Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Shops & Services

Pet Shops & Services List and review pet shops and services here

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1621  
Old 07-13-2009, 01:05 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
aritu dtg kedai pakcu, pakcu xde plak..ade pakcu II jer..tertarik ngan bekas BW 2 kilo tapi kitten nyer mmg xde dlm pack camtuh ker?...baru ku tahu bentuk bw kitten ngan bw adult beza..hehehehehe..
Tu ler Nik, apasal tak call Pakcu bila sampai. Pakcu ada dekat2 tu jer. Kalau Nik nak amik BW adult tu Pakcu ada yg repack, murah lagi...!!!. Tak per, lain kali dtg k.... Thanks.
  #1622  
Old 07-13-2009, 01:29 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

saya sbnarnyer nak cari yg kitten..tapi da berkenan ngan bekas BW tuh..hehehehe...xpe kot..acha da setahun lbey n rosey da 11 bulan..adult pun dier bantai mkn..
__________________
  #1623  
Old 07-13-2009, 01:37 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
saya sbnarnyer nak cari yg kitten..tapi da berkenan ngan bekas BW tuh..hehehehe...xpe kot..acha da setahun lbey n rosey da 11 bulan..adult pun dier bantai mkn..
Uikk dah adult dah dua ekor budak tu ek.... Ingat kan kitten lg...hehehe. Tak sedar cepatnyer masa berlalu..., pakcu terasa lagi tuer lak dah... huhuh..
  #1624  
Old 07-13-2009, 01:43 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Uikk dah adult dah dua ekor budak tu ek.... Ingat kan kitten lg...hehehe. Tak sedar cepatnyer masa berlalu..., pakcu terasa lagi tuer lak dah... huhuh..
saya pun terasa tua gak..tup2 da bulan Rejab..pastu Syaaban..pastu Ramadhan...pejam celik da hujung 2009..kne la mulakn tranformasi terbaru..hehehhe..
__________________
  #1625  
Old 07-13-2009, 02:21 PM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

thanks pakcu... panjang umor, murah rezeki, insyallah, saya akan kesana nanti...
  #1626  
Old 07-13-2009, 03:36 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
saya pun terasa tua gak..tup2 da bulan Rejab..pastu Syaaban..pastu Ramadhan...pejam celik da hujung 2009..kne la mulakn tranformasi terbaru..hehehhe..
Uiikk... transformasi... Tak sabo nak tgk..ngeh..ngeh Transformasi fizikal ke mental...wakaka Good luck for the new transformation... mcm bunyik transformer la pulak...
Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
thanks pakcu... panjang umor, murah rezeki, insyallah, saya akan kesana nanti...
Thanks Azie... Dah dpt ker PM Pakcu td?
  #1627  
Old 07-13-2009, 04:51 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Pakcu usual pet shop

[QUOTE=abgraldo;52602]Thanks Linda... ada yg sesuai utk Linda tu...!! Comelnyer Daisy!!! teringat sampai sekarang...hehehe

hehhhe..thanks pakcu...daisy pon pas jumper pakcu..asik nak mintak dukong jerk...hehheh...takmo lepas....kalo camnie kner slalu lah g kedai pakcu.
nantie kalo dier dah sakit windu susah palk...huhuhuhu





pakcu..pakcu tengok mommy nie..daisy tak puas kner dukong lagie..mommy dah suh balik.....sedeylah daisy camnie...mommy bukan nak dukong daisy pon...
sian daisy kner duk bawah seat.....
  #1628  
Old 07-13-2009, 05:15 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 14
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Uiikk... transformasi... Tak sabo nak tgk..ngeh..ngeh Transformasi fizikal ke mental...wakaka Good luck for the new transformation... mcm bunyik transformer la pulak...

Thanks Azie... Dah dpt ker PM Pakcu td?
dua2 kot...
start next year...
__________________
  #1629  
Old 07-14-2009, 01:13 AM
zilasafein zilasafein is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
zilasafein is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

pakcu... zila termimpi-mimpikan si dahi gendul tu lak.... tapi kat umah dah ada 8 ekor.... pastuh kalau zila nak tambah kucing pun.. zila tengah cari long hair warna putih mulus... cuma asek tingat kat si dahi gendul tuh pulak.... adoih... berapa ekor baru puas daaa..... pening paler
  #1630  
Old 07-14-2009, 08:02 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by zilasafein View Post
pakcu... zila termimpi-mimpikan si dahi gendul tu lak.... tapi kat umah dah ada 8 ekor.... pastuh kalau zila nak tambah kucing pun.. zila tengah cari long hair warna putih mulus... cuma asek tingat kat si dahi gendul tuh pulak.... adoih... berapa ekor baru puas daaa..... pening paler
kalo dah namer giler kucing zila...sampai bebiler pon takkan puas..hehhhe
cam lin..start sekor...skang dah jadik 7 ekor....
nie pon masih tak puas lagie....erm.....family pon dah bising...tapie cam biasa..masuk tlinga kanan kuor telinga kiri.....jenis telinga telus..tak simpan kat otak pon....
  #1631  
Old 07-14-2009, 08:20 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by zilasafein View Post
pakcu... zila termimpi-mimpikan si dahi gendul tu lak.... tapi kat umah dah ada 8 ekor.... pastuh kalau zila nak tambah kucing pun.. zila tengah cari long hair warna putih mulus... cuma asek tingat kat si dahi gendul tuh pulak.... adoih... berapa ekor baru puas daaa..... pening paler
kalo dah namer giler kucing zila...sampai bebiler pon takkan puas..hehhhe
cam lin..start sekor...skang dah jadik 7 ekor....
nie pon masih tak puas lagie....erm.....family pon dah bising...tapie cam biasa..masuk tlinga kanan kuor telinga kiri.....jenis telinga telus..tak simpan kat otak pon....
  #1632  
Old 07-14-2009, 10:54 AM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

[QUOTE=linda_gamble;52736]
Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post




.....
olololooo tekk..tomeinyeee...tian angat kene dok bawah nih...*acik dah pelat dek kerane geram*
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
  #1633  
Old 07-14-2009, 12:45 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

tu dlm kreta ke?? adoi.. silap aribulan.. nak tekan pedal minyak terpijak muka plak kan.. makin penyek la muka tuh... hahahahahahha
__________________
meoowwwwww~~
  #1634  
Old 07-14-2009, 01:04 PM
keyrol_hafiez's Avatar
keyrol_hafiez keyrol_hafiez is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 49
Rep Power: 0
keyrol_hafiez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to keyrol_hafiez
Talking Re: Pakcu usual pet shop

Thanks Pakcu n doc girl tuh coz check2kn Bella..hehe..Makin sehat la Bella...
  #1635  
Old 07-14-2009, 01:55 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hehhhe..thanks pakcu...daisy pon pas jumper pakcu..asik nak mintak dukong jerk...hehheh...takmo lepas....kalo camnie kner slalu lah g kedai pakcu.
nantie kalo dier dah sakit windu susah palk...huhuhuhu

pakcu..pakcu tengok mommy nie..daisy tak puas kner dukong lagie..mommy dah suh balik.....sedeylah daisy camnie...mommy bukan nak dukong daisy pon...
sian daisy kner duk bawah seat.....
Hehehe... pasal Pakcu ada bau2 semerbak kut, or misai Pakcu macam misai kucing...wakaka Alaahaaiii daisy.... meh dtg sini Pakcu dokong, pas tu jgn balik2 dah k...
Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
dua2 kot...
start next year...
Bagus ler....
Quote:
Originally Posted by zilasafein View Post
pakcu... zila termimpi-mimpikan si dahi gendul tu lak.... tapi kat umah dah ada 8 ekor.... pastuh kalau zila nak tambah kucing pun.. zila tengah cari long hair warna putih mulus... cuma asek tingat kat si dahi gendul tuh pulak.... adoih... berapa ekor baru puas daaa..... pening paler
Laahaaii Zila, kalau ada kemampuan dan boleh beri kasih sayang samarata kat semua kucing tu apa salahnyer nak tambah... Tapi seeloknyer, neuter/spaykan kucing2 tu bila dah cukup umur, nanti bertambah-tambah sakit pala lak nanti... Pas tu org ckp nak jadi BYB ker... waakaka
Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
kalo dah namer giler kucing zila...sampai bebiler pon takkan puas..hehhhe
cam lin..start sekor...skang dah jadik 7 ekor....
nie pon masih tak puas lagie....erm.....family pon dah bising...tapie cam biasa..masuk tlinga kanan kuor telinga kiri.....jenis telinga telus..tak simpan kat otak pon....
Betul tu.... janji semua terjaga dan tak terabai.... Dah cukup umur neuter/spaykan...
Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
tu dlm kreta ke?? adoi.. silap aribulan.. nak tekan pedal minyak terpijak muka plak kan.. makin penyek la muka tuh... hahahahahahha
Wakaka....
Quote:
Originally Posted by keyrol_hafiez View Post
Thanks Pakcu n doc girl tuh coz check2kn Bella..hehe..Makin sehat la Bella...
Thanks Hafiez.... start grooming utk show k...
  #1636  
Old 07-14-2009, 01:57 PM
zilasafein zilasafein is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
zilasafein is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
kalo dah namer giler kucing zila...sampai bebiler pon takkan puas..hehhhe
cam lin..start sekor...skang dah jadik 7 ekor....
nie pon masih tak puas lagie....erm.....family pon dah bising...tapie cam biasa..masuk tlinga kanan kuor telinga kiri.....jenis telinga telus..tak simpan kat otak pon....
huhuhuu telinge telus...!! hahahhahah
lawok lerr pulok!!
huhuh yang halus dan mulus... yang tulus dan teluss... aahhhaiiiii cam lagu jamal laks
  #1637  
Old 07-14-2009, 02:05 PM
zilasafein zilasafein is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
zilasafein is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

Laahaaii Zila, kalau ada kemampuan dan boleh beri kasih sayang samarata kat semua kucing tu apa salahnyer nak tambah... Tapi seeloknyer, neuter/spaykan kucing2 tu bila dah cukup umur, nanti bertambah-tambah sakit pala lak nanti... Pas tu org ckp nak jadi BYB ker... waakaka



huhuhuh.... BYB tuh apa yer pakcu?... zila ada gak baca kat thread yg serang pakcu baru2 nih... lawak tul!!... zila ingat kat forum kitten ehemm ehem jerrr orang suka gaduh tunjuk pandai/kuasa.. rupanya pakcu pun dah kena serang!! huhuhuhuhuh

zila senang jerrr... terpulang pada niat masing2... bagi zila sebagai pelanggan.. yang penting "aku pijak satu kedai, aku dapat barang yg aku carik, kena pulak murah regenye"... bak kata orang one stop centre!... kenapa orang berniaga? sebab nak hidup nak carik duit... yang penting.. dia tak letak harga sampai pelanggan nak nyumpah seranah.. kan... tak gitu.... pakcu?.. dari sudut positif, peniaga cuma menyediakan apa sahaja kehendak pelanggan, jadi seorang peniaga yang bagus.. dapat untung sikit tak per.. janji semua barang (ataupun binatang) yg pelanggan minta, boleh dikatakan serba serbi ada.
  #1638  
Old 07-14-2009, 02:12 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
No.7, Jalan 15/1D, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi. (Dekat Mahkamah n Stadium Bangi). Tel : 03-8925 8677. Thanks Reen...

WlkmSlm kweenz,
Masalah perut mulat tu kadang2 bukan masalah... hehe. Majoriti nyer ikut baka kucing, kalau dia baka besar n mulat-mulat, maka depa tu pun akan ikut mulat gak. Ada sesetengah kucing tu makan banyak tapi tak mulat, tak der muntah, still aktif maka dia baka yg macam tu ler. Kalau kucing tu hyper aktif pun dia tak akan mulat2, kecuali bila dah dewasa (1thn ke atas) n kurang aktif, baru dier boleh mulat2 kalau baka dia baka mulat2... hehe. Paling elok ialah neuter/spaykan kucing bila dah cukup umur. Yg ni tentunyer (90%) kucing akan naik n jadi mulat2, sebab bila dah buat benda tu, kucing akan jadi lebih sihat, no sexual and territory stress, bulu akan jadi lebih cantik, akan jadi lebih manja n lebih obedient.
Kalau time kitten ni nak mulatkan dier, kena kurungkan dia selalu (2-3 hrs per day), so dia tak ler aktif sangat. InsyAllah, kurungkan dia dlm sesebulan mcm tu, badan dier akan naik n perut jadi mulat2 hehe...
Tentang hrg neuter, vaccine n deworm tu, Pakcu dah PM kweenz.
Thanks so much Kweenz...
Yes, finally jumpa address petshop pakcu ni, bukan apa this coming weekend dah start cuti, so kalau gi ronda2 KL, plan nak drop by kat kedai pakcu... Blackwood ada tak pakcu, untuk kitten and adult... cant wait to visit..
  #1639  
Old 07-14-2009, 02:17 PM
keyrol_hafiez's Avatar
keyrol_hafiez keyrol_hafiez is offline
Animal Lover
 
Join Date: Apr 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 49
Rep Power: 0
keyrol_hafiez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to keyrol_hafiez
Talking Re: Pakcu usual pet shop

haha...dh mandikn Bella gune shampoo yg Pakcu syorkn tuh...Wangi gak eh shampoo tuh...Baek Pakcu..
  #1640  
Old 07-14-2009, 02:19 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Pakcu usual pet shop

Quote:
Originally Posted by zilasafein View Post
huhuhuh.... BYB tuh apa yer pakcu?... zila ada gak baca kat thread yg serang pakcu baru2 nih... lawak tul!!... zila ingat kat forum kitten ehemm ehem jerrr orang suka gaduh tunjuk pandai/kuasa.. rupanya pakcu pun dah kena serang!! huhuhuhuhuh

zila senang jerrr... terpulang pada niat masing2... bagi zila sebagai pelanggan.. yang penting "aku pijak satu kedai, aku dapat barang yg aku carik, kena pulak murah regenye"... bak kata orang one stop centre!... kenapa orang berniaga? sebab nak hidup nak carik duit... yang penting.. dia tak letak harga sampai pelanggan nak nyumpah seranah.. kan... tak gitu.... pakcu?.. dari sudut positif, peniaga cuma menyediakan apa sahaja kehendak pelanggan, jadi seorang peniaga yang bagus.. dapat untung sikit tak per.. janji semua barang (ataupun binatang) yg pelanggan minta, boleh dikatakan serba serbi ada.
Betul tu Zilaa... semua org ada kuasa, tapi kita ni tak ler nak tunjuk kuasa/pandai kiter dengan memperlekehkan org lain. Kuasa kiter sebagai pembeli/pengguna/penjual adalah kuasa kiter sepenuhnya, apa kita nak buat itu terpulang pada kiter sendiri. Asal kita tak kacau org dan percaya apa kita buat itu betul, itu sudah cukup. Yg dok gila kuasa tu dr kampong lama ler, dah kat sana tak ramai org dia nak tunjuk pandai/kuasa, dia try ler kat sini pulak.... Huhuh.. Thanks Zila for the support.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cucu Maine Coon Pakcu! abgraldo Pet Shops & Services 105 12-09-2009 06:44 PM
veterinary clinic or hospital farrafarhana Cats & Kittens 11 08-28-2009 12:44 PM
Pakcu Usual Pet Shop Coony Pet Shops & Services 66 06-17-2009 04:49 PM
Pakcu need help abgraldo Training & Behavioral Issues 31 10-30-2008 11:49 AM
Happy Birthday, Pakcu Abralgado!!! blackie007 Coffee Room 22 09-16-2008 07:29 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.