal access # Easy assembly
# Easy to clean # 4 casters
Reply With Quote
  #17  
Old 04-07-2010, 10:04 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Akak suroh contractor buat.....dah rezeki dia org, kiranya bonus akak ujung tahun lepas tu labur kat dia org, tapi tak pa berbaloi, akak pun lega dan aman kat tempat keja, malam malam pun tido nyenyak. Hanya dua ekor je kat dalam bilek akak, dia org ni jenis tak suka keluar umah sngt.
salam k.oni... uwaaaa sukanya saya tengok rumah baru kucing ni.. kalau tak keberatan, boleh tak k.oni kasik number contractor tuh, bukan apa..nanti bila pindah rumah sendiri ingat nak buat jugak enclosure untuk anak2 bulu thini.. tapi tak ramai anak bulu, cuma 4 ekor jer.. Cuma nak kasik depa selesa siit, tak mau berjalan2.. si serai tu kalau diikutkan mmg nak duduk dlm rumah, tapi kang kita tak ada rumah, mcm tongkang pecah pulak kan...
Reply With Quote
  #18  
Old 04-08-2010, 12:01 AM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

no problem dik dia ni contractor opis akak. Dah 12tahun . Nanti adik dah pindah umah baru bagitau akak. Nanti akak bagi nombor dia. Anythin email akak at oni_man@yahoo.com.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-08-2010, 01:52 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
no problem dik dia ni contractor opis akak. Dah 12tahun . Nanti adik dah pindah umah baru bagitau akak. Nanti akak bagi nombor dia. Anythin email akak at oni_man@yahoo.com.
okay k.oni, nanti bila dah pindah thini email kat k.oni ya...
Reply With Quote
  #20  
Old 04-29-2010, 02:24 PM
Mahizan Khan's Avatar
Mahizan Khan Mahizan Khan is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Location: Muadzam Shah Pahang
Posts: 22
Rep Power: 0
Mahizan Khan is on a distinguished road
Default Re: finally home sweet home for my anak bulus

Salam kak oni..
Sy nk tumpang tanye skt kt akak hehehehe. skrg ni sy tgh plan nk wat 1 rumah kucing tuk anak2 bulus since xleh nk lepas diorang dalam rumah lagi sb im having my little baby in few days time (tgh tgu hari nk bersalin) if lepas dalam rumah,karang ade gak diorang g tido celah ketiak baby hakhak. sy tgh fikir2 nk wat rumah batu (buh tingkap and ventilation fan)ke wat cam akak tu..huhuhu..thats y nk tanye akak..anak2 bulus akak x panas ke dok dalam tu? sebabnya, my furkids even if letak dalam cage 3 tgkt tu kt depan rumah cam position apartment anak bulus kak oni tu,atas cage cover ngan kain, diorang akan terjelir2..sian plak tgknya.mmg bukan tgh panas sb still bawah bumbung rumah and sangat teduh.pastu 1 more thing, malam2 nyamuk xmasuk ke apartment diorang?huhuhu. really need ur advise and suggestions. tq in advance!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cat boarding 'home sweet home' reen Pet Shops & Services 7 12-27-2010 03:21 PM
June's Anak Bulus June Cat TV and Photos 1028 08-12-2010 03:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.